Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuze k článku Bitva o Battlestar Galactica

příspěvky 1 - 20 Napsat příspěvek

Cain(cz)

Vsak ja jsem nerekl, ze se mi 'The Passage' nelibila. Naopak ho povazuji za ten z lepsich dilu, pro me ma dostatecne napeti. Museli je samo donutit k nejakymu riskantnimu rozhodnuti, tak jim holt 'zamorili' jidlo. Dalsi vec kterou to u me tenhle serial vyhrava, stavi postavy pred tezka rozhodnuti a ukazuje, jak se s nimi nakonec vyrovnaji.
19102
Vsak ja jsem nerekl, ze se mi 'The Passage' nelibila. Naopak ho povazuji za ten z lepsich dilu, pro me ma dostatecne napeti. Museli je samo donutit k nejakymu riskantnimu rozhodnuti, tak jim holt 'zamorili' jidlo. Dalsi vec kterou to u me tenhle serial vyhrava, stavi postavy pred tezka rozhodnuti a ukazuje, jak se s nimi nakonec vyrovnaji.
Cain(cz)
0 0
reagovat

zdroj BSG.CZ - 3.sezóna

O reakcích fanoušků na konec třetí sezóny, a zda takové reakce čekali.
Moore: Myslím, že jsme to čekali. Odhadoval jsem to podle reakce na konec druhé sezóny. Potom, co jsme udělali ten skok do budoucnosti a přesunuli je dolů na planetu, jedni byli nadšení a druzí pobouření. Nic moc mezi. Tak jsem si říkal, že to bude jedno a to samé až odhalíme Cylony. To se v celku také stalo.

O vystřižené Saggitaronské linii na konci třetí sezóny.
Moore: Byl to krok vedle, ale zároveň v průběhu plánování jsme z ní byli nadšeni. Mělo to náboj a rasový a politický podtext, což jsou věci, které obecně v BSG rádi děláme. Takže se teď sice můžu ohlédnout zpět a říct, že se to nakonec nevyplatilo a my museli dodatečně upravit dost věcí, abychom po sobě zahladili stopy. Ale myslím, že když děláte takovýto seriál a snažíte se překonávat sami sebe, občas se to prostě nepovede. S tím se musí počítat.
19100
O reakcích fanoušků na konec třetí sezóny, a zda takové reakce čekali. Moore: Myslím, že jsme to čekali. Odhadoval jsem to podle reakce na konec druhé sezóny. Potom, co jsme udělali ten skok do budoucnosti a přesunuli je dolů na planetu, jedni byli nadšení a druzí pobouření. Nic moc mezi. Tak jsem si říkal, že to bude jedno a to samé až odhalíme Cylony. To se v celku také stalo. O vystřižené Saggitaronské linii na konci třetí sezóny. Moore: Byl to krok vedle, ale zároveň v průběhu plánování jsme z ní byli nadšeni. Mělo to náboj a rasový a politický podtext, což jsou věci, které obecně v BSG rádi děláme. Takže se teď sice můžu ohlédnout zpět a říct, že se to nakonec nevyplatilo a my museli dodatečně upravit dost věcí, abychom po sobě zahladili stopy. Ale myslím, že když děláte takovýto seriál a snažíte se překonávat sami sebe, občas se to prostě nepovede. S tím se musí počítat.
zdroj BSG.CZ - 3.sezóna
0 0
reagovat

zdroj BSG.CZ - 4.sézóna

Zda chtěl SciFi pátou sezónu.
Moore: Probíhala diskuze o tom, jak dlouho by měl seriál pokračovat a na jejich obranu, byli velmi vnímavý ohledně toho, co jsme chtěli jako tvůrci a jelikož ten impulz přišel od Davida a ode mě, když jsme je oslovili a řekli: "Podívejte, cítíme, že seriál dosáhl svého třetího dějství, jde o zakončení seriálu a my cítíme, že příběh nás pohání ke svému závěru." Zeptali se nás, proč to tak cítíme a chtěli o tom nějakou dobu popřemýšlet, ale rozhodně s námi o to nebojovali. Vyjádřili názor, že seriál by mohl běžet i déle a chtěli si být jistí, že se nezříkáváme příležitosti pokračovat v příběhu, ale byli velmi ochotní. Když jsme s Davidem naprosto jasně řekli, že je to to, co chceme, podpořili nás.

O tom zda konec seriálu bude definitivní.
Moore: Plán je zakončit seriál. Plánujeme úplné uzavření příběhu. Nemáme žádné plány na navazující filmy nebo seriály. Ale toto je oblast, kde nikdy nemůžete říci nikdy, protože kdo ví, jak se budeme cítit, až opravdu napíšeme závěr. Vznikne po dopsání příběh, který umožní pozdější pokračování? Bych bych hloupý, kdybych řekl: "V žádném případě." Ale právě teď plánujeme definitivní ukončení.
19098
Zda chtěl SciFi pátou sezónu. Moore: Probíhala diskuze o tom, jak dlouho by měl seriál pokračovat a na jejich obranu, byli velmi vnímavý ohledně toho, co jsme chtěli jako tvůrci a jelikož ten impulz přišel od Davida a ode mě, když jsme je oslovili a řekli: "Podívejte, cítíme, že seriál dosáhl svého třetího dějství, jde o zakončení seriálu a my cítíme, že příběh nás pohání ke svému závěru." Zeptali se nás, proč to tak cítíme a chtěli o tom nějakou dobu popřemýšlet, ale rozhodně s námi o to nebojovali. Vyjádřili názor, že seriál by mohl běžet i déle a chtěli si být jistí, že se nezříkáváme příležitosti pokračovat v příběhu, ale byli velmi ochotní. Když jsme s Davidem naprosto jasně řekli, že je to to, co chceme, podpořili nás. O tom zda konec seriálu bude definitivní. Moore: Plán je zakončit seriál. Plánujeme úplné uzavření příběhu. Nemáme žádné plány na navazující filmy nebo seriály. Ale toto je oblast, kde nikdy nemůžete říci nikdy, protože kdo ví, jak se budeme cítit, až opravdu napíšeme závěr. Vznikne po dopsání příběh, který umožní pozdější pokračování? Bych bych hloupý, kdybych řekl: "V žádném případě." Ale právě teď plánujeme definitivní ukončení.
zdroj BSG.CZ - 4.sézóna
0 0
reagovat

metaladdict

vis to je zajimavy, ze ses jedinej, kdo si to takhle interpretuje. z toho co si rek, sem necek ani slovo (krom ty ziskuchtivosti ktera je velmi zjevna, viz to co rekl cain). takze bud tak laskav a prestan komentovat neci uroven, od uzivatele, kterej na vsechny drsne ukazuje prostrednicek a ma hypercooool nick to vyzniva stejne smesne
19097
vis to je zajimavy, ze ses jedinej, kdo si to takhle interpretuje. z toho co si rek, sem necek ani slovo (krom ty ziskuchtivosti ktera je velmi zjevna, viz to co rekl cain). takze bud tak laskav a prestan komentovat neci uroven, od uzivatele, kterej na vsechny drsne ukazuje prostrednicek a ma hypercooool nick to vyzniva stejne smesne
metaladdict
0 0
reagovat

Georgee, Fluke




Flotila se ocitá v ohrožení, když jsou všechny její zásoby jídla kontaminovány. Jídla zbývá přibližně na jeden týden a Adama se rozhoduje pro riskantní misi. Athéna nalezla planetu, na které roste řasa plná proteinů. Planeta je ovšem na druhé straně rozlehlé hvězdokupy. Obletět ji by trvalo příliž dlouho a tak se admirál rozhodne proletět jí. Problémem je ovšem vysoká radiace, proti které nejsou civilní lodě chráněny...
zdroj: BSG.CZ


Hvězdokupa je seskupení hvězd, které pohromadě udržuje gravitace. Hvězdokupy se dělí do dvou základních typů: otevřené a kulové. Některé z nich, jako například Plejády (Kuřátka), jsou viditelné i pouhým okem.

Otevřené hvězdokupy
Otevřené hvězdokupy nemají žádný specifický tvar a obsahují několik desítek až několik stovek hvězd. Lze předpokládat, že hvězdy v otevřených hvězdokupách jsou stejně staré, a že tedy také společně vznikly. Ze stejného důvodu jsou jasné hvězdy v otevřených hvězdokupách horké a bílé a nachází se mezi nimi množství mlhovin, jako třeba v případě Plejád. Otevřené hvězdokupy bývají ovlivněny gravitací okolních hvězd, která která nakonec způsobí rozpad hvězdokupy.

Kulové hvězdokupy
Kulová hvězdokupa M92Kulové hvězdokupy jsou odlišné. Mají zhruba kulový tvar a tvoří je až milion hvězd. Kulové hvězdokupy měří v průměru asi 150 světelných let. Hvězdy v nich jsou načervenalé, neboť je tvoří nejstarší známé hvězdy. Obklopují naši Galaxii a vytvářejí tak tzv. galaktické halo. Ze všech známých kulových hvězdokup v Galaxii jsou bez problémů pouhým okem viditelné pouze tři. Kulové hvězdokupy obsahují také cefeidy, takže je možné měřit jejich vzdálenost. Mnoho z nich je hodně daleko, přinejmenším 2*10 světelných let. Kdyby bylo naše Slunce součástí kulové hvězdokupy, blízké hvězdy by zářily tak, že by obloha nebyla nikdy temná, předměty by i v noci vrhaly stíny.


zdroj: wikipedia
Zas tak na hlavu to postavené není.
19099
Flotila se ocitá v ohrožení, když jsou všechny její zásoby jídla kontaminovány. Jídla zbývá přibližně na jeden týden a Adama se rozhoduje pro riskantní misi. Athéna nalezla planetu, na které roste řasa plná proteinů. Planeta je ovšem na druhé straně rozlehlé hvězdokupy. Obletět ji by trvalo příliž dlouho a tak se admirál rozhodne proletět jí. Problémem je ovšem vysoká radiace, proti které nejsou civilní lodě chráněny... zdroj: BSG.CZ Hvězdokupa je seskupení hvězd, které pohromadě udržuje gravitace. Hvězdokupy se dělí do dvou základních typů: otevřené a kulové. Některé z nich, jako například Plejády (Kuřátka), jsou viditelné i pouhým okem. Otevřené hvězdokupy Otevřené hvězdokupy nemají žádný specifický tvar a obsahují několik desítek až několik stovek hvězd. Lze předpokládat, že hvězdy v otevřených hvězdokupách jsou stejně staré, a že tedy také společně vznikly. Ze stejného důvodu jsou jasné hvězdy v otevřených hvězdokupách horké a bílé a nachází se mezi nimi množství mlhovin, jako třeba v případě Plejád. Otevřené hvězdokupy bývají ovlivněny gravitací okolních hvězd, která která nakonec způsobí rozpad hvězdokupy. Kulové hvězdokupy Kulová hvězdokupa M92Kulové hvězdokupy jsou odlišné. Mají zhruba kulový tvar a tvoří je až milion hvězd. Kulové hvězdokupy měří v průměru asi 150 světelných let. Hvězdy v nich jsou načervenalé, neboť je tvoří nejstarší známé hvězdy. Obklopují naši Galaxii a vytvářejí tak tzv. galaktické halo. Ze všech známých kulových hvězdokup v Galaxii jsou bez problémů pouhým okem viditelné pouze tři. Kulové hvězdokupy obsahují také cefeidy, takže je možné měřit jejich vzdálenost. Mnoho z nich je hodně daleko, přinejmenším 2*10 světelných let. Kdyby bylo naše Slunce součástí kulové hvězdokupy, blízké hvězdy by zářily tak, že by obloha nebyla nikdy temná, předměty by i v noci vrhaly stíny. zdroj: wikipedia Zas tak na hlavu to postavené není.
Georgee, Fluke
0 0
reagovat

metaladdict

Díky za link. Nebyl Jimi Hendrix Cylon :-)
19089
Díky za link. Nebyl Jimi Hendrix Cylon :-)
metaladdict
0 0
reagovat

Fluke

No taky jsem si rikal, ze snad prece ten mrak nemuze bejt tak velkej, aby to stalo za to riziko letet skrz. Ale tak jako treba byl fakt hooodne velkej ;).
18971
No taky jsem si rikal, ze snad prece ten mrak nemuze bejt tak velkej, aby to stalo za to riziko letet skrz. Ale tak jako treba byl fakt hooodne velkej *;)*.
Fluke
0 0
reagovat

Cain(cz)

Dakujem za vysvetlenie kolega. :D
19094
Dakujem za vysvetlenie kolega. *:D*
Cain(cz)
0 0
reagovat

speta

Mě samotnýho spíš nasrala celá ta koncepce Passage, uprostřed vesmíru radiační mrak, kterej se nedá obletět, na hlavu;)
19088
Mě samotnýho spíš nasrala celá ta koncepce Passage, uprostřed vesmíru radiační mrak, kterej se nedá obletět, na hlavu*;)*
speta
0 0
reagovat
19087
http://www.edisk.cz/stahni/31886/bsg_watchtower.mp3_6.11MB.html
0 0
reagovat
Souhlasim s Fluke, Passage, jsem asi poslednich 10 minut (kdyz umirala) proklikal a sel na dalsi dil :D Exodus byla bomba, ktera jako jedina zatim epizoda, byla pro me naprosto kulervouci (padajici Galactica v atmosfere...):+
19086
Souhlasim s Fluke, Passage, jsem asi poslednich 10 minut (kdyz umirala) proklikal a sel na dalsi dil *:D* Exodus byla bomba, ktera jako jedina zatim epizoda, byla pro me naprosto kulervouci (padajici Galactica v atmosfere...)*:+*
0 0
reagovat

cain

No the passage se mi vskutku nelíbila, pro mě je nejlepší nepřekonanej Exodus z třetí sérky.
Imho ke scénáři, Ron Moore si musel takřka vybojovat, aby se v některé epizodě objevila Six s imaginárním Baltarem a Baltar s imaginární Six, kdyby měl volnou ruku, tak bysme se určitě dočkali většího nářezu;)
19085
No the passage se mi vskutku nelíbila, pro mě je nejlepší nepřekonanej Exodus z třetí sérky. Imho ke scénáři, Ron Moore si musel takřka vybojovat, aby se v některé epizodě objevila Six s imaginárním Baltarem a Baltar s imaginární Six, kdyby měl volnou ruku, tak bysme se určitě dočkali většího nářezu;)
cain
0 0
reagovat

3.řada

Důvod proč třetí řada byla natočena tak jak jí známe, je naposlední chvíli opuštěné tema se Sagittaronci, z něj nakonec zůstala jen epizoda "The Woman King" (03x14). Autoři prostě postupem času zjistili, že toto téma není zas tak zajímavé, problém ovšem byl "narychlo napsat náhradní ustřední téma" které nakonec vyústilo v soudní proces s Baltarem. Proto tolik "samostatných epizod". Navíc jak zde již bylo řečeno, producenti se snažili přílákat více diváku neznajíc předchozí epizody. (I proto se bude natáčet samostatný film Pegasus - k jeho sledování nebude potřeba znát ani jednu epizodu Galactici, jde o paralení přiběh jiné battlestar, která se s galacticou setká právě v 2. řadě díl - Pegasus > ostatně na DVD bude v prodeji DVA dny po TV premiéře).
I když řada jako celek nejspíš nedosahuje kvalit 2.sezóny, na druhou starnu některé díly ze 3.s. patří k těm nejlepším (např.: The Passage - převážně věnovaná Kat)
19084
Důvod proč třetí řada byla natočena tak jak jí známe, je naposlední chvíli opuštěné tema se Sagittaronci, z něj nakonec zůstala jen epizoda "The Woman King" (03x14). Autoři prostě postupem času zjistili, že toto téma není zas tak zajímavé, problém ovšem byl "narychlo napsat náhradní ustřední téma" které nakonec vyústilo v soudní proces s Baltarem. Proto tolik "samostatných epizod". Navíc jak zde již bylo řečeno, producenti se snažili přílákat více diváku neznajíc předchozí epizody. (I proto se bude natáčet samostatný film Pegasus - k jeho sledování nebude potřeba znát ani jednu epizodu Galactici, jde o paralení přiběh jiné battlestar, která se s galacticou setká právě v 2. řadě díl - Pegasus > ostatně na DVD bude v prodeji DVA dny po TV premiéře). I když řada jako celek nejspíš nedosahuje kvalit 2.sezóny, na druhou starnu některé díly ze 3.s. patří k těm nejlepším (např.: The Passage - převážně věnovaná Kat)
3.řada
0 0
reagovat

st39.6

Helemese, dalsi hypergeek s pristupem, to se mi nezamlouva, to je SHIT, to je SRACKA , autori jsou ziskuchtivi vylizanci a komu se to libi, tak ten je kreten. Zajimava uroven ?):-
19083
Helemese, dalsi hypergeek s pristupem, to se mi nezamlouva, to je SHIT, to je SRACKA , autori jsou ziskuchtivi vylizanci a komu se to libi, tak ten je kreten. Zajimava uroven *?)**:-*
st39.6
0 0
reagovat
best je imho prvni polovina 2hy serie.
19022
best je imho prvni polovina 2hy serie.
0 0
reagovat

HrKo

možná jsi do BSG prostě zatím nedorost, tam kde hvězdné nudí se všemy svými efekty v BSG stačí (např.:) Baltar připravující se za pomoci n.6 na sebevraždu, prozpěvujíc si přitom uspávanku.
19081
možná jsi do BSG prostě zatím nedorost, tam kde hvězdné nudí se všemy svými efekty v BSG stačí (např.:) Baltar připravující se za pomoci n.6 na sebevraždu, prozpěvujíc si přitom uspávanku.
HrKo
0 0
reagovat
Muj nazor na 3. serii se asi nejvic blizi tomu co prezentoval scroochy. Je daleko vic zamerena na silne citove momenty. Myslim, ze si celkove udrzela vysokou uroven zpracovani a pro me jednoznacne vedou herecke vykony.
19079
Muj nazor na 3. serii se asi nejvic blizi tomu co prezentoval scroochy. Je daleko vic zamerena na silne citove momenty. Myslim, ze si celkove udrzela vysokou uroven zpracovani a pro me jednoznacne vedou herecke vykony.
0 0
reagovat
Jinak nejlepší byla samozřejmě série druhá ;)
19077
Jinak nejlepší byla samozřejmě série druhá *;)*
0 0
reagovat
Já bych na Larsona poslal Rodriga s hadicí
19076
Já bych na Larsona poslal Rodriga s hadicí
0 0
reagovat
No neviem si predstavit ake inkarnovane peklo musi byt 3. seria, ked je este horsia ako prve dve.
19075
No neviem si predstavit ake inkarnovane peklo musi byt 3. seria, ked je este horsia ako prve dve.
0 0
reagovat
Komentáře
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se