Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Rok v kostce 2019 - 1. část


ikona
Mr. Hlad
alitaavengersbrad pittdisneyjohn wickjokerkeanu reevesmandalorianmartin scorsesemoviezonenejnej roknetflixonce upon a time in hollywoodready or notrobert downey jr.rok v kostce
Nejlepší herci, nejvydařenější soundtracky, nejefektnější bitky, nejbizarnější bizarnosti a spousta dalšího. 

Rok 2019 se v kinech docela povedl. Avengers přepisovali tabulky největších hitů všech dob, korejský Parazit se stal prvním neanglicky mluveným filmem, který vyhrál Oscara v kategorii Nejlepší film (i když samozřejmě až letos), rozjelo se další kolo streamovacích válek, Martin Scorsese omlazoval herecké legendy a Joaquin Phoenix ukázal, že comicsy fakt nemusí být jen pro děti. Zkrátka toho bylo dost a nejspíš už jsme to všichni zvládli i vstřebat. Takže je ideální čas na to, abychom se podívali i na první půlku našeho Roku v kostce. 

NEJVTIPNĚJŠÍ SCÉNA

Redakční tip - Vaření perníku v Party Hard

Martin Pohl alias Řezník se pustil do svého zatím nejrozsáhlejšího projektu, přestože punkové kořeny jsou na téhle hodně ujeté prcičkářské variaci samozřejmě stále jasně patrné. Trable tria středoškoláků směřující k vyhlíženému zásunu parodují žánrové motivy teenagerských komedií s takovou přepáleností, že nikdo jiný než nejkontroverznější český rapper by si na to snad ani netroufl. Vrcholem je pak scéna, v níž se kamarádi za pomoci sídlištního drogového magnáta romského původu rozhodnou využít školní laboratoře k přípravě pervitinu. Kritika stárnoucího učitelského sboru? Rozhořčení nad dostupností nebezpečných látek? Obžaloba společnosti, jež v mladých lidech probouzí zdánlivou nutnost návykových látek pro stmelování kolektivu? Na přesahy zapomeňte, Pohl svým velmi nekonvenčním způsobem servíruje přestřelku hlášek a drtivě absurdních momentů, díky nimž zavzpomínáte na školní trable se slzami v očích – nejen od nostalgie, ale i smíchu. (Rimsy)

Osobní tip Civala: Bitka z Parazita - Bitka s dalším zájemcem o pohodlí nóbl vily je nejen originální, ale díky své černohumornosti i neskonale vtipná. Smál jsem se v děsu, tak jak se to stává snad jen u korejských pecek.

Osobní tip imfa: Disneyho princezny v Raubíř Ralf a internet - Jakkoliv mám pokračování Ralfa v loňských zklamáních, protože se v závěru promění v těžkopádné mravoučné klišé, dokázali se tvůrci občas vybičovat k nádherným štulcům, takže když na internetu Ralf navštíví Disneyho sekci a Vanilopka se propadne k Disneyho princeznám, je to neuvěřitelná kanonáda gagů a zároveň odpověď na všetečné otázky fanoušků po prvním díle, totiž jestli je každá animovaná princezna v disneyovkách zároveň příslušnice téhle elitní kreslené šlechty. Věřte, že odpověď pobaví a zaujme nejen malé holčičky. Skoro bych vlastně řekl, že ta pětiminutová sekvence stála za ty dvě stovky na lístek do kina.

Osobní tip KarlaR: Potitulková scéna Zombielandu 2 - Bill Murray je bůh a scenáristé Zombielandu ho znovu využili na jedničku s hvězdičkou. Vidět rozjezd zombie nákazy z jeho pohledu tak, že vykydlí pár novinářů a utrousí při tom přesně ty správné hlášky, nemá chybu. A ten Garfield 3 je vyloženě na metál!

Osobní tip Mr. Hlada: Sjetá Charlize Theron ve Srážce s láskou řeší mezinárodní incident – Už dlouho mám pocit, že Charlize Theron bude ve skutečnosti strašně sympatická ženská, se kterou bude hrozná sranda. Ve Srážce s láskou se sice musela tvářit většinu času alespoň poloseriózně, ale moment, kdy se sjede extází a následně vyjednává s únosci přes satelit, byl jednoduše lahůdkový a já u něj řval smíchy.

Osobní tip Rimsyho: Adam Driver se v Manželské historii omylem podřeže - Noah Baumbach rozhodně netočil romantickou komedii a většina stopáže Manželské historie je proto spíše emočně vysilující. Jenže i sledování toho, jak se dvěma vcelku sympatickým a hodným lidem pod rukama rozpadá vztah, občas přinese trochu té všední komiky. A když už se objeví, dokáže pobavit. To je případ i návštěvy sociální pracovnice, kde se snaživý otec musí prezentovat jako spořádaný člověk. Zdánlivě nevinný trik s nožem se podaří Baumbachovi posunout do takové roviny trapnosti a absurdna, že většina crazy komedií musí jen uznale pokývat. 

Osobní tip TedGeorge: Caitriona Balfe sleduje, jak se pere Bale s Damonem v Le Mans 66 - Nevím, co bych na Le Mans 66 pochválil dřív. Suverénní režii čím dál lepšího Jamese Mangolda? Dech beroucí závěrečný závod? Herecké výkony přesně obsazených závodníků, inženýrů a manželek? Kulervoucí biják miluje snad celá redakce a já na tomto místě zmíním vtipnou scénou, která se odehrává chvíli po vyškrtnutí Kena Milese z účasti na nejbližších závodech. Carol Shelby si to s ním jde vyříkat, tvrdohlavá dvojka se porve v parku před barákem a vše pobaveně sleduje Milesova manželka Mollie (ve všech směrech božská Caitriona Balfe), která na závěr vyčerpaným rváčům nabídne Colu.

Osobní tip Spoonera: Konec Krvavé nevěsty - Mám rád konce, ve kterých hlavní postava dostane po všem tom pekle a teroru možnost vykonat, či v tomto případě aspoň sledovat, adekvátní brutální satisfakci. A tvůrci Krvavé nevěsty mi tento moment přinesli nejen v dost nekompromisním duchu, ale navíc s velkou porcí černého humoru a ironickou hláškou z úst skvělé Samary Weaving. Umírání záporáků už dlouho nebylo zábavnější.

Osobní tip do_oda: David Novotný nechápe hlasování ve Vlastnících - Buď jsem loni viděl málo komedií, nebo byli Vlastníci fakt to nejvtipnější, co se za ten uplynulý rok v kinech urodilo. Těžko říct, každopádně ťulpas a přerostlé dítě v jednom Davida Novotného si veškeré scény při jednání vlastníků kradl pro sebe a já se u toho vrcholně bavil, takže zdejší zmínka právem zasloužená.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace