Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuze k článku Übertéma: Co čekat od nového Vetřelce?

příspěvky 81 - 100 Napsat příspěvek

rocketking

Dík, určite si to užijem ;):D
376796
Dík, určite si to užijem *;)**:D*
rocketking
0 0
reagovat

FallenMaia

Můžeš být ze Scottových pokusů o mystično, hlubokou filosofii a odkazy na náboženství klidně nadšený, já ti to neberu.

Ale osobně se podívám raději na deset béčkových vyvražďovaček, než na něco, u čeho se scénárista snaží o rádoby sofistikovanost a divák potom musí selektivně na určitých částech kompletně vypínat mozek, aby to vůbec dávalo smysl. Vždyť i ten AvP má víc smysl než Prometheus. U mě prostě Vetřelec má vynikající první dva díly, slušný třetí a parodii v podobě čtvrtého Resurrection. I když bych osobně rád viděl, jak by se děj vyvíjel dál po dvojce kdyby nezabili Hickse, Newt a celé se to ubíralo úplně jiným směrem. Počkat, vždyť něco takového už je - link Četl jsem to, není to špatné, ale škoda, že tam není Ripleyová.

Závidím všem, co na té mytologii ujíždí a nevadí jim to. Takže ano, užij si to, ale já toho nejsem schopen. A to myslím vážně, bez jakékoli ironie.
376795
Můžeš být ze Scottových pokusů o mystično, hlubokou filosofii a odkazy na náboženství klidně nadšený, já ti to neberu. Ale osobně se podívám raději na deset béčkových vyvražďovaček, než na něco, u čeho se scénárista snaží o rádoby sofistikovanost a divák potom musí selektivně na určitých částech kompletně vypínat mozek, aby to vůbec dávalo smysl. Vždyť i ten AvP má víc smysl než Prometheus. U mě prostě Vetřelec má vynikající první dva díly, slušný třetí a parodii v podobě čtvrtého Resurrection. I když bych osobně rád viděl, jak by se děj vyvíjel dál po dvojce kdyby nezabili Hickse, Newt a celé se to ubíralo úplně jiným směrem. Počkat, vždyť něco takového už je - http://avp.wikia.com/wiki/Aliens:_Outbreak Četl jsem to, není to špatné, ale škoda, že tam není Ripleyová. Závidím všem, co na té mytologii ujíždí a nevadí jim to. Takže ano, užij si to, ale já toho nejsem schopen. A to myslím vážně, bez jakékoli ironie.
FallenMaia
0 0
reagovat
Taky mě ta snaha o mytologii dost sere. Proč by musel vetřelce někdo "vyrábět". Jako ptakopysk je taky dost divný zvíře, ale nemusím za tím hned hledat vesmírný "inženýry".

PS: Osobně se domnívám, že podobný fanouškovský články patří spíš na blogy.
376794
Taky mě ta snaha o mytologii dost sere. Proč by musel vetřelce někdo "vyrábět". Jako ptakopysk je taky dost divný zvíře, ale nemusím za tím hned hledat vesmírný "inženýry". PS: Osobně se domnívám, že podobný fanouškovský články patří spíš na blogy.
0 -1
reagovat

cain.pullo, rocketking

Chlapci zbytočne tu vypisujete tie vaše kecy, všetko je to vec pohľadu a názoru. Mne sa napríklad celá tá rozohraná mytológia okolo Aliena veľmi páči a je z toho cítiť že Scott chce z toho urobiť niečo viac, ako len bohapustú vesmírnu vyvražďovačku s odporným monštrom vyskakujúcim z tmy. Načo točiť ďalšiu jednotku keď si ju môžete pustiť doma? A lepšie to už aj tak nebude.

To už by som radšej skúsil natočiť Dead Space, ak to niekto pozná, skvelá vesmírna hororovka inšpirovaná Alienom, Horizontom udalosti a Vecou. A Aliena by som nechal tak.
376792
Chlapci zbytočne tu vypisujete tie vaše kecy, všetko je to vec pohľadu a názoru. Mne sa napríklad celá tá rozohraná mytológia okolo Aliena veľmi páči a je z toho cítiť že Scott chce z toho urobiť niečo viac, ako len bohapustú vesmírnu vyvražďovačku s odporným monštrom vyskakujúcim z tmy. Načo točiť ďalšiu jednotku keď si ju môžete pustiť doma? A lepšie to už aj tak nebude. To už by som radšej skúsil natočiť Dead Space, ak to niekto pozná, skvelá vesmírna hororovka inšpirovaná Alienom, Horizontom udalosti a Vecou. A Aliena by som nechal tak.
cain.pullo, rocketking
1 0
reagovat

cain.pullo

Mám z toho úplně stejný dojem. Chtěl jsem napsat příspěvek o tom, že Prometheus a všechny mytologické tanečky rozbombardovaly auru Vetřelce, něčeho s tak perfektním konceptem, který se parádně rozvinul v prvním Alienovi - přiznejme si, že bez facehuggera, chestburstera, kyseliny místo krve a parádních Gigerových vizí by ten film za moc nestál a ani Scott by z toho nevykřesal nic zázračného. OK, ještě bych řekl, že Goldsmithova hudba tomu filmu hodně pomáhá. Ale to revoluční byl Alien a jeho koncept. Doplnění a skvělá nadstavba přišla s Cameronem a vetřelčí královnou. Druhý díl, který doplňuje, je přehledný, zapadá do příběhu, odpovídá na otázky a neklade žádné další WTF zamotané rádoby mytologicko-filosofické kejkle.

Jakmile jsem v článku četl o jakémsi akcelerantu, neomorph, xenomorph, protomorph, tak jsem musel bít hlavou o stůl. Už jen to, jak v Prometheovi zprasili Space Jockeye a do toho mrazivého čehosi z jedničky nacpali modrého třímetrového šmoulu mě neskutečně vytáčí. Tady se řeší, že Alien je trochu jiný, že se bude rodit jiným způsobem, že tam budou tři druhy (v dalším díle určitě přibude další, který se prokouše na svět přes řiť), ale že je Space Jockey něco úplně jiného, než v prvních dvou filmech, se ignoruje. Celý Prometheus je prostě zmetek, který si hraje na záhady a musí ho podpírat spousta vysvětlovaček, aby nekulhal na obě nohy.

Kdyby se ignorovala trojka a čtyřka, Blomkamp by navázal na Camerona (i s rizikem, že by to nedopadlo dobře - Chappie jsem neviděl), tak bych z toho měl daleko lepší pocit, než ze Scottových pokusů rozkrýt co je Alien zač, na které navázal spoustu nesmyslů. Nic takového nebylo vůbec potřeba.

Alien: Isolation :+
376788
Mám z toho úplně stejný dojem. Chtěl jsem napsat příspěvek o tom, že Prometheus a všechny mytologické tanečky rozbombardovaly auru Vetřelce, něčeho s tak perfektním konceptem, který se parádně rozvinul v prvním Alienovi - přiznejme si, že bez facehuggera, chestburstera, kyseliny místo krve a parádních Gigerových vizí by ten film za moc nestál a ani Scott by z toho nevykřesal nic zázračného. OK, ještě bych řekl, že Goldsmithova hudba tomu filmu hodně pomáhá. Ale to revoluční byl Alien a jeho koncept. Doplnění a skvělá nadstavba přišla s Cameronem a vetřelčí královnou. Druhý díl, který doplňuje, je přehledný, zapadá do příběhu, odpovídá na otázky a neklade žádné další WTF zamotané rádoby mytologicko-filosofické kejkle. Jakmile jsem v článku četl o jakémsi akcelerantu, neomorph, xenomorph, protomorph, tak jsem musel bít hlavou o stůl. Už jen to, jak v Prometheovi zprasili Space Jockeye a do toho mrazivého čehosi z jedničky nacpali modrého třímetrového šmoulu mě neskutečně vytáčí. Tady se řeší, že Alien je trochu jiný, že se bude rodit jiným způsobem, že tam budou tři druhy (v dalším díle určitě přibude další, který se prokouše na svět přes řiť), ale že je Space Jockey něco úplně jiného, než v prvních dvou filmech, se ignoruje. Celý Prometheus je prostě zmetek, který si hraje na záhady a musí ho podpírat spousta vysvětlovaček, aby nekulhal na obě nohy. Kdyby se ignorovala trojka a čtyřka, Blomkamp by navázal na Camerona (i s rizikem, že by to nedopadlo dobře - Chappie jsem neviděl), tak bych z toho měl daleko lepší pocit, než ze Scottových pokusů rozkrýt co je Alien zač, na které navázal spoustu nesmyslů. Nic takového nebylo vůbec potřeba. Alien: Isolation *:+*
cain.pullo
0 0
reagovat

Prometheus je sr*čka

Za prvé děkuji za článek, jistě dal spousty práce a s chutí jsem jej přečetl. A teď již budu zlý :D Článek je klasický případ zoufalství zapálených fanoušků jenž se snaží udržet pohromadě vnitřní logiku své oblíbené značky. Filmové studia mají ovšem něco jako logiku děje a fungování zákonitostí vymyšleného světa těžce na háku a to i přes existenci všech možných kánonů. Stačí se prostě podívat (v případě Vetřelců) na Promethea kde výsledný scénář není výsledek pečlivého plánování, ale horkou jehlou spíchnutá slátanina po té co studio zamítlo původní finančně náročnější verzi (viz. blog Tlamiczky kde se můžete dočíst o původním scénáři). A tak se sympaticky přímočarý koncept, nepostrádající ve své jednoduchosti svůj půvab, tříští a hroutí pod nánosem sebe sama. Ne nadarmo se říká "méně je mnohdy více". To samé se stalo i Matrixu ve druhém a třetím pokračování a kdo v tomto nejvíce utápí jsou Star Wars a Star Trek kde si každý dělá co chce a tak oba dva vesmíry již nelze vnímat ani jako lehkou nadsázku. Jsou to vše filmové verze nepoživatelného dortu od pejska a kočičky.
A tak děkuji lidem od Creative Assembly a jejich Alien Isolation, který si nehraje na žádnou zk*rvenou mythologii kdy nezabředává do nesmyslně nefungujících kombinací ve snaze obhájil své logické boty což vede jen k dalším nesmyslům
a místo toho se drží hezky původního konceptu, kdy maximálně jen opatrně parafrázuje. P.s.: Ten poslední poster na Covenanta je úžasný. P.p.s: Největší překvapení v článku bylo pro mne zjištění že Scott je ateista, z toho jak natáčí jsem jej mylně chápal jak silně věřícího katolíka.
376786
Za prvé děkuji za článek, jistě dal spousty práce a s chutí jsem jej přečetl. A teď již budu zlý :D Článek je klasický případ zoufalství zapálených fanoušků jenž se snaží udržet pohromadě vnitřní logiku své oblíbené značky. Filmové studia mají ovšem něco jako logiku děje a fungování zákonitostí vymyšleného světa těžce na háku a to i přes existenci všech možných kánonů. Stačí se prostě podívat (v případě Vetřelců) na Promethea kde výsledný scénář není výsledek pečlivého plánování, ale horkou jehlou spíchnutá slátanina po té co studio zamítlo původní finančně náročnější verzi (viz. blog Tlamiczky kde se můžete dočíst o původním scénáři). A tak se sympaticky přímočarý koncept, nepostrádající ve své jednoduchosti svůj půvab, tříští a hroutí pod nánosem sebe sama. Ne nadarmo se říká "méně je mnohdy více". To samé se stalo i Matrixu ve druhém a třetím pokračování a kdo v tomto nejvíce utápí jsou Star Wars a Star Trek kde si každý dělá co chce a tak oba dva vesmíry již nelze vnímat ani jako lehkou nadsázku. Jsou to vše filmové verze nepoživatelného dortu od pejska a kočičky. A tak děkuji lidem od Creative Assembly a jejich Alien Isolation, který si nehraje na žádnou zk*rvenou mythologii kdy nezabředává do nesmyslně nefungujících kombinací ve snaze obhájil své logické boty což vede jen k dalším nesmyslům a místo toho se drží hezky původního konceptu, kdy maximálně jen opatrně parafrázuje. P.s.: Ten poslední poster na Covenanta je úžasný. P.p.s: Největší překvapení v článku bylo pro mne zjištění že Scott je ateista, z toho jak natáčí jsem jej mylně chápal jak silně věřícího katolíka.
Prometheus je sr*čka
0 0
reagovat
Článek mě donutil pustit si Promethea a všechny ty otázky ve mě hodně rezonují a tak se ještě více těším na dalšího Aliena. Docela by mě pobavilo kdyby se potvrdila teorie o tom, že Ježíš byl mimozemšťan poslaný inženýry na zemi a hlavně by mě pak zajímala reakce Amerických náboženských fanatik. :D
376773
Článek mě donutil pustit si Promethea a všechny ty otázky ve mě hodně rezonují a tak se ještě více těším na dalšího Aliena. Docela by mě pobavilo kdyby se potvrdila teorie o tom, že [spoiler] Ježíš byl mimozemšťan poslaný inženýry na zemi [/spoiler] a hlavně by mě pak zajímala reakce Amerických náboženských fanatik. *:D*
0 0
reagovat
Výborný článek! Pro tyto články MZ každodeně navštevuju. Perfektní práce, která navnadila na zkouknutí všech "true Alien" filmů.
376767
Výborný článek! Pro tyto články MZ každodeně navštevuju. Perfektní práce, která navnadila na zkouknutí všech "true Alien" filmů.
1 0
reagovat
čím delší, tim lepší. Ted se jistě červená. :(
376764
čím delší, tim lepší. Ted se jistě červená. *:(*
1 0
reagovat
no boha jeho :o tusim si idem kupit do tesca nejake vino :D
376763
no boha jeho *:o* tusim si idem kupit do tesca nejake vino *:D*
1 0
reagovat
Přesně pro tohle mám rád Movizone. Výborný článěk, díky moc za něj, hodně zajímavé počtení a příprava na to, co (snad) bude v kině.
376760
Přesně pro tohle mám rád Movizone. Výborný článěk, díky moc za něj, hodně zajímavé počtení a příprava na to, co (snad) bude v kině.
0 0
reagovat
Článek je super, ikdyž jsem se v něm místy trochu ztrácel (a taky už si moc nepamatuju Promethea :D ). Já osobně mám nejradši "jedničku" a ta mi stačí i jako samostatný film bez těch dalších, ta mytologie, o kterou se Ridley snaží, je už na můj vkus přehnaná.
376759
Článek je super, ikdyž jsem se v něm místy trochu ztrácel (a taky už si moc nepamatuju Promethea *:D* ). Já osobně mám nejradši "jedničku" a ta mi stačí i jako samostatný film bez těch dalších, ta mytologie, o kterou se Ridley snaží, je už na můj vkus přehnaná.
0 0
reagovat
fiha ja to s davidem jako o tvurci původního alinea trefil :-o
376758
[spoiler]fiha ja to s davidem jako o tvurci původního alinea trefil :-o[/spoiler]
0 0
reagovat
Mytologie je pro me super, kdyz me bavi postavy a jejich "malej" pribeh. Jinak je to k prdu
376751
Mytologie je pro me super, kdyz me bavi postavy a jejich "malej" pribeh. Jinak je to k prdu
0 0
reagovat

oVer-9000

376748
https://www.youtube.com/watch?v=enTPV_wkKbA *8)**:+*
oVer-9000
0 0
reagovat

RainMaker

Nezapomen hodne pit.
376747
Nezapomen hodne pit.
RainMaker
0 0
reagovat

RainMakeR

A proto si říkáš RainMakeR? :)
376744
A proto si říkáš RainMakeR? :)
RainMakeR
0 0
reagovat
dneska mám silný průjem, takže tento článek mě velmi potěšil :-) jdu na to !
376727
dneska mám silný průjem, takže tento článek mě velmi potěšil :-) jdu na to !
0 0
reagovat
Teď nevím, jestli začít dřív Vojnu a mír nebo tohle...
376715
Teď nevím, jestli začít dřív Vojnu a mír nebo tohle...
0 0
reagovat
Wow, super článok, skvelé čítanie ;):+ Veľmi zaujímavé veci som sa dozvedel a už sa toho nového Aliena neviem dočkať. To pozadie celého príbehu je skvelé, baví ma celá tá mytológia a som hrozne zvedavý, ako sa to celé vyvinie. Prometheus je inak za mňa, až na pár chybičiek a nedostatkov, skvelý film.
376705
Wow, super článok, skvelé čítanie *;)**:+* Veľmi zaujímavé veci som sa dozvedel a už sa toho nového Aliena neviem dočkať. To pozadie celého príbehu je skvelé, baví ma celá tá mytológia a som hrozne zvedavý, ako sa to celé vyvinie. Prometheus je inak za mňa, až na pár chybičiek a nedostatkov, skvelý film.
0 0
reagovat
Komentáře
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se