Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuze k článku Téma: Berou hollywoodské herečky málo?

příspěvky 21 - 40 Napsat příspěvek
Joker - já měl pocit South Parku už od prvních komentářů tady. Osobně se za feministu nepovažuji..nebo se spíš nepotřebuji takhle jasně definovat, ale zároveň jim musím dát za pravdu v jedné zásadní věci - přijde mi, že obrovské množství lidí je opravdu pod jakousi dekou stereotypu toho, jakou má mít žena roli a co má kde dělat. Tohle je pro mě osobně poměrně zajímavá a zásadní myšlenka feminismu, a proto mi přijde opravdu mimo házet na feministky výrazy, které se tu objevili, případně se omezit na názor - tak si vezměte krumpáč. Nemluvím o nonsensech, když někdo řekne "jo, to auto stejně řídila ženská..." to je extrém.

Na druhou stranu zase třeba uznávám, že Gonzi tu prezentuje poměrně zajímavé názory, který mě nutí přemýšlet.
335932
Joker - já měl pocit South Parku už od prvních komentářů tady. Osobně se za feministu nepovažuji..nebo se spíš nepotřebuji takhle jasně definovat, ale zároveň jim musím dát za pravdu v jedné zásadní věci - přijde mi, že obrovské množství lidí je opravdu pod jakousi dekou stereotypu toho, jakou má mít žena roli a co má kde dělat. Tohle je pro mě osobně poměrně zajímavá a zásadní myšlenka feminismu, a proto mi přijde opravdu mimo házet na feministky výrazy, které se tu objevili, případně se omezit na názor - tak si vezměte krumpáč. Nemluvím o nonsensech, když někdo řekne "jo, to auto stejně řídila ženská..." to je extrém. Na druhou stranu zase třeba uznávám, že Gonzi tu prezentuje poměrně zajímavé názory, který mě nutí přemýšlet.
0 0
reagovat

Disketa1

Souhlas :+

Feministky nemůžou za naše posraný životy, jenom za svoje. :)
335931
Souhlas *:+* Feministky nemůžou za naše posraný životy, jenom za svoje. *:)*
Disketa1
0 0
reagovat

Bachy

Plácat "páté přes deváté" je podle tebe konkrétní odpověď, ano?
Ale dobrá, ve druhém odstavci uvádím jejich screen time s tím že mi rozdíl v platu přijde přiměřený, možná ještě nadsazený v její prospěch. Třetí odstavec je poukázáním na ten nesmysl, že jsou ženy za stejnou práci placeny méně. Věř mi, že kdyby to tak skutečně bylo, tak to trh vyřeší velice rychle a my si můžeme na úřadech práce s chlapama podávat dveře. :) Ten rozdíl v platu je právě v rozdílnostech prací, který pak feministky nesmyslně přepočítavají na jednotlivá místa, ano dělník bere více, než uklízečka a ano pak to vychází, že žena bere 77% platu muže. protože mimo řídících pozic muži berou i daleko víc za dělnické práce, než ženy za ty "uklízecí".
Za to nepovažuji feminismus jenom já, ale i feministky samy. Feminismus by měl být o rovných příležitostech žen a můžů, ne o rovných výsledcích a schopnostech.
335930
Plácat "páté přes deváté" je podle tebe konkrétní odpověď, ano? Ale dobrá, ve druhém odstavci uvádím jejich screen time s tím že mi rozdíl v platu přijde přiměřený, možná ještě nadsazený v její prospěch. Třetí odstavec je poukázáním na ten nesmysl, že jsou ženy za stejnou práci placeny méně. Věř mi, že kdyby to tak skutečně bylo, tak to trh vyřeší velice rychle a my si můžeme na úřadech práce s chlapama podávat dveře. *:)* Ten rozdíl v platu je právě v rozdílnostech prací, který pak feministky nesmyslně přepočítavají na jednotlivá místa, ano dělník bere více, než uklízečka a ano pak to vychází, že žena bere 77% platu muže. protože mimo řídících pozic muži berou i daleko víc za dělnické práce, než ženy za ty "uklízecí". Za to nepovažuji feminismus jenom já, ale i feministky samy. Feminismus by měl být o rovných příležitostech žen a můžů, ne o rovných výsledcích a schopnostech.
Bachy
0 0
reagovat
Disku, díky žes mě přenesl do South Parku... :D:D:D
335929
Disku, díky žes mě přenesl do South Parku... *:D**:D**:D*
0 0
reagovat
No jo, takhle to dopadne s debatou, kde účastníci vůbec netuší, kdo je to feministka. S žádnou nikdy nemluvili, takže si tady přihrávají stereotypy o nich a je jim u toho dobře. Feministky za vaše špatné životy prostě nemůžou, smiřte se s tím, prosím. Mimochodem, existují i muži-feministé, což si asi nikdo z vás nepřipouští, protože to narušuje vaše černobílé vidění o zlých feministkách, které nesnášejí chlapy.
335928
No jo, takhle to dopadne s debatou, kde účastníci vůbec netuší, kdo je to feministka. S žádnou nikdy nemluvili, takže si tady přihrávají stereotypy o nich a je jim u toho dobře. Feministky za vaše špatné životy prostě nemůžou, smiřte se s tím, prosím. Mimochodem, existují i muži-feministé, což si asi nikdo z vás nepřipouští, protože to narušuje vaše černobílé vidění o zlých feministkách, které nesnášejí chlapy.
0 0
reagovat
Je velká škoda, že jsou feminismus stejně jako ekologie, kvůli určitým jedincům, kteří jsou hodně slyšet, vnímány silně negativně. Mnohdy mi přijde, že některé feministky nebojují ani tak o rovnost pohlaví a spíše se mi to jeví jako boj o moc a o pozice.
Souhlasím, že za stejnou práci, by lidé měli dostávat stejné peníze bez ohledu na pohlaví, barvu nebo vyznání, takže bych se možná také měla považovat za feministku. Na druhou stranu nesnáším pokrytectví. Z toho důvodu mě lehce zaráží, že bojovnice za rovná práva se neozývají i v případech, kdy je diskriminována i druhá strana.
335927
Je velká škoda, že jsou feminismus stejně jako ekologie, kvůli určitým jedincům, kteří jsou hodně slyšet, vnímány silně negativně. Mnohdy mi přijde, že některé feministky nebojují ani tak o rovnost pohlaví a spíše se mi to jeví jako boj o moc a o pozice. Souhlasím, že za stejnou práci, by lidé měli dostávat stejné peníze bez ohledu na pohlaví, barvu nebo vyznání, takže bych se možná také měla považovat za feministku. Na druhou stranu nesnáším pokrytectví. Z toho důvodu mě lehce zaráží, že bojovnice za rovná práva se neozývají i v případech, kdy je diskriminována i druhá strana.
0 0
reagovat
Gonzi: :):):):):):):):)

Hlad: :):):):):):):):)
335926
Gonzi: *:)**:)**:)**:)**:)**:)**:)**:)* Hlad: *:)**:)**:)**:)**:)**:)**:)**:)*
0 0
reagovat
Bachy: "Považuješ feminismus za názor, že ženy by měly mít rovnocenné postavení, tudíž by měly vzít sbíječku, případně jít do dolů, ačkoliv jsou slabší, aby bylo všechno na stejné úrovni. Tohle podle mě feminismus nehlásá." -- Takže ženy na tom mají být stejně s muži, ale jen do určité míry, kdy se jim to hodí?
335925
Bachy: "Považuješ feminismus za názor, že ženy by měly mít rovnocenné postavení, tudíž by měly vzít sbíječku, případně jít do dolů, ačkoliv jsou slabší, aby bylo všechno na stejné úrovni. Tohle podle mě feminismus nehlásá." -- Takže ženy na tom mají být stejně s muži, ale jen do určité míry, kdy se jim to hodí?
0 0
reagovat
"u Přátel platili všem stejně" - 20 let starý seriál platil stejně mužským a ženským hercům a největší kariéru má Jennifer Aniston (protože umí nejlíp hrát) a ne některý z chlapů (protože jsou chlapi a všichni jsou sexisti).

Já myslím že tím tuhle diskuzi Joker uzavřel.
335924
"u Přátel platili všem stejně" - 20 let starý seriál platil stejně mužským a ženským hercům a největší kariéru má Jennifer Aniston (protože umí nejlíp hrát) a ne některý z chlapů (protože jsou chlapi a všichni jsou sexisti). Já myslím že tím tuhle diskuzi Joker uzavřel.
0 0
reagovat
Joker - prosím o vysvěltení linku. Jinak je to zase jen flusanec.
335923
Joker - prosím o vysvěltení linku. Jinak je to zase jen flusanec.
0 0
reagovat
Já o tom vím teda úplný prd (a proto taky tyhle články nepíšu), ale jestli se Lawrence nebo kdokoliv jiný cení třeba na pětadvacet mega, tak je má chtít. Když se to studiu líbí, tak je dostane. Když ne a pořád o ni stojí, nabídnou jí deset a dohodnou se na patnácti. Když jí to vyhovuje, podepíše. Když ne, půjde jinam (neřešme umělecké ambice a ochotu jít dolů s cenou kvůli líbivé látce nebo oblíbeným tvůrcům). Bulet teď, že si Bale, Cooper a Renner vyjednali lepší podmínky - bez ohledu na screen time a podobně - mi přijde hrozně pokrytecké a byl bych naštvaný spíš na svého agenta než na systém nebo studio, které vždycky bude chtít zaplatit míň než víc a zlobit by se na něj mohl jen idiot.

A vybavil se mi článek z jedné cinemy z půlky devadesátých let, kde řešili dopis nějakého čtenáře, proč mají na obálce devětkrát do roka chlapa a jen třikrát ženskou. Odpověděli, že čísla s ženskou na obálce mají prostě nižší prodej. Když nepočítali ty pravidelné čtenáře, tak čísla s ženskou si koupilo míň chlapů než číslo s chlapem na obálce. Čtenářky nepřibývaly ani neubývaly a bylo jim jedno, jestli jestli je na obálce Van Damme nebo Meg Ryan. A počítám, že ve filmech je to podobné.
335922
Já o tom vím teda úplný prd (a proto taky tyhle články nepíšu), ale jestli se Lawrence nebo kdokoliv jiný cení třeba na pětadvacet mega, tak je má chtít. Když se to studiu líbí, tak je dostane. Když ne a pořád o ni stojí, nabídnou jí deset a dohodnou se na patnácti. Když jí to vyhovuje, podepíše. Když ne, půjde jinam (neřešme umělecké ambice a ochotu jít dolů s cenou kvůli líbivé látce nebo oblíbeným tvůrcům). Bulet teď, že si Bale, Cooper a Renner vyjednali lepší podmínky - bez ohledu na screen time a podobně - mi přijde hrozně pokrytecké a byl bych naštvaný spíš na svého agenta než na systém nebo studio, které vždycky bude chtít zaplatit míň než víc a zlobit by se na něj mohl jen idiot. A vybavil se mi článek z jedné cinemy z půlky devadesátých let, kde řešili dopis nějakého čtenáře, proč mají na obálce devětkrát do roka chlapa a jen třikrát ženskou. Odpověděli, že čísla s ženskou na obálce mají prostě nižší prodej. Když nepočítali ty pravidelné čtenáře, tak čísla s ženskou si koupilo míň chlapů než číslo s chlapem na obálce. Čtenářky nepřibývaly ani neubývaly a bylo jim jedno, jestli jestli je na obálce Van Damme nebo Meg Ryan. A počítám, že ve filmech je to podobné.
0 0
reagovat
Ok...odpověď na Tvou otázku, proč mi Tvůj prvotní komentář přijde mimo - odstavec 2 a 3 podle mě neřekl vůbec nic a chaoticky naplácal páté přes deváté jen proto, aby jsi vyhodil ven svůj názor na feminismus.

Ad Tvůj nový komentář. Děláš přesně to, co popisují v linkovaném článku na začátku. Považuješ feminismus za názor, že ženy by měly mít rovnocenné postavení, tudíž by měly vzít sbíječku, případně jít do dolů, ačkoliv jsou slabší, aby bylo všechno na stejné úrovni. Tohle podle mě feminismus nehlásá.
335921
Ok...odpověď na Tvou otázku, proč mi Tvůj prvotní komentář přijde mimo - odstavec 2 a 3 podle mě neřekl vůbec nic a chaoticky naplácal páté přes deváté jen proto, aby jsi vyhodil ven svůj názor na feminismus. Ad Tvůj nový komentář. Děláš přesně to, co popisují v linkovaném článku na začátku. Považuješ feminismus za názor, že ženy by měly mít rovnocenné postavení, tudíž by měly vzít sbíječku, případně jít do dolů, ačkoliv jsou slabší, aby bylo všechno na stejné úrovni. Tohle podle mě feminismus nehlásá.
0 0
reagovat

Bachy

Pokud by neexistovaly filmy s ženskými hrdinkami, tak to beru, ale ony existují a není jich až tak málo. Napadá mě třeba Gravity, které sem uvádím, protože je tam ženská vědkyně, protože řeší i spíše ženské trauma, protože jsem to osobně viděl jen v kině 3x, protože má za ten film minimálně 70 mega a taky protože to není Ripleyová, která do určité míry hraje "chlapa s kozama" (být tam místo ní Stallone, tak by se toho moc nezměnilo).

Každopádně máme taky Hunger Games, Twilight, kupu různých dramat ve kterých je minimálně výrazná partnerka, když už ne hlavní hrdinka atd. atp. takže ano, proč takových filmů není ještě víc je imho čistě otázkou trhu a tedy se o nějakém "skrytém potenciálu, který tam určitě je ale nikdo jej nevyužívá" rozhodně bavit nemůžeme.
335920
Pokud by neexistovaly filmy s ženskými hrdinkami, tak to beru, ale ony existují a není jich až tak málo. Napadá mě třeba Gravity, které sem uvádím, protože je tam ženská vědkyně, protože řeší i spíše ženské trauma, protože jsem to osobně viděl jen v kině 3x, protože má za ten film minimálně 70 mega a taky protože to není Ripleyová, která do určité míry hraje "chlapa s kozama" (být tam místo ní Stallone, tak by se toho moc nezměnilo). Každopádně máme taky Hunger Games, Twilight, kupu různých dramat ve kterých je minimálně výrazná partnerka, když už ne hlavní hrdinka atd. atp. takže ano, proč takových filmů není ještě víc je imho čistě otázkou trhu a tedy se o nějakém "skrytém potenciálu, který tam určitě je ale nikdo jej nevyužívá" rozhodně bavit nemůžeme.
Bachy
0 0
reagovat

Disketa1

Herci mají ve smlouvách i přibližný screen time, cca to ve většině případů sedí. Vtip je v tom, že ona přestože byla na plátně 50% a 30% času mužských kolegů a nemyslím si, že by už v té době byla hvězdnější než Bale nebo Cooper a požaduje za to více, než 78% finanční mužských protějšků, které ji náleží? Mimochodem u filmu je uvedená jako vedlejší herečka. To mi přijde jako docela jednoduchá matematika a ona mi z toho vychází, že neumí moc počítat.
335918
Herci mají ve smlouvách i přibližný screen time, cca to ve většině případů sedí. Vtip je v tom, že ona přestože byla na plátně 50% a 30% času mužských kolegů a nemyslím si, že by už v té době byla hvězdnější než Bale nebo Cooper a požaduje za to více, než 78% finanční mužských protějšků, které ji náleží? Mimochodem u filmu je uvedená jako vedlejší herečka. To mi přijde jako docela jednoduchá matematika a ona mi z toho vychází, že neumí moc počítat.
Disketa1
0 0
reagovat
Jako já pořád nechápu tu logiku - Když se Lawrence cení výše, tak ať tu roli nebere. Když se ti nelíbí kolik ti v práci platí, tak si hledej jinou. Jo, když si tě cení, tak ti třeba přidají. A když mají pocit, že jsi snadno nahraditelný... Sbohem. Herci zastupují různé agentury a různí agenti... Ať zkusí hledat chybu tam. Stejně vyjednávají o smlouvách jednotlivě a ne skupinově (u Přátel platili všem stejně).
335917
Jako já pořád nechápu tu logiku - Když se Lawrence cení výše, tak ať tu roli nebere. Když se ti nelíbí kolik ti v práci platí, tak si hledej jinou. Jo, když si tě cení, tak ti třeba přidají. A když mají pocit, že jsi snadno nahraditelný... Sbohem. Herci zastupují různé agentury a různí agenti... Ať zkusí hledat chybu tam. Stejně vyjednávají o smlouvách jednotlivě a ne skupinově (u Přátel platili všem stejně).
0 0
reagovat
Bachy = link
335915
Bachy = http://i.imgflip.com/u642e.jpg
0 0
reagovat

Tony

P.S.: Považuju se za feministu, takže mi klidně můžeš nadávat.
335914
P.S.: Považuju se za feministu, takže mi klidně můžeš nadávat.
Tony
0 0
reagovat

Tony

Jenže to je výsledný sestřih. Když si vezmu jiný příklad - X-Men: Budoucí minulost, tak taková Anna Paquin byla na place mnohem déle a nakonec její screen byl zredukován na absolutní minimum. Není to o konečném sestřihu, tam si režisér, střihač a studio vybírají, kdo a jak dlouho bude na plátně. O rozsahu odvedené práce herců a hereček to nijak nesvědčí.
335913
Jenže to je výsledný sestřih. Když si vezmu jiný příklad - X-Men: Budoucí minulost, tak taková Anna Paquin byla na place mnohem déle a nakonec její screen byl zredukován na absolutní minimum. Není to o konečném sestřihu, tam si režisér, střihač a studio vybírají, kdo a jak dlouho bude na plátně. O rozsahu odvedené práce herců a hereček to nijak nesvědčí.
Tony
0 0
reagovat

Bachy

Za prvé, zacyklení trhu či neviditelné ruky trhu je uplně něco jiného. Za druhé, vážně máš pocit, že se dá poptávka regulovat substitucí jednoho vstupu druhým?
335912
Za prvé, zacyklení trhu či neviditelné ruky trhu je uplně něco jiného. Za druhé, vážně máš pocit, že se dá poptávka regulovat substitucí jednoho vstupu druhým?
Bachy
0 0
reagovat

Disketa1

Přijde ti, že je její poloviční a třetinový screen time stejně odvedená práce jako u Coopera a Balea jo? :)
335911
Přijde ti, že je její poloviční a třetinový screen time stejně odvedená práce jako u Coopera a Balea jo? *:)*
Disketa1
0 0
reagovat
Komentáře
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se