Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Téma: 15 nejočekávanějších filmů, které letos zamíří na streamy


ikona
TedGeorge
amazon primeapple tv+cesta do amerikycherryclint eastwoodconjuringcry machodunaeddie murphygal gadotgodzilla vs. konghbo maxjames gunnjames wanjennifer lawrencekeanu reevesleonardo di capriomatrixmortal kombatneonetflixred noticeryan reylondssnyder cutsuicide squadtaylor sheridanthe matrix 4the rocktom hollandtrinitywarner bros.zack snyder
Vybíráme očekáváné filmy, kterých se díky streamovací premiéře letos opravdu dočkáme. 

Je to smutné, do kina by už ráda zašla naprostá většina redakce, ale současná situace je špatná a covid nás zpět do klimatizovaných sálů s obřím plátnem jen tak nepustí. Pokud tedy chceme na stránkách MovieZone spekulovat o velkých filmových premiérách v roce 2021, nezbývá nám nic jiného než obrátit naši pozornost směrem ke streamovacím sítím. Stejně jako každý rok se s několika trumfy vytasí Netflix, v článku se symbolicky dostane i na Apple TV+ a Amazon a především… Především si posvítíme na nejočekávanější kousky mířící na novou streamovací platformu HBO Max. Warneři, respektive AT&T do toho skočili po hlavě a kompletní sled jejich premiér, původně plánovaný pouze pro kina, bude dostupný i na jejich novém streamu. Má to samozřejmě několik „ale“.

V naší kotlině bude HBO Max nahrazovat populární (a levné) HBO Go až v druhé polovině roku a nikde není psáno, že všechny premiéry budou v září-prosinci najednou pro Čechy dostupné. Spíše to tak nebude. Model, který prozatím funguje pouze v Americe, počítá s tím, že biják vydrží na streamech pouhý měsíc a následně mají exkluzivitu kina, což je docela zásadní rozdíl oproti Netflixu, Disney+ a dalším. Pokud by snad nějak kina u nás (třeba od léta) fungovala, mohli bychom očekávat warnerovské kousky i v tuzemských multiplexech. Doufejme tedy, že nám vvW (virus, vláda a Warneři) umožní platit za lákavé filmy co nejdříve a situace už nebude příliš zmutovaná a horší. Na úvod to stačí a vy už se začtěte do vybrané patnáctky atraktivních premiér, kterých se s velkou pravděpodobností letos opravdu dočkáme.

 

Those Who Wish Me Dead

Datum premiéry: Letos.
Film se dočká premiéry na: HBO Max
Poznávací znamení: Taylor Sheridan chce navázat na kvality Wind River a má k ruce Angelinu
Index natěšenosti: 9/10
KarelR očekává: Sheridanův seriál Yellowstone s Kevinem Costnerem je i po třech sériích pořád super, takže... očekávám hodně!
Vytáhni v hospodě: Sheridan má rád vlastní camea ve filmech, které režíroval nebo k nim napsal scénář. Mrkněte na tento klip z Hell or High Water (Za každou cenu). V čase 1min 40s ho můžete vidět jako kovboje. Ve Wind River si potom vystřihl naštvaného řidiče kamionu, ale jeho scéna byla nakonec vystřižena. Dočkáme se jeho camea po boku Angeliny i v Those Who Wish Me Dead?

Oceňovaná knižní předloha, režisér Wind River a bývalá žena Brada Pitta v hlavní roli? Tenhle mix si pochopitelně necháme líbit, zejména proto, že Taylor Sheridan se v posledních letech etabloval jako jeden z nejzajímavějších tvůrců nekompromisních krimi současnosti, a jeho novinka tak bude opět atakovat přední příčky žebříčku nejočekávanějších filmů letošního roku.

Ve snímku Those Who Wish Me Dead se pak podíváme do lesů americké Montany, kam dva zabijáci (jedním z nich je i Punisher s tváří Jona Bernthala) přijedou lovit jistého náctiletého svědka vraždy. Ten ale při sobě naštěstí má experta na přežívání v divočině (Angelina Jolie), který se ho bude snažit držet celou dobu při životě. Aby toho však nebylo málo, les, v němž se budou ukrývat, bude postupně zachvacovat oheň. Jinými slovy samé dobré přísady do pořádně hutného thrilleru, na který se můžeme těšit ještě v první polovině roku 2021. (do_Od)

Army of the Dead

Datum premiéry: Letos, předpokládá se spíše druhá polovina roku
Film se dočká premiéry na: Netflixu
Poznávací znamení: Zack Snyder konečně řeší něco jiného než Justice League
Index natěšenosti: 7/10
KarelR očekává: Další snyderovskou matlaninu, která se pochlubí akorát skvělým otvírákem a pár cool momenty.
Vytáhni v hospodě: Původně se předpokládalo, že biják pošlou do kin Warneři, ale ti se dlouhých 10 let ne a ne rozhoupat a film se nakonec dočká premiéry na Netflixu. Proč to nakonec nedopadlo u studia, kterému byl Snyder tak dlouho věrný? Problémem byl rozpočet, který se vyšplhal až na 90 milionů babek, a studio nebylo ochotné nacpat tolik peněz do zombie filmu. Jenom pro srovnání – Snyderův Úsvit mrtvých z roku 2004 (kdysi produkovali Universalové) stál 26 mega a po celém světě utržil 102 míčů.

Zack Snyder i jeho fandové teď žijí hlavně z Justice League, tak nějak se však trošku zapomíná na to, že tenhle režisér už stihl dokončit další projekt. A upřímně o dost zajímavější než komiksovku, která možná bude zajímavá a třeba i dobrá, ale to, co se kolem ní děje, je vyloženě srandovní. Ale radši zpátky k Army of the Dead. Děj se má odehrávat v Las Vegas, kde vypukla podivná nákaza a ulice jsou plné nemrtvých. Vláda situaci jakž takž zvládá a celé město je uzavřené, ovšem žoldák Scott Ward dostane za úkol spolu s dalšími drsňáky proniknout do města hříchu a vyrabovat trezor obřího casina. Jenže někteří z jeho parťáků mají vlastní plány. A i on sám tam vyráží i z jiných než z čistě zištných důvodů. Chce zachránit svou dceru.

Snyder před lety natočil vynikající remake Úsvitu mrtvých, tak doufáme, že návrat k zombíkům bude stát za to. Hlavní roli dostal Dave Bautista, který rozhodně akční hrdiny zvládá a párkrát už ukázal, že umí i celkem slušně hrát. Spolu s ním dorazí třeba Hiroyuki Sanada nebo Matthias Schweighöfer, jenž si mimochodem natočil v loňském roce v Praze prequel Army of the Dead. Netflix si od téhle značky evidentně slibuje hodně, protože krom velkého a prequelového filmu se chystá i animovaný seriál. Zombíci začínají být už pomalu okoukaní, tak doufejme, že Bautista se Snyderem do toho pořádně šlápnou. (Mr. Hlad)

Escape from Spiderhead

Datum premiéry: Letos, bližší termín neoznámili, ale za tejden to ještě nebude
Film se dočká premiéry na: Netflixu
Poznávací znamení:
Kamarád Toma Cruise režíruje kamaráda Matta Damona
Index natěšenosti: 7,5/10
KarelR očekává: Solidní sci-fi, kterou si na Netflixu pustí neskutečné množství lidí.
Vytáhni v hospodě: Režisér Joseph Kosinski je vystudovaný architekt. V jednom rozhovoru k jeho transformaci na režiséra řekl: „Vždycky mě bavilo pomocí počítačů vytvářet něco nového. Když jsem si ale uvědomil, že bych strávil celý život řešením koupelnových detailů střešních apartmánů v New Yorku, chytaly mě deprese“. Pokud vás zajímá, jak je architektura důležitá v jeho filmech, klikejte zde

Napsat dva “krátké” odstavce o filmu, ze kterého jsme viděli v sestřihu netflixovských pecek na letošní rok asi pět vteřin? Není problém! Joseph Kosinski asi netušil, že jeho nový film půjde do oběhu před tím předchozím. Ano, Top Gun sedí na vedlejší ranveji a čeká na pokyn, který jen tak nepřijde, protože Paramount jasně řekl, že počká na otevření kin. Escape from Spiderhead v produkci Netflixu ho tak předběhne a kromě Chrise Hemswortha se v něm objeví i Miles Teller, jenž se stal v průběhu let Kosinského talismanem pro štěstí, kromě Top Gunu se objevil i v podceňovaném Hrdinové ohně (Only the Brave). Společně si zahrají dvojici vězňů, co vymění zkrácení doby odnětí svobody za pobyt v experimentálním zařízením Spiderhead. A právě tady se začíná vše komplikovat.

Adaptace krátké sci-fi povídky z roku 2010 totiž vypráví o zařízení, v němž se vězni krmí drogami, aby se v nich navozovaly stavy ovlivňující emoce. Hranice mezi realitou a iluzí se stírá, takže se vězni pravděpodobně ocitají v jakémsi Matrixu. Na to odkazuje i název, protože bych si tipoval, že rychle zjistíme, že onen útěk je pouze v hlavách hlavních hrdinů. Ale vážně doufám, že premisa akční sci-fi je trochu hlubší a na diváky čeká hned několik překvapení. Skutečně jsme viděli jen pár záběrů, na nichž Hemsworth ujíždí na rychlém člunu malebnými australskými kulisami (natáčelo se doslova u něj doma). Kosinski už v Cruisově Nevědomí ukázal, že umí diváka tahat za nos, tak snad to vyjde i tentokrát. (imf)

Red Notice

Datum premiéry: Předpokládá se druhá polovina roku
Film se dočká premiéry na: Netflixu
Poznávací znamení: Rock, Reynolds a Gadotová v netflixovském blockbusteru za 160–200 mega
Index natěšenosti: 7,5/10
KarelR očekává: Fajn zlodějský biják, který rychle uteče a ještě rychleji se na něj zapomene.
Vytáhni v hospodě: Po premiérách Trojí hranice a Irčana se údajně konala v ústředí Netflixu schůzka, kde bylo vedením řečeno, že takhle dál ne a dotyčné filmy s rozpočtem více než 100 milionů dolarů nejsou pro streamovacího krále příliš výhodné. Produkce Red Notice se však tato výtka očividně netýkala, protože by se mělo jednat o doposud nejdražší originální film Netflixu. Ryan Reynolds i Gal Gadot by měli dostat 20 mega na dřevo (Reynolds měl za 6 Underground dokonce inkasovat 30 mega!) a Rock dostane 20 mega za hlavní roli a další miliony za produkování.

Ryan Reynolds už si spolupráci s Netflixem vyzkoušel na akční divočině 6 Underground: Tajné operace. Dwayne Johnson a Gal Gadot to ale se streamovacím gigantem zkouší vůbec poprvé. A popravdě bez ohledu na kvality Red Notice je asi jasné, že to bude hit, protože trio Johnson, Reynolds, Gadot je něco, na co diváci uslyší. Jediný zásadnější problém tak může tkvět v tom, že scénář i režii dostal na starost rutinér Rawson Marshall Thurber. Ten před lety natočil hodně povedenou komedii Vybíjená, na kontě má však hlavně už dnes skoro zapomenuté kousky s Johnsonem Centrální inteligence a Mrakodrap. Doufejme, že se dokope k životnímu výkonu.

A o čem to celé bude? O jedné zatraceně velké loupeži a o třech lidech, kteří mají zjistit, kdo v ní má prsty. Problém je, že Dwayne Johnson má být agent INTERPOLu, Ryan Reynolds eso mezi podfukáři a Gal Gadot si zahraje nejslavnější a nejlepší zlodějku uměleckých předmětů na světě. A tahle trojice má nejen spolupracovat, ale i kopat za ty hodné. Což v případě dvou hrdinů ze tří asi nebude úplně snadné. Asi až trailery napoví, jestli máme vyhlížet novou akční buddy klasiku, nebo jen další výplach. Ovšem Netflix do filmu údajně narval až 200 milionů dolarů, takže nejspíš bude na co koukat. (Mr. Hlad)

Don´t Look Up

Datum premiéry: Tuším podzim nebo Vánoce
Filmu se dočkáme na: Netflixu
Poznávací znamení: Leonardo DiCaprio a Jennifer Lawrence budou útočit na Oscary
Index natěšenosti: 8,5/10
KarelR očekává: Jeden z nejlepších filmů roku, který Adama McKaye posune zase o krok dál.
Vytáhni v hospodě: Leo nebo Jennifer prominou, ale nejzásadnější castingová novinka spojená s filmem je ta, že po jedenácti letech se v celovečerním filmu objeví Matthew „Chandler“ Perry. Jeho posledním filmem bylo totiž Znovu 17, kde si zahrál starého Zaca Efrona. Jenom mimochodem (níže to jistě řeší i Mr. Hlad) – obsazení filmu je naprosto neuvěřitelné

 

Kdo by čekal, že režisér filmů jako Zprávař, Benga v záloze a Bratři z donucení bude o pár let později točit filmy, u nichž se budou hvězdy doslova rvát o to, aby se mohly postavit před kameru? Adam McKay sice začínal jako srandista, ovšem po filmech jako Sázka na nejistotu a Vice povýšil mezi filmaře, kteří s každou svou novinkou tak trochu pokukují po Oscarech. Jeho Don´t Look Up je sice oficiálně návrat ke komediálnímu žánru, ale přeci jenom by asi bylo lepší očekávat něco trošku jiného než dalšího Zprávaře.

Děj se má točit okolo dvou astronomů, kteří zjistí, že se k zemi řítí kometa. A taky velmi rychle pochopí, že ve skutečném světě se tyhle problémy neřeší jako v Armageddonu Michaela Baye, ale že bude trvat zatraceně dlouho, než tuhle hrozbu vůbec začne někdo brát vážně. A že i když se dostanou před televizní kamery a informují o kometě miliony lidí, co na ně v obýváku koukají, ještě to nemusí znamenat, že se začne něco dít. A kometa se blíží… Upřímně nezní to extra zajímavě, asi však bude, protože jinak by McKay do své novinky nenalákal Leonarda DiCapria, Jennifer Lawrence, Jonaha Hilla, Cate Blanchett, Chrise Evanse, Timothée Chalameta, Meryl Streep, Rona Perlmana, Matthew Perryho nebo Arianu Grande. (Mr. Hlad)

---

Pro dnešek je to vše. Do diskuze nám napište, na jaké bijáky z výše jmenovaných se těšíte nejvíce a klidně nám vyčiňte, že jsme na nějakého vašeho favorita zapomněli. Nikdo není dokonalý.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace