Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Rok v kostce 2020 - 1. část


ikona
Mr. Hlad
ana de armascoviddaniel craiggentlemaniguy ritchiemizerovénetflixrok v kostcesacha baron cohenvlkochodci
Nejlepší herci, nejvtipnější scény, nejdůležitější události i nejbizarnější bizarnosti filmového světa 

Rok 2020 asi málokdo z nás strávil tak, jak by chtěl. Covid-19 zasáhl do životů lidí na celé planetě a samozřejmě se to dotklo i filmového průmyslu. Přesto bylo pořád na co koukat. Jen toho nebylo tolik a ta kvalita se musela trošku vyzobávat. I proto letos dostal Imf od Roku v kostce volno, protože zaplnit jednotlivé kategorie zajímavými vítězi bylo tentokrát opravdu náročné. Ale i tak jsme vloni v kinech a na streamu dostali dost důvodů k radosti. První díl Roku v kostce je tady a snad vám připomene, že ve všem tom covidovém marastu bylo i pár věcí, které se povedly. 

NEJVĚTŠÍ BIZARNOST

Redakční tip - Chris Pine v cizím těle ve Wonder Woman 1984


Vracet do hry mrtvé postavy je vždycky ošemetné. Způsob, jakým to provedli tvůrci u Steve Trevora je nejen hodně bizarní, ale vlastně také dost znepokojivý. Když se totiž silné ženské hrdince vrátí na její přání osudová láska v těle jiného muže, jehož vědomí z nevysvětlených důvodů putovalo někam do háje, aby pak komiksová Amazonka s prakticky cizím mužem souložila a dělala jiné veselé i neveselé věci, vyvolává to řadu nepříjemný otázek a také hodně rýpavých posměšků. A já pořád nemůžu uvěřit tomu, že nikdo ze štábu neřekl při natáčení Patty Jenkins, jak velkou debilitu do scénáře napsala. 

Osobní tip Civala: Netflixovská kvalita - Lidi Netflix milujou a proto jsou ochotní tam zkonzumovat v zájmu svého pohodlí kdejakou blbinu. Že se jim ale budou servírovat v roce 2020, tedy po Loganovi, Temném rytíři nebo Avengers: Endgame, jako top hrdinské popcornovky i srágory typu Old Guard nebo Projekt Power, to by mě fakt nenapadlo.

Osobní tip KarlaR: Umlácení racka v Majáku – Čekal jsem se, že se v Majáku budou dít hodně divné věci. Vážně mě ale nepadlo, že tu uvidím Roberta Pattinsona skoro půl minuty brutálně (!!!) zabíjet racka.

Osobní tip Mr. Hlada: Trpaslík prdící hlínu v Artemis Fowl - Fantasy omyl Artemis Fowl je plný scén, které jsou buď bizarní, nebo otravné. Případně obojí. Ale v okamžiku, kdy se Josh Gad hrající trpaslíka (jenž je mnohem větší než člověk) pustí do kopání tunelu, věděl jsem, že Kenneth Branagh se definitivně zbláznil. Trpasličí kopání totiž v tomhle případě vypadá tak, že trpaslík začne žrát hlínu, která mu pak řití vystřeluje ven. A ujišťuju vás, že ta představa, kterou teď máte v hlavě, není zdaleka tak bizarní jako to, co uvidíte ve filmu.

Osobní tip Rimsyho: Casting na lásku - Ani v tomhle specifickém filmovém roce bychom neměli zapomenout na tuzemské bizárky. Za pozornost stojí především dva – ambiciózní technothriller Daria, při jehož výrobě nemohla být o silné drogy nouze, a úsměvně neprofesionální Casting na lásku, u něhož naopak byla nouze úplně se vším. Díky tomu, že jsme si druhý jmenovaný zážitek dopřáli s Mr. Hladem spolu, u mě druhý pokus o náhodné splácání prvků romantické komedie z pera Evy Toulové nakonec vítězí. Když bizár, tak po česku!

Osobní tip Spoonera: Nominace pro Glenn Close na Zlaté maliny a Oscary - Nominace herce či herečky ve stejný rok na Oscary a Maliny už jsme tu párkrát měli a Sandře Bullock se dokonce povedlo během několika hodin obě ceny vyhrát. Aby však byl někdo nominovaný na nejlepší i nejhorší výkon za tu samou roli, to je opravdu bizarnost. A že se to stane zrovna veteránce Glenn Close, jež při natáčení Americké elegie rozhodně víc myslela na zisk zlatého plešouna, to už je taková úsměvná třešinka na dortu. Další důkaz, jak moc se (ne)vyplatí brát Zlaté maliny vážně.

Osobní tip do_oda: Rudy Giuliani v Boratovi - Když se hlavní právník (!) tehdejšího prezidenta Spojených států amerických (!) nechá vyzpovídat mladou reportérkou v hotelovém pokoji (!), aniž by si předtím ověřil její (nebo číkoli) věrohodnost (!), a pak se s ní ještě zavře do ložnice, kde si začne strkat ruku do kalhot (!), je to celkem vypovídající znamení toho, že je s ním a lidmi, pro které pracuje, něco FAKT špatně.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace