Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Rok v kostce 2019 - 1. část


ikona
Mr. Hlad
alitaavengersbrad pittdisneyjohn wickjokerkeanu reevesmandalorianmartin scorsesemoviezonenejnej roknetflixonce upon a time in hollywoodready or notrobert downey jr.rok v kostce
Nejlepší herci, nejvydařenější soundtracky, nejefektnější bitky, nejbizarnější bizarnosti a spousta dalšího. 

Rok 2019 se v kinech docela povedl. Avengers přepisovali tabulky největších hitů všech dob, korejský Parazit se stal prvním neanglicky mluveným filmem, který vyhrál Oscara v kategorii Nejlepší film (i když samozřejmě až letos), rozjelo se další kolo streamovacích válek, Martin Scorsese omlazoval herecké legendy a Joaquin Phoenix ukázal, že comicsy fakt nemusí být jen pro děti. Zkrátka toho bylo dost a nejspíš už jsme to všichni zvládli i vstřebat. Takže je ideální čas na to, abychom se podívali i na první půlku našeho Roku v kostce. 

NEJVĚTŠÍ BIZARNOST

Redakční tip - Že nikdo nezastavil Cats

 Představte si, že najmete oscarového režiséra, hereckou elitu, jednu z největších hudebních hvězd současnosti a dáte jim nějakých sto milionů na to, aby převedli na plátna kin legendární muzikál. A pak vám pustí věc, ze které vám musí být regulérně fyzicky zle a nepříjemně. To se fakt nenašel nikdo, kdo by přikázal, aby se ta bezbožnost spálila? To si doopravdy někdo myslel, že tohle v kinech může uspět? Že v době, kdy se memy po síti šíří rychleji než regulérní zpravodajství, nechají diváci na Cats nit suchou? Vážně se nenašel nikdo, kdo by tenhle extrémní kočičí výměšek nezastavil před tím, než v něm ze sebe všichni udělali úplné blbce a budou muset žít s tím, že běhali nazí a chlupatí před kamerou v jednom z nejsměšnějších filmů vůbec? Ne? Tak holt ne.

Osobní tip Civala: Že český divál vleze doopravdy na každou romantiku - Přes prsty a Ženy v běhu byly velké romantické hity, u nichž se to dalo čekat. Hvězdy, řemeslo... Ale že kina naplní i srágory jako Román pro pokročilé, Ženská na vrcholu, Špindl 2 a Šťastný nový rok (a o chvíli později i Příliš osobní známost a Chlap na střídačku), to mě fakt fascinuje.

Osobní tip imfa: T-800 jako prodavač záclon - Terminátor ze mě vyšuměl jak Coca-Cola s mentosem, ale na vousatého Arnieho, jak někde v americkém zapadákově užívá robodůchod po splnění mise, schovává před rodinou své kybernetické já a prodává záclony s beruškami, na toho nezapomenu ještě hodně dlouho. V Saturday Night Live by to byl věru hezký segment. Uprostřed vážně míněného terminátořího sequelu už jen rezignovaně pokývete hlavou. Temný osud se pokoušel řadu věcí dělat přelomově, u jiných rezignoval na slepé následování cameronových vzorů. A tady? Myslím, že Arnie definitivně pochopil, že ty poslední chvíle před velkými kamerami je potřeba si hlavně užít. Ten chlápek nemůže svůj odkaz poskvrnit, i kdyby se snažil sebevíc. Tak proč se trochu nepobavit.

Osobní tip KarlaR: Finále Skleněného - Co to k***a bylo?! Jediné, co Skleněného celou dobu drží na nohou, je napětí, jak to Shyamalan celé zakončí. A on místo nějakého rafinovaného/alespoň trochu epického finále zvolí fackovanou před ústavem, při níž se Bruce Willis utopí v kaluži? No to si snad dělá…

Osobní tip Mr. Hlada: Reakce na zrušení Topserialy.cz – V Česku je pirátství možná běžnější, než by bylo záhodno. Budiž. Ale že má někdo potřebu začít vyřvávat do světa, jak moc je naštvaný, že nemůže nelegálně koukat na svoje oblíbené filmy a seriály a vůbec mu nedocvakne, že se vlastně pohoršuje nad něčím, k čemu by se radši neměl hlásit, to mi hlava nebere. To už je jen krok k tomu, aby kapsáři založili odbory a vyžadovali v ulicích míň policajtů… Když někdo pirátí, bylo by fajn, kdyby u toho ze sebe ještě nedělal veřejně idiota.

Osobní tip Rimsyho: Červi U Zlaté rukavice - Celá novinka Fatiha Akina je jedno velké fuj, fuj, fuj. Po zámořském úspěchu thrilleru Odnikud měl dveře do Hollywoodu otevřené, jenže když si v takové fázi kariéry někdo řekne, že se raději ponoří do šedi a hnusu hamburských sedmdesátek, nemůže být úplně normální. Přesně to dokazuje i scéna, v níž červi z tlejících těl propadávají do jídla v bytě o patro níž. Takhle si řecká rodina nedělní oběd rozhodně nepředstavovala, ale všichni fanoušci naturalismu a hlubokých lidských poklesků si režnou (anti)estetiku Fritze Honky se spokojeným ublinknutím vychutnali. 

Osobní tip TedGeorge: Liberec si hraje na Prahu ve Spider-Manovi - Jak jistě dobře víte, Spider-Man: Daleko od domova se natáčel i v naší kotlině. Feigeho miliony sice dovolily tvůrcům natáčet na liduprázdném Karlově mostě, ale už se asi nedostalo na dolary potřebné k zavření Staromáku. A právě tady nastupuje na scénu Liberec, respektive jeho Benešovo náměstí suplující drahé pražské reálie. To ve filmu bouchalo s takovou intenzitou, že to museli vidět i v Jablonci a s hrdými libereckými patrioty machrujícími účastí jejich krajského města v hollywoodském blockbusteru je od té doby k nevydržení. 

Osobní tip Spoonera: Cokoliv ve Skleněném - Ne, tady opravdu nejde vybrat jen jeden moment. Skleněný totiž servíruje jednu bizarnost za druhou a M. Night Shyamalan ukazuje, jak to vypadá, když už jste s nápady v řiti a nemáte ani špetku tvůrčí soudnosti. A ještě si do toho všeho vlastně vytřete zadek se svým nejlepším filmem. Vlastně nevím, co mě na tomhle failu roku fascinuje víc. Jestli rádoby chytré (ale přitom naprosto stupidní) dialogy o ničem, nelogické chování postav, nebo nechtěně parodický konec vypadající jak z céčkového seriálu. Možná nejbizarnější je ovšem fakt, že mnoho diváků i přesto tento pitomý slepenec považuje za chytré nastavení zrcadla současným komiksárnám.

Osobní tip do_oda: De-aging v Irishmanovi - Když digitálně omlazený Joe Pesci osloví v úvodu (takže asi ve třicáté minutě) Irishmana digitálně omlazeného De Nira "chlapče", zatímco oba herci furt vypadají na svůj věk, akorát hnusnější, nemůžu si pomoct, ale cítím se tak nějak trapně za oba. Nejvíc ale asi za Scorseseho pokud si myslel, že mu taková scéna fakt projde.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace