Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuze k článku Denzel Washington v kůži historického Hannibala

příspěvky 1 - 20 Napsat příspěvek
reaguje na: MrkevCervena
No pořád by to šlo okecat že lidi tenkrát stárli rychleji (i když ten rozdíl je teda dost velký)
Anebo by se to odehrávalo spíš ke konci jeho života, to by také mohlo být zajímavé (a zbyl by prostor pro Diesela :D), i když by to asi bylo o něco méně akční (ne že by Hannibal pověsil válčení úplně na hřebík) - i když nevím, zda by to byla dobrá zpráva, když u toho bude Fuqua - bavil mě Artuš, ale spíš když někdo někam běhal nebo sekal. Jakmile došlo na mluvení nebo nedej bože na nějaké pokusy o filosofii... uf...
887158
No pořád by to šlo okecat že lidi tenkrát stárli rychleji (i když ten rozdíl je teda dost velký) Anebo by se to odehrávalo spíš ke konci jeho života, to by také mohlo být zajímavé (a zbyl by prostor pro Diesela :D), i když by to asi bylo o něco méně akční (ne že by Hannibal pověsil válčení úplně na hřebík) - i když nevím, zda by to byla dobrá zpráva, když u toho bude Fuqua - bavil mě Artuš, ale spíš když někdo někam běhal nebo sekal. Jakmile došlo na mluvení nebo nedej bože na nějaké pokusy o filosofii... uf...
887138
0 0
reagovat
Já jenom doufám, že nějakýho koumese nenapadne, aby mladého Hannibala hrál John David Washington. 
887152
Já jenom doufám, že nějakýho koumese nenapadne, aby mladého Hannibala hrál John David Washington. 
1 0
reagovat
Hannibal byl o dost mladší než Denzel, když táhl na Řím. To bude zase historická patlanina :(
887138
Hannibal byl o dost mladší než Denzel, když táhl na Řím. To bude zase historická patlanina :(
1 0
reagují: cervidus
reagovat
reaguje na: HAL
Jedním z mých nejoblíbenějších je Statečné srdce takže já si film rozhodně dovedu užít i když s realimem má minimum společného. Gladiátora mám taky rád. Neznamená to však že budu slepý ke všem historickým nesmyslům které ty filmy obsahují a zvláště v situaci kdy je doslova zástupy diváků používají jako své "učebnice" a jsou schopni odvolávat se na to že "v tom filmu to přece bylo tak". 

OK, vadily by vám například barevné budovy ale hnusné kostýmy ne? Skutečná vojenská výstroj za časů Gladiátora vypadala mnohem lépe. 

Navíc filmaři občas dělají změny i tam kde žádné nejsou potřeba a nejde to vysvětlit ani rozpočtem ani "potřebou dramatické licence". 
887004
Jedním z mých nejoblíbenějších je Statečné srdce takže já si film rozhodně dovedu užít i když s realimem má minimum společného. Gladiátora mám taky rád. Neznamená to však že budu slepý ke všem historickým nesmyslům které ty filmy obsahují a zvláště v situaci kdy je doslova zástupy diváků používají jako své "učebnice" a jsou schopni odvolávat se na to že "v tom filmu to přece bylo tak".  OK, vadily by vám například barevné budovy ale hnusné kostýmy ne? Skutečná vojenská výstroj za časů Gladiátora vypadala mnohem lépe.  Navíc filmaři občas dělají změny i tam kde žádné nejsou potřeba a nejde to vysvětlit ani rozpočtem ani "potřebou dramatické licence". 
886974
1 0
reagovat
reaguje na: sassan
Je to pravda... ale ještě že je mi tohle všechno úplně jedno, dokonce ani když Ridley poslal v Gladiátorovi jízdu do lesa jsem nebrečel, a dokážu si ty filmy díky těmhle specifikům hollywoodsky neintrusivní filmové řeči užít nejspíš i víc. 
Obvyklé v nich bývají ostatně i výraznější prohřešky vůči realismu, jako třeba kanárkově pestrobarevné sochy a chrámy v té antice, ty jsem neviděl snad v žádném filmu... a jak to vypadá lépe :))

On i ten T-Rex v Jurském Parku je tak nějak děsivější se svou hladkou kůží, i když ve skutečnosti vypadal spíš jako přerostlé kuře :D
886974
Je to pravda... ale ještě že je mi tohle všechno úplně jedno, dokonce ani když Ridley poslal v Gladiátorovi jízdu do lesa jsem nebrečel, a dokážu si ty filmy díky těmhle specifikům hollywoodsky neintrusivní filmové řeči užít nejspíš i víc.  Obvyklé v nich bývají ostatně i výraznější prohřešky vůči realismu, jako třeba kanárkově pestrobarevné sochy a chrámy v té antice, ty jsem neviděl snad v žádném filmu... a jak to vypadá lépe *:))* On i ten T-Rex v Jurském Parku je tak nějak děsivější se svou hladkou kůží, i když ve skutečnosti vypadal spíš jako přerostlé kuře *:D*
886973
2 -1
reagují: sassan
reagovat
reaguje na: BlackAdder

Nátepníky.

Máte asi na mysli nátepníky které ve filmech opravdu nosí snad každý muž, žena, dítě i pes a po ránu neudělají ani krok bez toho že by si na každou ruku tohle navlékli:). Ne nenosili. Je to s přehledem Hollywoodský vynález.

Údajně to vzniklo tak že tím chtěli filmaři skrýt stopy které herci měli po nošení hodinek pod ostrým sluncem Californie(či Itálie, občas též Španělska a jiných jihoevropských lokací). Ještě v 19 století tahle obsese s nátepníky neexistovala. Přišla až s filmy a od té doby ji filmaři tak hluboce zakotvil do představivosti lidí i své že se to vyloženě stalo symbolem toho že je něco jakože antické.Jak poznáte že jde o člověka z antiky? No má ty "antické" nátepníky!

Máme doslova statisíce dochovaných zobrazení napříč mnoha staletími ale nic co by naznačovalo existenci těchto nátepníků(natož používaných v tak masovém měřítku jakoby se jednalo o nejdůležitější součást šatníku) ani žádnou psanou zmínku o nich a to máme zmínky o všem co běžně nosili.

Vtipné je že i některé historické skupiny(lidi věnující se tzv. Reenactmentu kde se snaží co nejvěrněji rekonstruovat římskou armádu) mají ten obrázek tak moc zažitý že ty nátepníky nosí navzdory faktům.Je to typické hlavně pro některé skupiny z Itálie,další Mekky natáčení sandálových filmů.Ostatní z nich proto mají srandu ale oni v tom jsou kolikrát velice fanatičtí navzdory tomu že nedovedou dodat žádné důkazy které by to ospravedlňovali. Většinou se zmůžou jen na to že "přece museli římani nějak chránit své předloktí" a na ukazování velice omezeného vzorku zobrazení které navíc nezobrazují Hollywoodské nátepníky ale konkrétní dekorace které dovedeme jasně identifikovat(například speciální náramky okolo ruky které však byli formou vojenského vyznamenání například za statečnost, byly z drahých kovů a rozhodně ne něco co by nosil každý jako běžnou součást šatníku. Stejně jako dnes se samozřejmě nosili i ozdobné náramky ale to není totéž co nátepníky z filmů a stejně jako i dnes se to týkalo hlavně žen). 

Graham Sumner, jeden z nejlepších rekonstrukčních ilustrátorů římského vojska(a sám reenactor a autor nejvýznamnější studie šatů v římském vojsku) zrovna nedávno vydal knížku která porovnává skutečnou římskou výbavu s tou z filmů a líčí celou historii kostýmů a natáčení sandálovek až do současnosti. 

P. S:římští vojáci i některé jiné antické armády ochranu paží a předloktí znali ale nevypadalo jako to Hollywoodské a šlo o dodatečnou speciální výstoj, nikoliv běžnou. Navíc ve filmech přece nosí nátepníky i civilisté.Ti si ruky chrání před čím vlastně? 
886973
Máte asi na mysli nátepníky které ve filmech opravdu nosí snad každý muž, žena, dítě i pes a po ránu neudělají ani krok bez toho že by si na každou ruku tohle navlékli*:)*. Ne nenosili. Je to s přehledem Hollywoodský vynález. Údajně to vzniklo tak že tím chtěli filmaři skrýt stopy které herci měli po nošení hodinek pod ostrým sluncem Californie(či Itálie, občas též Španělska a jiných jihoevropských lokací). Ještě v 19 století tahle obsese s nátepníky neexistovala. Přišla až s filmy a od té doby ji filmaři tak hluboce zakotvil do představivosti lidí i své že se to vyloženě stalo symbolem toho že je něco jakože antické.Jak poznáte že jde o člověka z antiky? No má ty "antické" nátepníky! Máme doslova statisíce dochovaných zobrazení napříč mnoha staletími ale nic co by naznačovalo existenci těchto nátepníků(natož používaných v tak masovém měřítku jakoby se jednalo o nejdůležitější součást šatníku) ani žádnou psanou zmínku o nich a to máme zmínky o všem co běžně nosili. Vtipné je že i některé historické skupiny(lidi věnující se tzv. Reenactmentu kde se snaží co nejvěrněji rekonstruovat římskou armádu) mají ten obrázek tak moc zažitý že ty nátepníky nosí navzdory faktům.Je to typické hlavně pro některé skupiny z Itálie,další Mekky natáčení sandálových filmů.Ostatní z nich proto mají srandu ale oni v tom jsou kolikrát velice fanatičtí navzdory tomu že nedovedou dodat žádné důkazy které by to ospravedlňovali. Většinou se zmůžou jen na to že "přece museli římani nějak chránit své předloktí" a na ukazování velice omezeného vzorku zobrazení které navíc nezobrazují Hollywoodské nátepníky ale konkrétní dekorace které dovedeme jasně identifikovat(například speciální náramky okolo ruky které však byli formou vojenského vyznamenání například za statečnost, byly z drahých kovů a rozhodně ne něco co by nosil každý jako běžnou součást šatníku. Stejně jako dnes se samozřejmě nosili i ozdobné náramky ale to není totéž co nátepníky z filmů a stejně jako i dnes se to týkalo hlavně žen).  Graham Sumner, jeden z nejlepších rekonstrukčních ilustrátorů římského vojska(a sám reenactor a autor nejvýznamnější studie šatů v římském vojsku) zrovna nedávno vydal knížku která porovnává skutečnou římskou výbavu s tou z filmů a líčí celou historii kostýmů a natáčení sandálovek až do současnosti.  P. S:římští vojáci i některé jiné antické armády ochranu paží a předloktí znali ale nevypadalo jako to Hollywoodské a šlo o dodatečnou speciální výstoj, nikoliv běžnou. Navíc ve filmech přece nosí nátepníky i civilisté.Ti si ruky chrání před čím vlastně? 
Nátepníky.
886908
5 0
reagují: HAL
reagovat
reaguje na: Disketa1
Poslední větou sis sám odpověděl. Zkus si celou diskuzi přečíst ještě jednou ;)
886919
Poslední větou sis sám odpověděl. Zkus si celou diskuzi přečíst ještě jednou *;)*
886820
1 0
reagovat
reaguje na: sassan
Nosili Římané ty chrániče na ruce? Hollywood říká, že bez nich žádný antický hrdina nedal ani ránu, někdo zase říká, že je to blbost. Kde je pravda?
886908
Nosili Římané ty chrániče na ruce? Hollywood říká, že bez nich žádný antický hrdina nedal ani ránu, [url=https://youtu.be/rKSr816XA_s?si=r7n3F54tNH9rvGzQ]někdo zase říká, že je to blbost.[/url] Kde je pravda?
886900
1 -1
reagují: sassan
reagovat
reaguje na: BlackAdder
No jo a můžete si všimnout že v každém filmu znají jen pár povelů jako "hold the line", "fire" a v případě filmů s Římany i "testuuudoo" (želvu), protože tuhle formaci tam prostě musí nacpat vždycky a většinou ji použijí právě na to na co určena nebyla. Filmařům jsou taky známé pouze dvě hodnosti, totiž "centurion" a "tribun" a obě používají ve smyslu "prostě nějaký důstojník či co". Stonův Alexandr je snad jediný vysokorozpočťák který věrně zobrazoval reálný způsob boje a skutečnou historickou taktiku konkrétní historické antické bitvy. 
886900
No jo a můžete si všimnout že v každém filmu znají jen pár povelů jako "hold the line", "fire" a v případě filmů s Římany i "testuuudoo" (želvu), protože tuhle formaci tam prostě musí nacpat vždycky a většinou ji použijí právě na to na co určena nebyla. Filmařům jsou taky známé pouze dvě hodnosti, totiž "centurion" a "tribun" a obě používají ve smyslu "prostě nějaký důstojník či co". Stonův Alexandr je snad jediný vysokorozpočťák který věrně zobrazoval reálný způsob boje a skutečnou historickou taktiku konkrétní historické antické bitvy. 
886852
4 0
reagují: BlackAdder
reagovat
Myšlenkové pochody Hollywoodu (a Netflixu) jsou opravdu zajímavé. Černoch může hrát postavu jakékoliv pleti, ale kdyby běloch hrál třeba Malcolma X, tak je oheň na střeše.
886881
Myšlenkové pochody Hollywoodu (a Netflixu) jsou opravdu zajímavé. Černoch může hrát postavu jakékoliv pleti, ale kdyby běloch hrál třeba Malcolma X, tak je oheň na střeše.
2 0
reagovat
Ale ne, tak to bude u Dieselů doma asi mrzení:D. Roky všem na potkání vykládá, jak mu nikdo v Hollywoodu nechce dát na vysněný projekt dost prachů a teď přijde Netflix a je hotovo. Nedávno Napoleon od Kubricka skončil u Scotta, teď Hannibal od Diesela skončil u Fuquy, která legenda padne příště? Začínám pomalu věřit, že i na ten Leningrad od Leoneho nakonec dojde:D.

Jinak Washington bude asi ok (taky to po Emancipation mohlo skončit u Smithe), Logan těžko říct, protože kromě oscarovek má na kontě i pár slabších kousků a Fuqua je na tom úplně stejně. Jsem zvědavý, kolik do toho Netflix napumpuje. Tady by se těch obligátních 200 mega, co běžně dává do generických blbostí ala Red Notice nebo Gray Man, docela hodilo.  
886866
Ale ne, tak to bude u Dieselů doma asi mrzení*:D*. Roky všem na potkání vykládá, jak mu nikdo v Hollywoodu nechce dát na vysněný projekt dost prachů a teď přijde Netflix a je hotovo. Nedávno Napoleon od Kubricka skončil u Scotta, teď Hannibal od Diesela skončil u Fuquy, která legenda padne příště? Začínám pomalu věřit, že i na ten Leningrad od Leoneho nakonec dojde*:D*. Jinak Washington bude asi ok (taky to po Emancipation mohlo skončit u Smithe), Logan těžko říct, protože kromě oscarovek má na kontě i pár slabších kousků a Fuqua je na tom úplně stejně. Jsem zvědavý, kolik do toho Netflix napumpuje. Tady by se těch obligátních 200 mega, co běžně dává do generických blbostí ala Red Notice nebo Gray Man, docela hodilo.  
0 0
reagovat
reaguje na: sassan
A někdy bych chtěl vidět bitevní scénu s opravdovými taktickými prvky, např. křídla jsou vysunuta víc vpředu, střed se prohne nebo posílí nebo rozpadne, jízda po stranách, lehká pěchota, těžká pěchota... Filmaři dokážou jen poslat tlupu chlapů proti sobě
886852
A někdy bych chtěl vidět bitevní scénu s opravdovými taktickými prvky, např. křídla jsou vysunuta víc vpředu, střed se prohne nebo posílí nebo rozpadne, jízda po stranách, lehká pěchota, těžká pěchota... Filmaři dokážou jen poslat tlupu chlapů proti sobě
886849
2 0
reagují: sassan
reagovat
reaguje na: HAL
Reálná historie je často o mnoho zajímavější. Stejně jako kostýmy které by se daly opravdu považovat za přesné nebo alespoň poměrně přesné repliky. Filmy z antiky a středověku mají většinou jen něco co by pasovalo do LARPU. Například opravdu dobré ztvárnění římské armády, které by šlo považovat alespoň z 50% za realistické aspoň co se těch kostýmů týče, ve filmu ještě nikdy nebylo. 
886849
Reálná historie je často o mnoho zajímavější. Stejně jako kostýmy které by se daly opravdu považovat za přesné nebo alespoň poměrně přesné repliky. Filmy z antiky a středověku mají většinou jen něco co by pasovalo do LARPU. Například opravdu dobré ztvárnění římské armády, které by šlo považovat alespoň z 50% za realistické aspoň co se těch kostýmů týče, ve filmu ještě nikdy nebylo. 
886784
3 -1
reagují: BlackAdder
reagovat
reaguje na: maty39
Mne tam šlo především o ten kolonialismus. Který byl tehdy z 90 % na straně Kartaginců. Řím byl rád že je rád u sebe doma a neovládal ani celou Itálii. 

Kdežto Kartangici čile pumpovali velkou část Afriky o černé otroky. 
886841
Mne tam šlo především o ten kolonialismus. Který byl tehdy z 90 % na straně Kartaginců. Řím byl rád že je rád u sebe doma a neovládal ani celou Itálii.  Kdežto Kartangici čile pumpovali velkou část Afriky o černé otroky. 
886780
2 0
reagovat
Michael B. Jordan je výborný herec a v roli Herkula ho rád uvidím. Pokud bude aspoň v části filmu vidět jeho hrudník, budu mít radost. Nevím, o čem se tady hádáte. ?)
886820
Michael B. Jordan je výborný herec a v roli Herkula ho rád uvidím. Pokud bude aspoň v části filmu vidět jeho hrudník, budu mít radost. Nevím, o čem se tady hádáte. *?)*
1 -10
reagují: Free_Soul
reagovat
reaguje na: steve95
Vyvětrej si. :)
886818
Vyvětrej si. *:)*
886817
1 -2
reagovat
reaguje na: AndyKaufman
Píšeš, že v původním animáku je Hekules zrzavý. Já jsem ti doložil že na obraze z roku 1620 je tmavovlasý. Takže v animáku taky nedodrželi barvu vlasů a nikdo nekvičel. Jestli si teď převedou Herkula nějak jinak je přece úplně jedno, pokud to bude zábavné a dobré (o čemž lze silně pochybovat, vzhledem k posledním Disneyho zářezům). 
886817
Píšeš, že v původním animáku je Hekules zrzavý. Já jsem ti doložil že na obraze z roku 1620 je tmavovlasý. Takže v animáku taky nedodrželi barvu vlasů a nikdo nekvičel. Jestli si teď převedou Herkula nějak jinak je přece úplně jedno, pokud to bude zábavné a dobré (o čemž lze silně pochybovat, vzhledem k posledním Disneyho zářezům). 
886816
2 -4
reagují: AndyKaufman
reagovat
reaguje na: steve95
What? :D

Ritchieho film je především hraný remake animáku.
886816
What? *:D* Ritchieho film je především hraný remake animáku.
886815
0 0
reagují: steve95
reagovat
reaguje na: Cernobog
A jak by měl správně vypadat Herkules, který je v BÁJÍCH polobůh a syn Dia? 

Když to bude dobrý film, je přece úplně jedno kdo ho bude hrát. 

Význam slova báje: mýtus, bájesloví
smyšlenky
pověst, příběh, do nějž dávní lidé vložili své představy o vzniku světa, člověka, přír. jevech, životě pozemském i posmrtném

AndyKaufman: Tak černoch má hrát Hercula, protože byl v původním animáku zrzavý. - Heracles and the Hydra, Guido Reni, 1620 - obraz který je starší než animák a je tam tmavovlasý. A co teď s tím? 
886815
A jak by měl správně vypadat Herkules, který je v BÁJÍCH polobůh a syn Dia?  Když to bude dobrý film, je přece úplně jedno kdo ho bude hrát.  Význam slova báje: mýtus, bájesloví [b]smyšlenky[/b] pověst, příběh, do nějž dávní lidé vložili své představy o vzniku světa, člověka, přír. jevech, životě pozemském i posmrtném AndyKaufman: Tak černoch má hrát Hercula, protože byl v původním animáku zrzavý. - Heracles and the Hydra, Guido Reni, 1620 - obraz který je starší než animák a je tam tmavovlasý. A co teď s tím? 
886792
3 -4
reagují: AndyKaufman
reagovat
reaguje na: Cernobog
Tak černoch má hrát Hercula, protože byl v původním animáku zrzavý. To je pravidlo, přes které nejede vlak. 
886801
Tak černoch má hrát Hercula, protože byl v původním animáku zrzavý. To je pravidlo, přes které nejede vlak. 
886792
7 0
reagovat
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se