Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuze k článku Ad Astra: Recenze

příspěvky 121 - 140 Napsat příspěvek

Spoilery k zápletce

"Nic jsem nenalezl." Obdivuji tvůrce za odvážný krok zobrazit lidské hledání mimozemské civilizace bez výsledku. Skutečnost asi bude taková, pokud si oni nenajdou nás.

Ovšem na šokující odhalení, či zapamatovatelný závěr je to žalostně málo. Obětoval celý život, aby nenašel nic a nedokázal se s tím smířit. Tohle je osud spousty vědců i věřících.

Chyběl mi tu větší důraz na prázdnotu, páč závěrečná scéna vyzařovala spíše světlo než temnotu - syn nechce skončit jako jeho otec.

730154
[spoiler][i]"Nic jsem nenalezl."[/i] Obdivuji tvůrce za odvážný krok zobrazit lidské hledání mimozemské civilizace bez výsledku. Skutečnost asi bude taková, pokud si oni nenajdou nás. Ovšem na šokující odhalení, či zapamatovatelný závěr je to žalostně málo. Obětoval celý život, aby nenašel nic a nedokázal se s tím smířit. Tohle je osud spousty vědců i věřících. Chyběl mi tu větší důraz na prázdnotu, páč závěrečná scéna vyzařovala spíše světlo než temnotu - syn nechce skončit jako jeho otec. [/spoiler]
Spoilery k zápletce
3 0
reagují: Joker_George
reagovat
reaguje na: do_Od
Náctiletí budou hodnotit na RT?
730141
Náctiletí budou hodnotit na RT?
730135
1 0
reagovat
:(

Přišlo mi to totálně bezduchý, odflakly, nedotazeny. Pitt a pár hezkejch záběru to tentokrát moc nezachranujou. 
730136
*:(* Přišlo mi to totálně bezduchý, odflakly, nedotazeny. Pitt a pár hezkejch záběru to tentokrát moc nezachranujou. 
1 -1
reagovat
reaguje na: Ex-SOLDIER
To je tak, když pomaleji plynoucí drama prodáváš přes akční scény na Měsíci a pak ti na to přijdou znudění teenageři co usnou s čumákem v míse popcornu, protože #boring.
730135
To je tak, když pomaleji plynoucí drama prodáváš přes akční scény na Měsíci a pak ti na to přijdou znudění teenageři co usnou s čumákem v míse popcornu, protože #boring.
730131
11 0
reagují: Joker_George
reagovat
Za čtvrtek 1.5 mega, krapet lepší, než First Man nebo Arrival.
Ale divácké skóre na rottenech 58%. (Ale je započítáno zatím 191 hlasů)

Oooof.
730131
Za čtvrtek 1.5 mega, krapet lepší, než First Man nebo Arrival. Ale divácké skóre na rottenech 58%. (Ale je započítáno zatím 191 hlasů) Oooof.
0 0
reagují: do_Od
reagovat
interstellar sem v kine pretrpel ale v telce s dabingem me jeho tupost zacla bavit. 
730129
interstellar sem v kine pretrpel ale v telce s dabingem me jeho tupost zacla bavit. 
3 -13
reagovat
reaguje na: Randal K.
prvni clovek, co napsal o zrnitem obrazu. ja jsem byl v imaxu a pro me to bylo celkem tragicke. pripadal jsem si, jako kdybych pustil dvd na uhd televizi. pujdu jeste do normalniho kina a verim, ze to tak markantni nebude

muj nazor jsem psal v prvnich dojmech. na rozdil od interstellaru, ktery jsem videl 8x a i po 9. me dostane, tak Ad Astra videna v patek a uz o vikendu to ve me nic nezanechalo. ten scenar je imho relativne jednoduchy. vizual super, ale chtel jsem vetsi emocni zaprah, coz urcite slo do scenare zakomponovat.
730126
prvni clovek, co napsal o zrnitem obrazu. ja jsem byl v imaxu a pro me to bylo celkem tragicke. pripadal jsem si, jako kdybych pustil dvd na uhd televizi. pujdu jeste do normalniho kina a verim, ze to tak markantni nebude muj nazor jsem psal v prvnich dojmech. na rozdil od interstellaru, ktery jsem videl 8x a i po 9. me dostane, tak Ad Astra videna v patek a uz o vikendu to ve me nic nezanechalo. ten scenar je imho relativne jednoduchy. vizual super, ale chtel jsem vetsi emocni zaprah, coz urcite slo do scenare zakomponovat.
730107
1 0
reagovat
reaguje na: Snipsley
Teda já tam toho Boha vůbec necítil ani neviděl. Tam asi každý vidí jen to co chce :D A máš pravdu, podle mě to i to Ztracené město Z někdy dost připomíná a rejža to asi tak i chtěl, ale pak jako by někdo řekl: "hele, to chce taky akci, trochu výbuchů, nějaký opice a pády z Termosféry..." a bylo to :D
730123
[spoiler]Teda já tam toho Boha vůbec necítil ani neviděl. Tam asi každý vidí jen to co chce *:D* A máš pravdu, podle mě to i to Ztracené město Z někdy dost připomíná a rejža to asi tak i chtěl, ale pak jako by někdo řekl: "hele, to chce taky akci, trochu výbuchů, nějaký opice a pády z Termosféry..." a bylo to :D[/spoiler]
730119
6 0
reagovat
reaguje na: Lukassek
Jo, takhle by to o něco víc připomínalo Ztracené město Z, kde borec pro své pátrání obětoval úplně všechno. Tento film si ale prošel docela produkčním peklem, ne? Původní vize se asi měnila.
730120
Jo, takhle by to o něco víc připomínalo Ztracené město Z, [spoiler]kde borec pro své pátrání obětoval úplně všechno[/spoiler]. Tento film si ale prošel docela produkčním peklem, ne? Původní vize se asi měnila.
730117
0 0
reagovat
reaguje na: speta.jr
Však v tom si neodporujeme. Křesťanské poselství mi tu nevadí, nebylo to na sílu, a ta "krása naší jedinečnosti" se dá chápat i bez biblického Boha.
730119
Však v tom si neodporujeme. [spoiler]Křesťanské poselství mi tu nevadí, nebylo to na sílu, a ta "krása naší jedinečnosti" se dá chápat i bez biblického Boha.[/spoiler]
730115
0 -1
reagují: Lukassek
reagovat
V Imaxu to byla pecka! Vic takovych sci-fi.

BTW našel jsem si "novinku" z roku 2017:

V Ad Astra si zahraje chlapíka jménem Roy McBide, jehož otec se před dvaceti lety vydal na cestu k Neptunu, kde chtěl pátrat po existenci mimozemského života. A už o něm nikdy nikdo neslyšel. Teď na podobnou cestu vyráží i Roy a chce zjistit, co se stalo. Problém je v tom, že Neptun je celkem daleko a dostat se k němu zabere pár let. A během té doby se to na Royovi a jeho psychice nejspíš hodně ošklivě podepíše. ... Gray prohlásil, že chce natočit film, jenž by zobrazil cestování vesmírem co nejrealističtěji a příběh přirovnává k románu Srdce temnoty, který sloužil i jako inspirace klasické Apokalypse. 

Tak nevím, budto jsem videl jiny film nebo ten scenar (pointu filmu) uplne zmenily.
730117
V Imaxu to byla pecka! Vic takovych sci-fi. BTW našel jsem si "novinku" z roku 2017: [i]V Ad Astra si zahraje chlapíka jménem Roy McBide, jehož otec se před dvaceti lety vydal na cestu k Neptunu, kde chtěl pátrat po existenci mimozemského života. A už o něm nikdy nikdo neslyšel. Teď na podobnou cestu vyráží i Roy a chce zjistit, co se stalo. Problém je v tom, že Neptun je celkem daleko a dostat se k němu zabere pár let. A během té doby se to na Royovi a jeho psychice nejspíš hodně ošklivě podepíše. ... Gray prohlásil, že chce natočit film, jenž by zobrazil cestování vesmírem co nejrealističtěji a příběh přirovnává k románu Srdce temnoty, který sloužil i jako inspirace klasické Apokalypse.  [/i]Tak nevím, budto jsem videl jiny film nebo ten scenar (pointu filmu) uplne zmenily.
3 0
reagují: Snipsley
reagovat
reaguje na: Snipsley

Pointa

Ano takhle to nejak rekl, ale ja v tom teda videl pointu, ke ktere to celou dobu smerovalo: "Zadny zivot jinde neni, takze Buh existuje". Krestanstvi se tam tahne i jinymi tematy a tim nemyslim, to ze se tam vsichni modli, ke vsem svatym.
730115
[spoiler]Ano takhle to nejak rekl, ale ja v tom teda videl pointu, ke ktere to celou dobu smerovalo: "Zadny zivot jinde neni, takze Buh existuje". Krestanstvi se tam tahne i jinymi tematy a tim nemyslim, to ze se tam vsichni modli, ke vsem svatym.[/spoiler]
Pointa
730110
1 -1
reagují: Snipsley
reagovat
Uplne nejvic skoda byla, kdyz voice over rekl neco ve smysu "nenasel zadny inteligentni zivot, ale neuvedomil si, ze v tom, ze jsme jedini, je ta krasa" 
Tohle Bradovo uvedomneni, kdyby dokazali nejak ukazat, byla by to hrozna pecka.
730110
[spoiler]Uplne nejvic skoda byla, kdyz voice over rekl neco ve smysu "nenasel zadny inteligentni zivot, ale neuvedomil si, ze v tom, ze jsme jedini, je ta krasa"  Tohle Bradovo uvedomneni, kdyby dokazali nejak [i]ukazat[/i], byla by to hrozna pecka.[/spoiler]
1 -1
reagují: speta.jr
reagovat
8/10 

Koláž First Mana (zrnitý "civilný" vizuál), Interstellar (rodinné vzťahy), Gravitácie (efektné oblety vesmírnych staníc a hlavný hrdina hľadajúci zmierenie) a kupodivu Apocalypse now. Silná náladovka, čo nesadne každému. Gray balansuje na hranici komercie a artovky.  

Nie som ale fanúšikom onoho firstmanovského zrnitého vizuálu. Hoytemova kamera je úplná topka, ale v ligotavejšom, uhladenejšom balení (napr. ako Blade Runner 2049) by bol film (ešte väčšia) pastva pre oči.

Pitt takto dobre nehral už dlho, minimálne od Jesseho Jamesa. Nie som si istý či mi úplne šmakuje pointa, ale je pomerne nápaditá. 

Za mňa spokojnosť - je to elegantné, technicky na vysokej úrovni a inteligentné, ale nie na úkor zrozumiteľnosti.  
730107
8/10  Koláž First Mana (zrnitý "civilný" vizuál), Interstellar (rodinné vzťahy), Gravitácie (efektné oblety vesmírnych staníc a hlavný hrdina hľadajúci zmierenie) a kupodivu Apocalypse now. Silná náladovka, čo nesadne každému. Gray balansuje na hranici komercie a artovky.   Nie som ale fanúšikom onoho firstmanovského zrnitého vizuálu. Hoytemova kamera je úplná topka, ale v ligotavejšom, uhladenejšom balení (napr. ako Blade Runner 2049) by bol film (ešte väčšia) pastva pre oči. Pitt takto dobre nehral už dlho, minimálne od Jesseho Jamesa. Nie som si istý či mi úplne šmakuje pointa, ale je pomerne nápaditá.  Za mňa spokojnosť - je to elegantné, technicky na vysokej úrovni a inteligentné, ale nie na úkor zrozumiteľnosti.  
2 0
reagují: ovmartin23
reagovat

5/10

Křesťanské scifi je jak křesťanský metal, na povrchu to zní dobře, ale chybí tomu srdíčko.
730100
Křesťanské scifi je jak křesťanský metal, na povrchu to zní dobře, ale chybí tomu srdíčko.
5/10
2 -2
reagovat
Jo, vypada a zni to krasne, svet je tam uveritelny, tohle vsechno je parada. Ale proc na to koukat, kdyz celou dobu vsechny dulezite pribehove pointy vypravi voice over Brada Pitta, misto abychom je videli? Taky proc komukoli fandit, kdyz jeden vyzabijel sve spolupracovniky.. a jeho syn taky. A zadny soud ho necekal, jen ciste svedomi, ze se konecne vyporadal se svym otcem.. naprosto nijakym zpusobem? Zklamani. Je to porad dobry, vsechna temata jsou tam bozi, jen to imho nebylo uchycene dost kulervoucne (a to neznamena, ze to musi vybuchovat). 3/5
730092
Jo, vypada a zni to krasne, svet je tam uveritelny, tohle vsechno je parada. Ale proc na to koukat, kdyz celou dobu vsechny dulezite pribehove pointy vypravi voice over Brada Pitta, misto abychom je videli? Taky proc komukoli fandit, kdyz [spoiler]jeden vyzabijel sve spolupracovniky.. a jeho syn taky. A zadny soud ho necekal, jen ciste svedomi, ze se konecne vyporadal se svym otcem.. naprosto nijakym zpusobem?[/spoiler] Zklamani. Je to porad dobry, vsechna temata jsou tam bozi, jen to imho nebylo uchycene dost kulervoucne (a to neznamena, ze to musi vybuchovat). 3/5
4 -3
reagovat

9/10

Režijně zdaleka nejsuverénnější film roku, srovnatelný leda s Parazitem a Tarantinem. Ať už se vám ta vize líbí, nebo ne, Gray ji utahuje do posledního šroubku a ani na vteřinu nezaváhá. Grandiózní filmmaking. 
730087
Režijně zdaleka nejsuverénnější film roku, srovnatelný leda s Parazitem a Tarantinem. Ať už se vám ta vize líbí, nebo ne, Gray ji utahuje do posledního šroubku a ani na vteřinu nezaváhá. Grandiózní filmmaking. 
9/10
6 -2
reagovat
reaguje na: Joker_George
Já jsme Zetko ještě neviděl, takže nemůžu soudit. Proto bych ho dohnat měl.
730082
Já jsme Zetko ještě neviděl, takže nemůžu soudit. Proto bych ho dohnat měl.
730078
0 0
reagovat
reaguje na: Cinefil
Já už jsem Astru viděl a jsem z ní unesený. Takže přemýšlím, jestli si hned dát přídavek, nebo počkat na kvalitnější zázemí.
730078
Já už jsem Astru viděl a jsem z ní unesený. Takže přemýšlím, jestli si hned dát přídavek, nebo počkat na kvalitnější zázemí.
730074
2 -1
reagují: Cinefil
reagovat
Pardon, ale tohle bylo giganticke zklamani. Po uzasnym mestu Z jsem cekal dalsi pecku a dostal jsem jen vylestenou bidu. Vizual, hudba a zvuk paradni, Pitt celkem fajn, pribeh totalne tragickej. Hlavne jako spoustu filmu posledni dobou to vlastne vubec nevi co to chce bejt. Obcas je to popcorn opice ve vesmiru, konecmej let skrz prstenec schovanej za dverma obcas se to tvari zase realne a clovek vlastne celou dobu nevi co si ztoho ma vybrat a na co se naladit. Za me 4/10 a zklamani.
730076
Pardon, ale tohle bylo giganticke zklamani. Po uzasnym mestu Z jsem cekal dalsi pecku a dostal jsem jen vylestenou bidu. Vizual, hudba a zvuk paradni, Pitt celkem fajn, pribeh totalne tragickej. Hlavne jako spoustu filmu posledni dobou to vlastne vubec nevi co to chce bejt. Obcas je to popcorn [spoiler]opice ve vesmiru, konecmej let skrz prstenec schovanej za dverma [/spoiler]obcas se to tvari zase realne a clovek vlastne celou dobu nevi co si ztoho ma vybrat a na co se naladit. Za me 4/10 a zklamani.
4 -1
reagovat
Komentáře
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se