Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuze k článku Mission: Impossible Odplata: Recenze

příspěvky 81 - 100 Napsat příspěvek
reaguje na: Gorecki
prečo dieselovsky dementne ?
873835
[spoiler]prečo dieselovsky dementne[/spoiler][spoiler] ?[/spoiler]
873833
1 0
reagovat
reaguje na: Randal K.
Jo, som velmi rad, ze to nakoniec prezila do druheho dielu aj ked sa z nej tak dieselovsky dementne stala zo zaporacky kladacka.
873833
Jo, som velmi rad, ze [spoiler]to nakoniec prezila do druheho dielu aj ked sa z nej tak dieselovsky dementne stala zo zaporacky kladacka.[/spoiler]
873831
1 -1
reagují: Randal K.
reagovat
reaguje na: Randal K.
Dik, tak som to pochopil.:+
873832
Dik, tak som to pochopil.*:+*
873830
2 0
reagovat
BTW, vedia všetci že Pom Klementieff, ktorá tu hrá IMO asi najviac cool bond/spy villainess od Famke Janssen v Zlatom oku, hrá Mantis v Guardianoch? ;)

Sú to úplne diametrálne odlišné úlohy, podľa mňa v DR zahrala dosť slušne, ale jej výkon sa nejako moc nevyzdvihuje (imf v recenzii ho pochválil, ale z toho čo čítam na internetoch aj tu to nejako zaniká). 
873831
BTW, vedia všetci že Pom Klementieff, ktorá tu hrá IMO asi najviac cool bond/spy villainess od Famke Janssen v Zlatom oku, hrá Mantis v Guardianoch? *;)* Sú to úplne diametrálne odlišné úlohy, podľa mňa v DR zahrala dosť slušne, ale jej výkon sa nejako moc nevyzdvihuje (imf v recenzii ho pochválil, ale z toho čo čítam na internetoch aj tu to nejako zaniká). 
1 0
reagují: Gorecki
reagovat
reaguje na: kyller
Aby zabránil Huntovi alebo hocikomu inému získať kontrolu nad The Entity. To bolo vo filme viackrát naznačené, že ten kto kľúč má, potenciálne dokáže Entity ovládať, zničiť, lebo získa prístup k zdrojovému kódu. 

Entity sa postarala o ponorku, v ktorej má byť ten zdrojový kód - viď. úvodná scéna. Tým to malo celé skončiť a Entity mala byť už na ceste k tomu "ovládnuť svet". ale bohužiaľ, mŕtvych námorníkov vyplavilo a títo mali na krku kľúč, ktorý znova oživil šancu, že sa k zdrojovému kódu dá dostať a teda Entity aj deaktivovať.


Veď o tom je celý film. :D
873830
[spoiler]Aby zabránil Huntovi alebo hocikomu inému získať kontrolu nad The Entity. To bolo vo filme viackrát naznačené, že ten kto kľúč má, potenciálne dokáže Entity ovládať, zničiť, lebo získa prístup k zdrojovému kódu.  Entity sa postarala o ponorku, v ktorej má byť ten zdrojový kód - viď. úvodná scéna. Tým to malo celé skončiť a Entity mala byť už na ceste k tomu "ovládnuť svet". ale bohužiaľ, mŕtvych námorníkov vyplavilo a títo mali na krku kľúč, ktorý znova oživil šancu, že sa k zdrojovému kódu dá dostať a teda Entity aj deaktivovať.[/spoiler] Veď o tom je celý film. *:D*
873828
2 0
reagují: kyller, Gorecki
reagovat
reaguje na: Gorecki
Prečo by ho ničil? wtf :D
873828
Prečo by ho ničil? wtf *:D*
873827
1 0
reagují: Randal K.
reagovat
Uz si velmi nespominam, ci v nejakej faze filmu mal Eiza Gonzales:) aspon jednu cast toho kluca. Ak ano, jeho okamzitou a logickou reakciou malo byt jeho znicenie. Tym padom by kluc nebol kompletny a Ententita by sa nedala vypnut. To len k tym logickym dieram. Ale mozno mi nieco uslo, velmi ma to nebavilo.

"Suspension of disbelief" ma u nas imho krasny variant "s prizmurenymi ocami".
873827
Uz si velmi nespominam, ci v nejakej faze filmu mal Eiza Gonzales:) aspon jednu cast toho kluca. Ak ano, jeho okamzitou a logickou reakciou malo byt jeho znicenie. Tym padom by kluc nebol kompletny a Ententita by sa nedala vypnut. To len k tym logickym dieram. Ale mozno mi nieco uslo, velmi ma to nebavilo. "Suspension of disbelief" ma u nas imho krasny variant "s prizmurenymi ocami".
1 -2
reagují: kyller
reagovat
Sa divím ako moc ten film chvália na youtube, či už veľké kanály s miliónmi sledovateľov, tak aj tie menšie. Veľa z nich to hodnotí ako takmer dokonalý letný blockbuster. Také reakcie som rozhodne nečakal. Na druhú stranu tie tržby vyzerajú čím ďalej slabšie, ak predsa len nepôjde o nejakú mega trvalku.
873825
Sa divím ako moc ten film chvália na youtube, či už veľké kanály s miliónmi sledovateľov, tak aj tie menšie. Veľa z nich to hodnotí ako takmer dokonalý letný blockbuster. Také reakcie som rozhodne nečakal. Na druhú stranu tie tržby vyzerajú čím ďalej slabšie, ak predsa len nepôjde o nejakú mega trvalku.
1 0
reagovat

7/10

Je to řemeslně dobře zvládnutý akční film od začátku do konce. Člověk se u něj rozhodně nenudí. Tolik k pozitivům.
Horší je záporák. Pak to AI, které kdyby bylo opravdu tak OP, jak se nám snaží film neustále nakukat, tak by hlavní hrdiny sejmulo během chvíle (minimálně sejmout letadlo by bylo jistě v jeho moci). Pak už pociťuju jistou únavu v neustálých intrikách v intrikách v intrikách, které se objevují v podstatě zcela náhodně. Stejně náhodná jsou různá setkání postav, nebo záchrany na poslední chvíli. Jasně, tohle tak trochu k M:I patří, ale teď mi to přišlo takové bez nápadu. Jak říkám, stále solidní řemeslo, ale na vyšší hodnocení to podle mě nemá. Maverick byl trochu někde jinde.
873824
Je to řemeslně dobře zvládnutý akční film od začátku do konce. Člověk se u něj rozhodně nenudí. Tolik k pozitivům. Horší je záporák. Pak to AI, které kdyby bylo opravdu tak OP, jak se nám snaží film neustále nakukat, tak by hlavní hrdiny sejmulo během chvíle (minimálně sejmout letadlo by bylo jistě v jeho moci). Pak už pociťuju jistou únavu v neustálých intrikách v intrikách v intrikách, které se objevují v podstatě zcela náhodně. Stejně náhodná jsou různá setkání postav, nebo záchrany na poslední chvíli. Jasně, tohle tak trochu k M:I patří, ale teď mi to přišlo takové bez nápadu. Jak říkám, stále solidní řemeslo, ale na vyšší hodnocení to podle mě nemá. Maverick byl trochu někde jinde.
7/10
3 -2
reagovat
reaguje na: OpravarKominu
To, co říkáš určitě dává smysl. Mně se to ale včera prostě trefilo do momentálního rozpoložení :)
Víc by mě spíš zajímalo, co na celou sekvenci říkají ženský :D Přece jen "jsem baba a vůbec nevím, co mám v autě dělat" se už dneska moc nenosí :D
873822
To, co říkáš určitě dává smysl. Mně se to ale včera prostě trefilo do momentálního rozpoložení *:)* Víc by mě spíš zajímalo, co na celou sekvenci říkají ženský *:D* Přece jen "jsem baba a vůbec nevím, co mám v autě dělat" se už dneska moc nenosí *:D*
873819
1 -1
reagovat
reaguje na: r0st4
Já bych jí teda rozhodně vyčítal celou tu římskou epizodu ... slzička mi ukápla při vzpomínce na falloutovské honičky v Paříži, které byly soustředěné a gradované a nezdržovaly se humorem toho typu, že Cruise je připoutaný k ženské a permanentně se s ní tahá o to, kdo a jak bude řídit, nebo že musí řídit žlutého fiátka s teslovskou výbavou. 
873819
Já bych jí teda rozhodně vyčítal celou tu římskou epizodu ... slzička mi ukápla při vzpomínce na falloutovské honičky v Paříži, které byly soustředěné a gradované a nezdržovaly se humorem toho typu, že Cruise je připoutaný k ženské a permanentně se s ní tahá o to, kdo a jak bude řídit, nebo že musí řídit žlutého fiátka s teslovskou výbavou. 
873749
2 -1
reagují: r0st4
reagovat
reaguje na: Cinefil
Taky me u toho nekolikrat napadlo, proc neobsadili Clooneyho, kdy doma zevli :)
873768
Taky me u toho nekolikrat napadlo, proc neobsadili Clooneyho, kdy doma zevli :)
873766
5 0
reagovat
Esai Morales je George Clooney z Alzy. :D
873766
Esai Morales je George Clooney z Alzy. *:D*
3 -3
reagují: Cival
reagovat

6/10

Tak to vypadá, že jsem asi koukal na úplně jiný film, než značná část zdejšího osazenstva:D Ale to je na tom to krásný:+

Za mě osobně je to ve finále vlastně zklamání. Furt rozhodně nadprůměr, ale zklamání. Řemeslně je nová M:I opět zvládnutá na jedničku a jen velmi těžko jí v tomhle směru někdo může něco vyčítat. Cruise je ve formě, akce je svižná a zábavná... problém je všechno to ostatní. Příběhově si M:I sice nikdy nehrála zrovna na Shakespeara, ale tady to ulítlo hodně. Je to nezajímavej guláš plnej nelogičností, kterej je až rušivej. Obzvlášť v neakčních pasážích.

Pitomoučkej příběh jak z devadesátek klidně může fungovat. Ale ne, když má skoro 3 hodiny a divák musí aktivně potlačovat uvědomění toho, na jak velkou blbinu se divá. To je ale tentokrát dost těžký, protože jakmile se to přestane mlátit nebo vybuchovat a lidi začnou mluvit (ta vysvětlovací úvodní 20 minutovka byla málem moje smrt), je to jedno klišé a patos až to bolí.

Nebudu lhát, film jsem si i tak docela užil, ale snad poprvé u M:I (ano, i dvojku si pustím radši) absolutně nemám potřebu to vidět znova. Nehledě na to, že mi McQ zabil Ilsu:( A ještě tak naprosto totálně dementním způsobem, že to snad ani není možný.

Ale ať to nezní jen jak ublížený výblitek: Mantis byla suprová, scéna ve Fiatu je highlight celýho filmu a Hayley je cute, ale tady to vypadalo, že ani neumí hrát. Sečteno podtrženo na druhou část mám pořád v plánu jít taky, jen doufám, že to bude kratší a "chytřejší" :D
873749
Tak to vypadá, že jsem asi koukal na úplně jiný film, než značná část zdejšího osazenstva*:D* Ale to je na tom to krásný*:+* Za mě osobně je to ve finále vlastně zklamání. Furt rozhodně nadprůměr, ale zklamání. Řemeslně je nová M:I opět zvládnutá na jedničku a jen velmi těžko jí v tomhle směru někdo může něco vyčítat. Cruise je ve formě, akce je svižná a zábavná... problém je všechno to ostatní. Příběhově si M:I sice nikdy nehrála zrovna na Shakespeara, ale tady to ulítlo hodně. Je to nezajímavej guláš plnej nelogičností, kterej je až rušivej. Obzvlášť v neakčních pasážích. Pitomoučkej příběh jak z devadesátek klidně může fungovat. Ale ne, když má skoro 3 hodiny a divák musí aktivně potlačovat uvědomění toho, na jak velkou blbinu se divá. To je ale tentokrát dost těžký, protože jakmile se to přestane mlátit nebo vybuchovat a lidi začnou mluvit (ta vysvětlovací úvodní 20 minutovka byla málem moje smrt), je to jedno klišé a patos až to bolí. Nebudu lhát, film jsem si i tak docela užil, ale snad poprvé u M:I (ano, i dvojku si pustím radši) absolutně nemám potřebu to vidět znova. Nehledě na to, že mi McQ [spoiler]zabil Ilsu*:(* A ještě tak naprosto totálně dementním způsobem, že to snad ani není možný.[/spoiler] Ale ať to nezní jen jak ublížený výblitek: Mantis byla suprová, scéna ve Fiatu je highlight celýho filmu a Hayley je cute, ale tady to vypadalo, že ani neumí hrát. Sečteno podtrženo na druhou část mám pořád v plánu jít taky, jen doufám, že to bude kratší a "chytřejší" *:D*
6/10
4 -4
reagují: OpravarKominu
reagovat
Poslední dobou se nám tu začíná rozmnožovat jistý názorový nešvar.

Indiana Jones 5 lepší než jednička? Strážci galaxie 3 nejlepší díl série? Extraction 2 lepší než MI7? Barbie lepší než Oppenheimer?

Tak už dost a zpátky do Globusu, lidi! :D
873723
Poslední dobou se nám tu začíná rozmnožovat jistý názorový nešvar. Indiana Jones 5 lepší než jednička? Strážci galaxie 3 nejlepší díl série? Extraction 2 lepší než MI7? Barbie lepší než Oppenheimer? Tak už dost a zpátky do Globusu, lidi! *:D*
4 -2
reagovat
reaguje na: shv
To říká někdo, kdo dává 9/10 neskutečně hloupému Avatarovi 2, který je nelogický každou chvíli a kašle na události jedničky? :+ kromě vizuálu je to hrozný shit, proti tomu je příběh MI naprosto geniální :D
873711
To říká někdo, kdo dává 9/10 neskutečně hloupému Avatarovi 2, který je nelogický každou chvíli a kašle na události jedničky? *:+* kromě vizuálu je to hrozný shit, proti tomu je příběh MI naprosto geniální *:D*
873576
4 -5
reagovat

8/10

Fajn remeslo, ale po Fallout clovek cakal viac. V prvom rade by to zislo skratit tak o 15 min. Zaciatok pomaly, v Taliansku sa to fajn rozbehne a Benatky povazujem za vrchol filmu, ale smrtou Ilsy (velmi zle natoceny suboj) to strati stavu a nepomaha tomu ani slabsie finale s otvorenym koncom. Uvidime co prinesie druha cast.
873710
Fajn remeslo, ale po Fallout clovek cakal viac. V prvom rade by to zislo skratit tak o 15 min. Zaciatok pomaly, v Taliansku sa to fajn rozbehne a Benatky povazujem za vrchol filmu, [spoiler]ale smrtou Ilsy (velmi zle natoceny suboj)[/spoiler][spoiler] to strati stavu a nepomaha tomu ani slabsie finale s otvorenym koncom. Uvidime co prinesie druha cast.[/spoiler]
8/10
4 0
reagovat
9/10

Trochu Metal Gear Solid V, trochu Uncharted, dosť Skyfall, trošku Most cez rieku Kwai a trochu opera. 

Prekvapilo ma pomalšie tempo, prekvapil ma pokus o epický a melodramatický veľkofilm so silnou dávkou osudovosti a prekvapilo ma, že Cruise sa tentokrát nesnaží lámať rekordy v najdivokejšom kaskadérskom kúsku, ale ten reklamovaný hlavný kaskadérsky kúsok viac-menej je to najdivokejšie a aj ten len slúži príbehu. 

Oceňujem, že sa rozhodli na to ísť takto inak, a natočiť to nie ako zábavnú, rýchlu, dynamickú jazdu ale ako niečo ako píšem osudové, epické a prekvapilo ma, že McQuarrie takéto niečo ustál - spracované je to na jednotku s hviezdičkou - aj čo sa týka kamery, hercov, hudba, strih, Cruise možno vyzerá trochu staro/trošku retušovano, ale nevadí. 

IMAX podľa mňa úplne jasná voľba, ten film nemá šancu doma alebo v slabšom kine vyniknúť ako tam - aj hudba, aj kamera, aj akcia, celkovo atmosféra. Pre mňa najlepší IMAX tento rok (rátam aj TF, Flasha, Indiana Jonesa). 

Tak ako sa pri Killers of the flower Moon, a Napoleonovi skloňuje pri traileroch že "This is cinema", takýto pocit som ja osobne mal na konci Dead Reckoning. Že skrátka presne pre takéto filmy chodíme do kina.

Cruise si tú rozlúčku s Huntom postrážil a neuletel si a ja by som si hneď dal dvojku (rozseknutie mi vôbec nevadilo). 

Uvidíme aké budú tržby, prial by som nech to napriek horšiemu timingu predsa len vyliezlo nad 750 mil. alebo aspoň tam. Ja osobne som väčšiu kinoradosť tento rok ešte nemal a popravde ani Avatar dvojka ma takto v IMAX-e nebavil. 
873655
9/10 Trochu Metal Gear Solid V, trochu Uncharted, dosť Skyfall, trošku Most cez rieku Kwai a trochu opera.  Prekvapilo ma pomalšie tempo, prekvapil ma pokus o epický a melodramatický veľkofilm so silnou dávkou osudovosti a prekvapilo ma, že Cruise sa tentokrát nesnaží lámať rekordy v najdivokejšom kaskadérskom kúsku, ale ten reklamovaný hlavný kaskadérsky kúsok viac-menej je to najdivokejšie a aj ten len slúži príbehu.  Oceňujem, že sa rozhodli na to ísť takto inak, a natočiť to nie ako zábavnú, rýchlu, dynamickú jazdu ale ako niečo ako píšem osudové, epické a prekvapilo ma, že McQuarrie takéto niečo ustál - spracované je to na jednotku s hviezdičkou - aj čo sa týka kamery, hercov, hudba, strih, Cruise možno vyzerá trochu staro/trošku retušovano, ale nevadí.  IMAX podľa mňa úplne jasná voľba, ten film nemá šancu doma alebo v slabšom kine vyniknúť ako tam - aj hudba, aj kamera, aj akcia, celkovo atmosféra. Pre mňa najlepší IMAX tento rok (rátam aj TF, Flasha, Indiana Jonesa).  Tak ako sa pri Killers of the flower Moon, a Napoleonovi skloňuje pri traileroch že "This is cinema", takýto pocit som ja osobne mal na konci Dead Reckoning. Že skrátka presne pre takéto filmy chodíme do kina. Cruise si tú rozlúčku s Huntom postrážil a neuletel si a ja by som si hneď dal dvojku (rozseknutie mi vôbec nevadilo).  Uvidíme aké budú tržby, prial by som nech to napriek horšiemu timingu predsa len vyliezlo nad 750 mil. alebo aspoň tam. Ja osobne som väčšiu kinoradosť tento rok ešte nemal a popravde ani Avatar dvojka ma takto v IMAX-e nebavil. 
9 -4
reagovat
reaguje na: vZeč

duro

on dava recenze na svoj facebook
873610
on dava recenze na svoj facebook
duro
873381
2 0
reagovat
Do tohohle Ckoveho scenare by dle me pasoval John Woo. chtelo to spomalovacky, holubice a nakou riznou hudbu, pak by to nepusobilo tak divne.
AI, ktera muze nabourat vsechno, ma k dispozici vypocetni kapacitu celeho internetu a neni schopna ukoncit dej po par sekundach je taky dobra chujovina. Hlavnim zaporakem meli udelat Pom. 
873607
Do tohohle Ckoveho scenare by dle me pasoval John Woo. chtelo to spomalovacky, holubice a nakou riznou hudbu, pak by to nepusobilo tak divne. AI, ktera muze nabourat vsechno, ma k dispozici vypocetni kapacitu celeho internetu a neni schopna ukoncit dej po par sekundach je taky dobra chujovina. Hlavnim zaporakem meli udelat Pom. 
4 -3
reagovat
Komentáře
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se