Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Téma: 10 nejlépe placených herců v roce 2019


ikona
TedGeorge
adam sandlerant-manavengers: endgamebradley coopercaptain america: civil warcaptain america: the winter soldierdwayne johnsoniron manjackie chanjudd apatowjumanji: vítejte v džunglijungle cruisekevin feigemrakodrapmuzi v cernem: globalni hrozbapaul ruddrobert downey jr.top 10tržbywill smith
Desítka herců znovu vydělává (nejen v továrně na sny) astronomické sumy. Kdo urval první místo tentokrát? 

Moc nechápu, proč Forbes vydává svůj žebříček nejlépe placených (nejenom hollywoodských) herců zrovna v srpnu a počítá jejich gáže od prvního června předcházejícího roku do prvního června roku současného, ale budiž. Důležité je, že díky kombinací veřejně dostupných informací (BoxOfficeMojo, IMDb, Nielsen) a rozhovorů s novináři přezdívanými „byznys insideři“ sestavil Forbes svoji TOP desítku, kterou vám na následujících řádcích nabídnu i se svým (a Karlovým) komentářem.

Vy už jste jistě pohledem zabloudili na první místo, ale vězte, že i ostatní místa nabídnou zajímavé počtení. Především komiksovka Avengers: Endgame přinesla zasloužený jackpot hned několika hollywoodským nádeníkům. Mezi desítkou těch největších pracháčů za uplynulý rok najdete hned čtyři šťastné herce, kteří před lety řekli ano Kevinu Feigemu. Pro začátek se spokojili s relativně nízkou gáží, jen aby se letos konečně dočkali odměny za všechnu tu „dřinu“. To samozřejmě neplatí o všech (mává nám Robert Downey Jr.), ale netřeba hned na úvod řešit zbytečné detaily. Doufám, že si dobře počtete a do diskuze nám potom napište, kdo vám v žebříčku nejvíc chybí.

7 - 6. Adam Sandler
Na kolik si přišel? 57
KarelR glosuje jeho úspěch: Jako respekt za brilantní obchodní myšlení, ale taky by mohl čas od času natočit něco, co vypadá alespoň trochu vtipně...
Autor článku s ním má vůbec nejraději: Kdybych napsal Hotel Transylvánie, tak si budete myslet, že mám doma pětileté děcko. Takže je to remíza mezi polozapomenutou romantickou peckou Španglicky snadno a rychle a Opilí láskou režiséra Paula Thomase Andersona.
Cival s ním má nejraději: Opilí láskou je vysoká umělecká kvalita, Kurz sebeovládání vysokej bizár a 50x a stále poprvé vysoká škola rozverný romantiky. 
Vytáhni v hospodě: Při natáčení Kurzu sebeovládání se spřátelil s Jackem Nicholsonem a od té doby s ním více čí méně pravidelně chodí na basketbalová utkání týmu L.A. Lakers. Tady si poslechněte jeho historku z jedné z posledních společných návštěv Staples Center.

Za vším hledejte Netflix. Sandler jako jeden z prvních pochopil, že situace, kdy mu Hollywood (respektive v současnosti nenáviděné studio Sony) poskytuje 80 mega na každou další taškařici, je nadále neúnosná. Proto už v roce 2014 uzavřel velmi lukrativní smlouvu s Netflixem a komedie produkuje pouze pro streamovacího giganta. Myslíte si, že se to Tedu Sarandosovi a spol. vyplatilo? To víte, že ano. Jinak by Adam před dvěma lety nepodepsal (prý ještě mnohem "vděčnější") pokračování spolupráce a letos by streamovací fabriku na filmovou a seriálovou zábavu nepotěšil superúspěšnou komediální detektivkou Murder Mystery. Tu prý mělo během prvních tří dnů zhlédnout víc než 30 milionů lidí a tím pádem svou sledovaností překonala i horor Bird Box se Sandrou Bullock. Trochu jsem se pídil po tom, jestli je těch 57 mega opravdu jenom za jednu (trochu pitomou) komedii, ale podle všeho ne. Forbes bere v potaz i Sandlerovy příjmy ze stand-up speciálu, který vyšel… No hádejte kde.

 

7 - 6. Bradley Cooper
Na kolik si přišel? 57
KarelR glosuje jeho úspěch: Jako přeju mu to, ale ještě by mohl stihnout nějakou pořádnou akční roli!
Autor článku s ním má vůbec nejraději: Kdybych napsal Ulice Cloverfield 10, tak nebudete vědět, která bije. Takže Zrodila se hvězda.
Cival s ním má nejraději: V Nesvatbových jsem ho vlastně ještě nenáviděl, takže krom mývala ze Strážců ho velebím za Zrodila se hvězda a Terapii láskou. Srdcerváč. Ale nejradši si beztak pustím Pařbu ve Vegas.
Vytáhni v hospodě: Asi už jsem to někdy v minulosti zmiňoval, ale vzhledem k tomu, jak je francouzština složitá (moje máma ji učila a já se s tím jazykem kdysi hodně trápil), to zmíním i tady. Bradley plynně mluví řečí "žabožroutů" a vy se o tom můžete přesvědčit zde a zde.

Četli jste už moje téma: „TOP 11 herců, ze kterých se stali úspěšní režiséři“? Ne? Tak to prosím nedělejte, protože tam o Bradleym píšu a budu se tu s dovolením citovat: „Cooper se musel při hraní v těch desítkách filmů trochu nudit a začal okoukávat řemeslo od legend, se kterými ve své bohaté kariéře pracoval. Ať už to byl Clint Eastwood, Derek Cianfrance nebo David O. Russell, učil se očividně dobře. Jinak by nebyl skloňován jako jeden z favoritů na Oscara za nejlepší režii.“  Za uplynulých 12 měsíců si Bradley přišel na neskutečných 57 míčů, a byť si pár mega jistě vydělal i díky vděčnému voice-overu marvelovského mývala, naprostá většina z těch desítek milionů by měla pocházet z ultra úspěšnému dramatu Zrodila se hvězda. Herec/režisér/producent si s Warnery vyjednal procenta z tržeb a podle mnohých z toho nakonec bylo víc než 40 mega. Přejme mu to.

 

5. Jackie Chan
Na kolik si přišel? 58
KarelR glosuje jeho úspěch: Skvělá práce, ale co třeba nějaké laso od Marvelu, abychom si Jackieho v něčem užili i my, hm?
A
utor článku  s ním má vůbec nejraději: Kdybych napsal Křižovatka smrti, tak mě zastřelí Imf. Takže Legenda o opilém mistrovi.
Imf má od něj nejraději: Police Story 2 a netřeba dodávat víc.
Vytáhni v hospodě: Je talentovaný zpěvák a v domovské Číně mu vyšlo hned několik desek. Mezi jeho vzory patří Charlie Chaplin a Buster Keaton, a IMDB dokonce tvrdí, že je dobrý kamarád Stevena Seagala. Zajímají vás jeho oblíbené filmy? Jih proti Severu, Zpívání v dešti a Matrix.

Jackie Chan se posledních pár let v Hollywoodu prezentuje především jako hlas za mikrofonem, který namlouvá všechny ty mentory v animovaných Lego příbězích, Kung Fu Pandách, Velkých oříškových loupežích a dalších. Chan však rozhodně nerezignoval ani na kariéru v hraných filmech. Akorát mu pšenka kvete především v domácích, tj. čínských kinech, a právě to je ten hlavní důvod, proč se s ním potkáváme i ve forbesovském žebříčku nejlépe placených herců. Jackie si za posledních 12 měsíců zahrál hned ve třech filmech pocházejících ze země s Velkou a dlouhou zdí, přičemž se v tom posledním (Journey to China: The Mystery of Iron Mask) dokonce potkal s Arnoldem Schwarzeneggerem! Asi nebudu jediný, komu není zrovna dvakrát po chuti jeho kecání do politiky, ale co se dá dělat. Vidíte, málem bych zapomněl. Jeho dva roky starý thriller Stopy spravedlnosti (The Foreigner), v němž se potkal s Piercem Brosnanem, je podle mého názoru velmi povedený.

 

4. Akshay Kumar
Na kolik si přišel? 65
KarelR se pokusil glosovat jeho úspěch: Who?
Autor článku s ním má vůbec nejraději: Kdybych napsal bollywoodský blockbuster Mission Mangal, tak si budete myslet, že kecám. Takže vám popravdě sdělím, že jsem s ním nic neviděl.
Cival také neviděl žádný film s Akshayem Kumarem... a nikdy to nezmění. Snad.
Vytáhni v hospodě: Je držitelem černého pásu v Taekwondu a prý je velmi dobrý i v thajském boxu.

Myslím, že budu mluvit za 99 % čtenářů MovieZone, když tu napíšu, že je pro mě bollywoodská kinematografie španělská vesnice a indickou filmovou produkci pro mě reprezentuje především hrstka vděčných youtube klipů. Proto jsem požádal o krátké vyjádření odborníka na bollywoodské filmy – Miroslava Libichera. Co k osobě Akshaye Kumara napsal? „Nevím, zda si s tím představivost čtenářů dovede adekvátně poradit, ale Akshaye Kumara lze představit jako někoho mezi Jeanem-Claudem van Dammem, Lesliem Nielsenem a Clintem Eastwoodem. Nepatří k těm úplně největším bollywoodským hvězdám a cílí spíše na lokální než globální divácké preference, nicméně dokáže dostatečně pružně reagovat na jejich proměny, a tak si udržuje dlouhodobou popularitu. Jako někdejší učitel bojových umění začínal v 90. letech u akčních filmů inspirovaných hollywoodskými a hongkongskými osmdesátkami. Když tento trend začal upadat co do kvality i komerční odezvy, přeorientoval se na bláznivé komedie, mnohdy využívající jeho image „béčkového“ akčního hrdiny (už jste na internetu narazili na „Indický Matrix“?). Před nějakými pěti lety přehodil výhybku znovu a oblibu u diváků i respekt kritiků si začal získávat seriózními rolemi ve filmech s výrazným vlasteneckým sentimentem a obvykle armádní tematikou. V letošním roce to byl třeba historický snímek Kesari."

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace