Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Téma: 10 nejlépe placených herců v roce 2019


ikona
TedGeorge
adam sandlerant-manavengers: endgamebradley coopercaptain america: civil warcaptain america: the winter soldierdwayne johnsoniron manjackie chanjudd apatowjumanji: vítejte v džunglijungle cruisekevin feigemrakodrapmuzi v cernem: globalni hrozbapaul ruddrobert downey jr.top 10tržbywill smith
Desítka herců znovu vydělává (nejen v továrně na sny) astronomické sumy. Kdo urval první místo tentokrát? 

Moc nechápu, proč Forbes vydává svůj žebříček nejlépe placených (nejenom hollywoodských) herců zrovna v srpnu a počítá jejich gáže od prvního června předcházejícího roku do prvního června roku současného, ale budiž. Důležité je, že díky kombinací veřejně dostupných informací (BoxOfficeMojo, IMDb, Nielsen) a rozhovorů s novináři přezdívanými „byznys insideři“ sestavil Forbes svoji TOP desítku, kterou vám na následujících řádcích nabídnu i se svým (a Karlovým) komentářem.

Vy už jste jistě pohledem zabloudili na první místo, ale vězte, že i ostatní místa nabídnou zajímavé počtení. Především komiksovka Avengers: Endgame přinesla zasloužený jackpot hned několika hollywoodským nádeníkům. Mezi desítkou těch největších pracháčů za uplynulý rok najdete hned čtyři šťastné herce, kteří před lety řekli ano Kevinu Feigemu. Pro začátek se spokojili s relativně nízkou gáží, jen aby se letos konečně dočkali odměny za všechnu tu „dřinu“. To samozřejmě neplatí o všech (mává nám Robert Downey Jr.), ale netřeba hned na úvod řešit zbytečné detaily. Doufám, že si dobře počtete a do diskuze nám potom napište, kdo vám v žebříčku nejvíc chybí.

3. Robert Downey Jr.
Na kolik si přišel? 66
KarelR glosuje jeho úspěch: Letos je v topce asi úplně naposledy, co?
Autor článku s ním má vůbec nejraději: Kdybych napsal prvního Iron Mana, tak budu jenom citovat KarlaR. Takže Charlie Bartlett a pokud jste ten skvělej biják s Antonem Yelchinem dodnes neviděli, kupujte.
Cival s ním má nejraději: Přiznejme si, že do žádné role nedal Downey tolik srdíčka jako do Iron Mana. Takže jinde tolik neoslní. Jeho nejlepší filmy, ve kterých se objevil, jsou ale Fincherův Zodiac a Altmanovy Prostřihy.
Vytáhni v hospodě: Robert ušel za posledních dvacet let hodně dlouhou štreku. Za totální dno by asi šel označit srpen léta páně 1996, kdy ho policisté zastavili kvůli příliš vysoké rychlosti a zjistili při tom, že je opilý, má u sebe heroin a v kufru auta se mu válí odjištěná pistole.

Na spoilery se dnes už nehraje, a pokud jste doposud neviděli Avengers: Endgame, tak prostě máte smůlu. Živě si vzpomínám, jak Cival po posledním traileru Avengerů napsal do soukromé MovieZone diskuze něco ve smyslu: „Hele, oni toho Iron Mana vážně zabijou?“. Byť jsme všichni tušili, že nemůže 54letý Robert Downey Jr. pokračovat ve své roli Tonyho Starka do nekonečna, stejně jsme v hloubi duše doufali, že se ve filmu odebere na zasloužený odpočinek trochu jiným stylem, než se nakonec stalo. Díky bohu, že Marvel nakonec z filmu vystřihnul „klekací“ scénu, která snad až příliš lacině ždímala emoce. Downey se každopádně dočkal důstojného rozloučení se svou nejznámější rolí, k níž se kdysi dostal díky Jone Favreauovi a Kevinu Feigemu. Svých prvních 50 mega obdržel už v roce 2012 za první Avengers a současných 55 milionů čistých za čtyřku (Forbes tvrdí, že dostal 20 mega předem a 35 míčů jsou procenta za tržby z multiplexů) tedy není až takový nářez. V nadpise je každopádně numero 66 a tím pádem nám tu zůstává rozdíl 11 míčů. Zdrojový článek by podle všeho měl započítávat i "zálohu" za připravovaného Doctora Doolitlea.

 

2. Chris Hemsworth
Na kolik si přišel? 76,4
KarelR glosuje jeho úspěch: Vzhledem k tržbám jeho nemarveláckých filmů je to zázrak. Snad se mu v nich konečně začne dařit! 
Autor článku s ním má vůbec nejraději: Kdybych napsal Rivalové, tak vás nijak nepřekvapím. Takže tu zmíním moji oblíbenou hororovou haluz Chata v horách.
Cival s ním má nejraději: Vybírá si podobně špatně jako Evans a je v těch rolích podobně marný. Rivalové byl zázrak. Jediná výjimka z bez-marvelovského pravidla, nepočítáme-li tedy ten štěk v geniálním prvním Star Treku.
Vytáhni v hospodě: Podle všeho je to i mimo stříbrné plátno velký sympaťák, který je naprosto oddaný své rodině. Před pár lety se spřátelil s Mattem Damonem a vy teď klikněte na mírně hororovou historku Matta z koupání u Chrise "doma".

Největší šok prezentovaný ve forbesovském žebříčku? Souhlasím s vámi, je to právě stříbrná pozice Chrise Hemswortha. Ten je v mysli každého správného tržebního kecala zafixovaný jako tzv. Box office poison, který svou účastí mimo marvelácký vesmír potápí jeden drahý hollywoodský biják za druhým. Zapomeňte teď na jeho štěk ve Star Treku – mám na mysli mizerného Hackera, pořád ještě bolavé Krotitele duchů, Muže v černém 4 (ti mu však podle všeho vynesli slušný honorář vyplacený na dřevo předem), Zlý časy v El Royale, V srdci moře, tržebně zklamavší Rivaly a mohl bych klidně pokračovat. Druhé místo mu patří především díky vyjednaným procentům z profitu Endgame a Mužům v černém. Není tedy s podivem, že Chris jako jeden z mála původních marvelovských superhrdinů nepověsil svoje kladivo na hřebík a vrátí se minimálně v Thorovi číslo 4. Já být na jeho místě, tak Feigemu kývnu také.

 

1. Dwayne „The Rock“ Johnson
Na kolik si přišel? 89,4
KarelR glosuje jeho úspěch: Z finančního hlediska je to paráda, ale chtělo by to víc lepších kousků z ranku Hobbse a Shawa a míň provarů z ranku San Andreas a Rampage.
Autor článku s ním má vůbec nejraději: Kdybych napsal Jumanji: Vítejte v džungli!, tak budu zbytečně plýtvat slovy. Takže Vítejte v džungli.
Cival s ním má nejraději: Asi pořád Vítejte v džungli, Bergovu rozjetou parádu. Ale skvěle šlape i nové Jumanji.
Vytáhni v hospodě: Jeho děda si zahrál padoucha v bondovce Žiješ jenom dvakrát a Rock v té souvislosti vyslal do světa informaci, že by si jednou také rád zahrál bondovského záporáka. Hlavně tam nesmí být pavouci. Těch se totiž Dwayne bojí.

Není to už trochu nuda? Rock je znovu na piedestalu a nic na tom nezměnily propadáky z minulého roku Rampage a Mrakodrap. Jedna desková hra totiž vládla všem hollywoodským blockbusterům, a právě díky Jumanji to Dwayne zase vyhrál. Těch 23,5 mega předem (nebojte, dostane potom i procenta z čistého zisku) je totiž velká síla, která válcuje i nepřítomné Tomy Cruise, Hankse, Hollanda a Hiddlestona. Forbes dodává, že si Rock běžně říká o 15 % čistého profitu z jeho bijáků v kinech, nemluvě o 700 000 dolarech za epizodu jeho pomalu končícího HBO seriálu Hráči. Asi se shodneme na tom, že právě těch 89,4 milionu babek by si zasloužilo mnohem detailnější rozbor, ale bez nějakého toho tržebního tajemství by to nebylo ono. Tak co myslíte, dočká se Dwayne letos o Vánocích dalšího úspěchu s Jumanji dvojkou (dobrá, trojkou)? A bude díky vyjednaným procentům z profitů okupovat žebříček i příští rok, kdy by se měl představit v disneyovce Jungle Cruise a blockbusterové netflixovce Red Notice? Něco mi říká, že ano.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace