Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuze k článku Téma: Velký návrat rozpůlených filmů

příspěvky 21 - 24 Napsat příspěvek
Mě půlení u těch filmů letos hodně štvalo, s vyjímkou samozřejmě Mušketýrů a Duny kde je to dané už předlohou a i filmy s tím dobře pracují. Věděl jsem o něm, ale stejně to bylo mizerně zvládnuté - i filmy na pokračování by měly mít nějaké grand finále a nějakou katarzi, ne abych odcházel z kina s pachutí v puse.

Jackson to moc dobře věděl, a tak jak Společenstvo, tak i Dvě věže mají zakončení víc než důstojné, ale tady je prostě jen "naser si diváku, počkej si a vysol prachy za další lístek" - přičemž ani ty příběhy to nijak neospravedlňují, na příště se můžem těšit jen na víc těch samých atrakcí, příběh si nebudem pamatovat, a vlastně to ani nebude představovat velký problém.
875599
Mě půlení u těch filmů letos hodně štvalo, s vyjímkou samozřejmě Mušketýrů a Duny kde je to dané už předlohou a i filmy s tím dobře pracují. Věděl jsem o něm, ale stejně to bylo mizerně zvládnuté - i filmy na pokračování by měly mít nějaké grand finále a nějakou katarzi, ne abych odcházel z kina s pachutí v puse. Jackson to moc dobře věděl, a tak jak Společenstvo, tak i Dvě věže mají zakončení víc než důstojné, ale tady je prostě jen "naser si diváku, počkej si a vysol prachy za další lístek" - přičemž ani ty příběhy to nijak neospravedlňují, na příště se můžem těšit jen na víc těch samých atrakcí, příběh si nebudem pamatovat, a vlastně to ani nebude představovat velký problém.
8 -1
reagovat
Třeba u Spidermana jsem o půlení nevěděl. Vlastně jsem si chvíli myslel, že to to ne continued je jen vtipná vložka :D 
875594
Třeba u Spidermana jsem o půlení nevěděl. Vlastně jsem si chvíli myslel, že to to ne continued je jen vtipná vložka :D 
5 0
reagovat

Lotr a SW 5 a piráti

LOTR původní trilogie měla vždy parádně  otevřené konce, které slibovali "něco" velkého.

A Impérium vrací úder má absolutně fantastickej konec

Dvojka pirátů z Karibiku je taky parádní (Barbossa a jabko vládnou). Trojka šla do kin hned další rok... 

Avengers IW a EG taky velice stylově rozdělené 

To rozdělování filmů resp otevřené konce s příslibem ještě většího pokračování mám rád 

Duna zřejmě bude taky hodně fajn.

Ale u FaF to je fakt na pěst.

Bonus.
konec TDK ... Z kina jsme všichni odcházeli úplně rozemletí a čekání na finále bylo fakt dlouhý... 
875583
LOTR původní trilogie měla vždy parádně  otevřené konce, které slibovali "něco" velkého. A Impérium vrací úder má absolutně fantastickej konec Dvojka pirátů z Karibiku je taky parádní (Barbossa a jabko vládnou). Trojka šla do kin hned další rok...  Avengers IW a EG taky velice stylově rozdělené  To rozdělování filmů resp otevřené konce s příslibem ještě většího pokračování mám rád  Duna zřejmě bude taky hodně fajn. Ale u FaF to je fakt na pěst. Bonus. konec TDK ... Z kina jsme všichni odcházeli úplně rozemletí a čekání na finále bylo fakt dlouhý... 
Lotr a SW 5 a piráti
9 -2
reagovat
U těch Tří mušketýrů nevidím dvojdílnost jako problém. Ten film kráčí v tradici předchozích verzí z let 1961 a 1973. Není to v tomto případě nic nového. Vlastně nevím, proč jsou v článku ti Mušketýři vůbec zmíněni, protože tady byla zjevná snaha zfilmovat celý Dumasův román podobně jako u předchozích verzí.

Pokud je o To a Dunu, tady taky bude motiv obsáhnout co nejvíce z původních románů. Taková Lynchova jednodílná Duna je vyloženě katastrofou i z toho důvodu, že snaha natočit pouze jeden film je zaplacena vystříhanými scénami a zkratkovitým scénářem. Nová verze je přijímáná pozitivně a už od začátku bylo rozhodnutí rozdělit tuto adaptaci do dvou filmů kvitováno s povděkem.

To sice už na počátku 90. let se sice dočkalo dvojdílné adaptace, ale tam to zjevně zase zabíjí krátká stopáž obou částí. Muschiettiho dvojdílná adaptace tohle napravuje a tenhle dvojdílný film jsem si nesmírně oblíbil. :+

Jinak souhlasím s vyzněním článku. Rozdělování filmů jenom kvůli výdělkům nikdy nepřineslo úplně dobré filmy, i když Harry Potter s tím jen tak tak ještě vyšel se ctí. 
875582
U těch Tří mušketýrů nevidím dvojdílnost jako problém. Ten film kráčí v tradici předchozích verzí z let 1961 a 1973. Není to v tomto případě nic nového. Vlastně nevím, proč jsou v článku ti Mušketýři vůbec zmíněni, protože tady byla zjevná snaha zfilmovat celý Dumasův román podobně jako u předchozích verzí. Pokud je o To a Dunu, tady taky bude motiv obsáhnout co nejvíce z původních románů. Taková Lynchova jednodílná Duna je vyloženě katastrofou i z toho důvodu, že snaha natočit pouze jeden film je zaplacena vystříhanými scénami a zkratkovitým scénářem. Nová verze je přijímáná pozitivně a už od začátku bylo rozhodnutí rozdělit tuto adaptaci do dvou filmů kvitováno s povděkem. To sice už na počátku 90. let se sice dočkalo dvojdílné adaptace, ale tam to zjevně zase zabíjí krátká stopáž obou částí. Muschiettiho dvojdílná adaptace tohle napravuje a tenhle dvojdílný film jsem si nesmírně oblíbil. *:+* Jinak souhlasím s vyzněním článku. Rozdělování filmů jenom kvůli výdělkům nikdy nepřineslo úplně dobré filmy, i když Harry Potter s tím jen tak tak ještě vyšel se ctí. 
12 -1
reagovat
Komentáře
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se