Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

TOP 11 filmů, které v roce 2018 zaútočí na miliardu


ikona
TedGeorge
avengers: infinity warbox officeJurský svět 2miliardapixarready player onerobert downey jrtom hardy
Příští rok se hollywoodská studia budou mít dobře... 

Vítejte u další Top jedenáctky, přátelé. Dnes si proklepneme filmy startující v roce 2018, které mají (byť jen malou) šanci útočit na miliardu dolarů z kin. V současné chvíli Hollywood přepočítává 31 zástupců kdysi exkluzivního miliardového klubu a letos to nebyla žádná sláva. Rank slavných a bohatých rozšířili akorát Kráska a zvíře (vzpomínáte?), poslední díl Rychle a zběsile a před nedávnem také třetí Já, padouch. Ragnarok se pravděpodobně zastaví někde u hranice 900 mega a posledním miliardovým zástupcem tak letos bude Poslední z Jediů. Docela slabota. Něco mi říká, že příští rok tu miliardu urve přece jenom víc filmů. Pojďme si nejpravděpodobnější kandidáty projet. Málem bych zapomněl – pokud jste již plnoletí, ke čtení si otevřete Merlot 2012 z vinařství Dvořáček a pijte tu lahůdku prosím s mírou.

8. Deadpool 2

Film startuje v amerických kinech: 1. června
Pravděpodobnost, že z toho bude víc jak miliarda: 65 %
Můj odhad celkových amerických tržeb: 350
Můj odhad celkových světových tržeb (včetně Ameriky): 900
KarelR od filmu očekává: Stejně fajnovou komedii, jakou byla jednička.
Vytáhni v hospodě: Chvíli to vypadalo, že by si roli Cablea mohl střihnout Brad Pitt. Dokonce se kvůli tomu sešel s producenty. Nakonec to nedopadlo kvůli tzv. „konfliktu v rozvrhu“. V diskuzi se vyjádřete, jestli vás to taky trochu štve.

Jsem tu jedinej, koho jednička v kinech zklamala? Ne, že bych trousil nenávist v každé putyce, kde jsem se během posledního roku vyskytl, ale po tom velkém haló jsem prostě čekal víc. Nic to však nemění na tom, že mi před rokem a půl udělal úspěch Deadpoola v kinech velkou radost. Vychtěný a odkládaný projekt Ryana Reynoldse zabodoval eRkem, sympatickou drzostí a odkazy na Hollywood, kam se podíváš. Proto bylo od první chvíle jasné, že nás v kinech čeká dvojka a oznámení o natáčení sequelu přišlo opravdu hodně rychle. Mnohé akorát překvapilo, že u toho tentokrát nebude režisér jedničky Tim Miller. Bude to pro dvojku představovat problém?

Nemyslím si. Naopak. Angažmá Davida Leitche, který se proslavil režií povedeného Johna Wicka a letos se připomněl Atomic blonckou s Charlize Theron, by mohlo přinést alespoň částečnou změnu přístupu. A skoro až samozřejmě fantastické bojové scény. Tohle si David pohlídá. Proč si myslím, že bude miliarda těžká? Byť se poslední dobou ukazuje, že eRko v kině není až takový handicap, jak se Hollywood dlouho bál, přeci jenom se ta přístupnost na tržbách nějak projeví. Zároveň na tomto místě musím připomenout, že jednička nestartovala v té zemi, začínající na Č. V dalších bodech mého článku ji budu označovat jako „vy-víte-kde“.


7. Úžasňákovi 2

Film startuje v amerických kinech: 15. června
Pravděpodobnost, že z toho bude víc jak miliarda: 80 %
Můj odhad celkových amerických tržeb: 330
Můj odhad celkových světových tržeb: 1010 a bude to hodně těsné
KarelR od filmu očekává: Zbytečný návrat jako u Hledá se Dory, ale tajně doufám v opak.
Vytáhni v hospodě: Dvojka by měla startovat přesně ve chvíli, kdy jednička skončila. Doufám, že tuto informaci nepokládá někdo za spoiler.

Kdyby šlo o jakýkoliv jiný sequel ze stáje Pixarů, tak bych napsal, že mě tyhle sázky na jistotu už pěkně štvou a skákající lampička by se nad sebou měla vážně zamyslet. Ale první Úžasňákovi jsou můj dost možná nejoblíbenější pixarovský animák, a tak si to odpustím. Pod režijním vedením Brada Birda se vrátí skoro kompletní eskadra sympatických superhrdinů vyznávající rodinné hodnoty a já si myslím, že Amerika i svět se na ten návrat hodně těší. Respektive se teprve začnou těšit. Pixar se totiž rovná Disney a vy jistě dobře víte, co to znamená.

V marketingu potomci Walta nedokáží šlápnout vedle a poslední dobou je naprosto každý film produkovaný tímto studiem velkou událostí, na kterou chodí do kin davy. Jednička si před 13 lety došla v kinech pro více než 630 melounů a dnes už asi těžko představitelných 30 – 35 milionů prodaných DVDček. Nejsme sice na úrovni Příběhu hraček, ale já mám takové to divné svědění, které většinou značí nastupující pohlavní chorobu nebo právě miliardu v kinech. V tuto chvíli si myslím, že to bude ta miliarda.


6. Jurský svět 2

Film startuje v amerických kinech: 22. června
Pravděpodobnost, že z toho bude víc jak miliarda: 90 %
Můj odhad celkových amerických tržeb: 420
Můj odhad celkových světových tržeb: 1150
KarelR od filmu očekává: Další velkou trefu, Bayona umí.
Vytáhni v hospodě: Spekuluje se, že by si svoje role v Jurském universu mohli zopakovat Sam Neill a Laura Dern. Abych řekl pravdu, tak je mi to docela šumák, ale strašně rád bych viděl návrat Jeffa Goldbluma v ikonické roli Malcolma.

Možná si vzpomínáte na můj nechvalně známý článek, který na MovieZone vyšel před více než dvěma lety. V něm jsem označil Chrise Pratta za největší hollywoodskou hvězdu současnosti a nejenom Civalovi tenkrát ze smíchu zaskočilo. Od té doby jsem si už několikrát vysypal popel na hlavu, napsal omluvu Leonardu DiCapriovi a rozhodnul se, že podobné články už nebudu psát. Proč se tenkrát Chris dočkal takového vyznání tržební lásky ze strany TedGeorge? Protože se úspěšně zapsal do análů spokojených diváků prvních Strážců Galaxie a hlavně – zahrál si v jednom z nejvíc šokujících filmových úspěchů všech dob. Mluvím samozřejmě o Jurském světě, který suše vydělal více než miliardu a půl.

Takové numero samozřejmě dvojka nezopakuje. Tenkrát se sešlo úplně všechno a už jenom kvůli docela mocné konkurenci kam se podíváš existuje obava, že tentokrát to nebude stačit ani na tu miliardu. Já si to nemyslím. Je třeba brát v úvahu, že první Jurský svět (respektive čtvrtý Jurský park) byl velmi fajn oddechovkou, která se skoro všem líbila a já si myslím, že i na dvojku budou chodit davy diváků chtivých dinosaurů a nenáročného dobrodružného filmu. Jenom za to nebude odpovědný ten Pratt. Na tomto místě se ještě jednou a naposledy za ten výše linkovaný článek omlouvám.


5. Mamma Mia 2

Film startuje v amerických kinech: 20. července
Pravděpodobnost, že z toho bude víc jak miliarda: 40 %
Můj odhad celkových amerických tržeb: 270
Můj odhad celkových světových tržeb: 840
KarelR od filmu očekává: Námět pro krásnou recenzi od Rimsyho.
Vytáhni v hospodě: Ve filmu se objeví i Cher. Prý jí byla nabídnuta i role v jedničce, ale tu odmítla. Pro mě je to překvapivé hned ze dvou důvodů. Jednak jsem měl v hlavě zafixováno, že už je po smrti a jednak má hlas, který se na písničky Abby (podle mě) vůbec nehodí.

Cože? Mamma Mia ve článku o potenciálních miliardových filmech? To si pište. Vážně už zapomínáte, jaká byla jednička neuvěřitelný hit a jak se ve frontách u pokladen kin usmívali lidé, kteří byli v kině naposledy na premiéře Černých baronů? Ať se vám to líbí nebo ne, průměrný a řemeslně neskutečně líný muzikál se stal fenoménem, který vydělal v kinech více než 600 mega. Nemluvě o obřích prodejích na videokazetách. Pokud se stejný vzorek možných diváků znovu ukáže v kinech, můžou se dít velké věci. Ale bude to stačit na tu miliardu? Těžko říct. Jak už vidíte o pár řádků výš, tipuju celkových 840 milionů celosvětově.

Vrátí se sice Meryl Streep, Colin Firth a další, ale to se předpokládalo už předem. Těch tisíc milionů podle mne nepadne hlavně kvůli tomu, že „vy-víte-kde“ není Abba zase tak populární, a tudíž můžeme předem zapomenout na dnes už skoro povinných 100 mega z této země. Nerad bych na tomto místě kecal, ale jednička tam kvůli tomu v kinech podle všeho ani nestartovala. A to je věc, kterou těch 715 000 diváků v českých kinech prostě nespraví.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace