Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuze k článku Mission: Impossible Odplata: Recenze

příspěvky 101 - 116 Napsat příspěvek

6/10

Nebojím se to říct.. zklamání. Chvílemi jsem měl pocit, že se to snaží všechny nejlepší trademarky této série parodovat a to takovým způsobem, že začínám vzpomínat, co mě na téhle sérii vlastně bavilo a jestli jsem vůči něčemu doteď nebyl zbytečně nekritický. Musím si nutně dát nějaký starší díl, abych tohle vyřešil. Nicméně k Odplatě:
Tragičtí záporáci, dialogy šustící papírem, takové ty vysvětlovačky na přeskáčku, kdy každý řekne jednu větu, jak kdyby to týden nacvičovali, to je vyloženě joke, to všechno jsou 90-ky jak vyšité. Stopáž přepálená jak prase, měl jsem toho plné zuby ještě než přišel vlak do Norimberku.
Děj celkově je papundeklový, těžko se v něm hledá logika, měl jsem měl pocit, že většina postav mohla a měla ve filmu zemřít sto různými způsoby, některé lapsy v chování postav mě vyloženě sraly ("znám tě 5 minut, během toho jsi mě 3x podělala, ale dám svůj život za tvůj", dějový oblouk blonďaté asiatky atd) a přísáhám, že kdyby tam ještě jednou někdo někomu vyměnil klíč za zapalovač, tak už fakt hledám v titulkách Monty Python.

Přijde mi, že si to vytáhlo věci z jiných filmů (John Wick, Bullet train, Fast), kde to ale fungovalo lépe.

Ať jen nehejtuju, byť je ta partička už trochu domov důchodců stajl, Tom pořád luxusně běhá, akce vesměs dobrá, líbila se mi pasáž na letišti, hodně mě bavil audiovizuál, zejména kolem párty v Benátkách (byť tam mi to zrovna přišlo tragické dějově).

Stálo to za 3 kila a 3 hodiny mého času? No
Mám chuť si to někdy pustit znova? Hell no
S kina jsem odcházel s tím, že kdyby se promítala zadarmo další část, poděkuju a utíkám

PS: Fakt mají lidi ještě chuť vidět bitky na střeše vlaku?
873576
Nebojím se to říct.. zklamání. Chvílemi jsem měl pocit, že se to snaží všechny nejlepší trademarky této série parodovat a to takovým způsobem, že začínám vzpomínat, co mě na téhle sérii vlastně bavilo a jestli jsem vůči něčemu doteď nebyl zbytečně nekritický. Musím si nutně dát nějaký starší díl, abych tohle vyřešil. Nicméně k Odplatě: Tragičtí záporáci, dialogy šustící papírem, takové ty vysvětlovačky na přeskáčku, kdy každý řekne jednu větu, jak kdyby to týden nacvičovali, to je vyloženě joke, to všechno jsou 90-ky jak vyšité. Stopáž přepálená jak prase, měl jsem toho plné zuby ještě než přišel vlak do Norimberku. Děj celkově je papundeklový, těžko se v něm hledá logika, měl jsem měl pocit, že většina postav mohla a měla ve filmu zemřít sto různými způsoby, některé lapsy v chování postav mě vyloženě sraly ([spoiler]"znám tě 5 minut, během toho jsi mě 3x podělala, ale dám svůj život za tvůj", dějový oblouk blonďaté asiatky[/spoiler] atd) a přísáhám, že kdyby tam ještě jednou někdo někomu [spoiler]vyměnil klíč za zapalovač[/spoiler], tak už fakt hledám v titulkách Monty Python. Přijde mi, že si to vytáhlo věci z jiných filmů (John Wick, Bullet train, Fast), kde to ale fungovalo lépe. Ať jen nehejtuju, byť je ta partička už trochu domov důchodců stajl, Tom pořád luxusně běhá, akce vesměs dobrá, líbila se mi pasáž na letišti, hodně mě bavil audiovizuál, zejména kolem párty v Benátkách (byť tam mi to zrovna přišlo tragické dějově). Stálo to za 3 kila a 3 hodiny mého času? No Mám chuť si to někdy pustit znova? Hell no S kina jsem odcházel s tím, že kdyby se promítala zadarmo další část, poděkuju a utíkám PS: Fakt mají lidi ještě chuť vidět bitky na střeše vlaku?
6/10
7 -5
reagují: Bospor
reagovat
reaguje na: Cival
To máš v podstate to isté ako keď záporáci kecajú namiesto toho, aby hlavnú postavu hneď ako majú možnosť odkráglovali. Keby to tak fungovalo, tak minimálne každý druhý film by skončil veľmi rýchlo a neexistovali by takmer žiadne série. Ani táto :D
873511
To máš v podstate to isté ako keď záporáci kecajú namiesto toho, aby hlavnú postavu hneď ako majú možnosť odkráglovali. Keby to tak fungovalo, tak minimálne každý druhý film by skončil veľmi rýchlo a neexistovali by takmer žiadne série. Ani táto *:D*
873502
12 0
reagovat
BTW neskoncila by zapletka filmu asi po minute - takhle mocna AI by asi mohla poslat nejakej dron a vsechny co potrebuje odkraglovat, ne? Nez se namahat treba s imitaci hlasu... :)
873502
BTW neskoncila by zapletka filmu asi po minute - takhle mocna AI by asi mohla poslat nejakej dron a vsechny co potrebuje odkraglovat, ne? Nez se namahat treba s imitaci hlasu... :)
7 0
reagují: kyller
reagovat
no ja od prvého filmu MI považujem za takého amerického 007... túto sériu mám rád, a som vďačný za tento ďalší diel do série  
873462
no ja od prvého filmu MI považujem za takého amerického 007... túto sériu mám rád, a som vďačný za tento ďalší diel do série  
1 0
reagovat
reaguje na: Svarec
"Potlačení nedůvěry"
873434
"Potlačení nedůvěry"
873326
3 -1
reagovat
V kině mě to zabavilo, ale takový ten pocit jisté nemastnosti neslanosti zůstal a nejvíc za to může chybějící drama. Třeba smrt Ilsy mi byla v celku ukradená, protože nebyla dostatečně prodaná jako tragická. Stačí srovnání s otvírákem MI 3, který je na mnohem menší ploše mnohem dramatičtější. Obdobně vnímám další momenty. Film často podává absurdní drama: Např. na letišti jsem se "bál" že ten strike team Ethana chytne, protože je možné, že se to stane a pak třeba uteče... ale fakt jsem se nebál, že by Ethan umřel ve vlaku, nebo že by Benji nevypnul atomovku, která by Ethana zabila.

PS: podání AI zápletky mi přišlo naprosto v pohodě a upřímně jako programátor ani moc nechápu, s čím má kdo problém... samozřejmě optikou blockbusteru.
873428
V kině mě to zabavilo, ale takový ten pocit jisté nemastnosti neslanosti zůstal a nejvíc za to může chybějící drama. [spoiler]Třeba smrt Ilsy mi byla v celku ukradená, protože nebyla dostatečně prodaná jako tragická. Stačí srovnání s otvírákem MI 3, který je na mnohem menší ploše mnohem dramatičtější.[/spoiler] Obdobně vnímám další momenty. Film často podává absurdní drama: [spoiler]Např. na letišti jsem se "bál" že ten strike team Ethana chytne, protože je možné, že se to stane a pak třeba uteče... ale fakt jsem se nebál, že by Ethan umřel ve vlaku, nebo že by Benji nevypnul atomovku, která by Ethana zabila.[/spoiler] PS: podání AI zápletky mi přišlo naprosto v pohodě a upřímně jako programátor ani moc nechápu, s čím má kdo problém... samozřejmě optikou blockbusteru.
10 -4
reagovat
Zase jednou parádní text. :+ Imfovy recenze by klidně mohly být pětkrát delší a já bych je pořád hltal. :D Mimochodem Duro na CSFD přestal psát? Svítí mu tam pětihvězda a to bych si početl důvody. :)
873381
Zase jednou parádní text. *:+* Imfovy recenze by klidně mohly být pětkrát delší a já bych je pořád hltal. *:D* Mimochodem Duro na CSFD přestal psát? Svítí mu tam pětihvězda a to bych si početl důvody. *:)*
3 0
reagují: davidb
reagovat
reaguje na: speta.jr

9/10

Naprostý souhlas. Svým způsobem některé výtky chápu, ta zápletka s AI je opravdu jak vystřižená z devadesátek (nic bych nedal za to, že McQ zrecykloval nějaký svůj nepoužitý scénář) a vyžaduje notnou dávku "suspension of disbelief" (nenapadá mě elegantní český ekvivalent), ale ruku na srdce, copak se tahle série někdy snažila být realistická? Tohle opravdu nevidím jako zásadní nedostatek.

Jediným dalším nedostatkem je fakt, že Huntova náhlá starost o jakousi Grace opravdu příliš nedává smysl, a jejich vztah působí poněkud uspěchaně. S Atwell jsem ale problém neměl a nějaký nedostatek chemie s Cruisem jsem opravdu nezaznamenal.

Co je podstatné, že film ani náznakem přes svoji stopáž nenudí (což se např. o Across the Spider-Verse úplně říct nedalo, jakkoliv ten film miluju). Děj je dobře pochopitelný, narozdíl od některých podobných filmů z podobného ranku, akce je naprosto parádní. Co se týče praktických triků, skok ze skály už jsem i v kině v rámci PR spotů viděl asi stokrát a stejně mi spadla čelist. Naopak pád vlaku
působil překvapivě plasticky. Nevím, co s těmi záběry udělali, ale
nevědět, že opravdu odpálili skutečný most a nechali ten vlak spadnout,
tak bych si myslel, že jde o standardní CGI.

Staré dobré postavy fungují na jedničku a vy jim prostě celé ty skoro tři hodiny držíte palce. Možná jsem naiva, ale "zvrat" v Benátkách jsem nečekal a dostal mě. Esai Morales i Pom Klemetieff jako záporáci naprosto parádní a typově skvěle obsazení.

Z kina jsem nakonec odcházel s pocitem, že bych si okamžitě dal druhou část.

Ano, kdybych musel hodnotit, je to pro mě lehce za Rogue Nation (10/10, pro mě dokonalý akční film) nebo Fallout (9/10), ale s přehledem to trumfuje většinu ostatních filmů v tomto žánru.
873326
Naprostý souhlas. Svým způsobem některé výtky chápu, ta zápletka s AI je opravdu jak vystřižená z devadesátek (nic bych nedal za to, že McQ zrecykloval nějaký svůj nepoužitý scénář) a vyžaduje notnou dávku "suspension of disbelief" (nenapadá mě elegantní český ekvivalent), ale ruku na srdce, copak se tahle série někdy snažila být realistická? Tohle opravdu nevidím jako zásadní nedostatek. Jediným dalším nedostatkem je fakt, že Huntova náhlá starost o jakousi Grace opravdu příliš nedává smysl, a jejich vztah působí poněkud uspěchaně. S Atwell jsem ale problém neměl a nějaký nedostatek chemie s Cruisem jsem opravdu nezaznamenal. Co je podstatné, že film ani náznakem přes svoji stopáž nenudí (což se např. o Across the Spider-Verse úplně říct nedalo, jakkoliv ten film miluju). Děj je dobře pochopitelný, narozdíl od některých podobných filmů z podobného ranku, akce je naprosto parádní. Co se týče praktických triků, skok ze skály už jsem i v kině v rámci PR spotů viděl asi stokrát a stejně mi spadla čelist. Naopak pád vlaku působil překvapivě plasticky. Nevím, co s těmi záběry udělali, ale nevědět, že opravdu odpálili skutečný most a nechali ten vlak spadnout, tak bych si myslel, že jde o standardní CGI. Staré dobré postavy fungují na jedničku a vy jim prostě celé ty skoro tři hodiny držíte palce. Možná jsem naiva, ale "zvrat" v Benátkách jsem nečekal a dostal mě. Esai Morales i Pom Klemetieff jako záporáci naprosto parádní a typově skvěle obsazení. Z kina jsem nakonec odcházel s pocitem, že bych si okamžitě dal druhou část. Ano, kdybych musel hodnotit, je to pro mě lehce za Rogue Nation (10/10, pro mě dokonalý akční film) nebo Fallout (9/10), ale s přehledem to trumfuje většinu ostatních filmů v tomto žánru.
9/10
873210
9 -4
reagují: Douglas
reagovat
reaguje na: Cival
radši kinorip v turečtině! 
873227
radši kinorip v turečtině! 
873226
11 0
reagovat
reaguje na: Jedi
Nekdy poptam reportaz “MrHlad jde na MI7 do 4DX” :)
873226
Nekdy poptam reportaz “MrHlad jde na MI7 do 4DX” :)
873225
13 0
reagují: Mr. Hlad
reagovat
4DX Chodov (lepší 4DX než na Smíchově, víc efektů) perfektní zážitek. + 100 % k hodnocení. Výborná zábava, obzvlášť, když ten film je hloupější než předchozí díly série.

 Je to promítané ve standard formátu 2:39 a člověk proto nemá nutkání jít na velké plátno do Imaxu, protože si nijak nepomůže. 
A pokud mám zvolit mezi THD Cinestar 4K Atmos, Imax nebo 4DX, tak volím 4DX.

Veškeré filmy s frenetickou akcí typu Rychle a Zběsile, Rivalové, apod. jsou ve 4DX suprové.

P.S. Pokud tam půjdete si, tak si vezměte něco na sebe, scény jsou v exteriérech, ucítíte to na vlastní kůži.
873225
4DX Chodov (lepší 4DX než na Smíchově, víc efektů) perfektní zážitek. + 100 % k hodnocení. Výborná zábava, obzvlášť, když ten film je hloupější než předchozí díly série.  Je to promítané ve standard formátu 2:39 a člověk proto nemá nutkání jít na velké plátno do Imaxu, protože si nijak nepomůže.  A pokud mám zvolit mezi THD Cinestar 4K Atmos, Imax nebo 4DX, tak volím 4DX. Veškeré filmy s frenetickou akcí typu Rychle a Zběsile, Rivalové, apod. jsou ve 4DX suprové. P.S. Pokud tam půjdete si, tak si vezměte něco na sebe, scény jsou v exteriérech, ucítíte to na vlastní kůži.
1 -8
reagují: Cival
reagovat
reaguje na: speta.jr
Souhlasím, neexistuje, aby tak povedený film dostával horší známky než Extraction. Ten scénář mi to trochu kazí, ale pro mě  je to jen malá vada na kráse. V naprosté většině aspektů film exceluje a konkurence pro něj ani žádná není. Kromě dvojky je naprostá pecka celá série, která kromě akce a kaskadérských kousků zaujme i originalitou, vtipem, vizuálem...
873215
Souhlasím, neexistuje, aby tak povedený film dostával horší známky než Extraction. Ten scénář mi to trochu kazí, ale pro mě  je to jen malá vada na kráse. V naprosté většině aspektů film exceluje a konkurence pro něj ani žádná není. Kromě dvojky je naprostá pecka celá série, která kromě akce a kaskadérských kousků zaujme i originalitou, vtipem, vizuálem...
873210
5 -5
reagovat
o víkendu kino asi dám, jen když zklamal Cruise který byl tutovka léta, tak musí zachránit Cullian, nebo fakt jedinej hit léta bude Barbie s Margotkou :o 
873213
o víkendu kino asi dám, jen když zklamal Cruise který byl tutovka léta, tak musí zachránit Cullian, nebo fakt jedinej hit léta bude Barbie s Margotkou *:o* 
2 0
reagovat

9/10

Kdy jsem naposled videl letni blockbuster o 164 minutach, aby me ani jedinou nenudil? U Odplaty 1 se urcite nebudete nudit. Mozna budete misty kroutit hlavou nad nesikovnou expozici, ci nad dementni zapletkou (ktera se jeste muze zvrtnout na vsechny strany ve dvojce, takze to odpoustim), ale jinak neni co vytknout. Pribeh je velmi jednoduchy, dejove linky dobre davkovane a oproti jinym podobnym filmum clovek nemusi davat pozor na kazdicke slovo, aby pochopil. Ze to mozna nema tak vymazlene akce jako v predchozich dvou? Ja treba na kazde z nich nasel nejaky nadprumerny prvek v pousti to byl sound design (diky ATMOSi), v ulicce prace s kamerou (clovek odhaduje jak to udelali), v Rime navrat humoru (ktery vzdy soucasti znacky byl!), ze ty proklamovane nejvetsi kaskaderske kousky nebyly snad poprve tak zbytecne nosne (coz beru jako pozitivum a misto aby to kricelo z filmu tak to krici v marketingu) a ten temer videoherni vlak byla tresnicka na dortu (po dlouhe dobe mi spadla v kine celist). Mozna bych ubral na dutch angles a hlavnim motivu v hudbe (ktera byla jinak taky skvela) a zustava mi tak dve negativa, o expozici uz jsem psal, tou druhou je urcita umelost v ramci tech realnych scen, ale to je bohuzel trend, ty dokreslovacky a odkreslovacky nejak biji do oci. Ale zas takove peklicko jak bourka, ktera v sestce skoro zabila halo jump tam neni. V nekterych recenzich jsem narazil, ze ma nekdo problem s Moralesem nebo ze Atwell nema chemii s Cruisem. Asi jsem videl jiny film.

Plus teda za me nejlepsi "Cruise run" v serii, mel jsem chut se zvednout a zacit tleskat, pak sem si uvedomil, ze nejsem v US.
873210
Kdy jsem naposled videl letni blockbuster o 164 minutach, aby me ani jedinou nenudil? U Odplaty 1 se urcite nebudete nudit. Mozna budete misty kroutit hlavou nad nesikovnou expozici, ci nad dementni zapletkou (ktera se jeste muze zvrtnout na vsechny strany ve dvojce, takze to odpoustim), ale jinak neni co vytknout. Pribeh je velmi jednoduchy, dejove linky dobre davkovane a oproti jinym podobnym filmum clovek nemusi davat pozor na kazdicke slovo, aby pochopil. Ze to mozna nema tak vymazlene akce jako v predchozich dvou? Ja treba na kazde z nich nasel nejaky nadprumerny prvek v pousti to byl sound design (diky ATMOSi), v ulicce prace s kamerou (clovek odhaduje jak to udelali), v Rime navrat humoru (ktery vzdy soucasti znacky byl!), ze ty proklamovane nejvetsi kaskaderske kousky nebyly snad poprve tak zbytecne nosne (coz beru jako pozitivum a misto aby to kricelo z filmu tak to krici v marketingu) a ten temer videoherni vlak byla tresnicka na dortu (po dlouhe dobe mi spadla v kine celist). Mozna bych ubral na dutch angles a hlavnim motivu v hudbe (ktera byla jinak taky skvela) a zustava mi tak dve negativa, o expozici uz jsem psal, tou druhou je urcita umelost v ramci tech realnych scen, ale to je bohuzel trend, ty dokreslovacky a odkreslovacky nejak biji do oci. Ale zas takove peklicko jak bourka, ktera v sestce skoro zabila halo jump tam neni. V nekterych recenzich jsem narazil, ze ma nekdo problem s Moralesem nebo ze Atwell nema chemii s Cruisem. Asi jsem videl jiny film. Plus teda za me nejlepsi "Cruise run" v serii, mel jsem chut se zvednout a zacit tleskat, pak sem si uvedomil, ze nejsem v US.
9/10
12 -5
reagují: Svarec, Bospor
reagovat
Nehraje tam Nicholas Hoult, ale Esai Morales.
873201
Nehraje tam Nicholas Hoult, ale Esai Morales.
1 0
reagovat

...

Sklamanie, zmar, rozčarovanie... Za všetko môže u mňa 'zvrat v Benátkach'... Ideme ďalej, zvyšené žetóny na film roka vsádzam na 'Oppiho' budúci týždeň.
873192
Sklamanie, zmar, rozčarovanie... Za všetko môže u mňa 'zvrat v Benátkach'... Ideme ďalej, zvyšené žetóny na film roka vsádzam na 'Oppiho' budúci týždeň.
...
7 -5
reagovat
Komentáře
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se