Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

První reakce: Mission: Impossible Odplata je akční nářez


ikona
do_Od
Christopher McQuarrieDead ReckoningMission: ImpossibleMission: Impossible Odplata - První částprvní reakceTom Cruise
První reakce na novou Mission: Impossible dorazily na internet a máme se prý opět na co těšit. 

Už to nebude trvat dlouho a do kin po mnohaletých odkladech konečně dorazí pokračování jedné z nejkonzistentnějších a tím pádem nejmilovanějších akčních sérií Mission: Impossible s podtitulem Odplata – První část. Ano, režisér a scenárista Christopher McQuarrie se ještě spolu s Tomem Cruisem před lety sice dohodl na tom, že tohle původní „finále“ bude rozdělené na dva díly, pár dní zpátky ovšem prozradil, že už lidé zpoza série mezitím přišli s hromadou nápadů na další pokračování, a v zásadě tedy nic nekončí. Nyní navíc Odplatu na římské premiéře vidělo první kolečko novinářů a kritiků, a my si tak můžeme udělat lepší představu o tom, co nás za ty zhruba tři týdny čeká.

 

Předně je třeba říct, že se jedná jen o stručné dojmy z Twitteru, nikoli hotové recenze. Na konkrétní čísla si tak ještě budeme muset počkat, obecně však panuje mezi novináři radost a nadšení. Leckoho potěší, že na dnešní poměry střídmá stopáž 156 minut hezky utíká a děj v žádném případě není přetažený. Navíc nás na konci ani nečeká žádný obří cliffhanger, ale jenom lehké nastínění, kam se budou cesty hlavních postav ubírat dál. V tomhle ohledu tak film působí jako vlastní samostatný celek, což je rozhodně fajn.

Co se každopádně chválí nejvíc jsou akční sekvence a vůbec veškeré spektákly, které McQuarrie s Cruisem do sedmičky narvali. Honička v Římě se má zařadit mezi nejlepší automobilové sekvence všech dob a podobně epické je pak i finále s vlakem. Co se řemesla týče, McQuarrie údajně nemá konkurenci a ve spoustě scénách se díky kameře budete cítit opravdu uprostřed všeho dění. Možná i proto (a samozřejmě kvůli penězům) Cruise tolik tlačí na získání většího počtu IMAX sálů poté, co na kina Nolan shodí svou atomovku.

Bokem akce se pak ještě chválí aktuální příběh i nové postavy, zejména Hayley Atwell je údajně výborná a krade si všechny scény pro sebe. Našlo se i pár nespokojených diváků, kteří brblali nad divnými dialogy a podivným zkratkovitým vyprávěním, jež by mohlo vycházet z náročnější covidové produkce. Kolem a kolem však vládne spokojenost, což prostě člověk rád slyší (a čte). Česká premiéra je stanovena na 13. července. Do té doby by pozitivních reakcí mělo jenom přibývat.

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (82)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace