Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuze k článku První člověk: Recenze

příspěvky 21 - 40 Napsat příspěvek
Já reagoval na ten zvuk, že by interiéry vypadaly jako ruský kombajn co byl 20 let ve stodole jsem si taky nevšiml, jestli něco bylo ošoupané tak asi od toho, jak to testovali, nebo něco podobnýho. Pochybuju, že by ty rekvizity do filmu udělali schválně "ošoupané", aby rozčílili "technicky založené" diváky... 
698890
Já reagoval na ten zvuk, že by interiéry vypadaly jako ruský kombajn co byl 20 let ve stodole jsem si taky nevšiml, jestli něco bylo ošoupané tak asi od toho, jak to testovali, nebo něco podobnýho. Pochybuju, že by ty rekvizity do filmu udělali schválně "ošoupané", aby rozčílili "technicky založené" diváky... 
1 0
reagovat
Film som este nevidel, takze neviem presne o com Green pise, ale to ze to boli vzdy uplne nove lode, ziadne Shuttle, ktore by sa recyklovali, je proste fakt.

S tym hlukom a vibraciami si nie som isty, ale kym Saturn neprekonal 2. kozm. rychlost sa cez konstrukciu musia predsa prenasat az do kabiny.
698887
Film som este nevidel, takze neviem presne o com Green pise, ale to ze to boli vzdy uplne nove lode, ziadne Shuttle, ktore by sa recyklovali, je proste fakt. S tym hlukom a vibraciami si nie som isty, ale kym Saturn neprekonal 2. kozm. rychlost sa cez konstrukciu musia predsa prenasat az do kabiny.
0 0
reagovat
reaguje na: Green
Ty jsi se programu Apollo osobně zúčastnil, že přesně víš, jak to tehdy nebylo? :D 
698885
Ty jsi se programu Apollo osobně zúčastnil, že přesně víš, jak to tehdy nebylo? *:D* 
698880
2 0
reagovat

Film plný nesmyslů

Pro technicky založeného člověka byl film prošpikován samými nesmysly. Každý záběr z letící kosmické lodi byl z důvodu nastolení dramatičnisti kýčovitě roztřesen a doprovázen ohlušujícím škřípáním a strojním hlukem. Obé se při skutečných kosmických letech neděje. Režisér se tak snažil naprosto prvoplánově zapůsobil na naše emoce. Další nesmysl šlo spatřovat na vizualizaci interiéru kosmických lodí. Všechny přístrojové desky, displeje a povrchy lodí vypadaly tak, jako by do vesmíru někdo vypustil ruský kombajn který seděl 20 let ve stodole bez střechy. Ty vesmírné lodi byly přece fungl nové a proto by tak měly vypadat. Tedy film o vztahu v rodině na smyšleném vizuálu a soudu. Takže naprostá blbost!:(
698880
Pro technicky založeného člověka byl film prošpikován samými nesmysly. Každý záběr z letící kosmické lodi byl z důvodu nastolení dramatičnisti kýčovitě roztřesen a doprovázen ohlušujícím škřípáním a strojním hlukem. Obé se při skutečných kosmických letech neděje. Režisér se tak snažil naprosto prvoplánově zapůsobil na naše emoce. Další nesmysl šlo spatřovat na vizualizaci interiéru kosmických lodí. Všechny přístrojové desky, displeje a povrchy lodí vypadaly tak, jako by do vesmíru někdo vypustil ruský kombajn který seděl 20 let ve stodole bez střechy. Ty vesmírné lodi byly přece fungl nové a proto by tak měly vypadat. Tedy film o vztahu v rodině na smyšleném vizuálu a soudu. Takže naprostá blbost!*:(*
Film plný nesmyslů
2 -10
reagují: verbst, Muf
reagovat
1) Kulervoucnější sekvenci jak celé Geminy 8 sem neviděl minimálně od loňského Artuše. A ano, včetně těch všech Avengerů a Solů.
2) Film mi subjektivně přišel dlouhý tak necelou hodinku. Moc nerozumím tomu, že někomu přišel závěr unavenější. Naopak to graduje parádně.
3) Taky mi fakt nepřišlo, že by postavy stihly všechno vyřešit v prvých dvaceti minutách. Ten film imo není (úplně) o jejich ztrátě dcery, ale o tom, že si musí najít cestu zpět k sobě.
4) S tím souvisí i vedlejší postavy. Byť chápu, že šikovnými ručičkami pana režiséra krásně ožívají a proto většina lidí bude očekávat, že budou využiti více, ale oni svou funkci v příběhu plní naprosto plnohodnotně. Jistě, možná je to jen dáno mou (blbě stanovenou) interpretací, ale fakt sem neměl pocit, že kámoši z Gemini/Apolla, jejich manželky, ani amstrongovy děcka nesplnily to, co by měly.
5) V návaznosti na koment Epochvy - tak luxusní a povedený sound design sem taktéž dlouho neslyšel.
6) Sem rád, že Chazelle nehodlá zaparkovat v jedné žánrové škatulce a dělá vše pro to potřebné.
7) Jo, moc se mi to líbilo. 8-9/10*. A to především kvůli handcamu, který vysloveně nesnáším.
698716
1) Kulervoucnější sekvenci jak celé Geminy 8 sem neviděl minimálně od loňského Artuše. A ano, včetně těch všech Avengerů a Solů. 2) Film mi subjektivně přišel dlouhý tak necelou hodinku. Moc nerozumím tomu, že někomu přišel závěr unavenější. Naopak to graduje parádně. 3) Taky mi fakt nepřišlo, že by postavy stihly všechno vyřešit v prvých dvaceti minutách. Ten film imo není [spoiler](úplně) o jejich ztrátě dcery[/spoiler], ale o tom, že si musí [spoiler]najít cestu zpět k sobě[/spoiler]. 4) S tím souvisí i vedlejší postavy. Byť chápu, že šikovnými ručičkami pana režiséra krásně ožívají a proto většina lidí bude očekávat, že budou využiti více, ale oni svou funkci v příběhu plní naprosto plnohodnotně. Jistě, možná je to jen dáno mou (blbě stanovenou) interpretací, ale fakt sem neměl pocit, že kámoši z Gemini/Apolla, jejich manželky, ani amstrongovy děcka nesplnily to, co by měly. 5) V návaznosti na koment Epochvy - tak luxusní a povedený sound design sem taktéž dlouho neslyšel. 6) Sem rád, že Chazelle nehodlá zaparkovat v jedné žánrové škatulce a dělá vše pro to potřebné. 7) Jo, moc se mi to líbilo. 8-9/10*. A to především kvůli handcamu, který vysloveně nesnáším.
5 0
reagovat
reaguje na: gaboo
Viděl sem klasik kino a imo "stačí" na většinu filmu (včetně akce). Výjimku tvoří matroš z/kolem měsíce, co se točil IMAXem a ořez imo nedopadl dobře (často mi přišla rozhozená kompozice). Benefity IMAXu tam samozřejmně vidět budou, tak jako u každého filmu.
698715
Viděl sem klasik kino a imo "stačí" na většinu filmu (včetně akce). Výjimku tvoří matroš z/kolem měsíce, co se točil IMAXem a ořez imo nedopadl dobře (často mi přišla rozhozená kompozice). Benefity IMAXu tam samozřejmně vidět budou, tak jako u každého filmu.
698613
0 0
reagovat
Film to byl nádherný, ale co mě strašně iritovalo byly zvuky ve vypjatých scénách. Nechápu proč musí roztočená kabina Geminy znít jako proudový motor namixovaný se zvukem ždímačky...  
A ještě jedna věc mě vadila. Při scénách letu Armstronga na X-15, na Geminy, nebo na LLRV, to vypadalo jakoby neměl situaci pod kontrolou, nebo dokonce zmatkoval, jenže právě jeho chladnokrevnost a bleskurychlá analýza situace ho nakonec vynesla tak vysoko, že mohl stanout jako první na Měsíci. 
698708
Film to byl nádherný, ale co mě strašně iritovalo byly zvuky ve vypjatých scénách. Nechápu proč musí roztočená kabina Geminy znít jako proudový motor namixovaný se zvukem ždímačky...   A ještě jedna věc mě vadila. Při scénách letu Armstronga na X-15, na Geminy, nebo na LLRV, to vypadalo jakoby neměl situaci pod kontrolou, nebo dokonce zmatkoval, jenže právě jeho chladnokrevnost a bleskurychlá analýza situace ho nakonec vynesla tak vysoko, že mohl stanout jako první na Měsíci. 
0 -1
reagovat
reaguje na: gaboo
Imax. Super to bolo
698618
Imax. Super to bolo
698613
0 0
reagovat
reaguje na: pepo
videl si to inak v imaxe? či "stačí" klasické kino
698613
videl si to inak v imaxe? či "stačí" klasické kino
698157
0 0
reagují: KARLOS, pepo
reagovat
Šli sme na to s bratrem, kterej byl natěšenej strašně, miluje LaLa i Whiplash. Mně to bylo tak nějak jedno, chtěl sem prostě do kina. No a jak to asi dopadlo. Já nadšenej jak dlouho ne, on zklamanej.
Strašně se mi líbí to, že se Chazelle soustředí výhradně na Armstronga a jeho rodinu. Žádnej přehnanej americkej patos. Pracuje samozřejmě s tím, o jak mimořádně náročnou misi šlo, ale jenom za účelem toho, aby rozvinul příběh Armstronga, což funguje skvěle. Při závěrečným climaxu v kráteru se mi to všechno spojilo a po dlouhý době jsem se držel, abych v kině nebulel, a bratr ze mě nedělal trapáka. Nečekal sem, že mě tak dojme film o cestě na měsíc. Stejně jako jsem nečekal, že to vlastně není ani tak o cestě na měsíc.
Je zajímavý, jak všechny režisérovy filmy končí stejně. Dva hlavní protagonisté se na sebe mlčky dívají. O to víc jsem si začal jeho filmů cenit - každý z nich je hlavně o vztahu hlavních hrdinů. Já vím, kterej film není, ale u Chazella je zajímavý, jaký prostředky si pro to vybírá a jak dobře mu to jde. Jednou je to skrze hudební film o odhodlání, jednou skrze "líbivý" muzikál a jednou k tomu využije nejznámější misi v historii. Ale pořád jde o hlavně o vztah dvou postav. To se mi strašně líbí.
698549
Šli sme na to s bratrem, kterej byl natěšenej strašně, miluje LaLa i Whiplash. Mně to bylo tak nějak jedno, chtěl sem prostě do kina. No a jak to asi dopadlo. Já nadšenej jak dlouho ne, on zklamanej. Strašně se mi líbí to, že se Chazelle soustředí výhradně na Armstronga a jeho rodinu. Žádnej přehnanej americkej patos. Pracuje samozřejmě s tím, o jak mimořádně náročnou misi šlo, ale jenom za účelem toho, aby rozvinul příběh Armstronga, což funguje skvěle. Při závěrečným climaxu v kráteru se mi to všechno spojilo a po dlouhý době jsem se držel, abych v kině nebulel, a bratr ze mě nedělal trapáka. Nečekal sem, že mě tak dojme film o cestě na měsíc. Stejně jako jsem nečekal, že to vlastně není ani tak o cestě na měsíc. Je zajímavý, jak všechny režisérovy filmy končí stejně. Dva hlavní protagonisté se na sebe mlčky dívají. O to víc jsem si začal jeho filmů cenit - každý z nich je hlavně o vztahu hlavních hrdinů. Já vím, kterej film není, ale u Chazella je zajímavý, jaký prostředky si pro to vybírá a jak dobře mu to jde. Jednou je to skrze hudební film o odhodlání, jednou skrze "líbivý" muzikál a jednou k tomu využije nejznámější misi v historii. Ale pořád jde o hlavně o vztah dvou postav. To se mi strašně líbí.
6 -1
reagovat
Chazelle mě velmi příjemně překvapil. Trochu jsem se bál, že mě to bude nudit a místo toho jsem byl přikovaný očima k plátnu. Má to luxusní momenty, u kterých jsem měl husinu. Skvělá režie, hudba, a taky vyprávění. Není to podbízivé, a hlavní hrdinové mnohem více působí jako lidi. A dovedu si představit, že by to šlo natočit mnohem více okázale a pateticky. Gosling svojí málomluvností mě připomněl svojí postavu v Drive. Je to hodně dobré a i napínavé. 8/10
698514
Chazelle mě velmi příjemně překvapil. Trochu jsem se bál, že mě to bude nudit a místo toho jsem byl přikovaný očima k plátnu. Má to luxusní momenty, u kterých jsem měl husinu. Skvělá režie, hudba, a taky vyprávění. Není to podbízivé, a hlavní hrdinové mnohem více působí jako lidi. A dovedu si představit, že by to šlo natočit mnohem více okázale a pateticky. Gosling svojí málomluvností mě připomněl svojí postavu v Drive. Je to hodně dobré a i napínavé. 8/10
1 0
reagovat
Včera v Imaxu bylo kino celkem plné. Mimochodem skvělej film, v Chazellově podání je to mnohem osobnější, tu kameru hercům strká až pod nos, možná až moc, je jim vidět každý uher. :) Ani chvíli jsem se nenudil, i když Apollo 13 asi zůstane nepřekonáno.
698448
Včera v Imaxu bylo kino celkem plné. Mimochodem skvělej film, v Chazellově podání je to mnohem osobnější, tu kameru hercům strká až pod nos, možná až moc, je jim vidět každý uher. *:)* Ani chvíli jsem se nenudil, i když Apollo 13 asi zůstane nepřekonáno.
0 0
reagovat
Paradne namichana syrovost ze zaberu z kosmu a civilnost z domaciho prostredi. Jediny kaz na krase bylo prazdne kino ... v den premiery  !
698351
Paradne namichana syrovost ze zaberu z kosmu a civilnost z domaciho prostredi. Jediny kaz na krase bylo prazdne kino ... v den premiery  !
0 0
reagovat
ja jsem na tom byl a vlajku si nepamatuju. resil jsem obraz v Imaxu :D ale na csfd typek pise, ze to Chazelle natocil lepe nez Kubrick v 1969 :+
698279
ja jsem na tom byl a vlajku si nepamatuju. resil jsem obraz v Imaxu *:D* ale na csfd typek pise, ze to Chazelle natocil lepe nez Kubrick v 1969 *:+*
3 -1
reagovat
reaguje na: ovmartin23
Americká vlajka tam je, jen se Američanům nelíbí, že tam není epická scéna, jak ji Neil vztyčuje. 8) 
698274
Americká vlajka tam je, jen se Američanům nelíbí, že tam není epická scéna, jak ji Neil vztyčuje. *8)* 
698271
2 -1
reagovat
reaguje na: ovmartin23
hej, hrozna šaškárna bola z toho, už 3? týždne pre premiérou tam bolo ale 2500 hodnotení, z toho to videl málokto na festivale, nie vždy je pri filmoch 10* boom ako napr pri nolanovkách, takého niečo bolo aj pri solovi, keď bolo pred premierou dosť veľa hodnotení nízkych bez toho aby to niekto videl a tiež imdb stiahlo do premiéry hodnotenie kvôli trollom, 
698273
hej, hrozna šaškárna bola z toho, už 3? týždne pre premiérou tam bolo ale 2500 hodnotení, z toho to videl málokto na festivale, nie vždy je pri filmoch 10* boom ako napr pri nolanovkách, takého niečo bolo aj pri solovi, keď bolo pred premierou dosť veľa hodnotení nízkych bez toho aby to niekto videl a tiež imdb stiahlo do premiéry hodnotenie kvôli trollom, 
698271
1 0
reagovat
kauza vlajka je co? ze tam nebyla? 30 % dava 10, 30 % dava 1.....ja jsem dal 8
698271
kauza vlajka je co? ze tam nebyla? 30 % dava 10, 30 % dava 1.....ja jsem dal 8
0 -1
reagují: mkubalikova, gaboo
reagovat
kauza vlajka + (lala land hejt), až dodnes bolo hodnotenie pozastavené, z tých 3000 ludi čo za to hlasovali to videl málokto, pozri si 850 ludí 1*, to tak skresľuje
698269
kauza vlajka + (lala land hejt), až dodnes bolo hodnotenie pozastavené, z tých 3000 ludi čo za to hlasovali to videl málokto, pozri si 850 ludí 1*, to tak skresľuje
1 -1
reagovat
reaguje na: ovmartin23
Kauza vlajka
698267
Kauza vlajka
698260
2 -1
reagovat

Kamera

Co říkáte na dvě a půl hodiny třesoucí se kameru? V pasážích kde letí - super. V pasážích kdy sedí na chodbě - prohoba proč. V podstatě jsem se modlil za scénu, ve které by kamera zůstala v klidu.
698263
Co říkáte na dvě a půl hodiny třesoucí se kameru? V pasážích kde letí - super. V pasážích kdy sedí na chodbě - prohoba proč. V podstatě jsem se modlil za scénu, ve které by kamera zůstala v klidu.
Kamera
3 -1
reagovat
Komentáře
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se