Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Téma: 10 nejlépe placených herců v roce 2019


ikona
TedGeorge
adam sandlerant-manavengers: endgamebradley coopercaptain america: civil warcaptain america: the winter soldierdwayne johnsoniron manjackie chanjudd apatowjumanji: vítejte v džunglijungle cruisekevin feigemrakodrapmuzi v cernem: globalni hrozbapaul ruddrobert downey jr.top 10tržbywill smith
Desítka herců znovu vydělává (nejen v továrně na sny) astronomické sumy. Kdo urval první místo tentokrát? 

Moc nechápu, proč Forbes vydává svůj žebříček nejlépe placených (nejenom hollywoodských) herců zrovna v srpnu a počítá jejich gáže od prvního června předcházejícího roku do prvního června roku současného, ale budiž. Důležité je, že díky kombinací veřejně dostupných informací (BoxOfficeMojo, IMDb, Nielsen) a rozhovorů s novináři přezdívanými „byznys insideři“ sestavil Forbes svoji TOP desítku, kterou vám na následujících řádcích nabídnu i se svým (a Karlovým) komentářem.

Vy už jste jistě pohledem zabloudili na první místo, ale vězte, že i ostatní místa nabídnou zajímavé počtení. Především komiksovka Avengers: Endgame přinesla zasloužený jackpot hned několika hollywoodským nádeníkům. Mezi desítkou těch největších pracháčů za uplynulý rok najdete hned čtyři šťastné herce, kteří před lety řekli ano Kevinu Feigemu. Pro začátek se spokojili s relativně nízkou gáží, jen aby se letos konečně dočkali odměny za všechnu tu „dřinu“. To samozřejmě neplatí o všech (mává nám Robert Downey Jr.), ale netřeba hned na úvod řešit zbytečné detaily. Doufám, že si dobře počtete a do diskuze nám potom napište, kdo vám v žebříčku nejvíc chybí.

10. Will Smith
Na kolik si přišel? 35 (milionů dolarů)
KarelR glosuje jeho úspěch: Konečně comeback, už bylo na čase!
Autor článku s ním má vůbec nejraději: Kdybych napsal Aladin, tak mě v diskuzi ukřižujete. Takže Já, Robot.
Cival s ním má nejraději: Mannova Aliho, sci-fi pecku Já, robot a samozřejmě Bayovy Mizery. Oba díly. A snad brzo i všechny tři.
Vytáhni v hospodě: Asi všichni jste už někde zaslechli, že Will kdysi odmítnul roli Nea v Matrixu. Ale víte, že Smithovi kdysi producenti nabídli roli Kal-Ela v blockbusteru Superman se vrací? A což takhle role Djanga ve stejnojmenném filmu Quentina Tarantina? Rozhodně však nebudete vědět, že Willovi kdysi před nosem přistála role Prota v K-Paxu. Díky bohu, že jí nevzal a místo něho zaskočil Kevin Spacey.

Bývaly doby, kdy Will každý rok okupoval stupně vítězů a za každou roli bral minimálně 20 mega plus procenta z profitu. Počínaje rokem 2013 však herec učinil hned několik špatných rozhodnutí (Po zániku Země, Zimní příběh, flirtování se Scientologií), a byť ho svým způsobem trochu zachránil Netflix s Brightem, až Aladin potvrdil jeho návrat do první hollywoodské ligy. Jeho džin byl přitom hejtován už po prvním teaseru a snad jen Cival od samotného začátku věřil, že Will neudělá ostudu odkazu Robina Williamse a vystřihne svého mo(u)drého služebníka ke spokojenosti všech diváků. A že jich bylo. Aladin se stal jedním z největších překvapení letní sezóny v kinech a k dnešnímu dni přepočítává více než 1 040 milionů dolarů v celosvětových tržbách. Je to ten hlavní důvod, proč si Will došel pro slušných 35 mega a desáté místo ve forbesovském žebříčku? Ano, ale musíte ještě přičíst nějaký ten milion babek, které Will obdržel předem za všelijak vypadajícího Blížence.

 

9. Paul Rudd
Na kolik si přišel? 41
KarelR glosuje jeho úspěch: Marvelácká anomálie, spíš mě zajímá, co s Paulem bude dál. Ve Fázi 4 totiž zatím nefiguruje...
Autor článku s ním má vůbec nejraději: Kdybych napsal Bezmocnou (Clueless), tak mě vyhodí z redakce. Takže Zprávař.
Cival s ním má nejraději: Zbouchnutou, protože je to romantickej klenot a má tam božskou paní.
Vytáhni v hospodě: Kdysi se ucházel o roli Jacka Dawsona v Titanicu a bohužel pro něj jí nezískal. Miluje seriál Ztracení, kapelu Rush, Shakespeara, Setha Rogena a svou ženu Julii.

Ještě donedávna platilo: Paul Rudd = Judd Apatow. Herec, který funguje v Hollywoodu už od roku 1995, si totiž až do roku 2015 připisoval svoje největší kasovní trefy především ve filmech, které režíroval nebo produkoval právě Judd. Co se stalo před čtyřmi lety? Kevin Feige, respektive Ant-Man. Půl miliardy padlo, jako když se nechumelí, a Paul se od té doby vyskytnul v Občanské válce, druhém Ant-Manovi a posledních (posledních?) Avengers. Právě díky registrovanému partnerství s myšákem a Marvelem je Rudd poprvé a naposledy v historii v žebříčku těch nejlépe placených herců, a já vám na tomto místě vážně nemusím připomínat proč. Avengers: Endgame znamenali velkou finanční výhru pro většinu herců a hereček, kteří kdysi podepsali s Feigem smlouvu na x filmů s tím, že se dočkají jackpotu, až si vyslouží svoje ostruhy. Paulovi těch reportovaných 41 mega na prahu padesátky vážně přeju.

 

8. Chris Evans
Na kolik si přišel? 43,5
KarelR s velkou radostí glosuje jeho úspěch: Zasloužený balík! Dodnes nechápu, jak může v roli Kapitána Ameriky fungovat zrovna drzý Evans.
Autor článku s ním má vůbec nejraději: Kdybych napsal druhý Captain America, tak budu příliš předvídatelný. Takže Ledová archa (Snowpiercer).
Cival s ním má nejraději: Je to sympaťák, ale vlastně s ním nemám rád skoro nic krom Sunshine, kde si ho popravdě už ani nevybavuju. Je holt trochu marnej, když nemá štít.
Vytáhni v hospodě: Schválně jestli teď bez podvádění odhadnete, v kolika filmech si zahrál se Scarlett Johansson? Zavřete ten Google! Máte svůj tip? Tak vězte, že jich bylo hned osm a konkrétně se jedná o Perfektní skóre, Holku na hlídání, Avengers, Captain America: Návrat prvního Avengera, Avengers: Age of Ultron, Captain America: Občanská válka, Avengers: Infinity War a Avengers: Endgame. Něco mi říká, že ti dva budou dobří přátelé.

Také si vzpomínáte na Evansovo vyjádření, že budou Avengers: Endgame nejen jeho poslední marvelovka, ale i jeho labutí píseň jako herce? No, při pohledu na plánovanou sci-fi Antoina Fuqui Infinite, která zamíří do kin po celém světě příští rok, to očividně nebude zas tak horké, ale trochu jsme se orosili. Evans si totiž správně patetického a patriotického Capa vystřihnul jako pán a na plátnech kin by nám jeho více či méně zarostlá tvář chyběla. Kde si za posledních 12 měsíců přišel na 43,5 melounu? Nalijme si čistého vína: detektivka střižená podle vzoru Agathy Christie Na nože mu přinesla tak maximálně desetinu jeho reportované dolarové pšenky. Za vším hledejte Kapitána Ameriku, který před pár měsíci chytnul Mjölnir a kina po celém světě explodovala nadšením. Budeš nám chybět, Steve, ale Peggy Carterovou ti přejeme.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace