Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuze k článku Téma: Evoluce kinozážitku aneb jak jsme strávili 13 let od Avatara

příspěvky 41 - 60 Napsat příspěvek
reaguje na: AndyKaufman
Nemluvě o ceně za dopravu...
841894
Nemluvě o ceně za dopravu...
841892
1 0
reagovat
Já bych potřeboval nějakého specialistu, který mi doma TV nastaví tak jak to má být. :)

Hasta je tradičně ignorantský křupan, který neví že jsou i soundbary za vyšší desítky tisíc.
841892
Já bych potřeboval nějakého specialistu, který mi doma TV nastaví tak jak to má být. :) Hasta je tradičně ignorantský křupan, který neví že jsou i soundbary za vyšší desítky tisíc.
2 0
reagují: Silwer, TedGeorge
reagovat
reaguje na: esmo
To, že Samsung nepodporuje Dolby Vision je škoda, ale není sám. Můžu se zeptat, jakou alternativu s Dolby Vision volíš? Já si teda osobně myslím, že ten chybějící Vision zase takový problém nebude, prostě jen to HDR bude o trochu míň kvalitní, než by mohlo byt.
Já budu řešit telku příští rok. Zatím souboj mezi Neo QLED a OLED vyhrává u mě spíš OLED přes jisté neduhy (nízký jas, lesklá obrazovka, momentálně je trochu nevýhoda i ta vyšší spotřeba). Ale trochu mě tady vyděsil Ted s těma titulkama, tak ještě uvidím.
841891
To, že Samsung nepodporuje Dolby Vision je škoda, ale není sám. Můžu se zeptat, jakou alternativu s Dolby Vision volíš? Já si teda osobně myslím, že ten chybějící Vision zase takový problém nebude, prostě jen to HDR bude o trochu míň kvalitní, než by mohlo byt. Já budu řešit telku příští rok. Zatím souboj mezi Neo QLED a OLED vyhrává u mě spíš OLED přes jisté neduhy (nízký jas, lesklá obrazovka, momentálně je trochu nevýhoda i ta vyšší spotřeba). Ale trochu mě tady vyděsil Ted s těma titulkama, tak ještě uvidím.
841880
1 0
reagovat
reaguje na: Silwer
Tím myslím že očkovaný mohl chodit do kina klidně nemocný a nezodpovědný neočkovaný ač zdravý, dodržující veškeré nařízené opatření, pravidelně se testující ne.  A myslím, že z toho byli nešťastní i provozovatelé kin (minimálně ten náš ve Zlíně ano).
841889
Tím myslím že očkovaný mohl chodit do kina klidně nemocný a nezodpovědný neočkovaný ač zdravý, dodržující veškeré nařízené opatření, pravidelně se testující ne.  A myslím, že z toho byli nešťastní i provozovatelé kin (minimálně ten náš ve Zlíně ano).
841879
5 -4
reagují: Silwer
reagovat
reaguje na: esmo
Ja mám QLED, konkrétne TCL728, kupoval som k PS5. Nato brat týždeň pomne kúpil Philips OLED706 a musím povedať, že ľutujem, že som nepriplatil za OLED. Ako QLED je tiež fajn, ale OLED má podľa mňa krajšie farby. Aký výrobca to už je na tebe, každy má lepšie a horšie modely. Určite by som pozeral len 100hz panely. Na recenzie odporúčam stránku rtings.
841890
Ja mám QLED, konkrétne TCL728, kupoval som k PS5. Nato brat týždeň pomne kúpil Philips OLED706 a musím povedať, že ľutujem, že som nepriplatil za OLED. Ako QLED je tiež fajn, ale OLED má podľa mňa krajšie farby. Aký výrobca to už je na tebe, každy má lepšie a horšie modely. Určite by som pozeral len 100hz panely. Na recenzie odporúčam stránku rtings.
841880
2 0
reagují: Codename.Onyx, esmo
reagovat
reaguje na: Silwer
No tak to asi budu koukat na filmy v kvalitě prostřeno, nedá se nic dělat :-
Do elektroniky jsem nikdy moc neinvestoval, protože mi to přijde jako investice, která se nikdy ani částečně nevrátí. Na dobrém obrazu si zakládám a tak jsem doufal, že by to televize za 30k mohla přinést. Špičkový obraz nepotřebuji, stačí dobrý :)
841888
No tak to asi budu koukat na filmy v kvalitě prostřeno, nedá se nic dělat *:-* Do elektroniky jsem nikdy moc neinvestoval, protože mi to přijde jako investice, která se nikdy ani částečně nevrátí. Na dobrém obrazu si zakládám a tak jsem doufal, že by to televize za 30k mohla přinést. Špičkový obraz nepotřebuji, stačí dobrý *:)*
841886
3 -1
reagovat
Jinak, aby se nám z toho nestala diskuze o domácím kině, kterou máme tady: Diskuzní fórum | DOMÁCÍ KINO | MovieZone.cz 8)
841887
Jinak, aby se nám z toho nestala diskuze o domácím kině, kterou máme tady: [url=https://www.moviezone.cz/forum/domaci-kino/1]Diskuzní fórum | DOMÁCÍ KINO | MovieZone.cz[/url] *8)*
3 0
reagují: TedGeorge
reagovat
reaguje na: esmo
Je to televize ktera poslouzi par let..samozrejme zalezi na co to clovek vyuzije..pokud na novu a prostreno tak staci za 30K ale pokud na filmy tak tohle je jeste levna varianta..tam bych doporucil kome 70K a stojim si za tim ze to oakatel vzhledem k tomu na jak dlouho to je, je.
tevelizi urcite 3-4 roky menit nebudete..
841886
Je to televize ktera poslouzi par let..samozrejme zalezi na co to clovek vyuzije..pokud na novu a prostreno tak staci za 30K ale pokud na filmy tak tohle je jeste levna varianta..tam bych doporucil kome 70K a stojim si za tim ze to oakatel vzhledem k tomu na jak dlouho to je, je. tevelizi urcite 3-4 roky menit nebudete..
841883
1 -1
reagují: esmo
reagovat
reaguje na: Silwer
65" a "za pakatel" máme asi oba jinou představu ... já tolik peněz do televize dobrovolně nedám :D
Díval jsem se na QN85B link
841883
65" a "za pakatel" máme asi oba jinou představu ... já tolik peněz do televize dobrovolně nedám *:D* Díval jsem se na QN85B https://www.rtings.com/tv/reviews/samsung/qn85b-qled
841882
4 0
reagují: Silwer
reagovat
reaguje na: esmo
Jestli chces jen 55” tak bych klidne sel do tehle
link

navic je vazne za pakatel…
841882
Jestli chces jen 55” tak bych klidne sel do tehle [url=https://www.alza.cz/55-samsung-qe55qn95b-d7065346.htm]https://www.alza.cz/55-samsung-qe55qn95b-d7065346.htm [/url] navic je vazne za pakatel…
841880
1 0
reagují: esmo
reagovat
Otázka do pranice, sháním novou TV. Víc se přikláním k NeoQLED od Samsungu. Je absence DolbyVision skutečně velké mínus, proč bych měl tuto značku zavrhnout, nebo je to v pohodě únosné, když vedle sebe neporovnávám dvě televize? :o
841880
Otázka do pranice, sháním novou TV. Víc se přikláním k NeoQLED od Samsungu. Je absence DolbyVision skutečně velké mínus, proč bych měl tuto značku zavrhnout, nebo je to v pohodě únosné, když vedle sebe neporovnávám dvě televize? *:o*
1 0
reagují: Haggar, BlackAngel, Silwer
reagovat
reaguje na: halberdier
Tou segregaci myslis to, ze ockovani nechteli chodit s nezodpovednyma neockovanyma?
ja teda s timhle nemel problem..
841879
Tou segregaci myslis to, ze ockovani nechteli chodit s nezodpovednyma neockovanyma? ja teda s timhle nemel problem..
841876
7 -4
reagují: halberdier
reagovat
reaguje na: Codename.Onyx
Jj a presne to je duvod proc tu s nama kina budou dal..

nehlede na to ze opravdu i u znamych vidim ty sestavy a oni te se slovy,,koukej jaky mam domaci kino doma” uvedou a ty zjistis ze maj basic telku za 30K a k tomu zvukovou aparaturu za nejakych 20K
a tohle proste zadny filmovy orgie nenabizi…
841877
Jj a presne to je duvod proc tu s nama kina budou dal.. nehlede na to ze opravdu i u znamych vidim ty sestavy a oni te se slovy,,koukej jaky mam domaci kino doma” uvedou a ty zjistis ze maj basic telku za 30K a k tomu zvukovou aparaturu za nejakych 20K a tohle proste zadny filmovy orgie nenabizi…
841875
2 0
reagovat
Vždy jsem preferoval kino, chodíval jsem s přítelkyní i několikrát za měsíc. Do toho sledování filmů doma na TV + sledování na tabletu v posteli, když šla přítelkyně spát :) Filmy sledujeme na TV a zvuk pouštíme prostorově skrz AV receiver a reprosoustavu a spouštíme na mini PC s Windows (odpadly veškeré problémy s titulkami, dekodováním zvuku přes TV či Android boxy apod).

Po narození syna zůstalo už jen to sledování na tabletu/ noťasu, sledovat filmy nahlas s prostorovým zvukem zatím s malým dítětem nejde. Bohužel když začal COVID, do kina jsme přestali i díky nesmyslné segraci lidí chodit a v dnešní době už zájdu jen párkrát do roka a to už jen na velké události (Batman, v plánu je druhý Avatar).  A když vidím jaká blockbusterová bída je v druhé polovině roku 2022, tak už do toho kina ani moc chuť chodit nemám.
841876
Vždy jsem preferoval kino, chodíval jsem s přítelkyní i několikrát za měsíc. Do toho sledování filmů doma na TV + sledování na tabletu v posteli, když šla přítelkyně spát *:)* Filmy sledujeme na TV a zvuk pouštíme prostorově skrz AV receiver a reprosoustavu a spouštíme na mini PC s Windows (odpadly veškeré problémy s titulkami, dekodováním zvuku přes TV či Android boxy apod). Po narození syna zůstalo už jen to sledování na tabletu/ noťasu, sledovat filmy nahlas s prostorovým zvukem zatím s malým dítětem nejde. Bohužel když začal COVID, do kina jsme přestali i díky nesmyslné segraci lidí chodit a v dnešní době už zájdu jen párkrát do roka a to už jen na velké události (Batman, v plánu je druhý Avatar).  A když vidím jaká blockbusterová bída je v druhé polovině roku 2022, tak už do toho kina ani moc chuť chodit nemám.
3 -5
reagují: Silwer
reagovat
reaguje na: TedGeorge
Tady pomuze dat zlutou barvu titulku misto bile, ta opravdu hrozne razí do očí a rozjebe obraz. Ale to jsi nejspis zkusil/udelal..

Silwer: ono je to tezky, maloktery clovek bydli sam v baraku. Bud jsi v byte a tam driv nebo pozdeji naseres sousedy a nebo si v baraku, kde to vecer ohulit nemuzes, protoze decka spi.. coz takhle ma spousta lidi. Pokud jsi jeste mladsi a okolnosti to dovoli, DK je jasna volba. A mimochodem kino nerovnase automaticky supr zvuk, pokud nepovazujes za supr zvuk to, ze to rve :)
841875
Tady pomuze dat zlutou barvu titulku misto bile, ta opravdu hrozne razí do očí a rozjebe obraz. Ale to jsi nejspis zkusil/udelal.. Silwer: ono je to tezky, maloktery clovek bydli sam v baraku. Bud jsi v byte a tam driv nebo pozdeji naseres sousedy a nebo si v baraku, kde to vecer ohulit nemuzes, protoze decka spi.. coz takhle ma spousta lidi. Pokud jsi jeste mladsi a okolnosti to dovoli, DK je jasna volba. A mimochodem kino nerovnase automaticky supr zvuk, pokud nepovazujes za supr zvuk to, ze to rve :)
841871
4 -1
reagují: Silwer
reagovat
Udivuje me kolik lidi tady na zvuk pouziva telku..pritom ten zvuk je strasnej…
Pociam ze hodne lidi tady ma televize tak do 30K coz proste kvalitu nenabizi..takze kino je stale zpusob jak si uzit film v te nejlepsi kvalite…
841874
Udivuje me kolik lidi tady na zvuk pouziva telku..pritom ten zvuk je strasnej… Pociam ze hodne lidi tady ma televize tak do 30K coz proste kvalitu nenabizi..takze kino je stale zpusob jak si uzit film v te nejlepsi kvalite…
1 -1
reagovat
JJ, Filmmaker mode je jistota.

Mě osobně ještě štve jedna věc. Mám LG OLED 65CX a ať se snažím jak chci, fakticky všechny titulky jsou strašně přepálené. Nádherný obraz se prostě rozzáří, když se titulky objeví a je to velmi nepříjemný.

Maximálně si mohu nastavit velikost titulků, barvu, ale ať dělám co dělám (a fakt sem to prolezl důkladně), nikde nemůžu najít nastavení jasu titulků, průsvitnost, prostě aby to tolik nepálilo do ksichtu. Občas se sice bez titulků obejdu, ale s anglickými je to sledování pohodlnější...
841871
JJ, Filmmaker mode je jistota. Mě osobně ještě štve jedna věc. Mám LG OLED 65CX a ať se snažím jak chci, fakticky všechny titulky jsou strašně přepálené. Nádherný obraz se prostě rozzáří, když se titulky objeví a je to velmi nepříjemný. Maximálně si mohu nastavit velikost titulků, barvu, ale ať dělám co dělám (a fakt sem to prolezl důkladně), nikde nemůžu najít nastavení jasu titulků, průsvitnost, prostě aby to tolik nepálilo do ksichtu. Občas se sice bez titulků obejdu, ale s anglickými je to sledování pohodlnější...
1 0
reagují: Codename.Onyx
reagovat

Chermy

V podstate je to jednoduche, vypni vsechny "truemotion" kktiny co ti z obrazu udelaji telenovelu, jakmile se neco dopocitava/vylepsuje/zlepsuje pomoci AI apod. vzdycky je to spatne. Naopak zapni tzv. Filmaker mod a hotovo. Neni to tak slozite, jak to vypada, uvidis sam..
Co se zvuku tyce, soundbar rozhodne nebrat, dnesni trochu lepsi tv maji vpoho zvuk na bezne divani, soundbar = misto chrchlatek v tv budes mit vybuzena chrchlatka. Bud solidnejsi stereo/5.1 nebo radsi nechat tv zvuk, ktery usel kus cesty za posledni roky, stejne jako obraz. Tam chtej OLED, nic jinyho.
841870
V podstate je to jednoduche, vypni vsechny "truemotion" kktiny co ti z obrazu udelaji telenovelu, jakmile se neco dopocitava/vylepsuje/zlepsuje pomoci AI apod. vzdycky je to spatne. Naopak zapni tzv. Filmaker mod a hotovo. Neni to tak slozite, jak to vypada, uvidis sam.. Co se zvuku tyce, soundbar rozhodne nebrat, dnesni trochu lepsi tv maji vpoho zvuk na bezne divani, soundbar = misto chrchlatek v tv budes mit vybuzena chrchlatka. Bud solidnejsi stereo/5.1 nebo radsi nechat tv zvuk, ktery usel kus cesty za posledni roky, stejne jako obraz. Tam chtej OLED, nic jinyho.
Chermy
1 -4
reagovat
reaguje na: Chermy
Dá se to napsat obecně, ale každý z těch velkých výrobců (Sony, LG, Samsung, HiSense, TCL) to má označené jinak, protože ta jména jsou marketingově hrnutá (MotionSense, SmoothSense, MagicVision bla bla...). ;)
841869
Dá se to napsat obecně, ale každý z těch velkých výrobců (Sony, LG, Samsung, HiSense, TCL) to má označené jinak, protože ta jména jsou marketingově hrnutá (MotionSense, SmoothSense, MagicVision bla bla...). ;)
841868
3 0
reagovat
reaguje na: imf
Ano, o tom v tom videu mluvili také a bude to asi první věc kterou budu v menu nové televize pátrat :)) Barvy si ještě nastavím, hodně fotím, takže si s barevným laděním už léta hraju na monitoru k PC, ale pro případ, že bych si i to frameování měl nastavovat sám, by nějaký podrobnější vhled nebyl od věci... v tom videu dal pán nějaký příklad na videu, co nahrál na YOUTUBE a sám se pak šibalsky usmál "ano je to složité"..:)

A děkuji za potvrzení teorie :) kdybych neuvažoval nad novou TV, tak jsou externí repráky určitě dobrá alternativa.
841868
Ano, o tom v tom videu mluvili také a bude to asi první věc kterou budu v menu nové televize pátrat :)) Barvy si ještě nastavím, hodně fotím, takže si s barevným laděním už léta hraju na monitoru k PC, ale pro případ, že bych si i to frameování měl nastavovat sám, by nějaký podrobnější vhled nebyl od věci... v tom videu dal pán nějaký příklad na videu, co nahrál na YOUTUBE a sám se pak šibalsky usmál "ano je to složité"..*:)* A děkuji za potvrzení teorie *:)* kdybych neuvažoval nad novou TV, tak jsou externí repráky určitě dobrá alternativa.
841867
1 0
reagují: Spinder, imf
reagovat
Komentáře
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se