Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Téma: 15 nejočekávanějších filmů, které letos zamíří na streamy


ikona
TedGeorge
amazon primeapple tv+cesta do amerikycherryclint eastwoodconjuringcry machodunaeddie murphygal gadotgodzilla vs. konghbo maxjames gunnjames wanjennifer lawrencekeanu reevesleonardo di capriomatrixmortal kombatneonetflixred noticeryan reylondssnyder cutsuicide squadtaylor sheridanthe matrix 4the rocktom hollandtrinitywarner bros.zack snyder
Vybíráme očekáváné filmy, kterých se díky streamovací premiéře letos opravdu dočkáme. 

Je to smutné, do kina by už ráda zašla naprostá většina redakce, ale současná situace je špatná a covid nás zpět do klimatizovaných sálů s obřím plátnem jen tak nepustí. Pokud tedy chceme na stránkách MovieZone spekulovat o velkých filmových premiérách v roce 2021, nezbývá nám nic jiného než obrátit naši pozornost směrem ke streamovacím sítím. Stejně jako každý rok se s několika trumfy vytasí Netflix, v článku se symbolicky dostane i na Apple TV+ a Amazon a především… Především si posvítíme na nejočekávanější kousky mířící na novou streamovací platformu HBO Max. Warneři, respektive AT&T do toho skočili po hlavě a kompletní sled jejich premiér, původně plánovaný pouze pro kina, bude dostupný i na jejich novém streamu. Má to samozřejmě několik „ale“.

V naší kotlině bude HBO Max nahrazovat populární (a levné) HBO Go až v druhé polovině roku a nikde není psáno, že všechny premiéry budou v září-prosinci najednou pro Čechy dostupné. Spíše to tak nebude. Model, který prozatím funguje pouze v Americe, počítá s tím, že biják vydrží na streamech pouhý měsíc a následně mají exkluzivitu kina, což je docela zásadní rozdíl oproti Netflixu, Disney+ a dalším. Pokud by snad nějak kina u nás (třeba od léta) fungovala, mohli bychom očekávat warnerovské kousky i v tuzemských multiplexech. Doufejme tedy, že nám vvW (virus, vláda a Warneři) umožní platit za lákavé filmy co nejdříve a situace už nebude příliš zmutovaná a horší. Na úvod to stačí a vy už se začtěte do vybrané patnáctky atraktivních premiér, kterých se s velkou pravděpodobností letos opravdu dočkáme.

 

Cherry

Datum premiéry: 26. února
Film se dočká premiéry na: Apple TV+
Poznávací znamení: Bratři Russoovi a Tom Holland vs. posttraumatická stresová porucha
Index natěšenosti: 6,5/10
KarelR očekává: Pořádnou hereckou exhibici Toma Hollanda.
Vytáhni v hospodě: Bráchové, kteří ukočírovali velkolepé ukončení jedné marvelovské fáze, natočili na začátku svojí kariéry pár epizod oblíbených seriálů jako Arrested Development nebo Community (právě legendární paintballová epizoda jim prý otevřela dveře do MCU). Co se filmů týče, tak málokdo si dnes asi vzpomene na eRkovou komedii Bombakšeft se Samem Rockwellem z roku 2002 a podle mého názoru velmi mizernou taškařici My dva a křen s Owenem Wilsonem. Jen tak mimochodem – Cherry bude po Bombakšeftu jejich teprve druhý film s ratingem „Mládeži nepřístupno“. 

Jejich velká éra u Avengers a MCU je u konce a je nejvyšší čas, aby bratři Russoové potvrdili své špičkové kvality i u jiných projektů a prokázali, že jsou režijními esy i mimo zavedenou franšízu. A ještě před tím, než se vrhnou na natáčení nejdražšího filmu v historii Netflixu, The Gray Man, naservírují nám podstatně komornější Cherry, s nímž možná hlavouni od Applu myslí i na nějaké ty ceny. A příběh bývalého vojáka, který po návratu domů trpí psychickými problémy a kvůli své závislosti na drogách musí vykrádat banky, ty ambice rozhodně má.

Na druhou stranu, trailer sází na malinko klipovitější a více divácké podání, které režijnímu duu evidentně sedne a klasickou premisu „válka a drogy jsou špatné“ by to mohlo výrazně osvěžit. Film pak bude také velkou výzvou pro Toma Hollanda, jenž bude mít po loňském Ďáblovi další šanci přesvědčit o svých velkých hereckých kvalitách a tom, že pro diváky rozhodně nezůstane pouze Spider-Manem. A jak se zdá z ukázky, režijní bratři v triku i Holland by své úkoly měli hravě zvládnout. (Spooner)

Coming 2 America

Datum premiéry: 5. března
Film se dočká premiéry na: Amazon Prime
Poznávací znamení: Něco mi říká, že Eddie Murphy si už znovu nevyslechne: „Veličenstvo, Váš královský penis je čistý“.
Index natěšenosti: 5/10
KarelR očekává: Nostalgický průměr, který bude zhruba na úrovni Dolemitea.
Vytáhni v hospodě: Jaká je vaše nejoblíbenější scéna v původní Cestě do Ameriky? U mě rozhodně vede přepadení fastfoodu McDowell´s, kde Eddie Murphy a Arsenio Hall elegantně zpacifikovali lupiče hraného Samuelem L. Jacksonem. Mám pro vás špatnou zprávu: Samuel se v pokračování neukáže, byť mu samozřejmě nabízeli cameo. Murphy v jednom rozhovoru řekl, že plánovali scénu, ve které měl Jackson přepadnout McDowell´s po třiceti letech. Škoda. 

Eddie Murphy byl v osmdesátých letech jedna z největších hollywoodských hvězd a kromě Policajtů v Beverly Hills, Záměny a 48 hodin boural pokladny kin i v Cestě do Ameriky. V ní si zahrál rozmazleného prince Akeema, který v doprovodu svého kumpána (Arsenio Hall) odjíždí do New Yorku hledat nevěstu. V režii legendárního Johna Landise vznikla docela fajn komedie, kterou všichni dobře známe díky bezpočtu televizních repríz (dabing se povedl), ale při pohledu na bohatou filmografii Eddie Murphyho – jsou tam prostě lepší kousky. 

Coming 2 America mělo původně poslat do kin studio Paramount už o Vánocích, ale nakonec pokračování slavné komedie studio střelilo za 125 melounů Amazonu a celý svět se na jejich Primeu dočká na začátku března. Moji zvědavost trochu snižuje první trailer, který na začátku (když zavřete oči) připomíná Lvího krále a ve druhé půlce upoutávky slyšíte oslíka ze Shreka, jak se hádá s oslíkem ze Shreka. A když oči znovu otevřete, tak vidíte Murphyho a Halla v rolích hartusících holičů, což není zrovna dvakrát vzrušující. Radost mám z účasti Wesleyho Snipese, chybět mi bude Samuel L. Jackson a počkám si na první reakce. Může to celé dopadnout všelijak. (TedGeorge)

Zack Snyder´s Justice League

Datum premiéry: 18. března
Film se dočká premiéry na: HBO Max (podle posledních informací se dočkáme i na HBO Go)
Poznávací znamení: Zack Snyder neuznává rčení: „Dvakrát do stejné řeky nevstoupíš“
Index natěšenosti: 3/10
KarelR očekává: Podobný průšvih jako u kinoverze. Jen to nebude krátké a blbé, ale dlouhé a nudné.
Vytáhni v hospodě: Není žádným tajemstvím, že Warneři kdysi nabídli režii Ligy spravedlnosti Patty Jenkins, ale ta odmítla. Věděli jste však, že občas trochu šílené studio už v roce 2012 uvažovalo o sestrách Wachovských? Ve stejném roce se objevily zprávy, že by si Ligu mohl zrežírovat Christopher Nolan (sám to velmi rychle vyvrátil) a dokonce i Ben Affleck (více než rok před přijetím role Bruce Waynea). Pokud zamíříme ještě o pár let nazpět, tak studio kdysi oslovilo i Jasona Reitmana a George Millera. Právě Miller film dokonce usilovně připravoval a Warneři jeho vizi zařízli až nedlouho před začátkem natáčení.

Všichni si jistě vzpomínáte na #releasethesnydercut, který symbolizoval snahy neukojených fanoušků o vydání režisérské verze Ligy spravedlnosti. Nebudu mluvit za celou redakci, ale já se internetové iniciativě smál a představa, že by se Snyderův cut dočkal světla světa (navzdory pozdější podpoře ze strany SnyderaGal Gadot, Afflecka a dalších), pro mě byla asi stejně pravděpodobná jako stočtyřicetiminutové video, v němž během globální pandemie klábosí Cival s KarlemR přes Zoom. Člověk míní, Warneři jsou šílení a minulý rok opravdu odklepli 70 milionů dolarů Zacku Snyderovi, aby znovu navštívil svůj 3 roky starý blockbuster, který mu ukradl Joss Whedon.

Na HBO Max tedy už za necelé dva měsíce vyjde čtyřhodinový Snyder Cut (minisérie to nakonec nebude) vycházející z jednoho směšného blockbusteru a já na tomto místě vážně nemám sílu nořit se do všech těch zákulisních jobovek (Ray Fisher je asi blázen a důkaz naleznete na jeho twitteru). Pokud se na Snyder Cut těšíte, tak dobře pro vás. Jeho verze bez jediného původního záběru od Whedona by podle všeho neměla otevírat nové DC dveře, ale spíše zavírat stará a děravá futra, přes něž na Snydera roky táhlo a jemu to nebylo příjemné. Přejme mu tu katarzi a těšme se raději na Batmana s Pattinsonem. Mezi nejočekávanější streamovací premiéry roku každopádně Zack Snyder´s Justice League patří, protože zázraky se dějí a nejenom diskuze na MovieZone ukazují, že lidé jsou zvědaví. (TedGeorge)

Godzilla vs. Kong

Datum premiéry: 26. března
Filmu se dočká premiéry na: HBO Max
Poznávací znamení: Diváci řeší zásadní problém, zda budou fandit ještěrce nebo opici.
Index natěšenosti: 6,5/10
KarelR očekává: Tak tak koukatelnou blbinu jako u předchozích tří zářezů z tohohle univerza.
Vytáhni v hospodě: Nemůžete se dočkat warnerovské fackované dvou legendárních monster? Tak si připomeňte skoro 60 let starý japonský film King Kong vs. Godzilla, jenž byl ve své době velký komerční úspěch. Troufnu si tvrdit, že film (stejně jako já) nevidělo 99 % návštěvníků MovieZone. Pokud snad patříte mezi to procento, rozepište se o kvalitách bijáku v diskuzi. Jsem zvědavý.

Jestli mě překvapuje, že to nějaká série pod Warnery doklepala až ke třetímu dílu, tak je to jednoznačně tahle. Už po nevýrazné jedničce totiž byla zralá na ránu z milosti a časem nějaký ten reboot. Jenže tvrdohlavé studio si zkrátka dělá věci po svém, což ostatně dokazuje i rozhodnutí poslat veškerou svoji letošní nadílku na streamovací službu HBO Max, kam tak dorazí i závěr této trilogie, v němž si to rozdá slavný King Kong s možná ještě slavnější Godzillou. A tak den před vydáním prvního traileru jsem se nad tím zamyslel a rázem mi bylo smutno, že se dvě má oblíbená monstra vůbec musí bít.

Nicméně jak už ukázka napovídá, nebude vše takové, jak se na první pohled může zdát, a podobně jako u mé oblíbené řecké tragédie Batman vs. Superman tady asi bude někdo tajně tahat za nitky. Navíc se dočkáme souboje malých holek, starých a nových hrdinů, i talentovaného režiséra Adama Wingarda s monstrózním rozpočtem. Jestli vyhraje on, nebo mu tíha peněz zlomí vaz, to se dozvíme už koncem března. (do_Od)

Mortal Kombat

Datum premiéry: 16. dubna
Filmu se dočká premiéry na: HBO Max
Poznávací znamení: Videoherní legenda se snad konečně dočká áčkového filmového zpracování.
Index natěšenosti: 8,5/10
KarelR očekává: Poctivou rubačku, která však udělá radost jen fandům akčních béček.
Vytáhni v hospodě: Na nový Mortal Kombat je zvědavý snad každý a mně osobně dělá velkou radost, že film bude eRko a nemusela by nás tedy čekat filmová vanilla verze hry bez krvavých fatalit. Stejně tak kvituji s povděkem, že roli Johnnyho Cage neukořistil Ryan Reynolds (spekulovalo se o tom) a nikoho ani nenapadlo znovu angažovat Paula W.S. Andersona. Tomu mimochodem už před 17 lety nabídli režii trojky, ale kvůli natáčení Vetřelec vs. Predátor musel odmítnout.

Ten typ snímku, na který se těším, ale vzhledem k prokletí videoherních adaptací se ho i trošku bojím. Herní sérii Mortal Kombat si vždycky rád zapařím, protože vyrvat někomu páteř či vydloubnout oči je po celodenním pracovním opruzu občas potřeba, a i původní snímek od Paula W.S. Andersona je vlastně pořád roztomilou guilty pleasure. Tentokrát však snad dostaneme poctivý akční nářez s velkou porcí bitek, v němž se podle prohlášení tvůrců fatalitami a dalšími brutalitkami šetřit nebude. A bez toho by to v tomhle případě prostě nešlo. První fotky pak vypadají velmi nadějně a na rozdíl od jiných herních adaptací má  fanoušek pocit, že zde tvůrci předlohu opravdu hráli.

V obsazení pak budete hvězdu hledat marně, ale Joe Taslim z Raidu či seriálového Bojovníka se ohánět umí a charisma by pak měl obstarat Hirojuki Sanada. Režijní debutant Simon McQuoid pak sice zůstává velkým otazníkem, James Wan z pozice producenta si to snad ale celé dokáže ohlídat. Ano, pořád se toho může hodně pokazit a stále mi např. nejde do hlavy, proč hlavním hrdinou bude úplně nová postava jakéhosi zápasníka MMA, a proč nikde nevidím božího Johnnyho Cage. V poctivé akční béčko s parádní choreografií ale zatím (aspoň do prvního traileru) docela věřím. (Spooner)

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace