Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Marvel oznámil celou Fázi 4 včetně Thora 4 a Doctora Strange 2


ikona
KarelR
black widowdoctor strange 2eternalshawkeyelokishang-chithe falcon and the winter soldierthor 4wandavisionwhat if...?
Kevin Feige se na Comic-Conu neflákal a vytahoval z rukávu jedno eso za druhým. 

Marvel letos vyhrál Comic-Con čistě proto, že ostatní hodili ručník do ringu. Většina velkých studií neměla panely, takže se čtyřdenní akce smrskla na teaser Top Gunu 2 a velkolepé oznámení marvelácké Fáze 4. Uvidíme, jestli se to nějak srovná příští rok, anebo bude pokračovat nadvláda seriálů (letos se nejvíc řešil Zaklínač, Watchmeni nebo Picard). Teď je každopádně čas na nový line-up od Kevina Feigeho, který vypadá následovně:

Black Widow: 1. května 2020
The Falcon and the Winter Soldier (seriál): Podzim 2020
Eternals: 6. listopadu 2020

Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings: 12. února 2021
WandaVision (seriál): Jaro 2021
Doctor Strange in the Multiverse of Madness: 7. května 2021
Loki (seriál): Jaro 2021
What If...? (animovaný seriál): Léto 2021
Hawkeye (seriál): Podzim 2021
Thor: Love and Thunder: 5. listopadu 2021

Co těchhle filmech a seriálech potřebujete vědět? Pojďme si je v rychlosti proběhnout!

Black Widow

Jak se čekalo, Marvel konečně potvrdil, že 1. května 2020 dorazí sólovka Black Widow od Cate Shortland. Scarlett Johannson se samozřejmě vrací jako Natasha Romanoff a společnost jí budou dělat Florence Pugh jako Yelena, Rachel Weisz jako Melina a David Harbour jako Red Guardian aka sovětská odpověď na Kapitána Ameriku. Film se nicméně odehrává po Občanské válce (tedy v roce 2016) a mělo by vlastně jít o marveláckou bourneovku. Jak totiž ukázal první trailer (který se bohužel nevypustil na internet), Black Widow má nejblíž ke dvojce Kapitán Ameriky a bude stát hlavně na bitkách, při nichž se důkladně využívá všechno od talířů po ručníky. Jo a už jsem říkal, že se vydáme do Budapešti?

The Falcon and the Winter Soldier

Největší novinkou Fáze 4 jsou seriály od stejného tvůrčího týmu, který dělá filmy. Zatímco do Daredevila a spol. nebo Agents of S.H.I.E.L.D. se Kevin Feige nikdy nemontoval, nově ohlášené věci (pro Disney+) jsou jeho dítka a zvedají počet chystaných projektů z pěti na deset. Týmovka Falcona s Winter Soldierem bude v tomhle ohledu první vlaštovkou, která dorazí na podzim 2020. Hlavních rolí se přitom logicky ujmou Anthony Mackie a Sebastian Stan, vrátí se ale i Emily VanCamp jako Sharon Carter a Daniel Brühl jako Baron Zemo... s fialovou maskou z comicsů!

Eternals

Největší marveláckou událostí příštího roku bude superhrdinská týmovka Eternals, kterou nám 6. listopadu 2020 představí Chloé Zhao. Nesmrtelné bohy, kteří musí zastavit svoje zlé "kolegy" nazývané Deviants, si zahrají Richard Madden (Ikaris), Kumail Nanjiani (Kingo), Lauren Ridloff (Makkari), Brian Tyree Henry (Phastos), Salma Hayek (Ajak), Lia McHugh (Sprite), Don Lee (Gilgamesh) a Angelina Jolie (Thena). Marvel tedy podobně jako u Strážců Galaxie vezme comics, jenž si nikdo neumí představit na velké plátně, a... udělá z něj další globální megahit?

Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings

Do Iron Mana se řešení deseti prstenů nakonec nevešlo, takže ho Feige přesunul do Shang-Chiho. Asijská bojovka od Destina Daniela Crettona dorazí 12. února 2021 a hlavní role se ujme třicetiletý Simu Liu, jehož největším projektem doteď byl seriálový prequel 96 hodin. Dále se ve filmu objeví také Awkwafina, zdaleka nejzásadnější ale bude účast legendárního Tonyho Leunga, jenž ztvární pravého Mandarina. S tímhle borcem by si Tony Stark asi jen tak neporadil!

WandaVision

Marvelácký seriál se s Scarlet Witch a Visionem prý bude opravdu divný. Kevin Feige, Elizabeth Olsen ani Paul Bettany ale nic víc neprozradili a zatím se potvrdilo jen to, že bude Wandě a Visionovi dělat společnost Teyonah Parris jako Monica Rambeau (holčička z Captain Marvel tu samozřejmě bude dospělá). Premiéra je v plánu na jaro 2021 a počítejte s tím, že se tu Marvel vážně utrhne ze řetězu.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace