Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Nejrychlejší miliarda v historii! Avengers vládnou


ikona
TedGeorge
anna farisavengersavengers: infinity warblack pantherdisneydoctor strangedwayne johnsoniron manjohn krasinskikevin feigemark ruffalomarvelmiliardarampage nicitelerobert downey jr.russo brothersscarlett johanssonthanostiché místotržby
Padne i ta druhá miliarda?  

Miliarda v tržbách opravdu padá čím dál častěji. Může za to především inflace a rychle rostoucí asijský trh. Většinou to však trvá nějaký ten týden, než se film překulí přes (pořád ještě relativně prestižní) milník. Infinity War na to potřebovala jedenáct dnů. Jenom pro srovnání – Jurskému světu to trvalo třináct dní a doposud nejrychlejším sedmým Star Wars dvanáct. Po sečtení sobotních čísel je rekord na světě a nám nezbývá než uznale pokývat hlavou a Marvelu pogratulovat.

Čísla za celý víkend? V Americe se klesalo o očekávatelných 56% a stačilo to na druhý největší druhý víkend všech dob o velikosti 112,5 mega. To je jenom o chlup vyšší numero než to, které ve stejné fázi svojí "Tour de BoxOffice" předvedl Black Panther. Infinity War každopádně v tuto chvíli přepočítává více než 450,8 mega z Ameriky a to je po 12 dnech v distribuci neuvěřitelné. Co se světa týče, tak tam jsme na 713,3 melounech. Není to žádná velká matematika - celkový celosvětový účet je v neděli večer vystavený na 1,16 miliardy babek.

Co všechno během těch dvanácti dnů mocná týmovka zvládla? Zapomeňte na všechny filmy DC universa. Zapomeňte na všechny Spider-Many, X-Meny, Deadpooly a další. Ani ten Temný rytíř povstal se svými čísly neodolal. Co se ostatních marvelovek týče, tak Avengers suše (a opakuji - po dvanácti dnech v multiplexech) překonali kromě svých dvou předchůdců, Black Panthera a Iron Mana 3 úplně všechny marvelovky. Mezi filmovými potomky Kevina Feigeho jsou tedy na pátém místě a na (prozatím vedoucí) jedničku to bude stačit už po příštím víkendu.

Důvody, proč je splněný sen všech fanoušků Marvelu tak neskutečně mocný, už dopodrobna rozebral minulý týden Cival v tržbách a imf ve svém tématu. Já se tedy na tomto místě zaměřím spíše na to, co bude dál. Je dost možné, že nás opravdu čeká cesta za miliardou číslo dvě. Nesmíme totiž zapomínat na fakt, že teprve příští víkend odstartuje film svou cestu za čínskými miliony a při pohledu na 240 milionů dolarů vydělaných v zemi s velkou a dlouhou zdí Avengers dvojkou, bych se nebál spekulovat o otevíracím víkendu 150 melounů a finiši za 300 kulatými. A to se ve svých odhadech ještě držím při zemi.

Celosvětově nejmocnější filmy všech dob

Zajímavější to začíná být u celkového amerického čísla. V tuto chvíli to vypadá na finiš u hranice 700 milionů dolarů. Proč tak, ehm, nízko a ne rekordně? Nesmíme zapomínat, že svým způsobem konkurující Abramsova Síla se probouzí startovala o Vánocích. Infinity War se musí vyrovnat s faktem, že cílovka je během týdne ve škole/v práci a tomu také odpovídají průběžně vysoká, ale nikoliv už nejlepší, čísla. Týmovka tedy urvala rekord za první víkend, ale nejlepší numera za čtyři a více dní už logicky píší Hvězdné války.

Vlastně je docela možné, že to kvůli za rohem číhajícím vlčákům jménem Deadpool a Solo nebude stačit ani na toho Black Panthera. Ten totiž parkuje už jenom pár milionů pod hranicí 700 milionů dolarů a překulí se přes ni někdy přespříští týden. T´Challa a spol. se samozřejmě nemohou srovnávat s Avengers celosvětově, ale v multiplexech za velkou louží nakonec udělají dost možná ještě větší průvan než právě ta toužebně očekávaná týmovka. A to je věc, kterou na začátku roku nečekal vážně vůbec nikdo. 

Tržby marvelovek v Americe

Je to prosté, milý Karle. Máme před sebou 34. film historie, který dokázal překonat miliardu dolarů v celosvětových tržbách. Tento "achievement" každý rok odemkne hned několik největších blockbusterů a s rozpočty největších filmů, které atakují 300 milionů dolarů bez reklamy (takže vlastně 500), už je ta tisícovka milionů v kolonce tržeb prostě nutná a jakoby samozřejmá. U Avengerů se naštěstí pro jednou nemusí nadávat na sequelitidu, protože ta kvalita tam tentokrát přítomná je. Tak snad to Marvelu vydrží co nejdéle.

Skoro bych zapomněl, že proti Avengers startují ještě další filmy. Stříbro bere kritiky nenáviděná komedie Manžel na zkoušku neboli Overboard. Remake polozapomenuté taškařice s Goldie Hawn neodstartoval úplně nejhůř. Úvodní víkend o velikosti 14,75 mega je vzhledem k výše řešené konkurenci a startu v "pouhých" 1600 kinech vlastně docela dobrý. Díky nízkému rozpočtu a přítomnosti čím dál populárnější mexické "hvězdy" Eugenia Derbeze, která většinou zaručuje trvanlivost produktu v kinech, lze očekávat plusové milióny pro vyčůraný Lionsgate. Kudos.

 

Bronz si vydobyl John Krasinski potichu režírující svoji ženu Emily Blunt v Tichém místu. Tentokrát z toho byl pokles o necelých 31 % značící dalších 7,6 mega do nadržené paramountí šrajtofle. Krasinskiho teď Paramounti nebudou chtít půjčovat nikomu a já se jim při pohledu na monstrózní čtvrtmiliardu ze světa vůbec nedivím. Netřeba čtenářům připomínat, že horor stál jenom 17 mega.

Bramboru bere Amy Schumer, která se cítí pěkná v komedii I Feel Pretty. Díky poklesu o 40% je z toho dalších 5 mega a výhled na finiš kolem padesáti milionů babek v USA. Do kasičky sice nějaké miliony ještě přisype svět, ale stejně to bude tak tak stačit na splacení dvaatřicetimilionového rozpočtu. Studio STX totiž film poslalo do 3400 kin a tím pádem utrácelo desítky milionů dolarů za marketing.

 

Koho tam máme dál? Pětku si tento týden zasloužil Dwayne "The Rock" Johnson a jeho Rampage Ničitelé. Minulý týden mu vysál veškerý vzduch biják jménem Avengers a vypadalo to na naprostý kolaps CGI provoněného blockbusteru. Rock se však nevzdává a díky rozumnému propadu o 36 % se oproti minulém týdnu přece jenom stabilizuje. Bude to stačit na to americké kilo? Při pohledu na průběžných 84,8 mega to tak nevypadá. Ve světě jsme každopádně na dohled 400 melounům a tak se Warneři nemusejí bát o plusové dolary.

Na šestém místě odstartovala kritiky chválená Tully. Jason Reitman se znovu pustil do filmu podle scénáře Diablo Cody a znovu u toho byla Charlize Theron. Bohužel pro něj je z toho další finanční propadák, protože 3,2 mega z více než 1 300 kin nestačí. Chudák Jason. Podívejte se sami, jaké tržby si jeho filmy poslední roky připisují...

Na sedmém místě je Black Panther a já už jsem se k němu vyjadřoval o pár odstavců výše. Sluší se snad jenom dodat, že další 3,1 mega znamenají pro afrického kočičáka celkových 693 melounů z Ameriky. Na těch sedm kil to bude, to už si Disney pohlídá.

Osmičku má horor Vadí nevadí, který pomalu ale jistě vyklízí pozice a může jenom snít o padesáti milionech z Ameriky. Jason Blum tomu odklepnul rozpočet pouhých 3,5 milionů dolarů, což je jeho jediné štěstí. Celkem tento rádoby děsivý flák přepočítává 38 milionů babek z Ameriky a dalších 20 ze zbytkových zemí.

Na devátém místě dělají divným lidem radost policejní hovada režírovaná Jayem Chandrasekharem. Super Troopers 2 má na kontě dalších 1,8 milionů babek a vypadá to na finiš v okolí 30 melounů celkově. Vzhledem k tomu, že film vznikl jenom díky Kickstarteru a neustálému tlaku fanoušků jedničky, to je vlastně docela úspěch.

No a konečně desáté místo. To má Bad Samaritan proklatého producenta / režiséra Deana Devlina. Ten to po Geostormu zkouší s maniakálním Davidem "Kuním ksichtem" Tennantem, a já se po zhlédnutí traileru vůbec nedivím, že na ten pokus přišlo jenom pár desítek tisíc platících diváků, kteří nechali v pokladnách 2 000 (!) multiplexů 1,7 mega. 

Celkový žebříček víkendových tržeb zde

 

Příští týden se do zámořských kin podívá komedie s Melissou McCarthy Life of the Party. Konkurovat jí bude chtít černošská revenge story Breaking In dirigovaná zapomenutým rejžou Jamesem McTeiguem. Ale vy už jistě tušíte, že vládnout budou zase ti Avengeři...

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace