Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuze k článku Hunger Games: Balada o ptácích a hadech: Recenze

příspěvky 1 - 20 Napsat příspěvek

6/10

Jakožto náhodný kolemjdoucí a nikoliv fanoušek značky, který se na předchozí filmy podíval jen kvůli Lawrence (a kromě dvojky toho následně litoval:D), jsem do prequelu šel jen kvůli, náhoda tomu chtěla:D, Zegler s tím, že dozvědět se při tom, jak došlo ke vzniku turnaje a jak se z hodného/mladého Blytha stane zlý/starý Sutherland, bude příjemným bonusem k tomu. To první se ve filmu řeší naprosto minimálně, to druhé dost zkratkovitě a tudíž nedostatečně, ale Zegler naštěstí nezklamala, takže jsem nakonec dostal, pro co jsem si přišel.
 
Osvědčená kombinace young adult vztahovky a battle royale akce se tady rozrostla o muzikálovou west side story vložku (záhada, proč hlavní role skončila zrovna u Zegler, byla tímto rozřešena:)) a ono to spolu kupodivu nejenže funguje, ale dokonce z uvedeného žánrového mixu hudební stránka vychází asi nejlépe. Songů je sice jen pár, ale všechny jsou až překvapivě fajn. Blyth v hlavní roli hraje solidně, ovšem nejzářivější hvězdou téhle show je rozhodně Zegler, která svým energickým výkonem táhne celý film a zejména při zpěvu je, nepřekvapivě, ve svém živlu.
 
Bohužel hlavní důvod, proč se to celé zřejmě napsalo/natočilo, tj. charakterový přerod budoucího největšího záporáka série, příliš nefunguje, protože prakticky neproběhne. Snow je po většinu filmu vykreslen jako ambiciózní studentík s jistým sociálním cítěním, přičemž těsně před koncem si někdo vzpomene, že je potřeba postavu přepnout do bezcitného manipulátora, a tak se to prostě najednou stane. Navíc samotná akce v aréně nestojí moc za řeč, poslední třetina je pojata značně odlišně vůči zbytku filmu a působí spíše jako povinný epilog než velkolepé finále a velkorysá stopáž je už na hranici dobrého vkusu (vzhledem k tomu, kolik se toho vlastně v ději odehraje).
894012
Jakožto náhodný kolemjdoucí a nikoliv fanoušek značky, který se na předchozí filmy podíval jen kvůli Lawrence (a kromě dvojky toho následně litoval*:D*), jsem do prequelu šel jen kvůli, náhoda tomu chtěla*:D*, Zegler s tím, že dozvědět se při tom, jak došlo ke vzniku turnaje a jak se z hodného/mladého Blytha stane zlý/starý Sutherland, bude příjemným bonusem k tomu. To první se ve filmu řeší naprosto minimálně, to druhé dost zkratkovitě a tudíž nedostatečně, ale Zegler naštěstí nezklamala, takže jsem nakonec dostal, pro co jsem si přišel.   Osvědčená kombinace young adult vztahovky a battle royale akce se tady rozrostla o muzikálovou west side story vložku (záhada, proč hlavní role skončila zrovna u Zegler, byla tímto rozřešena*:)*) a ono to spolu kupodivu nejenže funguje, ale dokonce z uvedeného žánrového mixu hudební stránka vychází asi nejlépe. Songů je sice jen pár, ale všechny jsou až překvapivě fajn. Blyth v hlavní roli hraje solidně, ovšem nejzářivější hvězdou téhle show je rozhodně Zegler, která svým energickým výkonem táhne celý film a zejména při zpěvu je, nepřekvapivě, ve svém živlu.   Bohužel hlavní důvod, proč se to celé zřejmě napsalo/natočilo, tj. charakterový přerod budoucího největšího záporáka série, příliš nefunguje, protože prakticky neproběhne. Snow je po většinu filmu [spoiler]vykreslen jako ambiciózní studentík s jistým sociálním cítěním, přičemž těsně před koncem si někdo vzpomene, že je potřeba postavu přepnout do bezcitného manipulátora,[/spoiler] a tak se to prostě najednou stane. Navíc samotná akce v aréně nestojí moc za řeč, [spoiler]poslední třetina[/spoiler] je pojata značně odlišně vůči zbytku filmu a působí spíše jako [spoiler]povinný epilog[/spoiler] než [spoiler]velkolepé finále[/spoiler] a velkorysá stopáž je už na hranici dobrého vkusu (vzhledem k tomu, kolik se toho vlastně v ději odehraje).
6/10
0 -1
reagovat
7/10* překvapilo, že to mělo plodobný pocit jako předchozí filmy
889687
7/10* překvapilo, že to mělo plodobný pocit jako předchozí filmy
0 0
reagovat

6,5/10

7/10 tomu dát s čistou hlavou nemůžu...ale fajn oddychovka  příjemně překvapilo :) nečekal jsem, že budu odcházet spokojenej :)
původní Hunger Games mám rád, občas je při nemoci sjedu :) tady to dobře navázalo a ukázalo, jak Hladové hry vypadaly na začátku.. 
viděno včera v Cinestaru na Smíchově a překvapilo mě, že sál byl z 90% plný :) 
887576
7/10 tomu dát s čistou hlavou nemůžu...ale fajn oddychovka  příjemně překvapilo :) nečekal jsem, že budu odcházet spokojenej :) původní Hunger Games mám rád, občas je při nemoci sjedu :) tady to dobře navázalo a ukázalo, jak Hladové hry vypadaly na začátku..  viděno včera v Cinestaru na Smíchově a překvapilo mě, že sál byl z 90% plný :) 
6,5/10
0 0
reagovat
reaguje na: Disketa1
Tebe spíš potěšilo, že ti pochválil crush.
887322
Tebe spíš potěšilo, že ti pochválil crush.
887303
0 0
reagovat
reaguje na: Disketa1
nemam pocit, ze by sa to civalovi pacilo
887311
nemam pocit, ze by sa to civalovi pacilo
887303
1 0
reagovat
reaguje na: TedGeorge
ach
887306
ach
887304
0 0
reagovat
reaguje na: pepo
No ze si neodešel v půlce.
887304
No ze si neodešel v půlce.
887295
1 -1
reagují: pepo
reagovat
reaguje na: fr3ak
Ne. Dobrou zprávou pro mě bylo to, že se Hunger Games Civalovi i přes všechny výtky líbily. 
887303
Ne. Dobrou zprávou pro mě bylo to, že se Hunger Games Civalovi i přes všechny výtky líbily. 
887293
0 -3
reagují: (=LIFTY=), pepo
reagovat
reaguje na: TedGeorge
nie. to ti ako napadlo?
887295
nie. to ti ako napadlo?
887294
0 0
reagují: TedGeorge
reagovat
reaguje na: pepo
Takže lepší než Bratrstvo neohrožených?
887294
Takže lepší než Bratrstvo neohrožených?
887292
0 0
reagují: pepo
reagovat
reaguje na: Disketa1
To jako že je pro tebe dobrá zpráva že to nedává smysl? :o
887293
To jako že je pro tebe dobrá zpráva že to nedává smysl? *:o*
887109
0 0
reagují: Disketa1
reagovat
Za mna mile prekvapenie a najlepsi diel serie 7/10
887292
Za mna mile prekvapenie a najlepsi diel serie 7/10
1 0
reagují: TedGeorge
reagovat
Celou dobu mě udivovalo, že ten film stál jen 100 mega. Praktické efekty, senzační kulisy... je super vidět něco, co vypadá tak pěkně, a je na tom vidět reálná práce, narozdíl od tun CGI.
887216
Celou dobu mě udivovalo, že ten film stál jen 100 mega. Praktické efekty, senzační kulisy... je super vidět něco, co vypadá tak pěkně, a je na tom vidět reálná práce, narozdíl od tun CGI.
1 0
reagovat
Výborná young adult dystopie. I když nejsem znalec světa Hunger Games (kdysi dávno jsem viděl první díl), Balada o ptácích a hadech funguje jako samostatný snímek úplně v pohodě. Tom Blyth a Rachel Zegler táhnou film dopředu, i když si publikum v poslední třetině musí zvyknout na náhlou žánrovou změnu, která asi ne každého úplně uspokojí. Velký dík za četné záběry Toma Blytha bez košile, jsem za to vážně vděčný. 
887214
Výborná young adult dystopie. I když nejsem znalec světa Hunger Games (kdysi dávno jsem viděl první díl), Balada o ptácích a hadech funguje jako samostatný snímek úplně v pohodě. Tom Blyth a Rachel Zegler táhnou film dopředu, i když si publikum v poslední třetině musí zvyknout na náhlou žánrovou změnu, která asi ne každého úplně uspokojí. Velký dík za četné záběry [url=https://pbs.twimg.com/media/Fuwam93aMAAL_v_?format=jpg&name=large]Toma Blytha bez košile[/url], jsem za to vážně vděčný. 
1 -3
reagovat
Částečně podobný názor jako Cival. Film si myslím vypadá lépe než původní série. Cast se celkově opravdu povedl. Nejen hlavní dvojice, ale i např. Viola Davis, nebo Peter Dinklage (i když ten moc prostoru nemá). Co se týče příběhu, individuální přijetí bude asi podle vašeho v vztahu k původnímu dílu a k hudebním vsuvkám. Plus tomu poměrně ubírá zmiňované rozdělení na 3 kapitoly, kdy konec druhé přináší první vrchol filmu a do třetí kapitoly tempo výrazně opadá. Nakonec si myslím že příběhově se třetí část obhájí, ale tempu filmu to prostě ubírá. Nicméně celkově jsem spíše překvapen a za mě si to reálně zaslouží něco mezi 6 - 7/10. I když přiznávám, že kladnější názor může vycházet i z toho, že jsem nic moc nečekal a na film šel hlavně proto, že u nás Cinestaru je nyní v nabídce 5 animáků, 3 cz filmy a k tomu už jen Hunger Games a Marvels :)
887185
Částečně podobný názor jako Cival. Film si myslím vypadá lépe než původní série. Cast se celkově opravdu povedl. Nejen hlavní dvojice, ale i např. Viola Davis, nebo Peter Dinklage (i když ten moc prostoru nemá). Co se týče příběhu, individuální přijetí bude asi podle vašeho v vztahu k původnímu dílu a k hudebním vsuvkám. Plus tomu poměrně ubírá zmiňované rozdělení na 3 kapitoly, kdy konec druhé přináší první vrchol filmu a do třetí kapitoly tempo výrazně opadá. Nakonec si myslím že příběhově se třetí část obhájí, ale tempu filmu to prostě ubírá. Nicméně celkově jsem spíše překvapen a za mě si to reálně zaslouží něco mezi 6 - 7/10. I když přiznávám, že kladnější názor může vycházet i z toho, že jsem nic moc nečekal a na film šel hlavně proto, že u nás Cinestaru je nyní v nabídce 5 animáků, 3 cz filmy a k tomu už jen Hunger Games a Marvels *:)*
1 0
reagovat
reaguje na: Cival
Takže pro mě dobrá zpráva. Díky, Civale. :+
887109
Takže pro mě dobrá zpráva. Díky, Civale. *:+*
887105
0 -2
reagují: fr3ak
reagovat
Herecky, technicky i remeslne fajn, ale ten svet nedava vubec smysl, ty hry nedavaj vubec smysl a ten pribeh v posledni tretine taky prestane davat smysl ;) Ale ta hlavni dvojka je fakt sikovna a talentovana a necekane charismaticka :+
887105
Herecky, technicky i remeslne fajn, ale ten svet nedava vubec smysl, ty hry nedavaj vubec smysl a ten pribeh v posledni tretine taky prestane davat smysl ;) Ale ta hlavni dvojka je fakt sikovna a talentovana a necekane charismaticka *:+*
0 0
reagují: Disketa1
reagovat
reaguje na: do_Od
Já nechápu proč se do tebe pořád naváží? Na to že ti je 15 píšeš dobře.:D až budeš starší tak i ten vkus budeš mít :D PS . Doufám že chápeš že je to sranda ;) já mám také rád třetí Strážce :))
886798
Já nechápu proč se do tebe pořád naváží? Na to že ti je 15 píšeš dobře.*:D* až budeš starší tak i ten vkus budeš mít *:D* PS . Doufám že chápeš že je to sranda *;)* já mám také rád třetí Strážce *:))*
886759
4 -3
reagovat
reaguje na: Incitatus
tam si bude dood s chalanmi vkusovo rozumiet8) #podpichovanie
886788
tam si bude dood s chalanmi vkusovo rozumiet*8)* #podpichovanie
886774
1 0
reagovat
reaguje na: Cinefil
U mě docela ano. :)
886786
U mě docela ano. *:)*
886743
0 -1
reagovat
Komentáře
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se