Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuze k článku MZ Live Speciál o Zorro: Tajemná tvář a pivo se scénografem Bodu obnovy Ondřejem Lipenským

příspěvky 1 - 5 Napsat příspěvek
Dokonalej dobrodružnej film a v tomhle žánru pro mě rozhodně v TOP10 (ikdyž je to hodně volný, protože ten TOP je podle mě Poslední křížová výprava a úplně by se do jedné kategorie řadit nedaly). Všechno šlape jak hodinky - akce, humor, příběh, romantika, osudovost a bezkonkurenční casting. Banderas neskutečně charismatickej a herecky perfektní (ať už ve vážné, komediální a nebo odlehčené dobrodužné poloze), Hopkinsovi by stačilo jenom koukat do kamery a bylo bylo to super, Zeta-Jones která je tady tak nádherná, že se do ní člověk fakt zabouchne na první pohled, takže člověku pak nedělá problém pochopit, když se to stane Banderasovi a skvělí záporáci, kteří mají charisma a jednoduché motivy. Viděl jsem to povrvé při premiéře na HBO a od té doby nesčetněkrát a pokaždé když to někde jde, tak si k tomu sednu. Dvojku jsem viděl jednou tehdy když vyšla na DVD - nebyla špatná, ale hrozně jí kazil ten příběh (ale Sewell byl správně slizkej parchant).

Trojku bych si asi dal - jen mám pocit, že by to předávání štafety bylo prvoplánově vtipný a ne jako v jedničce, kdy se vlastně Hopkins a Banderas spojili, protože to byla z nouze cnost pro jejich pomstu a proto to fungovalo o to líp. Ale kdyby se jim povedlo tohle vybalancovat a zbytečně nepřekombinovali příběh, povolali Campbella a ten zase ukecal na záporáka třeba Brosnana, tak bych se pořádnýmu dobrodružství rozhodně nebránil (hlavně protože se už skoro netočí).
884361
Dokonalej dobrodružnej film a v tomhle žánru pro mě rozhodně v TOP10 (ikdyž je to hodně volný, protože ten TOP je podle mě Poslední křížová výprava a úplně by se do jedné kategorie řadit nedaly). Všechno šlape jak hodinky - akce, humor, příběh, romantika, osudovost a bezkonkurenční casting. Banderas neskutečně charismatickej a herecky perfektní (ať už ve vážné, komediální a nebo odlehčené dobrodužné poloze), Hopkinsovi by stačilo jenom koukat do kamery a bylo bylo to super, Zeta-Jones která je tady tak nádherná, že se do ní člověk fakt zabouchne na první pohled, takže člověku pak nedělá problém pochopit, když se to stane Banderasovi a skvělí záporáci, kteří mají charisma a jednoduché motivy. Viděl jsem to povrvé při premiéře na HBO a od té doby nesčetněkrát a pokaždé když to někde jde, tak si k tomu sednu. Dvojku jsem viděl jednou tehdy když vyšla na DVD - nebyla špatná, ale hrozně jí kazil ten příběh (ale Sewell byl správně slizkej parchant). Trojku bych si asi dal - jen mám pocit, že by to předávání štafety bylo prvoplánově vtipný a ne jako v jedničce, kdy se vlastně Hopkins a Banderas spojili, protože to byla z nouze cnost pro jejich pomstu a proto to fungovalo o to líp. Ale kdyby se jim povedlo tohle vybalancovat a zbytečně nepřekombinovali příběh, povolali Campbella a ten zase ukecal na záporáka třeba Brosnana, tak bych se pořádnýmu dobrodružství rozhodně nebránil (hlavně protože se už skoro netočí).
1 0
reagovat
Oba dva výborný podcasty :+

Zorra jsem si pamatoval jen jako dobrý film a ono je to ve skutečnosti naprosto skvělý. V podstatě dokonalý blockbuster. Zábavný, akční, romantický, vtipný. Nic víc nepotřebuju. 
Banderas je podle mne dlouhodobě jeden z nejvšestranějších herců a tady to potvrzuje. CZJ nádherná!!! Hopkins tradičně neselhávající a v akci uvěřitelný. V podstatě víc není potřeba. :-) 9/10
883912
Oba dva výborný podcasty *:+* Zorra jsem si pamatoval jen jako dobrý film a ono je to ve skutečnosti naprosto skvělý. V podstatě dokonalý blockbuster. Zábavný, akční, romantický, vtipný. Nic víc nepotřebuju.  Banderas je podle mne dlouhodobě jeden z nejvšestranějších herců a tady to potvrzuje. CZJ nádherná!!! Hopkins tradičně neselhávající a v akci uvěřitelný. V podstatě víc není potřeba. :-) 9/10
0 0
reagovat
Velká srdcovka, kterou jsem naštěstí v kině neminul a pravidelně se k ní vracím. V rámci početných adaptací předlohy za mě ultimátní verze příběhu legendárního maskovaného hrdiny, stejně jako v případě Costnerova Robina Hooda, ve které se sešlo všechno přesně tak, jak mělo.
 
Campbell byl po GoldenEye ve špičkové formě, Elliott & Rossio svým konceptem "předání pochodně" chytře nabídli příběh dva v jednom (stará a nová iterace hlavní postavy), který i po letech šlape na jedničku, typově geniálně obsazený casting (Banderas a Zeta-Jones, kterou tenhle film zaslouženě "udělal", jsou dokonalá dvojice, Hopkins podobné šarmantní mentorské role zvládal jako málokdo, Wilson jako slizký hlavní záporák byl po trojce LW sázkou na jistotu a neznámý Letscher jako zavilý henchman (škoda, že se později více neprosadil, ksicht a charisma na to měl) se mezi ostatními hereckými veterány vůbec neztratil), svižná akce a inteligentní humor, vypointované dialogy, ikonické scény ("svlékací souboj" Banderase se Zeta-Jones je top, stejně tak Banderasova pacifikace vojenské posádky během krádeže věrného oře), perfektní Hornerův OST s popíkovou slaďárnou pod závěrečnými titulky, ale hlavně skvěle navozená atmosféra toho pravého romantického dobrodružství.
 
Dvojka byla s ohledem na kvality jedničky a opětovné angažování Campbella naopak jedno velké zklamání (není divu, když jsou pod ní podepsaní Orci s Kurtzmanem:D). Sice to nebyla taková studená sprcha, jako předvedl de Bont s dvojkou Speedu, ale nebylo k tomu až tak daleko. Viděno jen jednou kdysi dávno a bohatě stačilo. 
 
P. S. Zeta-Jones jsem zaznamenal poprvé právě tady a byl to "crush" na první pohled, o rok mladší Entrapment to pak pro mě definitivně zacementoval - plakát s ní, tuším ze Cinemy, mám na stěně pověšený dodnes:).
883662
Velká srdcovka, kterou jsem naštěstí v kině neminul a pravidelně se k ní vracím. V rámci početných adaptací předlohy za mě ultimátní verze příběhu legendárního maskovaného hrdiny, stejně jako v případě Costnerova Robina Hooda, ve které se sešlo všechno přesně tak, jak mělo.   Campbell byl po GoldenEye ve špičkové formě, Elliott & Rossio svým konceptem "předání pochodně" chytře nabídli příběh dva v jednom (stará a nová iterace hlavní postavy), který i po letech šlape na jedničku, typově geniálně obsazený casting (Banderas a Zeta-Jones, kterou tenhle film zaslouženě "udělal", jsou dokonalá dvojice, Hopkins podobné šarmantní mentorské role zvládal jako málokdo, Wilson jako slizký hlavní záporák byl po trojce LW sázkou na jistotu a neznámý Letscher jako zavilý henchman (škoda, že se později více neprosadil, ksicht a charisma na to měl) se mezi ostatními hereckými veterány vůbec neztratil), svižná akce a inteligentní humor, vypointované dialogy, ikonické scény ("svlékací souboj" Banderase se Zeta-Jones je top, stejně tak Banderasova pacifikace vojenské posádky během krádeže věrného oře), perfektní Hornerův OST s popíkovou slaďárnou pod závěrečnými titulky, ale hlavně skvěle navozená atmosféra toho pravého romantického dobrodružství.   Dvojka byla s ohledem na kvality jedničky a opětovné angažování Campbella naopak jedno velké zklamání (není divu, když jsou pod ní podepsaní Orci s Kurtzmanem*:D*). Sice to nebyla taková studená sprcha, jako předvedl de Bont s dvojkou Speedu, ale nebylo k tomu až tak daleko. Viděno jen jednou kdysi dávno a bohatě stačilo.    P. S. Zeta-Jones jsem zaznamenal poprvé právě tady a byl to "crush" na první pohled, o rok mladší Entrapment to pak pro mě definitivně zacementoval - plakát s ní, tuším ze Cinemy, mám na stěně pověšený dodnes*:)*.
1 -1
reagovat
Hlade, jak tam rikas ze Delon taky delal do Zorra to myslis prave Cernyho tulipana? Dik. Jinak tradicne hezky povidani
883658
Hlade, jak tam rikas ze Delon taky delal do Zorra to myslis prave Cernyho tulipana? Dik. Jinak tradicne hezky povidani
0 0
reagovat

Díky!

Perfektní film, kterej mi tu dlouho chyběl. To trio Banderas, Hopkins a Zeta-Jones úžasný. Solidní akce, příběh a Hornerova hudba to posouvají hodně vysoko v mým žebříčku dobrodružných filmů.
883634
Perfektní film, kterej mi tu dlouho chyběl. To trio Banderas, Hopkins a Zeta-Jones úžasný. Solidní akce, příběh a Hornerova hudba to posouvají hodně vysoko v mým žebříčku dobrodružných filmů.
Díky!
2 0
reagovat
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se