Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Rok v kostce 2020 - 1. část


ikona
Mr. Hlad
ana de armascoviddaniel craiggentlemaniguy ritchiemizerovénetflixrok v kostcesacha baron cohenvlkochodci
Nejlepší herci, nejvtipnější scény, nejdůležitější události i nejbizarnější bizarnosti filmového světa 

Rok 2020 asi málokdo z nás strávil tak, jak by chtěl. Covid-19 zasáhl do životů lidí na celé planetě a samozřejmě se to dotklo i filmového průmyslu. Přesto bylo pořád na co koukat. Jen toho nebylo tolik a ta kvalita se musela trošku vyzobávat. I proto letos dostal Imf od Roku v kostce volno, protože zaplnit jednotlivé kategorie zajímavými vítězi bylo tentokrát opravdu náročné. Ale i tak jsme vloni v kinech a na streamu dostali dost důvodů k radosti. První díl Roku v kostce je tady a snad vám připomene, že ve všem tom covidovém marastu bylo i pár věcí, které se povedly. 

NEJVTIPNĚJŠÍ SCÉNA

Redakční tip - Blicí katarze v Na nože


Všichni jsme to čekali a všichni jsme to chtěli vidět. A počítám, že všichni jsme si to užili. Daniel Craig vysvětluje, co se vlastně stalo během osudné noci, kdy došlo k vraždě, hlavní podezřelý se tváří sebevědomě, i když se ukazuje, že má na rukou krev a Ana de Armas se pokouší udržet obsah žaludku tam, kde má být, jelikož ví, že když lže, tak se zeblije jak dobytek. A přesně k tomu nakonec dojde, protože bez malé lži se zloducha usvědčit nepovede… Netvrďte nám, že jste tomu vrahounovi nepřáli, aby ho roztomilá ošetřovatelka nepoblila od hlavy až k patě! Pro diváka to nakonec byla možná větší satisfakce než moment, kdy ho odvedli v poutech. 

Osobní tip Civala: Výbuch lodi v Eurovizi - Eurovize střídala hluchá místa s fajn hudebními čísly i občas úsměvnými skeči, jen cynická a krvelačná scéna s vybuchující lodí byla ale naprosto top. A dohraná k nekorektní dokonalosti. 

Osobní tip KarlaR: Neplánovaná sebevražda v Gentlemenech – Všechny scény s Colinem Farrellem a Charliem Hunnamem jsou komediální zlato. Kdybych ale musel vybrat jedinou, vede Phuc a jeho útěk přímo pod vlak.

Osobní tip Mr. Hlada: Návrat Reggieho v Mizerech 3 – Scéna, kdy Martin Lawrence a Will Smith psychicky terorizují puberťáka Reggieho, jenž přišel vyzvednout Lawrencovu dceru a chtěl s ní jít na rande, je asi nejvtipnější moment dvojky Mizerů. Takže když se tenhle chudák po sedmnácti letech vrátil i ve trojce, kde se stal mariňákem a Lawrencovým zetěm, měl jsem fakt radost. Nejen proto, že jsem si vybavil šikanování ze dvojky, ale hlavně i kvůli tomu, že jsem začal věřit i třetímu dílu.

Osobní tip Rimsyho: Hitler v Králíčkovi Jojo - Začátkem loňského roku koloval velký hype kolem dalšího výrazného zářezu Taiki Waititiho. Podvratná protiválečná komedie stála za pozornost z řady důvodů, z nichž nejvýraznější je však herecká kreace samotného režiséra, který se pustil do jednoho z nejnepředstavitelnějších úkolů – vykreslit Adolfa Hitlera jako zábavnou, komickou postavu, a přitom zachovat i její děsivost. Krom Chaplinova Diktátora se něco takového snad nikdy nikomu nepovedlo, ale všechny scény, v nichž Waititi Hitlera živelně karikoval, se zapsaly mezi to nejvtipnější, co jsme loni viděli – a jen tak mimochodem skvěle znázornily i svérázné aspekty dětské mysli a projekci vlastních vzorů.

Osobní tip Spoonera: Martin Lawrence barví Smithovi vousy v Bad Boys 3 - Byl to vlastně jen krátký moment, ale scéna, v níž Marcus po jejich předchozí debatě barví Mikeovi odkázanému na lůžko šedivé vousy odstínem Midnight Cocoa Bean, mě prostě tím správným způsobem odrovnala. A je to navíc i hezké pomrknutí na skutečnost, že i někdo tak cool jako Will Smith prostě stárne a nebojí se to vtipným způsobem přiznat.

Osobní tip do_oda: Emma Roberts nestíhá na záchod ve Svátečním rande - Podívejte, nevím jak vy, ale u mě to bylo buď něco ze Sonica, nebo tohle. A když si vzpomenu, kolikrát mě podobný záchodový humor spíš urážel, a jak vtipně jej tvůrci romantické komedie Sváteční rande zvládli podat tady, tak prostě nebylo o čem. Nicméně je to trochu z nouze ctnost, o tom žádná.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace