Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuze k článku Star Wars: Poslední z Jediů: Blu-ray

příspěvky 121 - 140 Napsat příspěvek
Film, který mě donutil nechodit na Star Wars do kina. Už fakt ne. To hovoří za vše.
687527
Film, který mě donutil nechodit na Star Wars do kina. Už fakt ne. To hovoří za vše.
8 -5
reagovat
reaguje na: KarelR
A celý se to nastartuje tím, že Holdo zadržuje podstatný informace člověku, kterej je tou dobou tak třetí nejvyšší důstojník na palubě. Celá ta část s hledáním hackera na Canto Bightu byla zbytečná, jelikož jediný co potřebovali udělat je selhat na Snokově lodi, mohlo se celá ta zápletka s potřebou nějakýho hackera odignorovat, nechat je letět rovnou na tu loď a ušetřit půl hodiny stopáže, která rozhodně šla využít líp. To je hrozně dlouhá doba na dějovou linku, od který jediný co je potřeba je, aby Finn a Rose selhali.
687525
A celý se to nastartuje tím, že Holdo zadržuje podstatný informace člověku, kterej je tou dobou tak třetí nejvyšší důstojník na palubě. Celá ta část s hledáním hackera na Canto Bightu byla zbytečná, jelikož jediný co potřebovali udělat je selhat na Snokově lodi, mohlo se celá ta zápletka s potřebou nějakýho hackera odignorovat, nechat je letět rovnou na tu loď a ušetřit půl hodiny stopáže, která rozhodně šla využít líp. To je hrozně dlouhá doba na dějovou linku, od který jediný co je potřeba je, aby Finn a Rose selhali.
687517
4 -5
reagovat
687524
https://media.giphy.com/media/tFK8urY6XHj2w/giphy.gif *:)*
0 -4
reagovat
Krásně jste znovu rozepsali celou hádku z před půl roku :D
Každopádně jsem rád, že patřím mezi ty, co si film užili. Mezi ty, co považují za Lukovo force projection na tak obrovskou vzdálenost a to, jak tím zachránil povstalce za epickej a úžasnej výkon, předčící "pouhou" šermovačku mečema. A mezi ty, kteří vidí v nových dílech stejný počet logických nesrovnalostí, jako v těch starých. A proto jim to nevadí.
687520
Krásně jste znovu rozepsali celou hádku z před půl roku *:D* Každopádně jsem rád, že patřím mezi ty, co si film užili. Mezi ty, co považují za Lukovo force projection na tak obrovskou vzdálenost a to, jak tím zachránil povstalce za epickej a úžasnej výkon, předčící "pouhou" šermovačku mečema. A mezi ty, kteří vidí v nových dílech stejný počet logických nesrovnalostí, jako v těch starých. A proto jim to nevadí.
9 -3
reagovat
Vypíchl bych dvě věty.

výsledkem je film, u kterého často neodhadnete, kam ta či ona scéna vlastně směřuje.

Je jednoduché udělat film nepředvídatelný, stačí aby byl prostě hloupý a nedával divákovi smysl. Při koukání na většinu filmů české provenience také nevím odkud na mne co vybafne, protože na sebe scény nenavazují

Johnson osmičku nevymýšlel od diváckých požadavků, nýbrž od postav, které mají jasně dané dějové oblouky

Opět, prosté ignorování vývoje postav v přechozích filmech je velmi laciný dějový oblouk. Asi jako Terminator Genisys, ten taky založil "vývoj" postav prostě na tom, že je pouze nahodil na sílu (bez vysvětlení v ději) jinak než je diváci znali z předchozích filmů, proto to bylo tak špatné.

Odvážil jsem se na Epizodu 8 kouknout ještě jednou a dospěl jsem k závěru, že Johnson prostě žádnou z předchozích epizod neviděl, takže ani netušil, jaké jsou charaktery postav, které má. No a nebo chtěl prostě vystavět gigantický vztyčený prostředníček za pár set milionů dolarů pro všechny diváky předchozích epizod (včetně 7)
687519
Vypíchl bych dvě věty. [i]výsledkem je film, u kterého často neodhadnete, kam ta či ona scéna vlastně směřuje. [/i] Je jednoduché udělat film nepředvídatelný, stačí aby byl prostě hloupý a nedával divákovi smysl. Při koukání na většinu filmů české provenience také nevím odkud na mne co vybafne, protože na sebe scény nenavazují [i]Johnson osmičku nevymýšlel od diváckých požadavků, nýbrž od postav, které mají jasně dané dějové oblouky[/i] Opět, prosté ignorování vývoje postav v přechozích filmech je velmi laciný dějový oblouk. Asi jako Terminator Genisys, ten taky založil "vývoj" postav prostě na tom, že je pouze nahodil na sílu (bez vysvětlení v ději) jinak než je diváci znali z předchozích filmů, proto to bylo tak špatné. Odvážil jsem se na Epizodu 8 kouknout ještě jednou a dospěl jsem k závěru, že Johnson prostě žádnou z předchozích epizod neviděl, takže ani netušil, jaké jsou charaktery postav, které má. No a nebo chtěl prostě vystavět gigantický vztyčený prostředníček za pár set milionů dolarů pro všechny diváky předchozích epizod (včetně 7)
8 -7
reagovat
reaguje na: Gorecki
Ze článku na který tu všichni reagujeme:

Kupa lidí samozřejmě aplikuje klasický fandovský postup - stalo se to, co jsem čekal = je to předvídatelná nuda; stalo se to, co jsem nečekal =
je to nelogický nesmysl, tohle jsem od Star Wars nikdy nechtěl! Nejít
podle té nejpředvídatelnější mapičky (vysvětlit Snokea, dát Rey slavné
rodiče, ukázat megaborce Lukea...) se najednou ukázalo být kacířstvím,
protože... "jsme přece dva roky něco neřešili na netu, aby nás ten
parchant Johnson překvapil nečekaným řešením?!"

Hned z fleku Karel přijde s laciným podjebem, který ty hodiny rozborů na youtube a tisíce napsaných postů všeho co je na TLJ špatně zbagatelizuje na: "Lidi jsou jen nasraní, že jim nevyšli fandovské předpovědi". Protože TLJ je 9/10 a já si musím nějak vysvětlit ty davy nespokojených lidi, tak jim vložím do huby tenhle nesmysl.

A co přesně pak čekáš že se bude v diskuzi dít jinýho, než že lidi budou mít rudo před očima a omlátí mu to o hlavu?
687518
Ze článku na který tu všichni reagujeme: Kupa lidí samozřejmě aplikuje klasický fandovský postup - stalo se to, co jsem čekal = je to předvídatelná nuda; stalo se to, co jsem nečekal = je to nelogický nesmysl, tohle jsem od Star Wars nikdy nechtěl! Nejít podle té nejpředvídatelnější mapičky (vysvětlit Snokea, dát Rey slavné rodiče, ukázat megaborce Lukea...) se najednou ukázalo být kacířstvím, protože... "jsme přece dva roky něco neřešili na netu, aby nás ten parchant Johnson překvapil nečekaným řešením?!" Hned z fleku Karel přijde s laciným podjebem, který ty hodiny rozborů na youtube a tisíce napsaných postů všeho co je na TLJ špatně zbagatelizuje na: "Lidi jsou jen nasraní, že jim nevyšli fandovské předpovědi". Protože TLJ je 9/10 a já si musím nějak vysvětlit ty davy nespokojených lidi, tak jim vložím do huby tenhle nesmysl. A co přesně pak čekáš že se bude v diskuzi dít jinýho, než že lidi budou mít rudo před očima a omlátí mu to o hlavu?
687514
9 -7
reagovat
reaguje na: Sydonis
"nikam nevedoucím Canto Blightem"

Kolikrát se ještě musí vysvětlit, že kdyby nebylo týhle odbočky, tak plán Odboje funguje, První řád je mine a tudíž není žádná bitva na Craitu... takže je to docela podstatná věc? :)
687517
"nikam nevedoucím Canto Blightem" Kolikrát se ještě musí vysvětlit, že kdyby nebylo týhle odbočky, tak plán Odboje funguje, První řád je mine a tudíž není žádná bitva na Craitu... takže je to docela podstatná věc? *:)*
687515
8 -4
reagují: Sigi, Sydonis
reagovat
reaguje na: Jerec
Ja sa niekde vysmievam alebo kritizujem niekoho za to, ze mu nevadi absencia "logiky" pri Hviezde smrti? Utras si argumenty prosim ta a skus to znova.
687516
Ja sa niekde vysmievam alebo kritizujem niekoho za to, ze mu nevadi absencia "logiky" pri Hviezde smrti? Utras si argumenty prosim ta a skus to znova.
687512
6 -4
reagují: Jerec
reagovat
reaguje na: Nuwanda
V tom filmu je to jasně řečený, ale je to kokotina co nedává smysl. Vader byl v době OT vraždící monstrum, co pozabíjel nespočet Jediů, včetně malých dětí a ani vteřinu neváhal, když měl zabít Obi-Wana. Luke se i přesto pokusil ho přivést  zpátky ke světlu, protože někde hluboko v něm cítil kousek dobra a povedlo se mu to. V TLJ se říká, že mu na chvíli ujely nervy, protože Bena kompletně pohltila temná strana síly..... což ale kompletně popírají oba dva filmy, který ho vykreslují jako rozpolcenou postavu. V TFA whinuje Vaderově helmě, protože ho volá světlo a on je v rozpacích. Zabití Hana ho kompletně rozložilo a Leiu zabít v TLJ nedokázal. ROTS Anakin je mnohem víc pohlcenej temnou stranou síly, než kdy byl Kylo a to je předtím, než se z něj na 20 let stal Vader.
Kompletní otočení Lukova charakteru naruby je něco, co by se dalo udělat uvěřitelně hodně těžko a musel by na tom pracovat šikovnej scénárista. To Johnson není, takže to vysvětlí zkratkovitě, pak to ve vlastním filmu sám popře vykreslením Kyla jako rozpolcené tragické postavy a završí to trapnou scénáristickou berličkou, jakože to vlastně bylo celý jedno velký nedorozumění mezi Lukem a Kylem. A místo aby téhle přeměně věnoval čas, tak si ukrajuje ze stopáže nikam nevedoucím Canto Blightem a umělým gender konliktem mezi Poem a Holdo, pak hodí naprosto trapnou zkratkovitou výmluvu divákům jako zdůvodnění a překvapivě mu to polovina sežere i s navijákem.
687515
V tom filmu je to jasně řečený, ale je to kokotina co nedává smysl. Vader byl v době OT vraždící monstrum, co pozabíjel nespočet Jediů, včetně malých dětí a ani vteřinu neváhal, když měl zabít Obi-Wana. Luke se i přesto pokusil ho přivést  zpátky ke světlu, protože někde hluboko v něm cítil kousek dobra a povedlo se mu to. V TLJ se říká, že mu na chvíli ujely nervy, protože Bena kompletně pohltila temná strana síly..... což ale kompletně popírají oba dva filmy, který ho vykreslují jako rozpolcenou postavu. V TFA whinuje Vaderově helmě, protože ho volá světlo a on je v rozpacích. Zabití Hana ho kompletně rozložilo a Leiu zabít v TLJ nedokázal. ROTS Anakin je mnohem víc pohlcenej temnou stranou síly, než kdy byl Kylo a to je předtím, než se z něj na 20 let stal Vader. Kompletní otočení Lukova charakteru naruby je něco, co by se dalo udělat uvěřitelně hodně těžko a musel by na tom pracovat šikovnej scénárista. To Johnson není, takže to vysvětlí zkratkovitě, pak to ve vlastním filmu sám popře vykreslením Kyla jako rozpolcené tragické postavy a završí to trapnou scénáristickou berličkou, jakože to vlastně bylo celý jedno velký nedorozumění mezi Lukem a Kylem. A místo aby téhle přeměně věnoval čas, tak si ukrajuje ze stopáže nikam nevedoucím Canto Blightem a umělým gender konliktem mezi Poem a Holdo, pak hodí naprosto trapnou zkratkovitou výmluvu divákům jako zdůvodnění a překvapivě mu to polovina sežere i s navijákem.
687511
9 -4
reagují: Gorecki, KarelR
reagovat
reaguje na: Sydonis
Ti ludia reaguju na vase vycitky, ktore vy postupujete ako vseobecne platne fakty a ponukaju vam inu optiku, ktora z tych "faktov" robi skratka "nazor".
To je zakladny problem, ktory nie ste schopni pochopit.

A ja ti naozaj nic nemusim vysvetlovat ani obhajovat.
Za prve preto, lebo si mi ukradnuty a za druhe preto, lebo ziadne argumenty by ta aj tak nepresvedcili ani by si nezmenil nazor. A to uz duplom nie je mojou motivaciou.
Minuli by sme tu kopu casu a diskusnych prispevkov, nikam by sme sa nedopracovali a aj keby sme to nejako zdatne uzavreli, pri dalsej prilezitosti sem podobni tebe nabehnu opat s uplne rovnakymi vykrikmi. Tak ako sa to stalo nielen tu na MZ uz niekolko krat.
Uz minule som si povedal, ze sa do tejto debaty nebudem pustat a opat sa mi potvrdilo, ze som mal pravdu.
Zapojil som sa sem v momente, ked to zacalo byt osobne.
687514
Ti ludia reaguju na vase vycitky, ktore vy postupujete ako vseobecne platne fakty a ponukaju vam inu optiku, ktora z tych "faktov" robi skratka "nazor". To je zakladny problem, ktory nie ste schopni pochopit. A ja ti naozaj nic nemusim vysvetlovat ani obhajovat. Za prve preto, lebo si mi ukradnuty a za druhe preto, lebo ziadne argumenty by ta aj tak nepresvedcili ani by si nezmenil nazor. A to uz duplom nie je mojou motivaciou. Minuli by sme tu kopu casu a diskusnych prispevkov, nikam by sme sa nedopracovali a aj keby sme to nejako zdatne uzavreli, pri dalsej prilezitosti sem podobni tebe nabehnu opat s uplne rovnakymi vykrikmi. Tak ako sa to stalo nielen tu na MZ uz niekolko krat. Uz minule som si povedal, ze sa do tejto debaty nebudem pustat a opat sa mi potvrdilo, ze som mal pravdu. Zapojil som sa sem v momente, ked to zacalo byt osobne.
687510
6 -6
reagují: Sydonis
reagovat
reaguje na: Gorecki
... jinými slovy: ne, nemá to logiku, ale mně to nevadí. 
Napsal jsi to, co já. Bacha na tu aroganci!
687512
... jinými slovy: ne, nemá to logiku, ale mně to nevadí.  Napsal jsi to, co já. Bacha na tu aroganci!
687509
5 -3
reagují: Gorecki
reagovat
reaguje na: Sydonis
No ja byt logickym imperiom a na lodi su plany najnicivejsej zbrane tak zoberem mrte kriznikov a rozstriela tu lod na drobne. Preco chcel luke zabit Bena? To nemyslis vazne? V tom filme je to jasne povedane, preco vnom videl problem. Este vytiahni preco sa Snoke nechal tak jednoducho zabit a ja ti to vyargumentujem ze aj Imperator sa nechal zabit jak tupec. 
687511
No ja byt logickym imperiom a na lodi su plany najnicivejsej zbrane tak zoberem mrte kriznikov a rozstriela tu lod na drobne. Preco chcel luke zabit Bena? To nemyslis vazne? V tom filme je to jasne povedane, preco vnom videl problem. Este vytiahni preco sa Snoke nechal tak jednoducho zabit a ja ti to vyargumentujem ze aj Imperator sa nechal zabit jak tupec. 
687510
3 -5
reagují: Sydonis
reagovat
reaguje na: Nuwanda
Protože tu loď úspěšně a zcela bez problému dopadli? Na začátku E IV je chase, kdy loď pavstalců nemá šanci na únik a během pár minut je dopadená, takže volat posily nebyl důvod. TLJ je několika hodinový chase, přičemž na těch křižníkách sedí stovky tie fighterů, který ho mohly z fleku ukončit.

2Gorecki: Je hezké s jakou blahoskloností ignoruješ, že lidi obhajující TLJ mají neutuchající potřebu nám vysvětlovat, proč se nám ten film vlastně nelíbil a z pravidla melou úplný pičoviny. Pořád nikdo nebyl schopnej vysvětlit ten shluk nelogičností jako vesmírný chase, weaponizace ftl, Luke pokoušející se zabít Bena, Holdo tající plán úniku, Rose a její sabotáž Finnova suicedu runu atd. Ale všichni mi mile rádi vysvětlí, že se mi TLJ vlastně nelíbil, protože jsem měl nějaké teorie, které se ale nenaplnily, protože Johnson se odvážně vydal novým směrem a mě se nelíbí, že jsem se pletl. Většinou okořeněné o nějaký podjeb stylu, že nedokážem zkousnout temnější a dospělejší Star Wars. Ve snaze validovat vlastní názor děláte komplet to stejný co naše strana.
687510
Protože tu loď úspěšně a zcela bez problému dopadli? Na začátku E IV je chase, kdy loď pavstalců nemá šanci na únik a během pár minut je dopadená, takže volat posily nebyl důvod. TLJ je několika hodinový chase, přičemž na těch křižníkách sedí stovky tie fighterů, který ho mohly z fleku ukončit. 2Gorecki: Je hezké s jakou blahoskloností ignoruješ, že lidi obhajující TLJ mají neutuchající potřebu nám vysvětlovat, proč se nám ten film vlastně nelíbil a z pravidla melou úplný pičoviny. Pořád nikdo nebyl schopnej vysvětlit ten shluk nelogičností jako vesmírný chase, weaponizace ftl, Luke pokoušející se zabít Bena, Holdo tající plán úniku, Rose a její sabotáž Finnova suicedu runu atd. Ale všichni mi mile rádi vysvětlí, že se mi TLJ vlastně nelíbil, protože jsem měl nějaké teorie, které se ale nenaplnily, protože Johnson se odvážně vydal novým směrem a mě se nelíbí, že jsem se pletl. Většinou okořeněné o nějaký podjeb stylu, že nedokážem zkousnout temnější a dospělejší Star Wars. Ve snaze validovat vlastní názor děláte komplet to stejný co naše strana.
687508
10 -3
reagují: Gorecki, Nuwanda
reagovat
reaguje na: Mr. Smith
Pokial ide o vesmirne suboje v SW, kopa veci nema "logiku".

Cela Hviezda smrti ako taka nema "logiku".

Jej pomale presuvanie sa spoza zakrytu inej hviezdy v ANH aby mala na dostrel Yavin nema logiku. Je to tam preto, aby fungoval pribeh a napatie.

Ty musis strasne trpiet pri filmoch vo vseobecnosti. :)
687509
Pokial ide o vesmirne suboje v SW, kopa veci nema "logiku". Cela Hviezda smrti ako taka nema "logiku". Jej pomale presuvanie sa spoza zakrytu inej hviezdy v ANH aby mala na dostrel Yavin nema logiku. Je to tam preto, aby fungoval pribeh a napatie. Ty musis strasne trpiet pri filmoch vo vseobecnosti. :)
687505
8 -3
reagují: Jerec
reagovat
reaguje na: Mr. Smith

Logika

Zatlieskaj si, lebo ty potom vedome prehliadas nedostatky celej serie. Preco v epizode 4 hned nazaciatku sa nevyrojili dalsie imperialne lode a krizniky, ked vedeli ze na palube povstaleckej lode su plany hviezdy smrti? 
687508
Zatlieskaj si, lebo ty potom vedome prehliadas nedostatky celej serie. Preco v epizode 4 hned nazaciatku sa nevyrojili dalsie imperialne lode a krizniky, ked vedeli ze na palube povstaleckej lode su plany hviezdy smrti? 
Logika
687505
6 -4
reagují: Sydonis
reagovat
687507
[url=https://www.youtube.com/watch?v=p1biYAE0REg]XCOM 2: Star Wars Clone Trooper Final Trailer :D [/url]
0 0
reagovat
Upřímně, číst Karlovu recenzi mě bavilo daleko víc než celá osmička :D
687506
Upřímně, číst Karlovu recenzi mě bavilo daleko víc než celá osmička *:D*
2 -2
reagovat
reaguje na: Gorecki
No tak mi vysvetli logiku v uzasnej najpomalsej nahanacke dvoch flotil. To ako vazne najvykonnejsie lode Prveho radu nedokazu znicit malicke lode povstalcov? Nedokazu ich ani predbehnut, Prvy rad nedokaze ani vyslat vela Tie Fighterov aby ich znicil (tak ako sa im lahko podaril znicit velitelsky mostik), nedokaze z hyperpriestoru vyslat dalsi kriznik, ktory by sa objavil pri povstalcov a zahajil by palbu? To, ze cela tato nahanacka nema logiku podla teba nie je nespochybnitelny fakt?
687505
No tak mi vysvetli logiku v uzasnej najpomalsej nahanacke dvoch flotil. To ako vazne najvykonnejsie lode Prveho radu nedokazu znicit malicke lode povstalcov? Nedokazu ich ani predbehnut, Prvy rad nedokaze ani vyslat vela Tie Fighterov aby ich znicil (tak ako sa im lahko podaril znicit velitelsky mostik), nedokaze z hyperpriestoru vyslat dalsi kriznik, ktory by sa objavil pri povstalcov a zahajil by palbu? To, ze cela tato nahanacka nema logiku podla teba nie je nespochybnitelny fakt?
687504
6 -7
reagují: Gorecki, Nuwanda
reagovat
reaguje na: Jerec
No vidis. A to je presne ten problem tej vasej nadradenosti a arogantnosti, ktora z vas a vasho sposobu vedenia diskusie ide.

Vy tie vase "chyby" beriete ako nespochybnitelny nevyvratitelny fakt, ktory len my, sfanatizovani fanusikovia odmietame vidiet a pre lasku k tomu filmu ich vedome alebo podvedome prehliadame.

Uvedomujes si, ze rovnaka optika, iba obratena by sa dala pouzit aj na vas?
Ved tu snad nikto netvrdi, ze ten film je dokonaly. Vy nemate problem tvrdit, ze je to totalna sracka a kazdy komu sa to paci je midichlorianova hlava.
687504
No vidis. A to je presne ten problem tej vasej nadradenosti a arogantnosti, ktora z vas a vasho sposobu vedenia diskusie ide. Vy tie vase "chyby" beriete ako nespochybnitelny nevyvratitelny fakt, ktory len my, sfanatizovani fanusikovia odmietame vidiet a pre lasku k tomu filmu ich vedome alebo podvedome prehliadame. Uvedomujes si, ze rovnaka optika, iba obratena by sa dala pouzit aj na vas? Ved tu snad nikto netvrdi, ze ten film je dokonaly. Vy nemate problem tvrdit, ze je to totalna sracka a kazdy komu sa to paci je midichlorianova hlava.
687501
8 -6
reagují: Mr. Smith
reagovat
reaguje na: novoten
Toto nie je obycajny film ale pokracovanie 40 rocnej velkej serie. Ludia su do tychto filmov fanaticky zazrani. Ak sa im film paci davaju to najavo ale rovnako je normalne ked taky fanusik po velkom sklamani dava najavo hlasnu kritiku kedze obom skupinam na filmoch dost zalezi.
687503
Toto nie je obycajny film ale pokracovanie 40 rocnej velkej serie. Ludia su do tychto filmov fanaticky zazrani. Ak sa im film paci davaju to najavo ale rovnako je normalne ked taky fanusik po velkom sklamani dava najavo hlasnu kritiku kedze obom skupinam na filmoch dost zalezi.
687496
4 -3
reagovat
Komentáře
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se