Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

TOP 11 filmů, které v roce 2018 zaútočí na miliardu


ikona
TedGeorge
avengers: infinity warbox officeJurský svět 2miliardapixarready player onerobert downey jrtom hardy
Příští rok se hollywoodská studia budou mít dobře... 

Vítejte u další Top jedenáctky, přátelé. Dnes si proklepneme filmy startující v roce 2018, které mají (byť jen malou) šanci útočit na miliardu dolarů z kin. V současné chvíli Hollywood přepočítává 31 zástupců kdysi exkluzivního miliardového klubu a letos to nebyla žádná sláva. Rank slavných a bohatých rozšířili akorát Kráska a zvíře (vzpomínáte?), poslední díl Rychle a zběsile a před nedávnem také třetí Já, padouch. Ragnarok se pravděpodobně zastaví někde u hranice 900 mega a posledním miliardovým zástupcem tak letos bude Poslední z Jediů. Docela slabota. Něco mi říká, že příští rok tu miliardu urve přece jenom víc filmů. Pojďme si nejpravděpodobnější kandidáty projet. Málem bych zapomněl – pokud jste již plnoletí, ke čtení si otevřete Merlot 2012 z vinařství Dvořáček a pijte tu lahůdku prosím s mírou.

4. Venom

Film startuje v amerických kinech: 5. října
Pravděpodobnost, že z toho bude víc jak miliarda: 20 %
Můj odhad celkových amerických tržeb: 220
Můj odhad celkových světových tržeb: 630
KarelR od filmu očekává: Bolest, která i přes cool Hardyho pohřbí "pavoučí" vesmír.
Vytáhni v hospodě: V jednu chvíli se vtipně spekulovalo o tom, že sci-fi Life je prequel Venoma. Ještě vtipnější mi však přišly spekulace o tom, že Venoma by měl točit Josh Trank.

V případě Venoma vidím hned tři problémy, které filmu pravděpodobně zabrání útočit na miliardu. Za prvé – film distribuuje problémy pronásledované studio Sony a to je skoro pokaždé špatná zpráva pro tržebního kecala spekulujícího o možné miliardě. Za druhé – producenti se pořád nemůžou rozhodnout, jestli bude Venom nějakým způsobem odkazovat na posledního single Spider-Mana s podtitulem Homecoming. No a konečně za třetí – hlavní roli pro sebe urval pokaždé výborný Tom Hardy. Problém je, že to rozhodně není obrovská hollywoodská hvězda, která by do kin lákala diváky jenom na svoje jméno.

Jo, čtvrtý bod mého článku obsahuje asi nejméně pravděpodobnou miliardu ze všech, ale to nic nemění na tom, že Venom se podle mého skromného názoru nejenom zaplatí, ale navíc v kinech vydělá velmi pěkné peníze navíc. Důležité je uvědomit si, že podzim bude v kinech docela slabý a legendární Spider-Manovský záporák nebude mít skoro vůbec žádnou přímou konkurenci. Distribuční termín je tedy vyloženě chytrý (žádná konkurence) a Soňákům zaručí peníze navíc. 

3. Fantastická zvířata a kde je najít 2

Film startuje v amerických kinech: 16. listopadu
Pravděpodobnost, že z toho bude víc jak miliarda: 70 %
Můj odhad celkových amerických tržeb: 300
Můj odhad celkových světových tržeb: Miliarda přesně
KarelR od filmu očekává: Další nádhernou podívanou, která bude stejně osobitá jako jednička.
Vytáhni v hospodě: Velkou roli by ve filmu měla mít Leta Lestrangeová hraná půvabnou Zoë Kravitz. V jedničce jste ji mohli vidět akorát na obrázku. Uvidíme, jestli bude stejně zábavná jako její příbuzná Beatrix ztvárněná ve filmových Potterovkách Helenou Bonham Carter.

Líbila se vám jednička? Musím se přiznat, že jsem tenkrát ještě týden před premiérou očekával jak kvalitativní, tak tržební průšvih. Ani jedno se nakonec nevyplnilo. Warneři tenkrát vsadili na rozjetí spin-offu z Potterovského universa opravdu hodně. Dodnes nechápu, kde se těch necelých 900 mega v tržbách vzalo, ale to je jedno. Dopadlo to dobře. Navzdory osobě Davida Yatese, který nás všechny potěšil svěží režií Potterovské pětky a pekelně nas-al neúměrným prodlužováním kouzelnické katarze v sedmičce. Ve Fantastických zvířatech si Yates vybral silnější chvilku a když už nic jiného, potěšil nás povedeným castingem baculatého pekaře hraného Danem Foglerem a éterické Queenie Goldstein v podání Alison Sudol.

Ale zpátky k pokračování Zvířat. Ta miliarda asi padne. Přeci jenom – lidé už budou vědět, do čeho jdou. Warneři nám v kampani jistě pečlivě připomenou, že se bude celý příběh mnohem více prolínat s událostmi známými z Harryho Pottera a na plátně se dokonce zjeví mladý Albus Brumbál s tváří Juda Law. Do rovnice si přidejte informaci o atraktivních evropských reáliích a člověk by se skoro začal těšit. Je samozřejmě velmi složité spekulovat o tržbách tak dlouhou dobu před premiérou. Nemáme v ruce jediný obrázek z natáčení, natož nějaký trailer. Něco mi však říká, že si tohle Warneři pohlídají. A poprosil bych znovu parádní hudbu. Děkuji.


2. Aquaman

Film startuje v amerických kinech: 21. prosince
Pravděpodobnost, že z toho bude víc jak miliarda: 25 %
Můj odhad celkových amerických tržeb: 270
Můj odhad celkových světových tržeb: 730
KarelR od filmu očekává: Akční nářez a nejlepší comicsárnu z nového DC vesmíru. Protože Wan!
Vytáhni v hospodě: Dočkáme se další spolupráce Patricka Wilsona s rejžou Jamesem Wanem. Wilson mu musí líbat všechny končetiny, protože Wan relativně neznámého herce právě prvním Conjuring proslavil a díky warneráckým procentům ze zisku dvojky zajistil do konce života.

Filmový svět známý jako DC mě skoro vůbec nebaví, ale na Aquamana se prostě těším. Může za to samozřejmě osoba Jamese Wana. Tedy toho asijského chlápka, který si udělal jméno režií kdysi malého hororu V zajetí démonů a před třemi roky naprosto ovládnul Hollywood díky 1,5 miliardovému pokračování Rychle a zběsile s číslovkou sedm. Wan má řemeslo v ruce a na Aquamana dostal opravdu hodně času. Oficiálně sice začala produkce až letos v květnu, ale Wan si mohl režii plánovat už od poloviny roku 2015. Jason Momoa je navíc dostatečně ostrý na to, aby v roli mořského fousáče budil respekt nejenom u svých nepřátel, ale i u diváků. Já jenom doufám, že po ve všech ohledech (vsadím se) průserové Justice League bude tahle komiksovka ještě někoho zajímat.

A jsem vážně zvědavý, co udělá s diváckým zájmem datum premiéry. Warneři Aquamana odložili až na příští Vánoce a jistě se třesou jako osiky kvůli divákům, kteří nejsou zvyklí chodit o svátcích do multiplexů na blockbustery podle komiksů. Střetne se totiž klasicky velmi exponovaný komiksový opening víkend s vánočním zvykem chodit na bijáky dva týdny v kuse. Uvidíme, jaké číslo se na BoxOfficeMojo objeví. Tipoval bych, že bude o něco větší, než si teď myslíte. A to jak v Americe, tak „vy-víte-kde“.


1. Bumblebee

Film startuje v amerických kinech: 21. prosince
Pravděpodobnost, že z toho bude víc jak miliarda: 35 %
Můj odhad celkových amerických tržeb: 180
Můj odhad celkových světových tržeb: 760
KarelR od filmu očekává: Rádoby milou blbinu, která finančně pohoří.
Vytáhni v hospodě: Je všeobecně známo, že půjde o první snímek z Transformeřího universa, který si nenatočí Michael Bay. Ten sedí „jenom“ na producentské stoličce a režijní sesli přenechal Travisi Knightovi, rejžovi animovaného Kuba a kouzelného meče. Něco mi říká, že mu do toho Míša bude kecat…

Transformeři jsou už dobře 7 let naprosto strašná nuda. Jenomže na ni pořád chodí lidi. Hlavně v… Koreji. A neskutečně se tu plýtvá režijním talentem jindy skoro vždy výborného Michaela Baye. Proto jsem měl skoro až škodolibou radost, když pátý díl v kinech zklamal a nedosáhnul na víc než 610 mega. Hlavně amerických 130 melounů bylo vyloženě směšných. Bude to konec celé značky? Zatím ne. Paramount jistě usilovně přemýšlí, jestli nestopne plány na další díly a spin-offy, ale to se ještě nebude týkat Bumblebeeho. Ten si to o Vánocích rozdá právě s Aquamanem a podle mě to nakonec o malá prsa vyhraje. Alespoň teda ve světě.

Automaticky totiž můžete počítat s 200-300 miliony z „vyvítekdevíkova“. Já té fascinaci vyloženě blbými filmy u soudruhů z nejlidnatější země prostě nerozumím. To totiž nejsou jenom ti roboti. To máte série Rychle a zběsile, xXx, Resident Evil a další pitomosti. Ale co bych se rozčiloval. Bumblebee se Paramountům ještě vyplatí. Dovolíte predikci na závěr? V roce 2019 tohle legendární studio pronásledované problémy koupí Wanda, nebo jiná čínská investiční skupina. Těch průšvihů je až moc. Mission Impossible navzdory.


Černý kůň: Mary Poppins se vrací

Film startuje v amerických kinech: 26. prosince
Pravděpodobnost, že z toho bude víc jak miliarda: 25 %
Můj odhad celkových amerických tržeb: 280
Můj odhad celkových světových tržeb: 660
KarelR od filmu očekává: Fajn pohádku z ranku Paddingtona, která moc nepřekročí britské hranice.
Vytáhni v hospodě: Tvůrci nabídli cameo původní Mary Poppins, Julii Andrews. Ta s díky odmítla a pochválila studio za casting Emily Blunt. Když se to Emily dozvěděla, tak se prý rozbrečela štěstím. Na tomto místě si odpustím zbytečnou cynickou větu navíc.

Každý rok se v kinech zjeví nějaké to nečekané filmové překvapení, které všem vyrazí dech obřími tržbami. Letos se dá za největší překvapení považovat 1,26 miliardy Krásky a zvířete a necelých 700 mega hororového To. Příští rok se jistě stane něco podobného a já vsázím na Disneyho. Návrat Mary Poppins s tváří správně mateřské Emily Blunt si Myšák chytře naplánoval na Vánoce. V Americe bude národním sportem chodit do kina a já čekám obří čísla. Co se světa týče, tak tam to bude složitější.

Asi nikdo nepochybuje o tom, že anglofonní země napodobí USA a legendární pohádku nezatratí. Otázka je, co na to zbytek světa. Třeba u nás je pohádková chůva docela neznámá a nedivil bych se, že kdybyste vyšli s mikrofonem do ulic, tak vám každý třetí na otázku: „Kdo je to Mary Poppins“ odpoví „francouzská krasobruslařka“. Jenomže ten Disney... Myšák je prostě všemocný. Jak jinak si vysvětlit, že v případě Krásky a zvířete rozjel tak neskutečnou kampaň, že i u nás zavítalo první víkend do kin víc než 100 000 platících diváků. Jen počkejte, vy zajíci. Tahle chůva to v kinech zase jednou vyhraje.

No a to je vše. Děkuji za pozornost, děkuji za váš čas. Diskuze je otevřená. Ukažte, že se stejně jako já nebojíte a vyploďte svoje tipy na 11 nejúspěšnějších filmů příštího roku. Vždyť je to tak lákavé, historicky se před všemi znemožnit. Čau.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace