Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuze k článku První reakce: Mission: Impossible Odplata je akční nářez

příspěvky 21 - 40 Napsat příspěvek
Co tu tak čtu, taky to už nějakou dobu mám podobně, i když vlasy jsem si  kvůli tomu nikdy netrhal :). Vždy se nejdřív podívám na autora článku, pokud je to Imf, Cival nebo TedGeorge (kterého beru jako novou, nevim jestli i mladou, krev), tak vim, že si počtu. Když zapnu MZ live a vidim tam starou gardu spolu s Rimsym, tak vím, že mě to bude bavit. :) tím nikoho nechci kritizovat, styl psaní některých jiných redaktorů není moje krevní skupina a je to můj problém. 
871219
Co tu tak čtu, taky to už nějakou dobu mám podobně, i když vlasy jsem si  kvůli tomu nikdy netrhal *:)*. Vždy se nejdřív podívám na autora článku, pokud je to Imf, Cival nebo TedGeorge (kterého beru jako novou, nevim jestli i mladou, krev), tak vim, že si počtu. Když zapnu MZ live a vidim tam starou gardu spolu s Rimsym, tak vím, že mě to bude bavit. *:)* tím nikoho nechci kritizovat, styl psaní některých jiných redaktorů není moje krevní skupina a je to můj problém. 
5 -1
reagují: TedGeorge
reagovat
reaguje na: fingolfincz
Kristovy rány, píšu taky “všichni”, a myslím tím vše - od extras po hlavní. Přečti si mou předešlou reakci. A neber mě za slovo - modelové bylo myšleno nadneseně jakože “hezcí” lidé. Btw, Cruise málokdy je vidět jako menší oproti ostatním hercům, takže jeho výška “modelingová” vlastně je:), protože kouzlo optického klamu:)
871216
Kristovy rány, píšu taky “všichni”, a myslím tím vše - od extras po hlavní. Přečti si mou předešlou reakci. A neber mě za slovo - modelové bylo myšleno nadneseně jakože “hezcí” lidé. Btw, Cruise málokdy je vidět jako menší oproti ostatním hercům, takže jeho výška “modelingová” vlastně je:), protože kouzlo optického klamu:)
871213
0 -5
reagovat
reaguje na: Bospor
Né, nemyslim, že by je brali a priori hezký bez hereckých kvalit, ale že se mi zdá jako kdyby castingove preferovali fakt určitý “typ” lidí. Ať už na hlavní, vedlejší, nebo extras.

To se to zdá fakt jen mně?
871215
Né, nemyslim, že by je brali a priori hezký bez hereckých kvalit, ale že se mi zdá jako kdyby castingove preferovali fakt určitý “typ” lidí. Ať už na hlavní, vedlejší, nebo extras. To se to zdá fakt jen mně?
871205
0 -4
reagovat
reaguje na: Stranger777
Nebudou-li se na mě pánové zlobit za spam, psal jsem u proměně série před jedenácti lety u sebe na blogu v textu, kde se zároveň snažím ukázat, proč si podle mě ocenění zaslouží i dvojka. Vývoj té mcquarrieovské linie má podle mě smysl analyzovat až za měsíc, ale de facto se pokračuje v tendenci, kterou tam popisuji. V centru už stojí tým a do narativní konstrukce se promítl opětovný příklon hollywoodského celovečerního vyprávění k explicitně seriálovým formám, které svůj zlatý věk zažily před stovkou let - a důraz na soustavnou fikční světatvorbu, jež se stala populární hlavně díky komplexním televizním seriálům nultých let a v amerických seriálech před stovkou let chyběla. (Je pozoruhodné i to, že se motivy z jedničky, trojky a čtyřky zpětně více a více stávají součástí přítomnosti fikčního světa.)

Vnitřní epizodičnost se ostatně promítá i do prodloužení stopáže, protože se nevypráví jen jeden zastřešující příběh, ale spíše spirála ze sebe vyplývajících příběhů. Nepřišlo to zničehonic, protože s tímto principem si Cruise jako producent hrál už ve třetí a ve čtvrté MI - a očividně mu vyhovoval. Navíc mu usnadňuje implementaci oněch dlouhých spektakulárních scén. (Ostatně třetí díl dělal otevřeně seriálový režisér a čtvrtý díl režisér animáků, které i kvůli dětskému publiku tento model lehce epizodického rozvíjení zápletky uplatňují, protože snáze udrží pozornost.) Ale jak jsem naznačil výše, zatímco ze dvou filmů se těžko vyvozuje vzorec, protože je nejasná hranice mezi kontinuitou a diskontinuitou postupů, ze tří filmů už půjde odvodit mnohem snáz - a jsem zvědavý, s čím McQuarrie s Cruisem za měsíc vypravěčsky přijdou.

Jinak já mám pořád nejraději jedničku MISSION IMPOSSIBLE, která pro mě navíc obsahuje pozoruhodné množství konstrukčních paralel s mým milovaným BOURNOVÝM MÝTEM.
871214
Nebudou-li se na mě pánové zlobit za spam, psal jsem u proměně série před jedenácti lety [url=http://douglaskokes.blogspot.com/2012/08/mission-impossible-tradice-promeny-styl.html]u sebe na blogu[/url] v textu, kde se zároveň snažím ukázat, proč si podle mě ocenění zaslouží i dvojka. Vývoj té mcquarrieovské linie má podle mě smysl analyzovat až za měsíc, ale de facto se pokračuje v tendenci, kterou tam popisuji. V centru už stojí tým a do narativní konstrukce se promítl opětovný příklon hollywoodského celovečerního vyprávění k explicitně seriálovým formám, které svůj zlatý věk zažily před stovkou let - a důraz na soustavnou fikční světatvorbu, jež se stala populární hlavně díky komplexním televizním seriálům nultých let a v amerických seriálech před stovkou let chyběla. (Je pozoruhodné i to, že se motivy z jedničky, trojky a čtyřky zpětně více a více stávají součástí přítomnosti fikčního světa.) Vnitřní epizodičnost se ostatně promítá i do prodloužení stopáže, protože se nevypráví jen jeden zastřešující příběh, ale spíše spirála ze sebe vyplývajících příběhů. Nepřišlo to zničehonic, protože s tímto principem si Cruise jako producent hrál už ve třetí a ve čtvrté MI - a očividně mu vyhovoval. Navíc mu usnadňuje implementaci oněch dlouhých spektakulárních scén. (Ostatně třetí díl dělal otevřeně seriálový režisér a čtvrtý díl režisér animáků, které i kvůli dětskému publiku tento model lehce epizodického rozvíjení zápletky uplatňují, protože snáze udrží pozornost.) Ale jak jsem naznačil výše, zatímco ze dvou filmů se těžko vyvozuje vzorec, protože je nejasná hranice mezi kontinuitou a diskontinuitou postupů, ze tří filmů už půjde odvodit mnohem snáz - a jsem zvědavý, s čím McQuarrie s Cruisem za měsíc vypravěčsky přijdou. Jinak já mám pořád nejraději jedničku MISSION IMPOSSIBLE, která pro mě navíc obsahuje pozoruhodné množství konstrukčních paralel s mým milovaným BOURNOVÝM MÝTEM.
871206
5 0
reagují: Stranger777
reagovat
reaguje na: kfk
Napsals "Všechno to jsou modelky, nebo modelové." Přitom po Cruisovi nejdůležitější postavu rozhodně nehraje model. A další významnou vedlejší roli taky ne. Konec konců prcek Cruise taky neni úplně model :) Takže mi to přijde jako ok argument. Naopak mi přijde divný argumentovat extras, když si mluvil o hercích. Kromě toho si fakt žádný extras nevybavuju, páč sem naposledy viděl Fallout, když běžel v kinech.
871213
Napsals "Všechno to jsou modelky, nebo modelové." Přitom po Cruisovi nejdůležitější postavu rozhodně nehraje model. A další významnou vedlejší roli taky ne. Konec konců prcek Cruise taky neni úplně model :) Takže mi to přijde jako ok argument. Naopak mi přijde divný argumentovat extras, když si mluvil o hercích. Kromě toho si fakt žádný extras nevybavuju, páč sem naposledy viděl Fallout, když běžel v kinech.
871203
3 0
reagují: kfk
reagovat
reaguje na: The Joker
S tim kinem narazis na sebe ne?:)
871211
S tim kinem narazis na sebe ne?:)
871201
7 0
reagovat
Já fakt nechápu, proč toho do_Oda čtete, když vám nevyhovuje. Navíc z pohledu diskuzí bude mít asi nejvyšší čísla ze všech ;). Upřímně na úroveň, kterou jsem miloval ve staré Cinemě (tzn. extra kvalita, ale přitom vesměs velmi čtivé) se už nikdy nikde nedostanu. MZ mám rád, i když někdy už to s tím komunikování onlajn v rámci sprostejch slov přehání. Vím, že se toho hodně lidem extra líbí, mně jak kdy jak co. Buď to přežiju nebo to mám možnost vynechat. Stejně tak prakticky vynechávám celý FFFilm, kterej jsem na konci devadesátek považoval skoro za svatej obrázek. Faktem teda je, že na kritiku je potřeba reagovat rozumně. Sám jsem kdysi nějakou dobu psal a už jen ta korektorka jak mě vycepovala (a byl jsem za to nakonec dost vděčnej) a pak i někdy zpětná vazba od čtenářů, kdy jsem se třeba nechal napálil tuším u jednoho Rockyho v tom kde se trénuje v tom mrazáku. Bylo to v popisku skoro všude na webu, a protože jsem si to už nepamatoval, tak jsem věřil webu a nakonec ten čtenář měl pravdu. Dokonce se pamatuju, že jsem se s jedním dohadoval o tom kdy začala tuhá normalizace (použil jsem ten obrat) a nakonec jsem se o tom šel pobavit s vlastním otcem, abych zjistil, že jsem měl i neměl pravdu, protože ta dělící čára nebyla všude hned v republice stejná. Takže v tomhle Douglasovi rozumím, kritika by měla posouvat a dá se i bránit, pokud si člověk myslí, že má pravdu. Občas se ale každý uklikne. Trochu mě děsí, jestli si to po sobě ani nepřečte, to mi přijde naprosté minimum a základ. Ale do_Od je totální fanboy, takže jeho recenze už z tohoto principu nejsem schopen vesměs brát vážně. Ale někoho mladšího to chce a myslím, že není úplně špatnej a potenciál má;) Spíš by mě opravdu zajímalo, jak Douglas vnímá ten posun v sérii (ty poslední díly jsou obdobný styl, ale než se to ustátilo, tak to přeci jen bylo pokaždé jiné - na to bych si názor rád přečetl - ale vidím, že radši počítá délku titulků ;)
871206
Já fakt nechápu, proč toho do_Oda čtete, když vám nevyhovuje. Navíc z pohledu diskuzí bude mít asi nejvyšší čísla ze všech ;). Upřímně na úroveň, kterou jsem miloval ve staré Cinemě (tzn. extra kvalita, ale přitom vesměs velmi čtivé) se už nikdy nikde nedostanu. MZ mám rád, i když někdy už to s tím komunikování onlajn v rámci sprostejch slov přehání. Vím, že se toho hodně lidem extra líbí, mně jak kdy jak co. Buď to přežiju nebo to mám možnost vynechat. Stejně tak prakticky vynechávám celý FFFilm, kterej jsem na konci devadesátek považoval skoro za svatej obrázek. Faktem teda je, že na kritiku je potřeba reagovat rozumně. Sám jsem kdysi nějakou dobu psal a už jen ta korektorka jak mě vycepovala (a byl jsem za to nakonec dost vděčnej) a pak i někdy zpětná vazba od čtenářů, kdy jsem se třeba nechal napálil tuším u jednoho Rockyho v tom kde se trénuje v tom mrazáku. Bylo to v popisku skoro všude na webu, a protože jsem si to už nepamatoval, tak jsem věřil webu a nakonec ten čtenář měl pravdu. Dokonce se pamatuju, že jsem se s jedním dohadoval o tom kdy začala tuhá normalizace (použil jsem ten obrat) a nakonec jsem se o tom šel pobavit s vlastním otcem, abych zjistil, že jsem měl i neměl pravdu, protože ta dělící čára nebyla všude hned v republice stejná. Takže v tomhle Douglasovi rozumím, kritika by měla posouvat a dá se i bránit, pokud si člověk myslí, že má pravdu. Občas se ale každý uklikne. Trochu mě děsí, jestli si to po sobě ani nepřečte, to mi přijde naprosté minimum a základ. Ale do_Od je totální fanboy, takže jeho recenze už z tohoto principu nejsem schopen vesměs brát vážně. Ale někoho mladšího to chce a myslím, že není úplně špatnej a potenciál má*;)* Spíš by mě opravdu zajímalo, jak Douglas vnímá ten posun v sérii (ty poslední díly jsou obdobný styl, ale než se to ustátilo, tak to přeci jen bylo pokaždé jiné - na to bych si názor rád přečetl - ale vidím, že radši počítá délku titulků ;)
9 0
reagují: Douglas
reagovat
reaguje na: kfk
Ženy v MI krásu využívají i na svádění a odvedení pozornosti8) jinak mi to ani nepřijde, Cavilla asi neobsadili kvůli kráse.
A ty Miloshi... když jsem se koukl na tvůj profil, pochopil jsem, že ti slušný chování nic neříká.
871205
Ženy v MI krásu využívají i na svádění a odvedení pozornosti*8)* jinak mi to ani nepřijde, Cavilla asi neobsadili kvůli kráse. A ty Miloshi... když jsem se koukl na tvůj profil, pochopil jsem, že ti slušný chování nic neříká.
871203
4 -2
reagují: kfk
reagovat
reaguje na: fingolfincz
Ale no tak, přátelé. Argumentovat třemi jmény, když je tam bambilion extras (ruku na srdce), kteří vypadají všichni velice dobře. Toho jste si opravdu nevšimli?
Nejen ženy, ale i muži. Třeba ti noví záporáci.


Kéž by se k M:I vrátil Abrams. Star Trek už víc nedojebou, tak by se mohli vrátit k něčemu, co jim opravdu jde. Ale to zase asi nebude chtít Cruise.
871203
Ale no tak, přátelé. Argumentovat třemi jmény, když je tam bambilion extras (ruku na srdce), kteří vypadají všichni velice dobře. Toho jste si opravdu nevšimli? Nejen ženy, ale i muži. Třeba ti noví záporáci. Kéž by se k M:I vrátil Abrams. Star Trek už víc nedojebou, tak by se mohli vrátit k něčemu, co jim opravdu jde. Ale to zase asi nebude chtít Cruise.
871181
1 -5
reagují: fingolfincz, Bospor
reagovat
Do kina tady uz asi nechodi nikdo a diskuze level podivini z novinek... Super! :D:D:D:D
871201
Do kina tady uz asi nechodi nikdo a diskuze level podivini z novinek... Super! *:D**:D**:D**:D*
8 -3
reagují: kfk, Cival
reagovat
Letní podrážděnost je zpátky. Vedro je mrcha.
871199
Letní podrážděnost je zpátky. Vedro je mrcha.
5 0
reagovat
S tim vykáním jdi do hajzlu profesore. Kdo to má číst?
871194
S tim vykáním jdi do hajzlu profesore. Kdo to má číst?
6 -9
reagovat
reaguje na: kfk
Ano, například Simon Pegg nebo Ving Rhames jsou typický modelové ?)
871181
Ano, například Simon Pegg nebo Ving Rhames jsou typický modelové *?)*
871172
8 0
reagují: kfk
reagovat
reaguje na: kfk
To asi nikoho nepřekvapí, u ženských chemie s Cruisem, vyšší sledovanost, zároveň to musí být dobří herci. Taky je tam Rhames a Pegg, takže to není jen přehlídka modelů, což je fajn.
871180
To asi nikoho nepřekvapí, u ženských chemie s Cruisem, vyšší sledovanost, zároveň to musí být dobří herci. Taky je tam Rhames a Pegg, takže to není jen přehlídka modelů, což je fajn.
871172
3 0
reagovat
reaguje na: kfk
Jj, treba takovej Sean Harris, to je uplne modelovej krasavec :D
871178
Jj, treba takovej Sean Harris, to je uplne modelovej krasavec *:D*
871172
7 0
reagovat
reaguje na: michal.kobelka
Ahaaa, takže klasický problém 24fps vs. 25fps. Pak by tedy mohly být ekvivalentně dlouhé naopak čtyřka a pětka. Zkontroluju si to sám na BR, díkes.
871177
Ahaaa, takže klasický problém 24fps vs. 25fps. Pak by tedy mohly být ekvivalentně dlouhé naopak čtyřka a pětka. Zkontroluju si to sám na BR, díkes.
871176
1 -1
reagovat
reaguje na: Douglas
Jen pozor, čtyřka bude reálně delší. Na ČSFD (z čehož vycházel asi i HAL) je psáno 127 minut, ale reálně jsem našel jen 133 minut dlouhé ripy. Wiki taky píše 133.
871176
Jen pozor, čtyřka bude reálně delší. Na ČSFD (z čehož vycházel asi i HAL) je psáno 127 minut, ale reálně jsem našel jen 133 minut dlouhé ripy. Wiki taky píše 133.
871165
1 0
reagují: Douglas
reagovat

Tady se fakt řeší 3 stránky stopáže filmů? :D

Mě by třeba zajímalo, jak dopadly ty triky :D
871175
Mě by třeba zajímalo, jak dopadly ty triky :D
Tady se fakt řeší 3 stránky stopáže filmů? :D
3 -1
reagovat
Já u úvodních MI titulků jdu do módu 'lalala nic nevidím, nic neslyším', už si znova nic vyspoilerovat nenechám ?)
871173
Já u úvodních MI titulků jdu do módu 'lalala nic nevidím, nic neslyším', už si znova nic vyspoilerovat nenechám *?)*
2 0
reagovat
No a když se opřu já do Matěje, tak je oheň na střeše.

Btw, z MI se stala promenáda až příliš hezkých herců. Jako kdyby neexistovali normální lidé. Všechno to jsou modelky, nebo modelové.
871172
No a když se opřu já do Matěje, tak je oheň na střeše. Btw, z MI se stala promenáda až příliš hezkých herců. Jako kdyby neexistovali normální lidé. Všechno to jsou modelky, nebo modelové.
0 -12
reagovat
Komentáře
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se