Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Téma: Nejlépe placené hollywoodské hvězdy současnosti aneb bohaté streamy vyrážejí dech


ikona
TedGeorge
amazonblack widowbrad pittchris hemsworthdaniel craigdenzel washingtondisney+dwayne johnsongal gadothbo maxjames bondjennifer lawrencekeanu reevesleonardo dicapriomark wahlbergmatrixmatrix 4na noženení čas zemřítnetflixpán prstenůred noticerian johnsonrobert pattinsonryan reynoldsscarlett johanssontenkrát v hollywooduthe batmanthortom clancytom cruisetop gun: maverickwarner bros.wonder woman 1984
Víme, kolik dostal Robert Pattinson za Batmana. Opravdu si zaslouží herec proslavený sérií Twilight tak málo?  

Jako každý rok se Variety vytasilo s žebříčkem nejlépe placených herců a hereček současnosti. Letos jsou však obří gáže největších hvězd přece jenom trochu pikantnější a vítr vane od Scarlett Johansson (v žebříčku byla díky odkládané marvelovce minulý rok) soudící se o ušlý profit z Black Widow. Její situace související s původně neplánovanou hybridní premiérou v kinech a na Disney+ v ten stejný den byla rozebrána snad ve všech periodicích včetně britského plátku Pes a kůň, takže já už se jí znovu dopodrobna věnovat nebudu.

Zmínku hned na úvod si však aféra ScarJo vs. Disney+ zaslouží, protože obří platy diktuje více než kdy jindy platforma, na které se dotyčný snímek dočká premiéry. Před pár lety to byla skoro výhradně kina, dnes už je to komplikovanější. Zajímavá a často velmi nečekaná čísla si rozhodně zaslouží hlubší rozebrání a já se na závěr úvodu přimlouvám, abyste se při smutném pohledu na vlastní výplatní pásku raději ubránili nutkání otevřít dvanáctiletou whisky, kterou jste jistě také nedávno dostali k narozeninám. Svět holt není spravedlivý.

Na začátku prosince minulého roku vyrazili úplně všem dech Warneři. Světu totiž oznámili, že nejenom vánoční Wonder Woman 1984, ale i úplně všechny velké kinopremiéry plánované pro rok 2021 se dočkají současné měsíc dlouhé premiéry na jejich streamu HBO Max (u nás bude nahrazovat HBO GO přístí rok). Snad ještě více šokující než náhlé a nečekané oznámení byly reakce spříznených produkčních filiálek, režisérů a hereckých hvězd. Nikdo totiž nebyl o plánu předem informován a ve vzduchu visely desítky soudních pří.

Případ Scarlett Johansson (podle všeho byla zrovna na porodním sále, když Disney vypustil do světa info, že jí za Black Widow zaplatil 20 mega předem) jasně ukázal, že smlouvy nebyly připravené na podobné hybridní premiéry z větší části vynucené covidem. Jak je tedy sakra možné, že stejně jako v případě Scarlett neřešil celý svět šťavnaté detaily smluv pro warnerovské nádeníky a minimálně Angelina Jolie (Kdo mi jde po krku) nebo Margot Robbie (Sebevražedný oddíl) se po vzoru nebojácné Scarlett neozvaly?

Odpověď už asi tušíte. Warneři sice v prosinci oznámili pozoruhodný plán premiér, který nebyl vůbec do detailů připravený, ale s obřím telekomunikačním gigantem za zády se jali okamžitě řešit problémy vzniknuvší z unikátního modelu distribuce, se kterým samozřejmě nepočítala žádná smlouva uzavřená často už roky předem. Chtěli předejít nekonečným soudním tahanicím a dostát svému slibu, že všechny velké kinopremiéry se opravdu na jeden měsíc zpřístupní zdarma všem předplatitelům jejich kontroverzní streamovací HBO Max platformy. To se jim podle všeho podařilo, ale muselo je to stát neskutečný ranec peněz.

V minulé kapitole jsem schválně vynechal třetí a čtvrté místo nejlépe placených hereckých hvězd a rest právě mažu. Sdílený bronz bere Denzel Washington, jenž si zahrál v propadáku Střípky. Kriminálka byla na konci ledna jedním z prvních filmů se současnou premiérou v kinech a na HBO Max. Epidemie zuřila po celém světě, kina byla skoro všude logicky zavřena a necelých 30 milionů dolarů (15 z Ameriky, 15 z hrstky zemí, kde kina fungovala) se dá omluvit. Je otázka, jestli by tržby z kin byly nějak diametrálně odlišné, kdyby se ambiciózní drama Sedm povedlo.

Dobře si vzpomínám, jak jsem v době premiéry Střípků četl zkazky hovořící o luxusních 20 milionech pro Denzela. Insideři tenkrát jistě reportovali numero z prapůvodní smlouvy, jež počítalo s dodatečnými miliony z kinotržeb. Vzhledem k faktu, že Washington je pořád jednou z největších hvězd, musela být  přítomna klauzule zaručující všimné z hrubých tržeb, nikoliv možných čistých zisků z kin. Jak to dopadlo? Variety reportuje, že herec dostal od Warnerů nikoliv 20, ale 40 milionů dolarů. Čtete správně.

Velmi podobný případ je Will Smith na děleném třetím místě. Za roli otce sester Williamsových mu v dramatu King Richard mělo přistát na účtu také 40 milionů dolarů a znovu je třeba dodat, že obří částka bude pravděpodobně výsledkem vyrovnání za chystanou souběžnou premiéru v kinech a na HBO Max. Will je sice pořád jednou z největších hvězd, ale za dramata s oscarovým potenciálem si ani on nemůže říct podobnou sumu. Nemluvíme tu přece o sequelu Bright, za který by měl od Netflixu příští rok inkasovat 35 mega.

Konečně se dostáváme k herečkám okupujícím sedmý, somý a devátý plac. Jennifer Lawrence se v mnoha rozhovorech nechala slyšet, že v mládí byla platonicky zamilovaná do Leonarda DiCapria. Asi těžko tehdy mohla tušit, že si vedle něho v roce 2021 zahraje jednu z hlavních rolí ve filmu režírovaném člověkem zodpovědným za Zprávaře. Ještě absurdněji by jí tehdy jistě znělo 25 milionů dolarů, které by jí v roce 2021 měla zaplatit tehdejší noční můra všech pošťáků, tedy společnost Netflix rozesílající dlouhé roky DVDčka v obálkách do každého amerického domu.

Stejně jako Jennifer, tedy 25 mega, by měla ještě letos obdržet (poslední roky skoro neviditelná) Julia Roberts. Zaplatí jí znovu rozhazovačný Netflix a herečka si tak vzpomene na zlaté devadesátky, kdy jí podobné peníze posílalo na účet pomalu každé druhé hollywoodské studio. Julia si po boku Denzela Washingtona zahraje v připravovaném rodinném dramatu Leave the World Behind a já pevně doufám, že Netflix dobře ví, co dělá. Rozpočet bude totiž jistě obrovský a já být jimi nacpu 100+ mega raději do nějaké fantasy série.

Konečně opouštíme bohaté streamy a já dvaceti míčům pro Sandru Bullock rozumím. Lost City of D má navzdory (poslední roky až příliš často marnému) studiu Paramount potenciál na velký úspěch. Jak by také ne, když Sandře budou sekundovat Channing Tatum a Daniel Radcliffe v dobrodružné komedii, o kterou se podle zákulisních informací rvali skoro všichni velcí hollywoodští hráči. Gáže Sandry bude vysoká i díky producentskému kreditu. Pevně doufám, že vás menším spoilerem příliš nenaštvu, ale ve filmu má mít cameo i Brad Pitt.

Když už jsem Brada načal... Pitt se po Tarantinově Tenkrát v Hollywoodu znovu dohodl se Sony, dostane 20 mega a zahraje si v akčnáku Bullet Train režírovaném Davidem Leitchem. Sekundovat mu budou Michael Shannon, Logan Lerman, Hiroyuki Sanada, Zazie Beetz, Andrew Taylor-Johnson a další, kteří budou usilovat o život jím hrané postavy na palubě japonského rychlovlaku. Návaznost na předchozí odstavec je opravdu hezká, protože se ve filmu objeví i výše řešená Sandrou Bullock. Nezbývá než dodat, že Sandra a Brad působící v továrně na sny už více než tři dekády se spolu doposud nepotkali v žádném filmu.

Dáme si ještě poslední kapitolu, kde se mimo jiné konečně dostanu ke slibovanému Pattinsonovi a jeho milionům za Batmana.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace