Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Bitva o Battlestar Galactica


ikona
imf
adaptace seriálu
 

Předem bych rád prohlásil, že o Battlestar Galactica vím zhruba tolik, co o kolumbijské telenovele Skrytá vášeň. Tj. znám hlavní postavy, vím o co tam jde a když se objeví Rodrigo, svírající v rukou zahradní hadici, je mi jasné, že nejde zalévat růže. Takže vás raději odkáži do seriálového profilu, který obstaral Mr. Hlad, zopakuji pro jistotu to, co už všichni víte, totiž že seriál končí svou čtvrtou sezónou (pořád lepší odejít na vrcholu, než se nechat vyštípat mizernými ratingy) a tradá na novinky.

U podobných seriálových koncovek se vždycky spekuluje o nějaké té celovečerní tečce nebo dovětku. Battlestar Galactica by si to zasloužil už kvůli tomu, že se odehrává ve vesmíru a takových filmů (i těch nízkorozpočtových) je jako šafránu. Dychtiví producenti však narážejí na jeden zásadní problém - Glena A. Larsona. Autor původního seriálu z roku 1978 totiž vlastní jako jediný práva na celovečerní zpracování a to zahrnuje i jakékoliv případné remaky či reimaginace. Larson se několikrát nechal slyšet, že reimaginace obecně neuznává a zjevně tak smlouvy na nový seriál podepsal v dočasném pomatení smyslů. Povede se ho zmást i napodruhé? A kolik to bude stát peněz? To je teď zřejmě nejpalčivější otázka. Larson navíc vyhrožuje, že by si klidně natočil celovečerák z prostředí BSG, ale ten by se zakládal na původní verzi. To už zní jako by opravdu potřeboval výrazné důchodové přilepšení. Tohle dohadování by se mohlo protáhnout. Osobně je mi to šumák a raději budu vyčkávat, co udělá Rodrigo s tou hadicí. Vy ostatní si držte palce. Nebo klobouky. Při takových hádkách to jde totiž vždycky jen a jen z kopce.

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (44)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace