Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuze k článku Vášně okolo Izraele a Palestiny dělají v Hollywoodu dusno

příspěvky 21 - 40 Napsat příspěvek
reaguje na: mecano
Asi tak nějak. Mě by ten konflikt byl i v celku ukradený (dobře, vlastně i je), ale nepřestává mě fascinovat, kolik lidí dělá z pásma Gazy nějaké utlačované chudáčky. Já naopak obdivuju, že si Izrael postavil zeď, rakety sestřeluje, naopak na druhou stranu posílá vodu a elektřinu, snaží se o jakés takés vztahy apod. Stejně tak vidím, jak vypadá Izrael a jak vypadá jeho sousedství.

Já bych chtěl vidět, jak by takový Georgion nebo proust.d sousedovi dával ovčí sýr, med a vajíčka, zatímco ten soused by mu chodil srát na zahradu a vysklívat okna. Stejně tak bych chtěl vidět, jak by byli v pohodě, až by jim soused znásilnil a zabil ženu, dítě a ovci a jak by při odvetě brali extra ohled na jeho manželku a děti, které mu u toho fandily.

Abych nezapomněl, souseda samozřejmě omlouvá, že na jejich pozemku děda jeho dědy jednou stanoval.
887780
Asi tak nějak. Mě by ten konflikt byl i v celku ukradený (dobře, vlastně i je), ale nepřestává mě fascinovat, kolik lidí dělá z pásma Gazy nějaké utlačované chudáčky. Já naopak obdivuju, že si Izrael postavil zeď, rakety sestřeluje, naopak na druhou stranu posílá vodu a elektřinu, snaží se o jakés takés vztahy apod. Stejně tak vidím, jak vypadá Izrael a jak vypadá jeho sousedství. Já bych chtěl vidět, jak by takový [b]Georgion [/b]nebo [b]proust.d[/b] sousedovi dával ovčí sýr, med a vajíčka, zatímco ten soused by mu chodil srát na zahradu a vysklívat okna. Stejně tak bych chtěl vidět, jak by byli v pohodě, až by jim soused znásilnil a zabil ženu, dítě a ovci a jak by při odvetě brali extra ohled na jeho manželku a děti, které mu u toho fandily. Abych nezapomněl, souseda samozřejmě omlouvá, že na jejich pozemku děda jeho dědy jednou stanoval.
887778
13 -1
reagují: Georgion, proust.d
reagovat
Obvykle mi politika na filmovem webu vadi, ale slovy jednoho sasuli "nezijeme ve vakuu", takze clanek je na miste. Muzeme se bavit o filmech a rict dve tri slova k tematu, tim spis, ze se Susan vyjadrila, ze zidi poznavaji to, jak u nich ziji chudaci arabove. Jedna americka arabka ji odpovedela, at si zkusi jit zit do arabske zeme, a ze ona liba americkou pudu za to, ze tam muze zit a mit stejna prava, jako kdokoli jiny.
A trocha politiky: kocovnici z Jordanska a Egypta se mohli zaclenit, stejne jako vic nez petina arabskych izraelcu, a mit se fajn, kdyz uz odmitli opakovane mit svuj stat. Palestinci je nazyvat nebudu, v 80. letech si zacali rikat jmenem te oblasti, kterou takto posmesne prejmenovali rimani ve 2.stoleti, aby je svet zacal vnimat jako narod, a aby si mene informovani mysleli, ze tam ziji tisice let a ze to je jejich zeme. Asi vas tady nakrknu, ale Izrael je maly stat, je to jediny stat zidu, a je prokazano, ze tam skutecne zili tisice let. Arabove maji nesrovnatelne vetsi uzemi, to vpravo, kde se rozsirili po 7.stoleti, i to vlevo v Africe, ktere ovladli mecem. Muj nazor je, ze v Izraeli by meli zit izraelci, zide a arabove, lide, kteri se jimi citi byt, a kteri se budou ridit jejimi zakony. Vsichni stejna prava. A pridusit ortodoxni zidy. Kdo tam zit nechce, je neprizpusobivy, touzi vyhladit vsechny zidy tam i vsude na svete (tusim v poslednim pruzkumu 80% gazanskych a zapadobrezskych arabu souhlasilo se 7.10.), kvoty do okolnich bratrskych zemi, jako to delame tady v Evrope, zachranujich od valek ci chozeni do prace jejich soukmenovce. S tim, ze gazane ockuji potomky od narozeni k nenavisti vuci zidum, jak matka porodi dite a se slzou v oku rika pysne, jednou to bude martyr, neni zadna sance, ze se tito lide budou kdy chtit asimilovat. To se pochopitelne nestane, protoze je zadna bratrska zeme nechce. Posledni tecka jsou ruzne organizace, at uz lekarske, novinarske ci nadnarodni, ktere jsou v Gaze pritomny leta, vedi velice dobre, jak a kde funguje infrastruktura teroristu a diva se iinam, pripadne rovnou lze. A jak tu nekdo pode mnou psal, ano, neni to obrana revolucnich mas na podporu chudaku gazanu, je to cista agenda antisemitu, kteri si ted muzou beztrestne kopnout (ci zastrasit) do zidu. A kdyz ne, kde jsou ty hesla a pochody za statisice mrtvych muslimu po Blizkem vychode a Africe? Kde jsou ty demonstrace proti vysidleni 1,7 milionu muslimu na jinem miste, nikoli zidovskou, nybrz muslimskou rukou? Omlouvam se za dlouhy prispevek.
887778
Obvykle mi politika na filmovem webu vadi, ale slovy jednoho sasuli "nezijeme ve vakuu", takze clanek je na miste. Muzeme se bavit o filmech a rict dve tri slova k tematu, tim spis, ze se Susan vyjadrila, ze zidi poznavaji to, jak u nich ziji chudaci arabove. Jedna americka arabka ji odpovedela, at si zkusi jit zit do arabske zeme, a ze ona liba americkou pudu za to, ze tam muze zit a mit stejna prava, jako kdokoli jiny. A trocha politiky: kocovnici z Jordanska a Egypta se mohli zaclenit, stejne jako vic nez petina arabskych izraelcu, a mit se fajn, kdyz uz odmitli opakovane mit svuj stat. Palestinci je nazyvat nebudu, v 80. letech si zacali rikat jmenem te oblasti, kterou takto posmesne prejmenovali rimani ve 2.stoleti, aby je svet zacal vnimat jako narod, a aby si mene informovani mysleli, ze tam ziji tisice let a ze to je jejich zeme. Asi vas tady nakrknu, ale Izrael je maly stat, je to jediny stat zidu, a je prokazano, ze tam skutecne zili tisice let. Arabove maji nesrovnatelne vetsi uzemi, to vpravo, kde se rozsirili po 7.stoleti, i to vlevo v Africe, ktere ovladli mecem. Muj nazor je, ze v Izraeli by meli zit izraelci, zide a arabove, lide, kteri se jimi citi byt, a kteri se budou ridit jejimi zakony. Vsichni stejna prava. A pridusit ortodoxni zidy. Kdo tam zit nechce, je neprizpusobivy, touzi vyhladit vsechny zidy tam i vsude na svete (tusim v poslednim pruzkumu 80% gazanskych a zapadobrezskych arabu souhlasilo se 7.10.), kvoty do okolnich bratrskych zemi, jako to delame tady v Evrope, zachranujich od valek ci chozeni do prace jejich soukmenovce. S tim, ze gazane ockuji potomky od narozeni k nenavisti vuci zidum, jak matka porodi dite a se slzou v oku rika pysne, jednou to bude martyr, neni zadna sance, ze se tito lide budou kdy chtit asimilovat. To se pochopitelne nestane, protoze je zadna bratrska zeme nechce. Posledni tecka jsou ruzne organizace, at uz lekarske, novinarske ci nadnarodni, ktere jsou v Gaze pritomny leta, vedi velice dobre, jak a kde funguje infrastruktura teroristu a diva se iinam, pripadne rovnou lze. A jak tu nekdo pode mnou psal, ano, neni to obrana revolucnich mas na podporu chudaku gazanu, je to cista agenda antisemitu, kteri si ted muzou beztrestne kopnout (ci zastrasit) do zidu. A kdyz ne, kde jsou ty hesla a pochody za statisice mrtvych muslimu po Blizkem vychode a Africe? Kde jsou ty demonstrace proti vysidleni 1,7 milionu muslimu na jinem miste, nikoli zidovskou, nybrz muslimskou rukou? Omlouvam se za dlouhy prispevek.
15 -2
reagují: Gonzi
reagovat
reaguje na: Gonzi
Např. kritiku způsobu izraelského aktuálního přístupu ke Gaze nepovažuju za antisemitismus. Bohužel při absolutně jakékoli výhradě se hned zvedne armáda lidí, kteří začnou křičet antisemitismus.
887777
Např. kritiku způsobu izraelského aktuálního přístupu ke Gaze nepovažuju za antisemitismus. Bohužel při absolutně jakékoli výhradě se hned zvedne armáda lidí, kteří začnou křičet antisemitismus.
887767
2 -5
reagovat
me ty zminky o genocide prisli jako levicacky prazsky vykriky, dokud jsem nezacal sledovat jak to tam doopravdy vypada. dokud jsem neprosel s kym je netanjahu ve vlade. a nesledoval jednotliva vyjadreni izraelskych politiku. to ze je nekdo za to cancelnutej, me prijde totalne sileny. jako: nebombardujte palestinu, je to genocida. a barber a birnbaum: mas padaka.  wtf:D  mnoho zidu v usa maj stejny nazor jako ta herecka, ale whatever. 

k par vecem co jsem tu cetl. nekdo psal ze tam v palestine 80 procent lidi  jezdi lidi v drahych farech vsude a nemakaj:D vzhledem k tomu ze 45 procent Palestincu jsou nezletily, tak fakt nevim kde ten borec nabral 80 procent. ale jestli se tam deti rodi s volantem v ruce a volsvagenem, tak to nechapu, ale spis bych rekl, ze uzivatel Lima je Lama.

nekdo tu psal , ze jsou zeme, kde se deji horsi veci a ze se lidi slepe zajimaji zaslepene jen o palestinu (presne to necituju, cetl jsem to pred par hodinama). hele, jo, my nemame prehled, ale jako tahle logika vede do pekla. zajimas se o palestinu? lidi se maj hur jinde. takhle je mozny odsoudit snad jakykoliv aktivismus, pac se nejaka zeme na svete urcite ma nejhur. naopak lidi by se meli zajimat vic, ne min. a kde zacnou, to bych nechal na nich. pokud chces (nevim kdo to psal, tak nevim koho oslovuju), abychom se zajimali o jiny zeme, neco s tim udelej))) ver mi, ze to nebude tak slozity jak se zda . 

to ze k izraeli pristupuji nekteri jako k zpadnimu statu, ktery by nemocnice bombardovat nemel. hmmm. to je pravda. takhle pristupuju snad ke vsem statum a nejde o to jestli je zapadni, vychodni nebo je to nejaka zeme ze stredozeme. HAL je jako hodne vzdelanej ocividne, sle ze bych se vsim co by vypustil z ust souhlasil, to asi teda ne. fakt proste mam tady lidi rad a tahle konverzace je docela zajimava. ale nejsem uplne tak vyspelej/dospelej/starej, abych si ospravedlnoval mrtvy deti, zeny, zniceny nemocnice, mesity a kostely - casualties jsou casualties, ne v takove mire. fuck it. 

kazdopadne budu rad do vzkazniku, kdyz mi naposlete instagramove profily/jmena novinaru atd, ktere sledujete. z jakychkoliv stran.
887776
me ty zminky o genocide prisli jako levicacky prazsky vykriky, dokud jsem nezacal sledovat jak to tam doopravdy vypada. dokud jsem neprosel s kym je netanjahu ve vlade. a nesledoval jednotliva vyjadreni izraelskych politiku. to ze je nekdo za to cancelnutej, me prijde totalne sileny. jako: nebombardujte palestinu, je to genocida. a barber a birnbaum: mas padaka.  wtf:D  mnoho zidu v usa maj stejny nazor jako ta herecka, ale whatever.  k par vecem co jsem tu cetl. nekdo psal ze tam v palestine 80 procent lidi  jezdi lidi v drahych farech vsude a nemakaj:D vzhledem k tomu ze 45 procent Palestincu jsou nezletily, tak fakt nevim kde ten borec nabral 80 procent. ale jestli se tam deti rodi s volantem v ruce a volsvagenem, tak to nechapu, ale spis bych rekl, ze uzivatel Lima je Lama. nekdo tu psal , ze jsou zeme, kde se deji horsi veci a ze se lidi slepe zajimaji zaslepene jen o palestinu (presne to necituju, cetl jsem to pred par hodinama). hele, jo, my nemame prehled, ale jako tahle logika vede do pekla. zajimas se o palestinu? lidi se maj hur jinde. takhle je mozny odsoudit snad jakykoliv aktivismus, pac se nejaka zeme na svete urcite ma nejhur. naopak lidi by se meli zajimat vic, ne min. a kde zacnou, to bych nechal na nich. pokud chces (nevim kdo to psal, tak nevim koho oslovuju), abychom se zajimali o jiny zeme, neco s tim udelej))) ver mi, ze to nebude tak slozity jak se zda .  to ze k izraeli pristupuji nekteri jako k zpadnimu statu, ktery by nemocnice bombardovat nemel. hmmm. to je pravda. takhle pristupuju snad ke vsem statum a nejde o to jestli je zapadni, vychodni nebo je to nejaka zeme ze stredozeme. HAL je jako hodne vzdelanej ocividne, sle ze bych se vsim co by vypustil z ust souhlasil, to asi teda ne. fakt proste mam tady lidi rad a tahle konverzace je docela zajimava. ale nejsem uplne tak vyspelej/dospelej/starej, abych si ospravedlnoval mrtvy deti, zeny, zniceny nemocnice, mesity a kostely - casualties jsou casualties, ne v takove mire. fuck it.  kazdopadne budu rad do vzkazniku, kdyz mi naposlete instagramove profily/jmena novinaru atd, ktere sledujete. z jakychkoliv stran.
3 -8
reagovat
reaguje na: Teodor_Tinham
Ke Gonzimu doplním kontext který se nabízí jako zcela zjevný a který si dohledat zabere asi 30 vteřin:

Spyglass Media Group
Founders:
Gary Barber - Barber was born to a Jewish family
Roger Birnbaum- Birnbaum was born to a Jewish family

To nemá s cenzurou nic společného. To prostě jen nechceš zaměstnávat někoho koho považuješ za kreténa.
887773
Ke Gonzimu doplním kontext který se nabízí jako zcela zjevný a který si dohledat zabere asi 30 vteřin: Spyglass Media Group Founders: Gary Barber - Barber was born to a Jewish family Roger Birnbaum- Birnbaum was born to a Jewish family To nemá s cenzurou nic společného. To prostě jen nechceš zaměstnávat někoho koho považuješ za kreténa.
887771
11 -1
reagovat
reaguje na: Teodor_Tinham
"Gaza is currently being treated like a concentration camp. Cornering everyone together, with nowhere to go, no electricity no water … People have learned nothing from our histories. And just like our histories, people are still silently watching it all happen. THIS IS GENOCIDE & ETHNIC CLEANSING."

Spyglass’ stance is unequivocally clear: We have zero tolerance for antisemitism or the incitement of hate in any form, including false references to genocide, ethnic cleansing, Holocaust distortion or anything that flagrantly crosses the line into hate speech.

Co se svobody slova v práci týče, tak mi to na Americe vadí, ale bylo to tak vždycky = podobnou cééélebritu to nemůže překvapit.
887772
[i]"Gaza is currently being [b]treated like a concentration camp[/b]. [/i][i]Cornering everyone together, with nowhere to go, no electricity no water … People have learned nothing from our histories. And just like our histories, people are still silently watching it all happen. THIS IS [b]GENOCIDE & ETHNIC CLEANSING.[/b]"[/i] Spyglass’ stance is unequivocally clear: We have zero tolerance for antisemitism or the incitement of hate in any form,[b] including false references to genocide, ethnic cleansing, Holocaust distortion[/b] or anything that flagrantly crosses the line into hate speech. Co se svobody slova v práci týče, tak mi to na Americe vadí, ale bylo to tak vždycky = podobnou cééélebritu to nemůže překvapit.
887771
10 -1
reagovat
reaguje na: Gonzi
Například Melissa Barrera. Četl jsem si ty čtyři posty znovu a neshledávám tam vůbec ni antisemitského (naopak tam má spíše anti-antisemitské pasáže). Pokud ano, prosím o konkrétní citaci, která je antisemitská. Pokud je za podobné výroky někdo v USA (zemi, která se bije do hrudi jako bašta svobody slova) vyhozen z práce, pak je to absurdní. Ale chápu, že se to tam děje dlouhodobě a je to pragmatický PR damage control, protože každý může být uražen čímkoliv. 
887771
Například Melissa Barrera. Četl jsem si ty čtyři posty znovu a neshledávám tam vůbec ni antisemitského (naopak tam má spíše anti-antisemitské pasáže). Pokud ano, prosím o konkrétní citaci, která je antisemitská. Pokud je za podobné výroky někdo v USA (zemi, která se bije do hrudi jako bašta svobody slova) vyhozen z práce, pak je to absurdní. Ale chápu, že se to tam děje dlouhodobě a je to pragmatický PR damage control, protože každý může být uražen čímkoliv. 
887767
3 -9
reagují: HAL, Gonzi
reagovat
reaguje na: Georgion
Píšeš o honu na Antisemity v Hollywoodu. Uveď prosím ten případ, kdy to vnímáš jako nefér. Díky.
887767
Píšeš o honu na Antisemity v Hollywoodu. Uveď prosím ten případ, kdy to vnímáš jako nefér. Díky.
887765
7 -1
reagují: Georgion, Teodor_Tinham
reagovat
reaguje na: esmo
Neříkám, že antisemitismus neexistuje. Spíš mi ale přijde, že se dost lidí se naopak předhání, kde objeví dalšího antisemitu.
887765
Neříkám, že antisemitismus neexistuje. Spíš mi ale přijde, že se dost lidí se naopak předhání, kde objeví dalšího antisemitu.
887759
1 -8
reagují: Gonzi
reagovat
reaguje na: Georgion
Já zas nemám rád, když někdo zjevný antisemitismus, který nyní prosakuje sociálními sítěmi a všudypřítomnými protesty ve světě, schovává za nějaký domnělý a povrchní "hon".
887759
Já zas nemám rád, když někdo zjevný antisemitismus, který nyní prosakuje sociálními sítěmi a všudypřítomnými protesty ve světě, schovává za nějaký domnělý a povrchní "hon".
887736
17 -4
reagují: Georgion
reagovat
Se mi nejen u současného konfliktu, ale skoro u každé společenské otázky *líbí* takové to "Je mi vás líto, ale už držte hubu" approach...
887758
Se mi nejen u současného konfliktu, ale skoro u každé společenské otázky *líbí* takové to "Je mi vás líto, ale už držte hubu" approach...
0 -3
reagovat
Chápu, že události jsou pro Izraelce bolestné. Nicméně ten hon na antisemity, který se strhnul (nejen v Hollywoodu), už mi začíná vadit. Ale jak píšete, radši držet ústa, jinak člověk může být označen sám za antisemitu.
887736
Chápu, že události jsou pro Izraelce bolestné. Nicméně ten hon na antisemity, který se strhnul (nejen v Hollywoodu), už mi začíná vadit. Ale jak píšete, radši držet ústa, jinak člověk může být označen sám za antisemitu.
2 -13
reagují: esmo
reagovat
Poslední Vřískot jsem ještě neviděl, ale i po semi-rebootu jsem jako klíčové stále bral původní postavy a tudíž Courtney a Neve postačí. Nějakou omladinu seženou vždycky.
887729
Poslední Vřískot jsem ještě neviděl, ale i po semi-rebootu jsem jako klíčové stále bral původní postavy a tudíž Courtney a Neve postačí. Nějakou omladinu seženou vždycky.
5 -1
reagovat
Může být díl kde bude znovu Neve Campbell. Docela bych se vsadil že už jí kontaktovali s velkou částkou. 
887724
Může být díl kde bude znovu Neve Campbell. Docela bych se vsadil že už jí kontaktovali s velkou částkou. 
2 0
reagovat
reaguje na: Esgalnor
By som v tom az taky problem nevidel, najdu si ine decka. Ked to dokazu bez Neve Campbell koho zaujima nejaka Barrera?

Ortega vraj odisla uz pred actor strike takze sa z toho teraz robi zbytocna senzacia. Inak Barrera bola vyslovene protiizraelska, len teraz sa to snazi otocit ze akoze chce mier pre vsetkych bez ohladu na vieru.
Je celkovo zaujimave ako si z toho americania urobili druhe BLM, vojnu bielych proti "people of colour" bez toho aby vobec poznali nejake suvislosti
887718
By som v tom az taky problem nevidel, najdu si ine decka. Ked to dokazu bez Neve Campbell koho zaujima nejaka Barrera? Ortega vraj odisla uz pred actor strike takze sa z toho teraz robi zbytocna senzacia. Inak Barrera bola vyslovene protiizraelska, len teraz sa to snazi otocit ze akoze chce mier pre vsetkych bez ohladu na vieru. Je celkovo zaujimave ako si z toho americania urobili druhe BLM, vojnu bielych proti "people of colour" bez toho aby vobec poznali nejake suvislosti
887714
6 -3
reagovat
reaguje na: HAL
Ja rozumim a souhlasim. Tady jsme uplne mimo jejich kontext a realie. Predstava, ze jim tam naimportujeme nase hodnoty a vymenou za penize nebo kus uzemi uzavrou mir je dalsi dukaz toho, ze jsme uplne mimo a nerozumime jim. To co se deje v Gaze je jen pena dni ktera dojde k nam Jemen, Syrie tam to jede jeste ve vetsim meritku.

Je tam nekolik lokalnich konfliktu, Iran i Saudove podporuji vliv svych hracu takrka v kazdem state a cely ten region je kvuli tomu totalne destabilizovany cemuz paradoxne nejvic pritizilo to, ze na nem americani vlastne prestali mit zajem a krome historickych vazeb na Izrael uz je nezajima. Tam se to potahne leta a reseni v nedohlednu
887715
Ja rozumim a souhlasim. Tady jsme uplne mimo jejich kontext a realie. Predstava, ze jim tam naimportujeme nase hodnoty a vymenou za penize nebo kus uzemi uzavrou mir je dalsi dukaz toho, ze jsme uplne mimo a nerozumime jim. To co se deje v Gaze je jen pena dni ktera dojde k nam Jemen, Syrie tam to jede jeste ve vetsim meritku. Je tam nekolik lokalnich konfliktu, Iran i Saudove podporuji vliv svych hracu takrka v kazdem state a cely ten region je kvuli tomu totalne destabilizovany cemuz paradoxne nejvic pritizilo to, ze na nem americani vlastne prestali mit zajem a krome historickych vazeb na Izrael uz je nezajima. Tam se to potahne leta a reseni v nedohlednu
887707
5 0
reagovat
Ten film tu řeší přesně... jeden člověk. :D Tak budu druhej. 
Jenna Ortega taky skončila. Co tam teď sakra chtěj vymyslet, když dvě nejdůležitější postavy oživený série tam nebudou? Bizár, myslím, že si studio právě pohřbilo povedenej reboot.
887714
Ten film tu řeší přesně... jeden člověk. :D Tak budu druhej.  Jenna Ortega taky skončila. Co tam teď sakra chtěj vymyslet, když dvě nejdůležitější postavy oživený série tam nebudou? Bizár, myslím, že si studio právě pohřbilo povedenej reboot.
1 0
reagují: bodion
reagovat
reaguje na: MeaCulpa
"Problem evropanu je ze k tomu konfliktu pristupuji racionálně (meli by se domluvit, udelat vlastni stat apod), ale to nefunguje ten problem je tam nejen geopoliticky, ale krome nej primarne nabozensky a tam jde logika stranou. "

De facto souhlas, ale rozšířil bych to směrem že problémem Evropanů, speciálně naivní levice která se teď ozvývá hodně hlasitě, je že používá dvojí metr právě proto že Izrael působí tak zásadně jinak v kontrastu se zbytkem blízkého východu, že ho berou jako západní stát.
A západní státy přece nemocnice bombardovat nesmí, to je hrozné a musí se odsoudit a zakázat.
Ale ignorovat kontext Blízkého východu je bizarní nepochopení situace, Izrael je pořád Blízkovýchodní stát se všemi problémy té oblasti, a dění v něm je potom jen čajíčkem oproti tomu co se děje v jeho okolí, v poslední době hlavně v Jemenu a v Sýrii. Tam jsou to stovky tisíc mrtvých za posledních deset let, možná i přes milion. Ale nad tím se ti co teď mávají na náměstích Palestinskou vlajkou nikdy nepozastavovali.
887707
"Problem evropanu je ze k tomu konfliktu pristupuji racionálně (meli by se domluvit, udelat vlastni stat apod), ale to nefunguje ten problem je tam nejen geopoliticky, ale krome nej primarne nabozensky a tam jde logika stranou. " De facto souhlas, ale rozšířil bych to směrem že problémem Evropanů, speciálně naivní levice která se teď ozvývá hodně hlasitě, je že používá dvojí metr právě proto že Izrael působí tak zásadně jinak v kontrastu se zbytkem blízkého východu, že ho berou jako západní stát. A západní státy přece nemocnice bombardovat nesmí, to je hrozné a musí se odsoudit a zakázat. Ale ignorovat kontext Blízkého východu je bizarní nepochopení situace, Izrael je pořád Blízkovýchodní stát se všemi problémy té oblasti, a dění v něm je potom jen čajíčkem oproti tomu co se děje v jeho okolí, v poslední době hlavně v Jemenu a v Sýrii. Tam jsou to stovky tisíc mrtvých za posledních deset let, možná i přes milion. Ale nad tím se ti co teď mávají na náměstích Palestinskou vlajkou nikdy nepozastavovali.
887693
9 0
reagují: MeaCulpa
reagovat
Ti Ludia musia byt retardovani ......Staci napsat "against Hamas" a mate to
887706
Ti Ludia musia byt retardovani ......Staci napsat "against Hamas" a mate to
0 0
reagovat
reaguje na: Jerec
"destabilizace regionu začala právě instalací Izraele po WW2"

Ahm, lol. Nechci nikoho urazit, ale tohle je narativ který je zoufale rozšířený a zoufale špatný.
Ta "destabilizace" tam začala už před několika tisíci lety, resp nikdy stabilní nebyla. A ani nebude dokud bude Chrámová hora tak ikonickým místem pro všechna náboženství v oblasti. Ta oblast vždy byla crux pro půtky mezi východem a západem, mezi Islámem a Judaismem/Křesťanstvím - byly i jiné jako Balkán nebo Španělsko, ale tam západ dávno definitivně zvítězil.
Židé tam žili odjakživa a nepřetržitě, ale větší migrace židů ze zbytku světa do tehdy teprve budoucího Izraele začala taky už dost dlouho před druhou světovou, která ji pak jen akcelerovala. Hagana (dnešní IDF) taky existuje od nějakých dvacátých let.
887704
"destabilizace regionu začala právě instalací Izraele po WW2" Ahm, lol. Nechci nikoho urazit, ale tohle je narativ který je zoufale rozšířený a zoufale špatný. Ta "destabilizace" tam začala už před několika tisíci lety, resp nikdy stabilní nebyla. A ani nebude dokud bude Chrámová hora tak ikonickým místem pro všechna náboženství v oblasti. Ta oblast vždy byla crux pro půtky mezi východem a západem, mezi Islámem a Judaismem/Křesťanstvím - byly i jiné jako Balkán nebo Španělsko, ale tam západ dávno definitivně zvítězil. Židé tam žili odjakživa a nepřetržitě, ale větší migrace židů ze zbytku světa do tehdy teprve budoucího Izraele začala taky už dost dlouho před druhou světovou, která ji pak jen akcelerovala. Hagana (dnešní IDF) taky existuje od nějakých dvacátých let.
887702
15 -1
reagovat
Komentáře
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se