Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuze k článku Expendables 3 vyhořeli. Můžou za to piráti?

příspěvky 61 - 80 Napsat příspěvek
Ako si to tak čítam tak 4 by ani vznikať nemala či?:D:D
301078
Ako si to tak čítam tak 4 by ani vznikať nemala či?*:D**:D*
0 0
reagovat

Psema

To je statistika vytazena ze zadku (ty ctyri miliony). Jinak ten pomer kopiruje samozrejme zajem o ten film (svet vs. amerika). Neni divu, celej vychodni blok i s nama byl jeste pred peti lety zblaznenej do trafikovych DVD se Seagalem. My jsme jejich posledni nadeje, ale z hlediska ukojeni producentu jsou samozrejme trzby z USA nePostradatelne. :)

Nedivil bych se, kdyby se po tom prusvihu par odpadliku serie dohodlo a zacali delat vlastni tymovky direct-to-DVD... i pri cim dal tim mensim zajmu jim to vystaci dozivotne. I kdyby meli casem strilet z raketometu prikurtovany k invalidnimu voziku.
301074
To je statistika vytazena ze zadku (ty ctyri miliony). Jinak ten pomer kopiruje samozrejme zajem o ten film (svet vs. amerika). Neni divu, celej vychodni blok i s nama byl jeste pred peti lety zblaznenej do trafikovych DVD se Seagalem. My jsme jejich posledni nadeje, ale z hlediska ukojeni producentu jsou samozrejme trzby z USA nePostradatelne. :) Nedivil bych se, kdyby se po tom prusvihu par odpadliku serie dohodlo a zacali delat vlastni tymovky direct-to-DVD... i pri cim dal tim mensim zajmu jim to vystaci dozivotne. I kdyby meli casem strilet z raketometu prikurtovany k invalidnimu voziku.
Psema
0 0
reagovat
Fakt či je film R-ko, alebo PG-13 nie je IMO vôbec podstatný.

Hlavný problém je, že to vyzeralo ako 10x prevarená voda a že tvorcovia nedokázali (nechceli) celý koncept posunúť k niečomu zaujímavejšiemu.

Ak by napríklad angažovali Chana, Eastwooda, Reevesa, Nicolasa Cagea, Seagala, určite by to vyzeralo zaujímavejšie. Minimálne Chan a Eastwood majú stále slušnú drawing power. Ale ak sú hlavné prírastky Ford, Banderas, Snipes a Gibson, len to podčiarkuje fakt, že séria je slezinou ľudí, ktorí sú ťažko za zenitom a ich angažmá smrdí zúfalstvom. Gibson je po svojich rasistických a šovinistických výstupoch v riti a kvôli Banderasovi si lístok asi tiež nikto nekúpi (či už predchádzajúce diely žral, alebo nie).

Zároveň mohli byť trošku kreatívnejší pri scenári (viac sebaparódie by neškodilo) a zainvestovať do zaujímavejšej výpravy miesto tunelovania vo východnej Európe. Minimálne vizuálne tak tretí diel vyzeral na nerozoznanie od predchádzajúcich dvoch, čo je proste nudné a fádne.

Rating už na tomto celom nezachráni nič - práve naopak, miernejší bol aspoň šanca že na film príde aspoň pár puberťákov z recesie.

Osobne tipujem, že neúspech zúčastneným musel byť viac-menej jasný a išlo len o vytiahnutie prachov zo štúdia a ich šikovné účtovné stopenie.
301072
Fakt či je film R-ko, alebo PG-13 nie je IMO vôbec podstatný. Hlavný problém je, že to vyzeralo ako 10x prevarená voda a že tvorcovia nedokázali (nechceli) celý koncept posunúť k niečomu zaujímavejšiemu. Ak by napríklad angažovali Chana, Eastwooda, Reevesa, Nicolasa Cagea, Seagala, určite by to vyzeralo zaujímavejšie. Minimálne Chan a Eastwood majú stále slušnú drawing power. Ale ak sú hlavné prírastky Ford, Banderas, Snipes a Gibson, len to podčiarkuje fakt, že séria je slezinou ľudí, ktorí sú ťažko za zenitom a ich angažmá smrdí zúfalstvom. Gibson je po svojich rasistických a šovinistických výstupoch v riti a kvôli Banderasovi si lístok asi tiež nikto nekúpi (či už predchádzajúce diely žral, alebo nie). Zároveň mohli byť trošku kreatívnejší pri scenári (viac sebaparódie by neškodilo) a zainvestovať do zaujímavejšej výpravy miesto tunelovania vo východnej Európe. Minimálne vizuálne tak tretí diel vyzeral na nerozoznanie od predchádzajúcich dvoch, čo je proste nudné a fádne. Rating už na tomto celom nezachráni nič - práve naopak, miernejší bol aspoň šanca že na film príde aspoň pár puberťákov z recesie. Osobne tipujem, že neúspech zúčastneným musel byť viac-menej jasný a išlo len o vytiahnutie prachov zo štúdia a ich šikovné účtovné stopenie.
0 0
reagovat
Ona je docela zajímavá informace, že víc stažení bylo ve světě než v US a i tam se to při předpokladu každýho platícího stahovatele vyčísluje na cca 4 mega za víkend. Takže by byl film neúspěšnej i tak.
301071
Ona je docela zajímavá informace, že víc stažení bylo ve světě než v US a i tam se to při předpokladu každýho platícího stahovatele vyčísluje na cca 4 mega za víkend. Takže by byl film neúspěšnej i tak.
0 0
reagovat

Disketa1

Zase miesas hrusky s jablkami. Ano najdej kopu PG-13 filmov, ktore su lepsie ako nepodarene R-kove filmy.
Ale pokial sa jedna o akcny film zalozeny na akcnych scenach v ktorych svalovec zoberie do ruky tazky gulomet a zacne nim kosit desiatky nepriatelov, tak vzdy, vzdy a pre istotu ti to napisem este raz, vzdy ta scena bude ovela lepsia v R-kovom prevedeni.
Pokial neveris, tak si porovnaj Ramba 4 s tym, co sa deje v Exp3.
301070
Zase miesas hrusky s jablkami. Ano najdej kopu PG-13 filmov, ktore su lepsie ako nepodarene R-kove filmy. Ale pokial sa jedna o akcny film zalozeny na akcnych scenach v ktorych svalovec zoberie do ruky tazky gulomet a zacne nim kosit desiatky nepriatelov, tak vzdy, vzdy a pre istotu ti to napisem este raz, vzdy ta scena bude ovela lepsia v R-kovom prevedeni. Pokial neveris, tak si porovnaj Ramba 4 s tym, co sa deje v Exp3.
Disketa1
0 0
reagovat

Evropa

A asi by taky bylo záhodno podotknout že jsou zatím známy pouze tržby z USA, čísla z evropy známa nejsou (alespon já je na Boxoffice Mojo nenašel) a oba dva předchozí expendables filmy (především dvojka) vydělali v evropě znatelně víc než v americe - Evropské zisky Exp2 byli (narozdíl od USA) větší než v případě prvního dílu.
301069
A asi by taky bylo záhodno podotknout že jsou zatím známy pouze tržby z USA, čísla z evropy známa nejsou (alespon já je na Boxoffice Mojo nenašel) a oba dva předchozí expendables filmy (především dvojka) vydělali v evropě znatelně víc než v americe - Evropské zisky Exp2 byli (narozdíl od USA) větší než v případě prvního dílu.
Evropa
0 0
reagovat
Jako vždy mají pravdu všechny strany částečně. eRko by tomu třeba pomohlo, ale rozhodně by to ten film nevytáhlo ze sra... Piráti tomu uškodili, ale ne tak, aby to mělo návštěvu na úrovni jedničky.
301068
Jako vždy mají pravdu všechny strany částečně. eRko by tomu třeba pomohlo, ale rozhodně by to ten film nevytáhlo ze sra... Piráti tomu uškodili, ale ne tak, aby to mělo návštěvu na úrovni jedničky.
0 0
reagovat

Již jsme to viděli.

Myslím že na špatném výdělku EX 3 se podepsalo především to že už se nejednalo o onu "událost" jako v případě jedničky a dvojky, jednička byla událost protože poprvé na plátnou přivedla skvadru akčních hvězd 80-90 let, které se nikdy předtím nesešli, dvojka si punc události udržela především kvuli tomu že se herecký ansámbl rozrostl o legendární akční icony jakými byli Chuck Norris a JCVD + Willis a Schwarzeneger dostali plnohodnotnou roli, nikoliv jen cameo jako v případě jedničky. Expendables 3 však již onen aspekt "události" postrádá, sešlost 80s/90s akčních hvězd jsme na plátně již 2x viděli a obazení 3-ky je slabší než v případě dvojky (Willis chybí, Gibson ani Banderas nejsou vyloženě akční herci). Svoji roli na komerčním neúspěchu jistě mají i nízké filmové kvality prvních dvou Expendables filmů(především dvojky), tj. asi málo kdo u trojky očekával že se bude jednat o kvalitní film (já osobně ho považuji za zdaleka nejlepší díl série) .
Co se Pg13 ratingu týče tak zde se nedomnívám že by to filmu nějak zásadně ublížilo, mnoho nových (mladých) diváků to do kina asi nedostalo, ale že by to odradilo fanoušky předchozích (dle mého názoru povětšinou samoúčelně brutálních) filmů si nemyslím, alespon mě tedy ve filmu ona digitální krev (které byli předchozí díly plné) nechyběla.
301067
Myslím že na špatném výdělku EX 3 se podepsalo především to že už se nejednalo o onu "událost" jako v případě jedničky a dvojky, jednička byla událost protože poprvé na plátnou přivedla skvadru akčních hvězd 80-90 let, které se nikdy předtím nesešli, dvojka si punc události udržela především kvuli tomu že se herecký ansámbl rozrostl o legendární akční icony jakými byli Chuck Norris a JCVD + Willis a Schwarzeneger dostali plnohodnotnou roli, nikoliv jen cameo jako v případě jedničky. Expendables 3 však již onen aspekt "události" postrádá, sešlost 80s/90s akčních hvězd jsme na plátně již 2x viděli a obazení 3-ky je slabší než v případě dvojky (Willis chybí, Gibson ani Banderas nejsou vyloženě akční herci). Svoji roli na komerčním neúspěchu jistě mají i nízké filmové kvality prvních dvou Expendables filmů(především dvojky), tj. asi málo kdo u trojky očekával že se bude jednat o kvalitní film (já osobně ho považuji za zdaleka nejlepší díl série) . Co se Pg13 ratingu týče tak zde se nedomnívám že by to filmu nějak zásadně ublížilo, mnoho nových (mladých) diváků to do kina asi nedostalo, ale že by to odradilo fanoušky předchozích (dle mého názoru povětšinou samoúčelně brutálních) filmů si nemyslím, alespon mě tedy ve filmu ona digitální krev (které byli předchozí díly plné) nechyběla.
Již jsme to viděli.
0 0
reagovat

Disketa1

Chraň bůh, abych si myslel, že "eRkový" filmy jsou automaticky lepší. Třeba Nolanovy Batmani nebo zmíněný X-Men jsou vynikající filmy - btw. se skvělým příběhem a postavami, který diváka zajímají. Výborně jsem si je užil, přesto, že jde o PG-13. Ale Expendables snad ani nechtějí být o kvalitách scénáře, tady má jít o drsnou chlapáckou akci :-) Točím přece film pro fanoušky party těhle chlápků. A tyhle fandové určitě nejsou současní teenageři. To jsou dnešní třicátníci a jejich otcové :-)
Chci říct, že mi zase tolik nevadí, že jsou Expendables 3 v PG-13 (i tak jsem si to užil), ale překvapuje mě, že někoho překvapuje, že film vybouchl, když ho cílili na špatné publikum, ve špatném termínu (s ohledem na konkurenci)...
301066
Chraň bůh, abych si myslel, že "eRkový" filmy jsou automaticky lepší. Třeba Nolanovy Batmani nebo zmíněný X-Men jsou vynikající filmy - btw. se skvělým příběhem a postavami, který diváka zajímají. Výborně jsem si je užil, přesto, že jde o PG-13. Ale Expendables snad ani nechtějí být o kvalitách scénáře, tady má jít o drsnou chlapáckou akci :-) Točím přece film pro fanoušky party těhle chlápků. A tyhle fandové určitě nejsou současní teenageři. To jsou dnešní třicátníci a jejich otcové :-) Chci říct, že mi zase tolik nevadí, že jsou Expendables 3 v PG-13 (i tak jsem si to užil), ale překvapuje mě, že někoho překvapuje, že film vybouchl, když ho cílili na špatné publikum, ve špatném termínu (s ohledem na konkurenci)...
Disketa1
0 0
reagovat
Já jsem na Exp 3 včera byl a že já vůl si radši nestáhnul ten dvdrip, ušetřil bych 180,- :-Strašná slátanina. Spousta keců, nevtipných hlášek, akce nudná a celé tomu nasazuje korunu naprosto strašlivé CGI, které mi přišlo, jak z jednoho z těch filmů, co dávají na Nova Cinema ve všední den večer. Pardon, ale ten film přeci zas až tak levný nebyl, přitom ty triky jsou fakt jak z nějaké sračky od Asylum... Co se mě týče Exp 1 >>>>>> Exp 2 > Exp 3 a s takovou jsem snad i rád, že už nevznikne čtverka...
301065
Já jsem na Exp 3 včera byl a že já vůl si radši nestáhnul ten dvdrip, ušetřil bych 180,- *:-*Strašná slátanina. Spousta keců, nevtipných hlášek, akce nudná a celé tomu nasazuje korunu naprosto strašlivé CGI, které mi přišlo, jak z jednoho z těch filmů, co dávají na Nova Cinema ve všední den večer. Pardon, ale ten film přeci zas až tak levný nebyl, přitom ty triky jsou fakt jak z nějaké sračky od Asylum... Co se mě týče Exp 1 >>>>>> Exp 2 > Exp 3 a s takovou jsem snad i rád, že už nevznikne čtverka...
0 0
reagovat

Expendables 3

Tenhle bečkovy splašek z bulharska si prostě zasloužil vyhořet, protože je to spíš direct to DVD/BD/Netflix film, který neměli do kin ani cpát!!!
301061
Tenhle bečkovy splašek z bulharska si prostě zasloužil vyhořet, protože je to spíš direct to DVD/BD/Netflix film, který neměli do kin ani cpát!!!
Expendables 3
0 0
reagovat

něcoSketa

Ty pořád evidentně nechápeš. Pokud vezmeš stejný film a uděláš 2 verze (jedna R, druhá ne), tak ta R bude vždycky logicky lepší, protože není omezena. Samozřejmě samotné Rko z šitu dobrý film neudělá a naopak blbému filmu nepomůžou ani 2 Rka, chápeš to?
Když člověk napíše "škoda že to není Rko", tím nemyslí, že by to najednou byl jiný film, ale určitě lepší, než stávající. Rko ti zejména v akčních filmech dokáže atmosféru povýšit na uplně jiný level.
301058
Ty pořád evidentně nechápeš. Pokud vezmeš stejný film a uděláš 2 verze (jedna R, druhá ne), tak ta R bude vždycky logicky lepší, protože není omezena. Samozřejmě samotné Rko z šitu dobrý film neudělá a naopak blbému filmu nepomůžou ani 2 Rka, chápeš to? Když člověk napíše "škoda že to není Rko", tím nemyslí, že by to najednou byl jiný film, ale určitě lepší, než stávající. Rko ti zejména v akčních filmech dokáže atmosféru povýšit na uplně jiný level.
něcoSketa
0 0
reagovat
První díl jsem ještě bral jako takový, v hollywoodských intencích pochopitelně, „nadšenecký projekt“ který by měl uzavřít jednu žánrovou kapitolu filmů a tudíž jsem mu hodně odpustil, nicméně dvojka už z mého pohledu neměla žádné velké opodstatnění, vlastně jediná vtipná scéna co mi utkvěla v paměti, byla s Norisem a i ta by možná lépe vynikla v nějakém traileru či reklamě než ve filmu. Trojce jsem vlastně tak trochu vnitřně přál neúspěch, jelikož mi koncept přišel až trapný a nebylo mi pochuti to jak „loučení“ s žánrem upadá do stále hlubšího bahna a amaterismu, ačkoliv ta „pískaná“ znělka se povedla, to musím přiznat. 8)
301057
První díl jsem ještě bral jako takový, v hollywoodských intencích pochopitelně, „nadšenecký projekt“ který by měl uzavřít jednu žánrovou kapitolu filmů a tudíž jsem mu hodně odpustil, nicméně dvojka už z mého pohledu neměla žádné velké opodstatnění, vlastně jediná vtipná scéna co mi utkvěla v paměti, byla s Norisem a i ta by možná lépe vynikla v nějakém traileru či reklamě než ve filmu. Trojce jsem vlastně tak trochu vnitřně přál neúspěch, jelikož mi koncept přišel až trapný a nebylo mi pochuti to jak „loučení“ s žánrem upadá do stále hlubšího bahna a amaterismu, ačkoliv ta „pískaná“ znělka se povedla, to musím přiznat. *8)*
0 0
reagovat

mrazik

Děkuju. Nejjednodušší vysvětlení bývá většinou to správné. Ten film prostě není dobrej. Já ho teda ještě neviděl a ve Vltavě uplyne hodně vody, než se donutim na něj kouknout. Já jsem největší obhájce Slye, Arnieho a spol. Vyrůstal jsem na jejich filmech, mám koupenou i tu jeho knihu Total recall atd., ale snad nemusim sežrat všechno, co vyplodí, no questions asked. Exp série je prostě sračkoidní už od jedničky a nebudu to omlouvat jen proto, že tam hrajou moje idoly.
301056
Děkuju. Nejjednodušší vysvětlení bývá většinou to správné. Ten film prostě není dobrej. Já ho teda ještě neviděl a ve Vltavě uplyne hodně vody, než se donutim na něj kouknout. Já jsem největší obhájce Slye, Arnieho a spol. Vyrůstal jsem na jejich filmech, mám koupenou i tu jeho knihu Total recall atd., ale snad nemusim sežrat všechno, co vyplodí, no questions asked. Exp série je prostě sračkoidní už od jedničky a nebudu to omlouvat jen proto, že tam hrajou moje idoly.
mrazik
0 0
reagovat

Fightonidas

Tam je ten výstřel působivý. Bez toho rozpůlení by ta scéna byla poloviční (nepřímá úměra? xD). Označení rozpůlení jednoho piráta jen za varovný výstřel má (kromě vtipu) tu hodnotu, že se budou piráti bát toho, co bude následovat (když tohle bylo jen varování). Ten výstřel prostě budí ohromný respekt právě díky své schopnosti někoho rozpůlit.
Za samoúčelnou brutalitu to nepovažuju, protože síla té scény (u mě) nevychází z "áááá, hůůůstýýý, střeváááá po podlazéééé", ale z prezentace ničivosti zbraně stylem "whooo, tak tím bych teda fakt zasáhnout nechtěl" (přičemž ten pocit mám ale jen protože to borce rozpůlilo a odhodilo 10m dozadu).
301055
Tam je ten výstřel působivý. Bez toho rozpůlení by ta scéna byla poloviční (nepřímá úměra? xD). Označení rozpůlení jednoho piráta jen za varovný výstřel má (kromě vtipu) tu hodnotu, že se budou piráti bát toho, co bude následovat (když tohle bylo jen varování). Ten výstřel prostě budí ohromný respekt právě díky své schopnosti někoho rozpůlit. Za samoúčelnou brutalitu to nepovažuju, protože síla té scény (u mě) nevychází z "áááá, hůůůstýýý, střeváááá po podlazéééé", ale z prezentace ničivosti zbraně stylem "whooo, tak tím bych teda fakt zasáhnout nechtěl" (přičemž ten pocit mám ale jen protože to borce rozpůlilo a odhodilo 10m dozadu).
Fightonidas
0 0
reagovat

Hastaněco

Zaprvé si odpusť ten svůj primitivismus, tady na to nikdo není zvědavý. :-?)
Zadruhé nemáš pravdu. Je plno filmů, které mají rating PG-13, a přesto jsou to výtečné pecky, na které se vždycky rád podívám. R automaticky neznamená lepší kvalitu. Ta se bude odvíjet od scénáře, herců, režie atd. Opravdu nechápu, kde se tyhle krátkozraké soudy berou. Pokud je nějaký film opravdu špatný, tak mu nepomůže ani NC-17.
301054
Zaprvé si odpusť ten svůj primitivismus, tady na to nikdo není zvědavý. *:-**?)* Zadruhé nemáš pravdu. Je plno filmů, které mají rating PG-13, a přesto jsou to výtečné pecky, na které se vždycky rád podívám. R automaticky neznamená lepší kvalitu. Ta se bude odvíjet od scénáře, herců, režie atd. Opravdu nechápu, kde se tyhle krátkozraké soudy berou. Pokud je nějaký film opravdu špatný, tak mu nepomůže ani NC-17.
Hastaněco
0 0
reagovat
dostupna dobra verze na netu filmu urcite nepomohla...ale rekl bych,ze spis nez ten leak tomu filmu uskodilo,ze vlastne neni moc dobrej :))
neni chytrej,neni vtipnej,nema dobrou akci...proc by na to lidi chodili? aby videli toporny herce? uz to proste nestaci jako v jednicce...
301052
dostupna dobra verze na netu filmu urcite nepomohla...ale rekl bych,ze spis nez ten leak tomu filmu uskodilo,ze vlastne neni moc dobrej :)) neni chytrej,neni vtipnej,nema dobrou akci...proc by na to lidi chodili? aby videli toporny herce? uz to proste nestaci jako v jednicce...
0 0
reagovat
Každý film v Rku je lepší, než bez Rka a zvlášť tady takový. Podle mě je největší problém Expendables ten cigánov. Kdyby se to točilo v atraktivnějších lokalitách, šli by na to i jiní.
301053
Každý film v Rku je lepší, než bez Rka a zvlášť tady takový. Podle mě je největší problém Expendables ten cigánov. Kdyby se to točilo v atraktivnějších lokalitách, šli by na to i jiní.
0 0
reagovat
Jestli warning shot nebyla samoúčelná brutalita, tak už asi nevím, co je. :D
301051
Jestli warning shot nebyla samoúčelná brutalita, tak už asi nevím, co je. :D
0 0
reagovat

Disk

jj, však tu (asi) většina s vyčerpáním značky souhlasí. Každopádně s ratingem nemáš pravdu... není víc krve jak víc krve - osobně mluvím o věcech jako warning shot z jedničky, nebo finále Ramba 4. Tohle prostě bez Rka nenatočíš, přitom se nejedná o samoúčelnou brutalitu, jen ti to ukazuje opravdovou sílu daných zbraní. Pokud pak točím žánrovku plnou těžkých palebných zbraní, tak vypadá dost divně, když po zásahu z brokovnice voják padá jak ve Vinetuovi či divadelní inscenaci.
301050
jj, však tu (asi) většina s vyčerpáním značky souhlasí. Každopádně s ratingem nemáš pravdu... není víc krve jak víc krve - osobně mluvím o věcech jako warning shot z jedničky, nebo finále Ramba 4. Tohle prostě bez Rka nenatočíš, přitom se nejedná o samoúčelnou brutalitu, jen ti to ukazuje opravdovou sílu daných zbraní. Pokud pak točím žánrovku plnou těžkých palebných zbraní, tak vypadá dost divně, když po zásahu z brokovnice voják padá jak ve Vinetuovi či divadelní inscenaci.
Disk
0 0
reagovat
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se