Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuze k článku MZ Live Speciál o Spider-Manovi. A rovnou dvakrát

příspěvky 1 - 7 Napsat příspěvek
Dlhé, ale zaujímavé. Pamätám sa, aký nadšený som z tohto filmu bol, aký ohúrený som vychádzal z kina. Darmo, hovorte si niektorí, čo chcete, ale súčasné filmy s Hollandom nesiahajú tomuto ani po členky.
872547
Dlhé, ale zaujímavé. Pamätám sa, aký nadšený som z tohto filmu bol, aký ohúrený som vychádzal z kina. Darmo, hovorte si niektorí, čo chcete, ale súčasné filmy s Hollandom nesiahajú tomuto ani po členky.
1 0
reagovat
Moc zajímavé posloucháníčko. 8)

Kdyby se o to někdo zajímal jo-do hloubky, tak si může pročíst i smlouvy mezi Sony a Marvelem a jak moc to výhodné pro Sony tehdá bylo:

2004
2011

A i když byly některé detaily pozměněny v úpravách z let 2015 a 2018, zejména ty distribuční, resp. produkční lhůty, jsou pro Sony v podstatě zlatý důl.
870944
Moc zajímavé posloucháníčko. *8)* Kdyby se o to někdo zajímal jo-do hloubky, tak si může pročíst i smlouvy mezi Sony a Marvelem a jak moc to výhodné pro Sony tehdá bylo: [url=https://drive.google.com/file/d/1Biq4H3C-cp9PZAEwyNMOjO__5ZzcpiFu/view]2004[/url] [url=https://drive.google.com/file/d/1Hlyc94t-VmS0RZpF71IzCKbAX0j2ofIe/view]2011 [/url]A i když byly některé detaily pozměněny v úpravách z let 2015 a 2018, zejména ty distribuční, resp. produkční lhůty, jsou pro Sony v podstatě zlatý důl.
0 0
reagovat
Pánové, perfektní podcast. Doposloucháno celé až do konce a večer už jsem si jen pokazil chuť nemastným neslaným dokumentem o Stanu Leem. Oproti tomu jste měli pořádně nabito :) Díky! 
870899
Pánové, perfektní podcast. Doposloucháno celé až do konce a večer už jsem si jen pokazil chuť nemastným neslaným dokumentem o Stanu Leem. Oproti tomu jste měli pořádně nabito :) Díky! 
2 0
reagovat
Tohle bylo uz asi trochu moc. Jednicka vlastne nezajimava. Prava sem, prava tam. Tudy ne, pratele. 
870881
Tohle bylo uz asi trochu moc. Jednicka vlastne nezajimava. Prava sem, prava tam. Tudy ne, pratele. 
1 -4
reagovat
Přelomová komiksovka a jak se po premiéře ukázalo i big budget blockbuster (a ideální generátor fontů pro herní konzoli:D) v jednom, no. Do teď si pamatuju ten wow moment v kině, kdy se Spidey poprvé elegantně zhoupl mezi mrakodrapy a kamera (spolu s diváky) jej efektně následovala. Ve filmech tehdy sice cgi už pár let mocně kralovalo a člověk byl zvyklý na ledacos, ale tohle byl jeden z těch legendárních money shotů z kategorie for the first time, který tady do té doby prostě nebyl (protože bez "realistického" cgi jej dosáhnout v takové kvalitě nešlo) a kvůli kterému se na něj chodilo do kina a který film zcela po zásluze, vedle dalších předností, definitivně zacementoval do novodobé žánrové klasiky a nečekaně obřího hitu.
 
Co si tak vybavuju, tak od filmu se díky super populární předloze, pozitivnímu přijetí X-Menů a nemalému rozpočtu čekalo v pokladnách hodně, ale celkové tržby překvapily úplně všechny, tak jako o pár let později třeba dvojka PotC nebo ještě později jednička JW. A úspěch to byl naprosto zasloužený, protože jak ukázal hned o rok později mizerný Hulk a ještě mizernější Daredevil, ke skvělé komiksovce a velkému hitu nestačí jen hvězdný casting, tuna cgi a velký rozpočet, ale je potřeba i nějaká ta kvalita na straně režie a zejména scénáře a v neposlední řadě nějaké to "srdíčko" před i za kamerou. Což Raimiho jednička splnila beze zbytku. Dvojka pak vše (spolu s X2) kvalitativně posunula ještě na vyšší level. Aby následně trojka (spolu s X3), aneb "studená sprcha", zase všeobecné nadšení srazila tvrdě a nekompromisně k zemi:D.
 
Sympatické obsazení, v té době ještě neokoukaný koncept originu, prvotřídní triky, dojemná love story, geniální main theme, výrazný záporák a žádná potitulkovka, plus do doby inflace komiksovek daleko. Jo, to byly tenkrát časy:).  
870765
Přelomová komiksovka a jak se po premiéře ukázalo i big budget blockbuster (a ideální generátor fontů pro herní konzoli*:D*) v jednom, no. Do teď si pamatuju ten wow moment v kině, kdy se Spidey poprvé elegantně zhoupl mezi mrakodrapy a kamera (spolu s diváky) jej efektně následovala. Ve filmech tehdy sice cgi už pár let mocně kralovalo a člověk byl zvyklý na ledacos, ale tohle byl jeden z těch legendárních money shotů z kategorie for the first time, který tady do té doby prostě nebyl (protože bez "realistického" cgi jej dosáhnout v takové kvalitě nešlo) a kvůli kterému se na něj chodilo do kina a který film zcela po zásluze, vedle dalších předností, definitivně zacementoval do novodobé žánrové klasiky a nečekaně obřího hitu.   Co si tak vybavuju, tak od filmu se díky super populární předloze, pozitivnímu přijetí X-Menů a nemalému rozpočtu čekalo v pokladnách hodně, ale celkové tržby překvapily úplně všechny, tak jako o pár let později třeba dvojka PotC nebo ještě později jednička JW. A úspěch to byl naprosto zasloužený, protože jak ukázal hned o rok později mizerný Hulk a ještě mizernější Daredevil, ke skvělé komiksovce a velkému hitu nestačí jen hvězdný casting, tuna cgi a velký rozpočet, ale je potřeba i nějaká ta kvalita na straně režie a zejména scénáře a v neposlední řadě nějaké to "srdíčko" před i za kamerou. Což Raimiho jednička splnila beze zbytku. Dvojka pak vše (spolu s X2) kvalitativně posunula ještě na vyšší level. Aby následně trojka (spolu s X3), aneb "studená sprcha", zase všeobecné nadšení srazila tvrdě a nekompromisně k zemi*:D*.   Sympatické obsazení, v té době ještě neokoukaný koncept originu, prvotřídní triky, dojemná love story, geniální main theme, výrazný záporák a žádná potitulkovka, plus do doby inflace komiksovek daleko. Jo, to byly tenkrát časy*:)*.  
4 -3
reagovat
Říkali, že dvojka bude mít jednou samostatnej speciál. :)
Tenhle dvojdíl byl parádní, fakt jsem si to užil. Chlapci velkej dík. :+
870714
Říkali, že dvojka bude mít jednou samostatnej speciál. *:)* Tenhle dvojdíl byl parádní, fakt jsem si to užil. Chlapci velkej dík. *:+*
1 -1
reagovat
Specialy ke Spider-Manovi super a jeste za sebe doporucim jako takovou 'zajimavost' tenhle clanek z roku '03, jak byl Tobey malem nahrazen... Ta otevrenost tam je v podstate sokujici ve srovnani s tou sesnerovanosti a vyhlazenym PR poslednich let link
870710
Specialy ke Spider-Manovi super a jeste za sebe doporucim jako takovou 'zajimavost' tenhle clanek z roku '03, jak byl Tobey malem nahrazen... Ta otevrenost tam je v podstate sokujici ve srovnani s tou sesnerovanosti a vyhlazenym PR poslednich let https://www.latimes.com/archives/la-xpm-2003-may-11-ca-masters11-story.html
1 -1
reagovat
Komentáře
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se