Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Téma: 15 nejočekávanějších filmů, které letos zamíří na streamy


ikona
TedGeorge
amazon primeapple tv+cesta do amerikycherryclint eastwoodconjuringcry machodunaeddie murphygal gadotgodzilla vs. konghbo maxjames gunnjames wanjennifer lawrencekeanu reevesleonardo di capriomatrixmortal kombatneonetflixred noticeryan reylondssnyder cutsuicide squadtaylor sheridanthe matrix 4the rocktom hollandtrinitywarner bros.zack snyder
Vybíráme očekáváné filmy, kterých se díky streamovací premiéře letos opravdu dočkáme. 

Je to smutné, do kina by už ráda zašla naprostá většina redakce, ale současná situace je špatná a covid nás zpět do klimatizovaných sálů s obřím plátnem jen tak nepustí. Pokud tedy chceme na stránkách MovieZone spekulovat o velkých filmových premiérách v roce 2021, nezbývá nám nic jiného než obrátit naši pozornost směrem ke streamovacím sítím. Stejně jako každý rok se s několika trumfy vytasí Netflix, v článku se symbolicky dostane i na Apple TV+ a Amazon a především… Především si posvítíme na nejočekávanější kousky mířící na novou streamovací platformu HBO Max. Warneři, respektive AT&T do toho skočili po hlavě a kompletní sled jejich premiér, původně plánovaný pouze pro kina, bude dostupný i na jejich novém streamu. Má to samozřejmě několik „ale“.

V naší kotlině bude HBO Max nahrazovat populární (a levné) HBO Go až v druhé polovině roku a nikde není psáno, že všechny premiéry budou v září-prosinci najednou pro Čechy dostupné. Spíše to tak nebude. Model, který prozatím funguje pouze v Americe, počítá s tím, že biják vydrží na streamech pouhý měsíc a následně mají exkluzivitu kina, což je docela zásadní rozdíl oproti Netflixu, Disney+ a dalším. Pokud by snad nějak kina u nás (třeba od léta) fungovala, mohli bychom očekávat warnerovské kousky i v tuzemských multiplexech. Doufejme tedy, že nám vvW (virus, vláda a Warneři) umožní platit za lákavé filmy co nejdříve a situace už nebude příliš zmutovaná a horší. Na úvod to stačí a vy už se začtěte do vybrané patnáctky atraktivních premiér, kterých se s velkou pravděpodobností letos opravdu dočkáme.

 

V zajetí démonů 3

Datum premiéry: 4. června
Film se dočká premiéry na: HBO Max
Poznávací znamení: Warrenovi vymítají dalšího démona
Index natěšenosti: 7/10
KarelR očekává: Nejslabší díl trilogie – přeci jen poprvé není za kamerou Wan.
Vytáhni v hospodě: Dovolím si výjimečně odkázat na svůj článek – konkrétně na TOP 11 hororových historek z natáčení. Psal jsem tam i o děsivém natáčení prvního V zajetí démonů a dával k dobru historku Patricka Wilsona: „V místnosti, do které nemohl foukat žádný vítr, se samovolně vznesl do vzduchu těžký závěs. Vyletěl až ke stropu. Tam se asi minutu hýbal. Pak spadnul. Nedovedu si to vysvětlit. Pozvali jsme kvůli tomu kněze, aby místnost vysvětil“

Žánr mám rád a tak se těším moc. První i druhý Conjuring jsou totiž horory jako víno a byť militantní odpůrci lekaček nadávají, my ostatní vidíme Jamese Wana režírujícího jako pána. A právě zde je ten problém. Wan totiž tentokrát „pouze“ produkuje a na jeho malou režijní sesli usedl jeden z jeho padawanů – za La Lloronu zodpovědný Michael Chaves. Vrací se samozřejmě Patrick Wilson a Vera Farmiga jako Warrenovi (v reálu to byli podvodníci, ale ve filmu jim fandíte) a tentokrát se bude vycházet z jejich knihy Ďábel v Connecticutu, která dokumentuje jejich vymítání ďábla z mladého Arnieho Johnsona. Ten kdysi zavraždil svého domácího, protože byl posedlý tím ďáblem.

 

Mňoch, nechme to raději bez komentáře a doufejme, že si producent Wan všechno pohlídá a režírující Chaves příjemně překvapí. Co dodat na závěr? James nedává hororům úplné sbohem. Natočil totiž Malignant a když nad tím tak přemýšlím, tak v přehledu mohl být také. Na HBO Max je stanovená premiéra na 10. září a byť nemá originální film nic společného s Conjuring universem, jednu z hlavních rolí má Annabelle Wallis, kterou šikanovala zlá panenka v první Annabelle (ta shoda jmen mi dodnes nedocvakla). V diskuzi se ozvěte, jestli se těšíte více na Malignant, nebo trojku V zajetí démonů. U mě je to napůl. Malignant nemá Warrenovy, ale má Wana. V zajetí démonů přesně naopak. (TedGeorge)

The Suicide Squad

Datum premiéry: 6. srpna
Film se dočká premiéry na: HBO Max
Poznávací znamení: James Gunn je nevěrný Marvelu.
Index natěšenosti: 7,5/10
KarelR očekává: Pořádně drsnou akční komedii a zřejmě nejlepší film z DCEU.
Vytáhni v hospodě: Počítalo se s tím, že role Deadshota bude přeobsazena Idrisem Elbou, ale ten si nakonec zahraje Bloodsporta. James Gunn se později vyjádřil v tom smyslu, že Deadshot v The Suicide Squad prostě a jednoduše nebude kvůli absenci Willa Smithe. Nikdo neví, jestli Warneři nenabídli Smithovi dost peněz, nebo hrála nějakou roli změna na pozici režiséra (Smith si s Ayerem rozuměl nejenom v Sebevražedném oddílu, ale i v Brightu). Uvidíme, jestli se Will jako Deadshot nevrátí někdy v budoucnu.

Sebevražedný oddíl od Davida Ayera sice vydělal obrovské prachy, ale slušnou část lidí po parádních drsných trailerech výsledný filmový mišmaš dost zklamal. A tak se začne od nuly. Teda skoro. The Suicide Squad bude jakýmsi polorebootem/sequelem, který si tentokrát bere do parády režisér James Gunn, jenž si ze Strážců galaxie evidentně vzal svou poctivou ulítlost, nadhled a schopnost pracovat s týmovkami… a rozhodl se tyto své atributy posunout ještě na zcela jiný level.

The Suicide Squad totiž vypadá jako totální komiksová divočina, v níž se bude ve velkém umírat, nebude se šetřit krví, hláškami ani akcí a téměř všichni tu budou za totální exoty. Když zkrátka Harley Quinn vypadá po prvních záběrech jako skoro nejnormálnější člen této sebranky, je vám jasné, že tady se kutí něco fakt hodně ulítlého. Kromě staré známé Margot Robbie, Joela Kinnamana či Violy Davis pak nově dorazí např. Idris Elba, John Cena, Pete Davidson a v nejspíš malé roličce se zastaví také Sylvester Stallone. Tohle zkrátka bude ten nejšílenější film, jaký nám DC kdy naservírovalo. A já se na něj dost těším. (Spooner)

Duna

Datum premiéry: 1. října
Film se dočká premiéry na: HBO Max
Poznávací znamení: Denis Villeneuve adaptuje legendární knižní předlohu Franka Herberta a všichni mu fandí.
Index natěšenosti: 10/10
KarelR očekává: Famózní sci-fi podívanou, která ale prodělá a nedočká se pokračování.
Vytáhni v hospodě: „Duna je svým způsobem Star Wars pro dospělé“, řekl Denis Villeneuve a dodal, že režírovat adaptaci milované knihy byl jeho celoživotní sen. Pojďme společně doufat, že se naplní jeho vize o dvou filmech a 165 milionů dolarů drahá Duna se dočká plánovaného sequelu. Trochu se však obávám, že i kvůli plánům Warnerů na hybridní streamovací kinopremiéru vydělá očekáváná sci-fi příliš málo dolarů.

Bude to vůbec ten největší film, co letos na VOD uvidíme? Nepracujeme v prognostickém úřadu a během následujících měsíců se toho hodně změní, ale momentální výhled premiér staví Dunu hodně vysoko. A možná jde jen o Villeneuvea a jeho epický vizuál, který způsobí, že spousta hladových fanoušků zapláče. Protože by ten film byl špatný? To rozhodně ne, ale očekávání, jež dnešní generace od Duny má, vyplývá spíš z videoher stejného jména, než ze čtení Herbertovy knižní předlohy. První upoutávky přitom naznačují, že Villeneuve se opírá nejen o knížky, ale i o Lynchovu vizualizaci. Může to být jen marketingová poklona, může to být něco hlubšího. Každopádně není náhodou, že se Duna na stříbrné plátno vždy stěhovala s obtížemi. Není to ve svém jádru vyloženě popíková sci-fi, takže představa některých, že k ní studio nadělá milion sequelů, prequelů a sidequelů byla naivní ještě před pandemií.

A teď, když už jsem očekávání patřičně zchladil, je potřeba říct, proč se jednoznačně těšit. Nová Duna je skvěle obsazená, vypadá nádherně a pravděpodobně se pokusí oslovit, jak hardcore fanoušky předlohy, tak diváky kořením nepolíbené. A dost možná si k tomu vybrala ideální čas. Jistě se shodneme na tom, že film podobného kalibru by bylo vhodné vidět v kině. Na VOD ale z Villeneuvea částečně padá onen tlak na výkon (čti výdělek stovek milionů dolarů), který se u Blade Runnera 2049 jaksi nedostavil. Navíc uvedením na HBO Max si Warneři možná umetou cestičku alespoň k odmávnutí seriálu, když už ne plnohodnotného pokračování, protože - a teď promlouvám hlavně k těm tzv. nepolíbeným - Villeneuve stihnul z mohutné předlohy v prvním filmu zadaptovat jen zhruba polovinu. Jen ti největší optimisté čekali, že film v kinech vydělá dost, aby vznik sequelu obhájil, ale v nové době a při tlaku na původní obsah se snad Warneři přemluvit nechají. I proto byste se na Dunu měli podívat na ofiko placeném účtu HBO, pokud to bude jen trochu možné. Hlasujete tím o vzniku nových filmů víc než kdykoliv dříve. (imf)

The Matrix 4

Datum premiéry: 22. prosince
Film se dočká premiéry na: HBO Max
Poznávací znamení: Neo a Trinity jsou zpět a nikdo nechápe, jak je to možné.
Index natěšenosti: 8,5/10
KarelR očekává: Překombinované zklamání, které trochu spasí jen nostalgie a Reevesovo charisma.
Vytáhni v hospodě: Vrací se Neo a Trinity, to víme všichni. Absentují však agent Smith a Morpheus, což už je docela překvapivé a z vyjádření Hugo Weavinga a Laurence Fishburna je poznat, že je to oba trochu mrzí. Možná vás překvapí, že za svůj návrat (neúspěšně) hodně loboval Joe Pantoliano alias zrádný Cypher z jedničky. Prý několikrát telefonoval Laně a zásoboval jí nápady, jak by se jeho postava mohla vrátit.

No, nevíme fakticky nic, takže nějak rozumně zaplácnout dva odstavce bude docela fuška. Zkusím to přes nostalgii. U mě je právě Matrix tím prvním nezapomenutelným zážitkem, který mě naučil milovat filmy. Bylo mi 13, v kině jsem předtím byl jenom párkrát a najednou se přiřítil Neo laškující s Trinity v latexu, Morfeus, agent Smith, bullet time, cool Nokie a já se z toho zážitku napoprvé málem pos*al. Dvojka mě donutila půl roku spekulovat, kdo je (a proč je) architekt a trojka to celé docela uspokojivě ukončila (byť mě krapet zklamala). Neo a Trinity každopádně konec Matrixu Revolutions nepřežili, že? ŽE?

Vážně nemám tušení, jak chce návrat milenců ze Zionu Lana Wachovski vysvětlit a pevně doufám, že se nedočkáme (u Marvelu populárního) multiversa naroubovaného na osmý restart Matrixu, ale něčeho originálnějšího a zajímavějšího. Index natěšenosti tentokrát berte s velkou rezervou, protože se vlastně dost bojím a moji bojácnost jenom podporují útržky pocházející od Keanu Reevese (inspirující příběh, love story, nezamíříme do minulosti, akce bude dobrá). Ale čert to vem, je to Matrix a těšit se budu. Snad se o Vánocích všichni potkáme v kinech a nebudeme nuceni konzumovat blockbustery ještě pořád doma. (TedGeorge)

Cry Macho

Datum premiéry: Pravděpodobně ve druhé polovině roku
Film se dočká premiéry na: HBO Max
Poznávací znamení: Devadesátiletý Clint Eastwood režíruje stejně starého Clinta Eastwooda.
Index natěšenosti: 8,5/10
KarelR očekává: Další eastwoodovskou pecku!
Vytáhni v hospodě: N. Richard Nash napsal stejnojmennou knihu už v roce 1975 a právě řešený film Clinta Eastwooda rozhodně není první pokus o adaptaci. Už v roce 1991 se uvažovalo o filmu, ve kterém si měl hlavní roli zahrát Roy Scheider, a před deseti lety se měl hlavní úlohy dokonce zhostit Arnold Schwarzenegger. 

Clint Eastwood po Gran Torino oznámil, že s herectvím končí. Následující roky ale ukázaly, že kecal. A my se na něj vůbec nezlobíme, protože ikonických osobností jako on v Hollywoodu moc není. A navíc se nebojí pracovat s faktem, že mu je devadesát. Jeho hrdinům taky a vůbec nic jim to neubírá na zajímavosti, jak ukázal nedávný Pašerák. Eastwoodovu novinku Cry Macho navíc píše Nick Shenk, jenž měl na starosti právě Gran Torino a Pašeráka a pracoval třeba i na Narcos. Podle všeho ani tentokrát nemáme čekat nějak strhující příběh, ale pomalu vyprávěné drama, jehož hrdinou bude drsňák v letech. Prostě Eastwood.

 

Tentokrát se podíváme na konec sedmdesátých let a hlavním hrdinou bude chlapík jménem Miko. Kdysi to byla hvězda a jezdec rodea, teď je to ovšem stařík, jenž na tyhle časy jen vzpomíná. Rozhodně však nevyměknul. Jeho bývalý šéf si ho najme, aby odjel do Mexika a našel tam jeho bývalou manželku, která chlastá první ligu a utekla s jeho synem. A Miko má kluka dostat zpátky do USA. Dva hrdinové spolu nemají nic společného, ale čeká je dlouhá cesta přes mexický venkov a Texas a Miko dostane příležitost svému pasažérovi ukázat, co to znamená být dobrý člověk a správný chlap. A možná, že díky tomu vykoupí i svoje staré hříchy. Zní to jako typický eastwoodovský film. A přesně to chceme. (Mr. Hlad)

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace