Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuze k článku TOP 11 největších kasovních hitů za rok 2023

příspěvky 1 - 20 Napsat příspěvek
reaguje na: winnie_the_pooh
:+
892828
*:+*
892821
0 0
reagovat
reaguje na: TedGeorge
Tak jsem schválně čekal, jak se budou aktualizovat ne-americký čísla u obou japonských filmů. Vzhledem k tomu, že jsou distribuovány mimo ty největší společnosti, tak to vždycky trvá. :)

Boy and Heron si pořád vede skvěle hlavně v Evropě (Itálie, Německo, UK), ještě by měl mít premiéru ve větších trzích Jižní Ameriky (Brazílie, Argentina), nevím jak Čína. Dá se očekávat boost na základě různých cen (minulý týden Zlaté glóby, teď nominace na Oskary, pak samotné udílení) a nedivil bych se kdyby nakonec padlo i 200 mega celosvětově.

Godzilla Minus One je taky hodně sympatický film a úspěch mu přeju. 50+ mega z US je super, obzvlášť po 11 miliónovým openingu, kdy se pak očekával rychlý/běžný propad. Nepřekvapivě má mimo Ameriku nejlepší čísla v domácím Japonsku (37 M). Ale jinde nic moc...celkem "jenom" 47 M. Nevím, jestli jsou v plánu ještě nějaký světový premiéry. Myslím, že např. v Číně, Rusku nebo možná i v té Jižní Americe by takovýto film mohl udělat solidní čísla. Bez toho se ale Godzilla sotva překulí přes 100 mega.

Takže si pořád myslím, že pokud by v tvém žebříčku měl být japonský export, byl by to Chlapec a volavka. :)
892821
Tak jsem schválně čekal, jak se budou aktualizovat ne-americký čísla u obou japonských filmů. Vzhledem k tomu, že jsou distribuovány mimo ty největší společnosti, tak to vždycky trvá. *:)* Boy and Heron si pořád vede skvěle hlavně v Evropě (Itálie, Německo, UK), ještě by měl mít premiéru ve větších trzích Jižní Ameriky (Brazílie, Argentina), nevím jak Čína. Dá se očekávat boost na základě různých cen (minulý týden Zlaté glóby, teď nominace na Oskary, pak samotné udílení) a nedivil bych se kdyby nakonec padlo i 200 mega celosvětově. Godzilla Minus One je taky hodně sympatický film a úspěch mu přeju. 50+ mega z US je super, obzvlášť po 11 miliónovým [i]openingu[/i], kdy se pak očekával rychlý/běžný propad. Nepřekvapivě má mimo Ameriku nejlepší čísla v domácím Japonsku (37 M). Ale jinde nic moc...celkem "jenom" 47 M. Nevím, jestli jsou v plánu ještě nějaký světový premiéry. Myslím, že např. v Číně, Rusku nebo možná i v té Jižní Americe by takovýto film mohl udělat solidní čísla. Bez toho se ale Godzilla sotva překulí přes 100 mega. Takže si pořád myslím, že pokud by v tvém žebříčku měl být japonský export, byl by to Chlapec a volavka. *:)*
892513
1 0
reagují: TedGeorge
reagovat
Když byli v Letňanech Depeche Mode stálo v řadě 76 kamionů s jejich logem. Tak proč by jich ta hopsanda nemohla mít 90?
892527
Když byli v Letňanech Depeche Mode stálo v řadě 76 kamionů s jejich logem. Tak proč by jich ta hopsanda nemohla mít 90?
0 0
reagovat
reaguje na: winnie_the_pooh
Místo Boy and Heron uz spis myslím Godzilla, premejslel sem o ni 
892513
Místo Boy and Heron uz spis myslím Godzilla, premejslel sem o ni 
892512
0 0
reagují: winnie_the_pooh
reagovat
Guardians of Galaxy 3 i Nun 2 oproti předchozím dílům diváky (a tržby) ztrácely. A rozpočty a náklady obecně samozřejmě rostly. Podobným "úspěchem" jsou pro mě čísla prequelu Hunger Games, kterýmu se moc pěkně povedlo 4x znásobit solidní opening weekend v Americe i ve světě. Osobně bych ale v žebříčku viděl nějaký "menší" filmy pod radarem s pěknými kasovními příběhy...

Boy and The Heron - v Japonsku sice jen poloviční tržby předchozího Wind Rises (56 M, filmu zcela záměrně absentovala marketingová kampaň), ale mimo Japonsko dalece nejvýdělečnější Miyazaki ever; v US (45 mega) po Pokémonech nejvýdělečnější anime a násobně víc než jakýkoli film studia Ghibli, stejně silný čísla v Evropě - UK, Německo, Itálie, i v ČR, ve Francii dokonce nejvýdělečnější listopadový film (kdy mělo premiéru mj. Napoleon, Marvels nebo Hunger Games) a své diváky si tenhle specifický žánr našel i v Latinské Americe.

Anyone But You - krásný příklad typického sleeping hitu, kdy svůj vánoční opening weekend (6 mega) dokáže následně v Americe rozmnožit třeba 15x. Úplně nevěřím, že by padla stovka, ale mnoho chybět nebude. Jsem zvědavý jestli a jak moc se na tenhle film bude chodit za měsíc na Valentýna. Ve světě to startuje na etapy, výborný čísla (zejména mezivíkendové propady...resp. nárůsty) jsou v UK a Austrálii, spolu s pár menšími trhy to zatím stačí na 23 mega. I tady se dá se počítat s útokem na kilo. Celosvětový tržby tak při 25 M rozpočtu budou minimálně 150, spíš ke 200.
892512
Guardians of Galaxy 3 i Nun 2 oproti předchozím dílům diváky (a tržby) ztrácely. A rozpočty a náklady obecně samozřejmě rostly. Podobným "úspěchem" jsou pro mě čísla prequelu Hunger Games, kterýmu se moc pěkně povedlo 4x znásobit solidní [i]opening weekend [/i]v Americe i ve světě. Osobně bych ale v žebříčku viděl nějaký "menší" filmy pod radarem s pěknými kasovními příběhy... [b]Boy and The Heron[/b] - v Japonsku sice jen poloviční tržby předchozího Wind Rises (56 M, filmu zcela záměrně absentovala marketingová kampaň), ale mimo Japonsko dalece nejvýdělečnější Miyazaki ever; v US (45 mega) po Pokémonech nejvýdělečnější anime a násobně víc než jakýkoli film studia Ghibli, stejně silný čísla v Evropě - UK, Německo, Itálie, i v ČR, ve Francii dokonce nejvýdělečnější listopadový film (kdy mělo premiéru mj. Napoleon, Marvels nebo Hunger Games) a své diváky si tenhle specifický žánr našel i v Latinské Americe. [b]Anyone But You[/b] - krásný příklad typického [i]sleeping hitu[/i], kdy svůj vánoční [i]opening weekend[/i] (6 mega)[i] [/i]dokáže následně v Americe rozmnožit třeba 15x. Úplně nevěřím, že by padla stovka, ale mnoho chybět nebude. Jsem zvědavý jestli a jak moc se na tenhle film bude chodit za měsíc na Valentýna. Ve světě to startuje na etapy, výborný čísla (zejména mezivíkendové propady...resp. nárůsty) jsou v UK a Austrálii, spolu s pár menšími trhy to zatím stačí na 23 mega. I tady se dá se počítat s útokem na kilo. Celosvětový tržby tak při 25 M rozpočtu budou minimálně 150, spíš ke 200.
1 0
reagují: TedGeorge
reagovat
Sympatické ukončení Strážců, Spider-Mana, který znovu potvrdil, že je bezkonkurenčně top komiksový animák a John Wicka skoro šedesátníka Reevese, který je stále ve formě.
Noa už teď jsem zvědav na Barbie 2, která dříve nebo později přijde.
892485
Sympatické ukončení Strážců, Spider-Mana, který znovu potvrdil, že je bezkonkurenčně top komiksový animák a John Wicka skoro šedesátníka Reevese, který je stále ve formě. Noa už teď jsem zvědav na Barbie 2, která dříve nebo později přijde.
0 0
reagovat
reaguje na: Hospoda
FNF jsem nehrál, tak nemohu srovnávat, film jsem neviděl a kdoví jestli uvidím.
Willy's Wonderland mě bavil. Netvrdím, že jde o dobrý film, nějaký vrchol kinematografie, ale němý Cage s koštětem proti animatronickýmu pštrosovi - to chcete!
(FNF, předpokládám, bude totéž, akorát bez toho Cage, takže moc nechápu, proč bych to měl chtít vidět...)
892448
FNF jsem nehrál, tak nemohu srovnávat, film jsem neviděl a kdoví jestli uvidím. Willy's Wonderland mě bavil. Netvrdím, že jde o dobrý film, nějaký vrchol kinematografie, ale němý Cage s koštětem proti animatronickýmu pštrosovi - to chcete! (FNF, předpokládám, bude totéž, akorát bez toho Cage, takže moc nechápu, proč bych to měl chtít vidět...)
892404
1 0
reagovat
reaguje na: TedGeorge
Ja si to myslel. Ale pokud je pravda, co mam kdysi davno ulozeno v pameti, ze zpravidla polovina trzeb jde kinarum (chapu ze jsou vyjimky), tak mi prijde, ze ta studia obecne neskutecne spatne hospodari, protoze z kin se jim ty naklady casto nevrati. Nebo jsou ty vydelky z nosicu, streamu a merche tak vysoke, ze jim dokazi ty filmy dofinancovat, pripadne dostat do relativniho zisku, a dopredu s tim takto pocitaji?
892446
Ja si to myslel. Ale pokud je pravda, co mam kdysi davno ulozeno v pameti, ze zpravidla polovina trzeb jde kinarum (chapu ze jsou vyjimky), tak mi prijde, ze ta studia obecne neskutecne spatne hospodari, protoze z kin se jim ty naklady casto nevrati. Nebo jsou ty vydelky z nosicu, streamu a merche tak vysoke, ze jim dokazi ty filmy dofinancovat, pripadne dostat do relativniho zisku, a dopredu s tim takto pocitaji?
892432
0 0
reagovat
reaguje na: SirCrix
Je to jednoduše vždycky částka, kterou lidi nechají na pokladnách kin.

Podíl pro studia můžeme vesměs jenom hádat. Server Deadline dělá každoročně docela podrobné rozbory pro největší blockbustery, ale zpravidla až během jara.
892438
Je to jednoduše vždycky částka, kterou lidi nechají na pokladnách kin. Podíl pro studia můžeme vesměs jenom hádat. Server Deadline dělá každoročně docela [url=https://deadline.com/2023/04/top-gun-maverick-box-office-profits-1235328891/]podrobné rozbory[/url] pro největší blockbustery, ale zpravidla až během jara.
892431
1 0
reagovat
Čestnou zmínku si za mě zaslouží také japonská dvojice Chlapec a volavka a především Godzilla, kterým se podařilo prorazit i na americkým trhu a udělat super čísla s téměř nulovou kampaní.

Překvapením pro mě je i Equalizer, který byl znovu úspěšný a není vyloučeno, že se tato akční série se starším hercem vrátí.
892436
Čestnou zmínku si za mě zaslouží také japonská dvojice Chlapec a volavka a především Godzilla, kterým se podařilo prorazit i na americkým trhu a udělat super čísla s téměř nulovou kampaní. Překvapením pro mě je i Equalizer, který byl znovu úspěšný a není vyloučeno, že se tato akční série se starším hercem vrátí.
3 0
reagovat
reaguje na: SirCrix
Jsou uvedeny před strhutím podílu kinarum atd
892432
Jsou uvedeny před strhutím podílu kinarum atd
892431
1 0
reagují: SirCrix
reagovat
Budu znit amatersky, ale chci si to overit: Kdyz mluvite o trzbach (v tomto clanku nebo tydennich navstevnostech kin), jsou uvedene castky pred strhnuti podilu kinarum (takze vynos je cca polovina), nebo po strhnuti podilu kinum, takze uvedena suma uz jde cela studiim?
Predpokladam dobre, ze ta castka se jeste bude danit?
Diky.
892431
Budu znit amatersky, ale chci si to overit: Kdyz mluvite o trzbach (v tomto clanku nebo tydennich navstevnostech kin), jsou uvedene castky pred strhnuti podilu kinarum (takze vynos je cca polovina), nebo po strhnuti podilu kinum, takze uvedena suma uz jde cela studiim? Predpokladam dobre, ze ta castka se jeste bude danit? Diky.
0 0
reagují: Memphis, TedGeorge
reagovat
Poklona před Wickem a Oppiem. Oboje vyhraněné žánrovky, svým tématem primárně určené pro úzkou cílovku, které si (byť z různých příčin) našly cestu k širokému obecenstvu a ještě k tomu ukázaly prostředníček názorům, že tříhodinová stopáž v kině je tržební žabička na prameni a to celé dokázaly díky svým kvalitám (i kdyby bez Barbenheimeru dal Oppie jen polovinu svých tržeb, pořád by to byl na podobný typ filmů velký úspěch).

Mario a Barbie tržebně překvapili, ale imho akorát zase a znovu dokázali, že shrábnout jackpot může úplně cokoliv z ranku not great, not terrible produkce, pokud se potká silný brand s hromadou fanoušků za zády a/nebo dokonale načasovaný hype s daným "produktem".

Borec na konec je pak Diesel, který je sice terčem posměchu (#meincluded:D) a desítka stála neuvěřitelný ranec, ale podařilo se mu všechny podobné 200 mega+ monstrprojekty (Indy, M:I, Transformeři, komiksovky s čestnou výjimkou Gunna) v BO nechat daleko za sebou. Kdo by to byl loni touhle dobou čekal:D

Uvidíme, kdo utrhne miliardu letos, jasného kandidáta tam oproti loňsku nevidím a sázel bych tak znovu na nějakého outsidera. U dvojky Dune odvážně tipuju, že kombinace faktorů ne-pandemie, ne-premiéra day one na streamu a grande finale pošle film někam k hranici 800 mega (#youwish:D) a jsem zvědavý, jak na tom bude letos Čína, protože pokud BOM nekecá, tak loni po dlouhé době neměla ani jeden film v top 20 ww:o

P.S. Ještě než to letos případně Furiosa podělá, tak jiná franšíza (natož akční) s většími tržbami u každého dalšího dílu je vedle Wicka třeba Mad Max:)
892428
Poklona před Wickem a Oppiem. Oboje vyhraněné žánrovky, svým tématem primárně určené pro úzkou cílovku, které si (byť z různých příčin) našly cestu k širokému obecenstvu a ještě k tomu ukázaly prostředníček názorům, že tříhodinová stopáž v kině je tržební žabička na prameni a to celé dokázaly díky svým kvalitám (i kdyby bez Barbenheimeru dal Oppie jen polovinu svých tržeb, pořád by to byl na podobný typ filmů velký úspěch). Mario a Barbie tržebně překvapili, ale imho akorát zase a znovu dokázali, že shrábnout jackpot může úplně cokoliv z ranku not great, not terrible produkce, pokud se potká silný brand s hromadou fanoušků za zády a/nebo dokonale načasovaný hype s daným "produktem". Borec na konec je pak Diesel, který je sice terčem posměchu (#meincluded*:D*) a desítka stála neuvěřitelný ranec, ale podařilo se mu všechny podobné 200 mega+ monstrprojekty (Indy, M:I, Transformeři, komiksovky s čestnou výjimkou Gunna) v BO nechat daleko za sebou. Kdo by to byl loni touhle dobou čekal*:D*?  Uvidíme, kdo utrhne miliardu letos, jasného kandidáta tam oproti loňsku nevidím a sázel bych tak znovu na nějakého outsidera. U dvojky Dune odvážně tipuju, že kombinace faktorů ne-pandemie, ne-premiéra day one na streamu a grande finale pošle film někam k hranici 800 mega (#youwish*:D*) a jsem zvědavý, jak na tom bude letos Čína, protože pokud BOM nekecá, tak loni po dlouhé době neměla ani jeden film v top 20 ww*:o*.  P.S. Ještě než to letos případně [spoiler]Furiosa[/spoiler] podělá, tak jiná franšíza (natož akční) s většími tržbami u každého dalšího dílu je vedle Wicka třeba [spoiler]Mad Max[/spoiler]*:)*. 
1 0
reagovat
reaguje na: Frozen_
Warcraft vidělal dvojnásobek toho, co Freddy (a se započítáním inflace asi ještě víc)...
A taky stál podle wiki osmkrát tolik.
Ono se řekne "herní adaptace" ale je sakra rozdíl, jestli se točí levný horůrek pro děcka nebo rozmáchlá fantasy
892427
Warcraft vidělal dvojnásobek toho, co Freddy (a se započítáním inflace asi ještě víc)... A taky stál podle wiki osmkrát tolik. Ono se řekne "herní adaptace" ale je sakra rozdíl, jestli se točí levný horůrek pro děcka nebo rozmáchlá fantasy
892407
4 0
reagovat
Povedený článek, velmi výživný jako již tradičně, díky zaň, Tede! :+ Tu Krásu na zabití si rozhodně dej - já na ni narazil víceméně náhodou relativně nedávno a nestačil jsem se divit (v dobrém!): parádní satira na americké maloměsto, vydatně okořeněná humorem někdy tedy ale opravdu hodně černým. A to obsazení je skutečně luxusní: jak Denise Richards coby herečku nikterak neadoruji, v téhle roli je dokonalá - a vedle ní pak ještě třeba übersympatická Kirsten Dunst nebo v mnoha ohledech neodolatelná začínající Amy Adams... k čertu s tím, pusťte si to všichni! :D
892414
Povedený článek, velmi výživný jako již tradičně, díky zaň, Tede! *:+* Tu Krásu na zabití si rozhodně dej - já na ni narazil víceméně náhodou relativně nedávno a nestačil jsem se divit (v dobrém!): parádní satira na americké maloměsto, vydatně okořeněná humorem někdy tedy ale opravdu hodně černým. A to obsazení je skutečně luxusní: jak Denise Richards coby herečku nikterak neadoruji, v téhle roli je dokonalá - a vedle ní pak ještě třeba übersympatická Kirsten Dunst nebo v mnoha ohledech neodolatelná začínající Amy Adams... k čertu s tím, pusťte si to všichni! *:D*
3 0
reagovat
reaguje na: Barv666
mam uplne rovnaku skusenost
892411
mam uplne rovnaku skusenost
892408
4 0
reagovat
Jj, Fredyho taky naprosto nechápu, ale byl jsem na tom se synem, a byla to jedna z nejlepších projekcí co jsem v kině zažil, sál narvaný dětma, ale žádný brajgl, jak jsem čekal, nádherně si to užívali, a jak pro mě ten film byl vlastně o ničem, tak tenhle zážitek stál za to.
892408
Jj, Fredyho taky naprosto nechápu, ale byl jsem na tom se synem, a byla to jedna z nejlepších projekcí co jsem v kině zažil, sál narvaný dětma, ale žádný brajgl, jak jsem čekal, nádherně si to užívali, a jak pro mě ten film byl vlastně o ničem, tak tenhle zážitek stál za to.
2 0
reagují: pepo
reagovat
Priemerné herne adaptácie zarábajú nadpriemerne zisky. ( Fredyho absolútne nechápem ale nie som cielovka). Keby vyšiel dnes Warcraft film alebo pokračovanie mohol by mať značne väčší úspech. 
9 z 10 herných adaptácii boli prúser v minulosti a štúdia sa vyhovárali na nízku hráčsku základňu, ktorá nevie naplniť kina. Tak sa zdá, že problém bol inde.
892407
Priemerné herne adaptácie zarábajú nadpriemerne zisky. ( Fredyho absolútne nechápem ale nie som cielovka). Keby vyšiel dnes Warcraft film alebo pokračovanie mohol by mať značne väčší úspech.  9 z 10 herných adaptácii boli prúser v minulosti a štúdia sa vyhovárali na nízku hráčsku základňu, ktorá nevie naplniť kina. Tak sa zdá, že problém bol inde.
0 -1
reagují: cervidus
reagovat
reaguje na: Cival
No to zní skvěle, chtěl bych vidět ten film cos viděl ty :D
892405
No to zní skvěle, chtěl bych vidět ten film cos viděl ty *:D*
892398
2 -13
reagovat
Cageovo Willy's Wonderland je daleko lepší adaptace Five Night's at Freddy's než letošní film a stačí k tomu jediný faktor, Willy má mlčícího Cage, který se maniakálně mlátí s animatroniky.
892404
Cageovo Willy's Wonderland je daleko lepší adaptace Five Night's at Freddy's než letošní film a stačí k tomu jediný faktor, Willy má mlčícího Cage, který se maniakálně mlátí s animatroniky.
5 -2
reagují: cervidus
reagovat
Komentáře
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se