Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuze k článku Avengers: Endgame: Recenze

příspěvky 181 - 200 Napsat příspěvek
reaguje na: Gorecki
Tak v komiksovém světě byl Capův štít zničen několikrát. Ale komiksy můžeme klidně vypustit, ty nám v tuto chvíli moc nepomáhají. A nedělá mi problém si domyslet, že meč asi nebude ze železa. Navíc tu zbraň Thanos používal, když neměl rukavici, přece si nevybere něco druhořadého. Ani mi nepřijde, že by zničení štítu porušovalo vnitřní pravidla světa. Ale chápu, že někomu to může připadat divné.
Mohou být ze stejného materiálu, ale svou roli hraje i tvar a síla. Thanosova zbraň je stvořená na sekání. Na štít dopadalo ostří, kterého postupně krájelo kousek po kousku.
Mně nepřipadá, že si to obhajuji mermomocí. Uvědomuji si, že u Marvelu síla hrdinů podléhá scénáři (nejvíc mě to štve u Hulka). Ale v Endgame mi přišlo, že to tvůrci řeší chytře, abychom se nemuseli chytat za hlavu. Jediný problém vidím u Thanosovy hlavičky, která s Carol vůbec nehnula. To jediné mi přišlo zvláštní, ale tohle jsi třeba Ty nezmiňoval. Když se podívám na Thanosův výkon v těch dvou filmech, tak tam nevidím zvláštní výkyvy (srovnávám zvlášť Thanose s rukavicí a bez rukavice).
715951
[spoiler]Tak v komiksovém světě byl Capův štít zničen několikrát. Ale komiksy můžeme klidně vypustit, ty nám v tuto chvíli moc nepomáhají. A nedělá mi problém si domyslet, že meč asi nebude ze železa. Navíc tu zbraň Thanos používal, když neměl rukavici, přece si nevybere něco druhořadého. Ani mi nepřijde, že by zničení štítu porušovalo vnitřní pravidla světa. Ale chápu, že někomu to může připadat divné. Mohou být ze stejného materiálu, ale svou roli hraje i tvar a síla. Thanosova zbraň je stvořená na sekání. Na štít dopadalo ostří, kterého postupně krájelo kousek po kousku. Mně nepřipadá, že si to obhajuji mermomocí. Uvědomuji si, že u Marvelu síla hrdinů podléhá scénáři (nejvíc mě to štve u Hulka). Ale v Endgame mi přišlo, že to tvůrci řeší chytře, abychom se nemuseli chytat za hlavu. Jediný problém vidím u Thanosovy hlavičky, která s Carol vůbec nehnula. To jediné mi přišlo zvláštní, ale tohle jsi třeba Ty nezmiňoval. Když se podívám na Thanosův výkon v těch dvou filmech, tak tam nevidím zvláštní výkyvy (srovnávám zvlášť Thanose s rukavicí a bez rukavice).[/spoiler]
715950
2 -1
reagují: Gorecki
reagovat
reaguje na: Joker_George
To protoadamantium som vytiahol ako argument pre tvrdenie, ze znicenie Capovho stitu “no name” zbranou nedava zmysel ani vo filmovom ani v komixovom svete Marvelu a beznemu divakovi uz vobec nie, ked v nom odolal aj Mjolniru.
A ako som nizsie poznamenal, ak su aj obe zbrane rovnako silne (co si dovtedy len ako divak nemozes domysliet), zakon akcie-reakcie musi platit bez ohladu na to, kto je ako silny.
Co sa tyka samotnych fightov, opat ti len popisujem ako to na divaka posobi filmovo, obhajit si mozes silou mocou cokolvek.
715950
[spoiler]To protoadamantium som vytiahol ako argument pre tvrdenie, ze znicenie Capovho stitu “no name” zbranou nedava zmysel ani vo filmovom ani v komixovom svete Marvelu a beznemu divakovi uz vobec nie, ked v nom odolal aj Mjolniru. A ako som nizsie poznamenal, ak su aj obe zbrane rovnako silne (co si dovtedy len ako divak nemozes domysliet), zakon akcie-reakcie musi platit bez ohladu na to, kto je ako silny. Co sa tyka samotnych fightov, opat ti len popisujem ako to na divaka posobi filmovo, obhajit si mozes silou mocou cokolvek.[/spoiler]
715947
0 -4
reagují: Joker_George
reagovat
reaguje na: Matthew_Free
Na druhou stranu vyvolává Civil War debatu. Byl Iron-Man v právu, když to Bucky neudělal schválně, když ho ovládali a měl vymytý mozek? Ale to bychom tu rozebírali v dalších tři sta komentářích. :D
Myslím, že nikdo Iron-Manův přínos nesnižuje. :) Jeho vývoj je ještě zajímavější než u Thora. Jinak mi přišlo, že Cap držel svět na nohou, když byl Tony s rodinou. Za to si zaslouží dík (spolu s kolegy/němi). A díky Capovi se dal tým dohromady, neudělal toho málo. A podle mě se film snažil ukázat sílu spolupráce, než že by vyzdvihoval skutky konkrétních lidí. A také mě mrzí, že se Steve s Tonym nerozloučil, ale to by náš génius, miliardář, playboy a filantrop umíral fakt dlouho. Stačilo, že se u něj vystřídaly tři postavy.
Marvel je svině, hlavně když přijde na řadu Thor. :D
715949
[spoiler]Na druhou stranu vyvolává Civil War debatu. Byl Iron-Man v právu, když to Bucky neudělal schválně, když ho ovládali a měl vymytý mozek? Ale to bychom tu rozebírali v dalších tři sta komentářích. *:D* Myslím, že nikdo Iron-Manův přínos nesnižuje. *:)* Jeho vývoj je ještě zajímavější než u Thora. Jinak mi přišlo, že Cap držel svět na nohou, když byl Tony s rodinou. Za to si zaslouží dík (spolu s kolegy/němi). A díky Capovi se dal tým dohromady, neudělal toho málo. A podle mě se film snažil ukázat sílu spolupráce, než že by vyzdvihoval skutky konkrétních lidí. A také mě mrzí, že se Steve s Tonym nerozloučil, ale to by náš génius, miliardář, playboy a filantrop umíral fakt dlouho. Stačilo, že se u něj vystřídaly tři postavy. Marvel je svině, hlavně když přijde na řadu Thor. *:D*[/spoiler]
715948
2 0
reagovat
S několika denním odstupem musím říct, že mě pořád štve Tonyho osud. Všude se pořád nadává, jak je cele MCU dětinské a nemá koule udělat nic drsného. Proto Tony od prvnich Avengers trpěl úzkostí a nespavostí, protože viděl, že se na svět řítí průser. Snažil se proti tomu něco dělat, bohužel bez úspěchu (Ultron). Pak mu kámoš vrazi kudlu do zad (sorry ale v Civil war byl jednoznačně v právu, Bucky mu zabil rodiče a myšlenka vyššího dobra je za mě v určitých chvílích důležitější). A kdyz už se vše konečně podělá, tak se na vše vybodne, založí rodinu a žije aspoň trochu spokojený život. Než se rozhodne zachránit lidstvo a objetu je nakonec i život. Zatímco priblbli Captain teplák neudělal prakticky nic krom toho že byl schopen na závěr privolat kladivo, prožije šťastný život s se svoji Peggy. Ani si nepamatuju že by přiběhl k Tonyho tělu a skučel v agonii ze ztraty. Pak že Marvel neumí být i trochu svině.
715948
[spoiler]S několika denním odstupem musím říct, že mě pořád štve Tonyho osud. Všude se pořád nadává, jak je cele MCU dětinské a nemá koule udělat nic drsného. Proto Tony od prvnich Avengers trpěl úzkostí a nespavostí, protože viděl, že se na svět řítí průser. Snažil se proti tomu něco dělat, bohužel bez úspěchu (Ultron). Pak mu kámoš vrazi kudlu do zad (sorry ale v Civil war byl jednoznačně v právu, Bucky mu zabil rodiče a myšlenka vyššího dobra je za mě v určitých chvílích důležitější). A kdyz už se vše konečně podělá, tak se na vše vybodne, založí rodinu a žije aspoň trochu spokojený život. Než se rozhodne zachránit lidstvo a objetu je nakonec i život. Zatímco priblbli Captain teplák neudělal prakticky nic krom toho že byl schopen na závěr privolat kladivo, prožije šťastný život s se svoji Peggy. Ani si nepamatuju že by přiběhl k Tonyho tělu a skučel v agonii ze ztraty. Pak že Marvel neumí být i trochu svině.[/spoiler]
4 -3
reagují: Joker_George
reagovat
reaguje na: Gorecki
Myslím, že není problém si to domyslet. Thanos asi nebude mít něco obyčejného. Také jeho brnění odolávalo peckám. Navíc ten meč byl speciální (v jedné scéně se mu vrátí do ruky jako jedno kladivo či sekera). Mohlo by to naznačovat uru? A Thanosova síla je obrovská, pokud má zbraň na podobné úrovni jako Cap, tak by díky síle měl získat převahu a oponentovu zbraň poškodit.

Tak s komiksy jsi začal Ty, když jsi mluvil o protoadamantiu. Na tom svém příspěvku jsem chtěl ukázat, že je štít jen z vibrania, které jsem už viděli ve filmech párkrát poškozené. Proč by to mělo vadit v Endgame?

A s tím OP nesouhlasím. Psal jsem, že si ho někteří hrdinové dávali (Thanos + rukavice > Wanda, Wanda > Thanos), Thor byl jednoznačně mimo formu, Cap zase dokázal Thanose na nějakou dobu vykolejit. Jinak Thanos Mantis v IW vypnul dvakrát, jí se akorát podařilo mu oslabit smysl (chytře využité schopnosti). A Thanos byl OP i v IW. Ve Wakandě mu nikdo nestačil. Jen Wanda (schopnost díky Kameni mysli) a Thor (moment překvapení). Navíc na začátku IW Thanos porazil Thora i Hulka, pravděpodobně bez Kamenů.
715947
[spoiler]Myslím, že není problém si to domyslet. Thanos asi nebude mít něco obyčejného. Také jeho brnění odolávalo peckám. Navíc ten meč byl speciální (v jedné scéně se mu vrátí do ruky jako jedno kladivo či sekera). Mohlo by to naznačovat uru? A Thanosova síla je obrovská, pokud má zbraň na podobné úrovni jako Cap, tak by díky síle měl získat převahu a oponentovu zbraň poškodit. Tak s komiksy jsi začal Ty, když jsi mluvil o protoadamantiu. Na tom svém příspěvku jsem chtěl ukázat, že je štít jen z vibrania, které jsem už viděli ve filmech párkrát poškozené. Proč by to mělo vadit v Endgame? A s tím OP nesouhlasím. Psal jsem, že si ho někteří hrdinové dávali (Thanos + rukavice > Wanda, Wanda > Thanos), Thor byl jednoznačně mimo formu, Cap zase dokázal Thanose na nějakou dobu vykolejit. Jinak Thanos Mantis v IW vypnul dvakrát, jí se akorát podařilo mu oslabit smysl (chytře využité schopnosti). A Thanos byl OP i v IW. Ve Wakandě mu nikdo nestačil. Jen Wanda (schopnost díky Kameni mysli) a Thor (moment překvapení). Navíc na začátku IW Thanos porazil Thora i Hulka, pravděpodobně bez Kamenů.[/spoiler]
715944
3 0
reagují: Gorecki
reagovat
reaguje na: Joker_George
Tak ale potom to je chyba filmu, pretoze nijakym sposobom nenaznacovali, ze ten jeho mec by mal byt v niecom specialny, tak ako pri vibraniu alebo uru (ktore ako material navyse tiez nikdy filmovo neriesili). Pre divaka je to matuce. Preco odrazu nieco, co nema byt nijako vynimocne znici Capov stit jak keby bol z plastu, hoci ani Mjolnir na nom nezanechal ani skrabancek.
Ak sa ohanas filmovymi pravidlami sveta MCU, preco potom do nich zatahujes ako argument nieco, co je zname len fanusikom a navyse z komixov?
Tento moment so stitom (plus to ako daval na hubu Thorovi aj CM a Tonyho lusknutie) dost rozhodil oboch mojich kamosov, ktori na tom so mnou boli. V podstate im dojebal celu zaverecnu bitku, pretoze to nedavalo zmysel, riesili to a boli z toho nasrani.
V scene z IW ked uz mal takmer vsetky kamene mu stacili niekolki priemerne silni hrdinovia a jedna babenka s tykadlami. V zavere EG bez prstenov je OP jak prasa. A nech si je silny ako chce, ide mi o konzistentnost.
715944
[spoiler]Tak ale potom to je chyba filmu, pretoze nijakym sposobom nenaznacovali, ze ten jeho mec by mal byt v niecom specialny, tak ako pri vibraniu alebo uru (ktore ako material navyse tiez nikdy filmovo neriesili). Pre divaka je to matuce. Preco odrazu nieco, co nema byt nijako vynimocne znici Capov stit jak keby bol z plastu, hoci ani Mjolnir na nom nezanechal ani skrabancek. Ak sa ohanas filmovymi pravidlami sveta MCU, preco potom do nich zatahujes ako argument nieco, co je zname len fanusikom a navyse z komixov? Tento moment so stitom (plus to ako daval na hubu Thorovi aj CM a Tonyho lusknutie) dost rozhodil oboch mojich kamosov, ktori na tom so mnou boli. V podstate im dojebal celu zaverecnu bitku, pretoze to nedavalo zmysel, riesili to a boli z toho nasrani. V scene z IW ked uz mal takmer vsetky kamene mu stacili niekolki priemerne silni hrdinovia a jedna babenka s tykadlami. V zavere EG bez prstenov je OP jak prasa. A nech si je silny ako chce, ide mi o konzistentnost.[/spoiler]
715937
2 -5
reagují: Joker_George
reagovat
reaguje na: r0st4
Já třeba scénu s Capem v Infinity War nebral jako přetahovanou. Steve se snaží seč může, Thanos stojí a diví se. Pak si ho bez námahy přitáhne a omráčí ho. :D Thor měl navíc moment překvapení (ten se objevil v IW několikrát, což se mi líbilo).

V Endgame byl Thor z formy (škoda pro něj), Capovi se dařilo, Wanda i Carol si ho dávali (logicky, jejich schopnosti pochází z Kamenů). Pořád je však Thanos sám o sobě silnější než Hulk, takže dává smysl, že mu ostatní hrdinové nestačí. V komiksech je rozdíl ještě větší.
715940
Já třeba scénu s Capem v Infinity War nebral jako přetahovanou. Steve se snaží seč může, Thanos stojí a diví se. Pak si ho bez námahy přitáhne a omráčí ho. *:D* Thor měl navíc moment překvapení (ten se objevil v IW několikrát, což se mi líbilo). [spoiler]V Endgame byl Thor z formy (škoda pro něj), Capovi se dařilo, Wanda i Carol si ho dávali (logicky, jejich schopnosti pochází z Kamenů). Pořád je však Thanos sám o sobě silnější než Hulk, takže dává smysl, že mu ostatní hrdinové nestačí. V komiksech je rozdíl ještě větší.[/spoiler]
715934
2 -1
reagovat
reaguje na: crimson_moon
Tvoje ikonka :o:D:+ 
715938
Tvoje ikonka *:o**:D**:+* 
715932
3 -2
reagovat
reaguje na: Gorecki
Ale to se bavíme o komiksech, ne o filmech. V nich se jedná pouze o vibranium. V roce 2011 nemělo MCU práva na adamantium. A nemyslím si, že by bylo vibranium silnější než uru. Ty kovy mají jiné vlastnosti.
715937
Ale to se bavíme o komiksech, ne o filmech. V nich se jedná pouze o vibranium. V roce 2011 nemělo MCU práva na adamantium. A nemyslím si, že by bylo vibranium silnější než uru. Ty kovy mají jiné vlastnosti.
715935
1 -1
reagují: Gorecki
reagovat
reaguje na: Joker_George
Vo svete Marvelu je vibranium silnejsie ako Uru. Dokonca Capov stit je silnejsi ako ciste vibranium, kedze ide o nejaky mix vibrania a proto-verzie adamantia.
715935
[spoiler]Vo svete Marvelu je vibranium silnejsie ako Uru. Dokonca Capov stit je silnejsi ako ciste vibranium, kedze ide o nejaky mix vibrania a proto-verzie adamantia.[/spoiler]
715925
0 -1
reagují: Joker_George
reagovat
reaguje na: Gorecki
"A to este len cakam na poriadne rozprudenie debaty o tom, ze kym v IW Thanosa s prstenmi takmer porazili, Thor mu bez problemov zatal Stormbreaker do hrude, CA ho takmer pretlacil, tak v EG bez prstenov s nim maju vsetci traja velky problem, Thor dostava nakladacku jak maly chlapec, dokonca aj samotnu CM tam hadze jak handrovu babiku."

To jsem nadhodil už minulý týden, ale nikdo se na to (bohužel) nechytnul:D
715934
[spoiler]"A to este len cakam na poriadne rozprudenie debaty o tom, ze kym v IW Thanosa s prstenmi takmer porazili, Thor mu bez problemov zatal Stormbreaker do hrude, CA ho takmer pretlacil, tak v EG bez prstenov s nim maju vsetci traja velky problem, Thor dostava nakladacku jak maly chlapec, dokonca aj samotnu CM tam hadze jak handrovu babiku."[/spoiler] To jsem nadhodil už minulý týden, ale nikdo se na to (bohužel) nechytnul*:D*
715923
2 -1
reagují: Sweat55, Joker_George
reagovat
Standardní Marvel šaškárna (akorát roztahaná na tři hodiny). Cokoli nad 7 je hodně laskavé.
715932
Standardní Marvel šaškárna (akorát roztahaná na tři hodiny). Cokoli nad 7 je hodně laskavé.
5 -8
reagují: AndyKaufman
reagovat
reaguje na: Ex-SOLDIER
V jedné scéně se navíc ten meč vracel do ruky jako Mjolnir či Strombreaker, takže tam asi bude nějaká magie.

Jinak Wanda je stejně jako Carol v podstatě chodící Infinity Stone, takže jejich přesílení dává smysl. Proto meč jejich sílu neustál. A jeho brnění docela pošramotil i Cap s Mjolnirem.
715930
[spoiler]V jedné scéně se navíc ten meč vracel do ruky jako Mjolnir či Strombreaker, takže tam asi bude nějaká magie. Jinak Wanda je stejně jako Carol v podstatě chodící Infinity Stone, takže jejich přesílení dává smysl. Proto meč jejich sílu neustál. A jeho brnění docela pošramotil i Cap s Mjolnirem.[/spoiler]
715928
1 0
reagovat
reaguje na: Joker_George
Klidně i Uru. Nejlepší bude asi počkat na audiokomentář nebo nějaké QaA tvůrců.
715928
Klidně i Uru. Nejlepší bude asi počkat na audiokomentář nebo nějaké QaA tvůrců.
715925
1 0
reagují: Joker_George
reagovat
reaguje na: Ex-SOLDIER
Já měl za to, že to je Uru. Jinak vibranium není nezničitelné, nic není, vše má své limity. A zničení vibrania už jsme ve filmech párkrát viděli.
715925
Já měl za to, že to je Uru. [spoiler]Jinak vibranium není nezničitelné, nic není, vše má své limity. A zničení vibrania už jsme ve filmech párkrát viděli.[/spoiler]
715913
1 -1
reagují: Gorecki, Ex-SOLDIER
reagovat
reaguje na: verbst
To je snad sucast toho, co nas na filmoch bavi, nie? Rozoberat taketo detailne hovadiny typu ci by Bruce Lee nakopal rit Jackiemu Chanovi a podobne.

A to este len cakam na poriadne rozprudenie debaty o tom, ze kym v IW Thanosa s prstenmi takmer porazili, Thor mu bez problemov zatal Stormbreaker do hrude, CA ho takmer pretlacil, tak v EG bez prstenov s nim maju vsetci traja velky problem, Thor dostava nakladacku jak maly chlapec, dokonca aj samotnu CM tam hadze jak handrovu babiku.

Alebo Hulk, jeden z najmocnejsich nielen Avengerov, ked si nasadil rukavicu, so zatatymi zubami a vykrikmi bolesti takmer exol, ale Tony na pokraji smrti pomaly nehne obrvou a v pohode si prehodi este aj svoju hlasku.

8)
715923
[spoiler]To je snad sucast toho, co nas na filmoch bavi, nie? Rozoberat taketo detailne hovadiny typu ci by Bruce Lee nakopal rit Jackiemu Chanovi a podobne. A to este len cakam na poriadne rozprudenie debaty o tom, ze kym v IW Thanosa s prstenmi takmer porazili, Thor mu bez problemov zatal Stormbreaker do hrude, CA ho takmer pretlacil, tak v EG bez prstenov s nim maju vsetci traja velky problem, Thor dostava nakladacku jak maly chlapec, dokonca aj samotnu CM tam hadze jak handrovu babiku. Alebo Hulk, jeden z najmocnejsich nielen Avengerov, ked si nasadil rukavicu, so zatatymi zubami a vykrikmi bolesti takmer exol, ale Tony na pokraji smrti pomaly nehne obrvou a v pohode si prehodi este aj svoju hlasku. *8)*[/spoiler]
715918
2 -7
reagují: r0st4
reagovat
MOTHERFUCKING NITPICKING MOTHERFUCKING EVERYMOTHERFUCKINGWHERE!


BTW Scarlet Witch > Vibranium
715918
MOTHERFUCKING NITPICKING MOTHERFUCKING EVERYMOTHERFUCKINGWHERE! BTW [spoiler]Scarlet Witch > Vibranium[/spoiler]
3 -5
reagují: Gorecki
reagovat
reaguje na: Ex-SOLDIER
Zakon akcie a reakcie ti nieco hovori? ;)
715916
Zakon akcie a reakcie ti nieco hovori? *;)*
715913
0 -3
reagovat
reaguje na: Gorecki
Pak ho musel mít taky z Vibrania, potom už to bylo o tom, že je Thanos silnější. 
715913
[spoiler]Pak ho musel mít taky z Vibrania, potom už to bylo o tom, že je Thanos silnější. [/spoiler]
715911
3 -1
reagují: Joker_George, Gorecki
reagovat
reaguje na: Ex-SOLDIER
Tak ide skor o to, ze ak je to slabsi material, mal sa skor znicit jeho mec ako ten stit. Najma ked ho vzapati zlomila Scarlet Witch len svojou energiou.
715911
[spoiler]Tak ide skor o to, ze ak je to slabsi material, mal sa skor znicit jeho mec ako ten stit. Najma ked ho vzapati zlomila Scarlet Witch len svojou energiou.[/spoiler]
715907
0 -4
reagují: Ex-SOLDIER
reagovat
Komentáře
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se