Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuze k článku Übertéma: Co čekat od nového Vetřelce?

příspěvky 41 - 60 Napsat příspěvek

teorie

já bych taky jednu měl.
Už vám tu někdo někdy vysvětlil, jak to bylo s inženýrama.
Tak se kurtujte k židličkám:
1. inženýrci=muslimové
2. ten černej humus=mešní víno
3. jestli to nechápete ještě teď, tak muslimové vylezli z lodičky na planetku, cákali vínem (vlastně jako kyselinou), kdo to schytal - ten to schytal. No a jak už to tak bývá, tak protože měli technologicky navrch, tak prostě ty svoje placatý nadupaný mobily nakrmili potřebnými daty (že by odtud "bio") ze ztrestaných posádek.

jinak abych se neodklonil od jiných teorií, tak třeba tu z Promethea:
Inženýrs chystali pomstu pro lidstvo, že je prostě s.e.r.o.u., tak začli klonovat alieny na biofarmě, nebo ne ??
376961
já bych taky jednu měl. Už vám tu někdo někdy vysvětlil, jak to bylo s inženýrama. Tak se kurtujte k židličkám: 1. inženýrci=muslimové 2. ten černej humus=mešní víno 3. jestli to nechápete ještě teď, tak muslimové vylezli z lodičky na planetku, cákali vínem (vlastně jako kyselinou), kdo to schytal - ten to schytal. No a jak už to tak bývá, tak protože měli technologicky navrch, tak prostě ty svoje placatý nadupaný mobily nakrmili potřebnými daty (že by odtud "bio") ze ztrestaných posádek. jinak abych se neodklonil od jiných teorií, tak třeba tu z Promethea: Inženýrs chystali pomstu pro lidstvo, že je prostě s.e.r.o.u., tak začli klonovat alieny na biofarmě, nebo ne ??
teorie
0 0
reagovat
2 Vasek: "pro zapáleného fandu neexistuje logická chyba, která by se nedala omluvit "mytologií"/autorskou licencí (i když mnohdy je v přímém rozporu s tím, co tu už bylo); to je samozřejmě právo každého, ale na rozdíl od strany "kritiků", kteří pouze vyjadřují vlastní názor a výslovně nikomu nehodlají brát to, že se mu to líbí, je strana "fandů" těmi, kteří se snaží dokazovat, že "se ti to musí líbit, pokud se ti to nelíbí, tak se ti to nelíbí naschvál ""

Nevím jak ostatní, ale přesně s prvou větou osobně nesouhlasím. Jak v článku, tak i zde v diskuzi jasně říkám, že ty logické lapsy, zejména nelogické chování postav neomlouvám a navíc jedním dechem dodávám, že se z velké části nikomu nedivím, že se mu film nelíbí.
Bohužel kritici, u kterých tak trochu nechápu potřebu pomilionté vyjadřovat rozhořčení nad filmem pod tématickým článkem, který neřeší kvality filmu jako takového, naopak razantně davají najevo, že "Mytologie je ve většině případů divná a nevidím důvod, proč kvůli ní psát tento text" (psáno formálně, nikoho teď necituju). Na to určitě mají právo a jak říkám, je fajn, že tu diskuze žije ale to věčné otloukání domělého faktu, že potřebujeme za každou cenu něco obhájit... Fakt vás nenapadlo, že třeba já ten text nepsal s vědomím "Tak, teď vám to všechno vysvětlím, abyste konečně začali Promethea milovat", ale prostě kvůli tomu, že mě naopak baví, baví mě pitvat se v těch tolik nenáviděných otázkách a náznacích a že sem to dělal především s vědomím, že si to přečtou, eventuálně se do diskuze zapojí podobně naladění diváci?
Ta strana fandů se vesměs snaží odpovídat na otázky, které z pohledu na ony kritiky jsou buď hnidopišné, nebo prostě jen z nepozornosti. Jako pardon, ale většina věcí, co kritizuje rocketking spadá do kolonky, ke které nepotřebuju žádné teorie a mytologii, ale prosté pochopení filmové narrace (proč ta a ta postava říká to a to, když to není jasně doslovně řečeno) a faktu, že filmaři původní dílo nevnímají jako nedotknutelnou svátost, ale své dílo, které mají chuť rozšířit a nehodlají se svazovat představami a očekáváním druhých lidí. Jestli se vám to bude, nebo nebude líbit, je už opravdu na vás, ale to je přesně ono a to je věc, co se tu snažím napsat - "nelíbit" neznamená okamžitě "špatně natočené". A k oné doslovnosti - chápu, že ji někdo vyžaduje, ale pak ať nepláče u podobných filmů, že ji tam nenajde.
Z toho lze jen logicky odvodit, že pokud nekdo bít psa chce, hůl si vždycky najde a nic o dokazování musí/nesmí se ti to líbit tu není řeč.

2 John1000: Jop, v tomhle bodě souhlas. Být Prometheus psaný jako opravdu Prometheus od začátku, spoustu těchto problémů by film neměl. Na zbylý koment už jsem v postatě odpověděl výše. Krom poslední věty, kde je naopak skutečnost, že se klade takové velké množství otázek a podněcování k tomu, aby divák o nich přemýšlel je vědomé rozhodnutí filmařů.
376950
2 Vasek: "pro zapáleného fandu neexistuje logická chyba, která by se nedala omluvit "mytologií"/autorskou licencí (i když mnohdy je v přímém rozporu s tím, co tu už bylo); to je samozřejmě právo každého, ale na rozdíl od strany "kritiků", kteří pouze vyjadřují vlastní názor a výslovně nikomu nehodlají brát to, že se mu to líbí, je strana "fandů" těmi, kteří se snaží dokazovat, že "se ti to musí líbit, pokud se ti to nelíbí, tak se ti to nelíbí naschvál "" Nevím jak ostatní, ale přesně s prvou větou osobně nesouhlasím. Jak v článku, tak i zde v diskuzi jasně říkám, že ty logické lapsy, zejména nelogické chování postav neomlouvám a navíc jedním dechem dodávám, že se z velké části nikomu nedivím, že se mu film nelíbí. Bohužel kritici, u kterých tak trochu nechápu potřebu pomilionté vyjadřovat rozhořčení nad filmem pod tématickým článkem, který neřeší kvality filmu jako takového, naopak razantně davají najevo, že "Mytologie je ve většině případů divná a nevidím důvod, proč kvůli ní psát tento text" (psáno formálně, nikoho teď necituju). Na to určitě mají právo a jak říkám, je fajn, že tu diskuze žije ale to věčné otloukání domělého faktu, že potřebujeme za každou cenu něco obhájit... Fakt vás nenapadlo, že třeba já ten text nepsal s vědomím "Tak, teď vám to všechno vysvětlím, abyste konečně začali Promethea milovat", ale prostě kvůli tomu, že mě naopak baví, baví mě pitvat se v těch tolik nenáviděných otázkách a náznacích a že sem to dělal především s vědomím, že si to přečtou, eventuálně se do diskuze zapojí podobně naladění diváci? Ta strana fandů se vesměs snaží odpovídat na otázky, které z pohledu na ony kritiky jsou buď hnidopišné, nebo prostě jen z nepozornosti. Jako pardon, ale většina věcí, co kritizuje rocketking spadá do kolonky, ke které nepotřebuju žádné teorie a mytologii, ale prosté pochopení filmové narrace (proč ta a ta postava říká to a to, když to není jasně doslovně řečeno) a faktu, že filmaři původní dílo nevnímají jako nedotknutelnou svátost, ale své dílo, které mají chuť rozšířit a nehodlají se svazovat představami a očekáváním druhých lidí. Jestli se vám to bude, nebo nebude líbit, je už opravdu na vás, ale to je přesně ono a to je věc, co se tu snažím napsat - "nelíbit" neznamená okamžitě "špatně natočené". A k oné doslovnosti - chápu, že ji někdo vyžaduje, ale pak ať nepláče u podobných filmů, že ji tam nenajde. Z toho lze jen logicky odvodit, že pokud nekdo bít psa chce, hůl si vždycky najde a nic o dokazování musí/nesmí se ti to líbit tu není řeč. 2 John1000: Jop, v tomhle bodě souhlas. Být Prometheus psaný jako opravdu Prometheus od začátku, spoustu těchto problémů by film neměl. Na zbylý koment už jsem v postatě odpověděl výše. Krom poslední věty, kde je naopak skutečnost, že se klade takové velké množství otázek a podněcování k tomu, aby divák o nich přemýšlel je vědomé rozhodnutí filmařů.
0 0
reagovat
Mno nevim no asi to muselo dát spoustu práce to napsat, ale celé mi to teda přijde mi spíš jako zoufalý přání, aby to dával smysl než že by ho to skutečně dávalo. Nic proti Rydleymu jeho filmy mam rád, ale Prométheus bohužel je jedno obrovský šlápnutí vedle, který ale díky některým fanatickým fanouškoum získalo status kdoví čeho a bohužel to vypadá, že vtom chce dál pokračovat. První dva Alieni byly výborný scifi filmy, který bodovali hlavně tim, že v základě to byly hrozně jednoduchý příběhy za kterýma se, ale vždycky skrývaly určitý záblesky, že vtom jde o něco víc než jak se ten film snaží vlastně tvářit ( a to hlavně v jedničce ) a krásně to fungovalo. Holt v dnešní době nekonečných seriá..teda vlastně filmů kdy se jede hlavně na kvantitu namísto kvalitu už tohle neni moc žádoucí a je potřeba to všechno rozpitvat do mrtě. Kdyby,alespoň vymysleli něco zajímavýho ( a ano nejjednodušší opravdu vždy neznamená nejnudnější ), a ne 150tou variantu na bibli nebo recept ala babica :D
376941
Mno nevim no asi to muselo dát spoustu práce to napsat, ale celé mi to teda přijde mi spíš jako zoufalý přání, aby to dával smysl než že by ho to skutečně dávalo. Nic proti Rydleymu jeho filmy mam rád, ale Prométheus bohužel je jedno obrovský šlápnutí vedle, který ale díky některým fanatickým fanouškoum získalo status kdoví čeho a bohužel to vypadá, že vtom chce dál pokračovat. První dva Alieni byly výborný scifi filmy, který bodovali hlavně tim, že v základě to byly hrozně jednoduchý příběhy za kterýma se, ale vždycky skrývaly určitý záblesky, že vtom jde o něco víc než jak se ten film snaží vlastně tvářit ( a to hlavně v jedničce ) a krásně to fungovalo. Holt v dnešní době nekonečných seriá..teda vlastně filmů kdy se jede hlavně na kvantitu namísto kvalitu už tohle neni moc žádoucí a je potřeba to všechno rozpitvat do mrtě. Kdyby,alespoň vymysleli něco zajímavýho ( a ano nejjednodušší opravdu vždy neznamená nejnudnější ), a ne 150tou variantu na bibli nebo recept ala babica *:D*
0 0
reagovat
Skvělý článek, díky za něho, pokud by někoho zajímalo víc věcí z vetřelčího univerza tak doporučuju na youtube kanál Alien Theory:D:+

link
376939
Skvělý článek, díky za něho, pokud by někoho zajímalo víc věcí z vetřelčího univerza tak doporučuju na youtube kanál Alien Theory*:D**:+* [link="https://www.youtube.com/channel/UChWMlORreKN0UmokKOdFq-g"][/link]
0 0
reagovat

a zase ty dorty...

Článek je zajímavě napsaný o tom žádná. Ale názor, že většina diváků je z promethea rozčarovaná, protože ho nepochopili nebo čekali jiný film je opravdu vedle. Film prostě působí jako dort od pejska a kočičky a to, že se největší fandové snaží každou nelogičnost vysvětlovat teoriema přes Adama a Evu, Lucifera a kdo ví co ještě, je vyloženě směšná.

Ano.. Je zde spousta věcí, které divák na první shlédnutí nepochytí nebo nepochopí a dají se bez problému vysvětlit.

Ale to vůbec neznamená, že většina filmu působí jako 3x přetočená a 3x pozměněná idea, kde mě zase nenapadá nic jiného než přirovnání k dortu.

Většina fandů vymýšlí desítky a desítky teorií (ani bych je nedokázal spočítat, kolik jsem jich na netu už četl), jak všechny ty věci nějakým způsobem vysvětlit, ale už pouze tato skutečnost nahrává skutečnosti, že jde o přeplácaný a nelogický guláš.
376937
Článek je zajímavě napsaný o tom žádná. Ale názor, že většina diváků je z promethea rozčarovaná, protože ho nepochopili nebo čekali jiný film je opravdu vedle. Film prostě působí jako dort od pejska a kočičky a to, že se největší fandové snaží každou nelogičnost vysvětlovat teoriema přes Adama a Evu, Lucifera a kdo ví co ještě, je vyloženě směšná. Ano.. Je zde spousta věcí, které divák na první shlédnutí nepochytí nebo nepochopí a dají se bez problému vysvětlit. Ale to vůbec neznamená, že většina filmu působí jako 3x přetočená a 3x pozměněná idea, kde mě zase nenapadá nic jiného než přirovnání k dortu. Většina fandů vymýšlí desítky a desítky teorií (ani bych je nedokázal spočítat, kolik jsem jich na netu už četl), jak všechny ty věci nějakým způsobem vysvětlit, ale už pouze tato skutečnost nahrává skutečnosti, že jde o přeplácaný a nelogický guláš.
a zase ty dorty...
0 0
reagovat
Včera jsem dal z cvičných důvodů Vetřelce a ať mi nikdo nevykládá, že v Prometheovi se vědci chovají jako idioti - v prvním díle série je to samý. Dělat hloupá rozhodnutí mi přijde jako základní komponent série:) Pitva facehuggera bez ochrany (sklo / rukavice třeba), poté co proleptal celou loď?

Každopádně musím říct, že s vědomím Promethea funguje ta tajnosnubnost Ashe skvěle. Welandovci už sakra vědí, s kým mají tu čest.
376934
Včera jsem dal z cvičných důvodů Vetřelce a ať mi nikdo nevykládá, že v Prometheovi se vědci chovají jako idioti - v prvním díle série je to samý. Dělat hloupá rozhodnutí mi přijde jako základní komponent série:) Pitva facehuggera bez ochrany (sklo / rukavice třeba), poté co proleptal celou loď? Každopádně musím říct, že s vědomím Promethea funguje ta tajnosnubnost Ashe skvěle. Welandovci už sakra vědí, s kým mají tu čest.
0 0
reagovat
Osobně musím vednout všech deset prstů pro stranu zastupovanou uživateli cain.pullo a rocketking. Několik myšlenek, co vyplývá z diskuse:
- pro zapáleného fandu neexistuje logická chyba, která by se nedala omluvit "mytologií"/autorskou licencí (i když mnohdy je v přímém rozporu s tím, co tu už bylo); to je samozřejmě právo každého, ale na rozdíl od strany "kritiků", kteří pouze vyjadřují vlastní názor a výslovně nikomu nehodlají brát to, že se mu to líbí, je strana "fandů" těmi, kteří se snaží dokazovat, že "se ti to musí líbit, pokud se ti to nelíbí, tak se ti to nelíbí naschvál :D";
- dneska se bez "rozsáhlé mytologie" neobejde ani příběh lego kostičky, bez ohledu na kvalitu.

Za sebe říkám, že jednodušeji neznamená hloupěji, jak celkem geniálně prostě dokázal Cameron. Jestli tam má nějaké chyby? Ano. Proč na Sulacu není žádná záložní posádka například. Přesto to v rámci filmu nebije do očí (jako chování biologa zdšenýho z mrtvol a jásajícího nad agresivní žížalokobrovagínou), přesně jak uvádí jeden z předřečníků. V Prometheovi debilita postav překročila prakticky všechny meze a žádná mytologie to neomlouvá. Já bych taky rád dostal dobrý film z alieního světa, je mi celkem jedno, jestli to bude i s predátorem, s víc alieny, s vysvětlením co a jak, ale musí to v rámci situace dávat smysl, ne takovéto moderní převzaté ze seriálů "hele, teď by bylo strašně rozumný udělat tohle, protože je to jednoduchý, logický a vyřešili bysme to hned, jenže pak by producenti nedostali šanci natočit další díl/sérii, takže musíme udělat něco naprosto jinýho."
376933
Osobně musím vednout všech deset prstů pro stranu zastupovanou uživateli cain.pullo a rocketking. Několik myšlenek, co vyplývá z diskuse: - pro zapáleného fandu neexistuje logická chyba, která by se nedala omluvit "mytologií"/autorskou licencí (i když mnohdy je v přímém rozporu s tím, co tu už bylo); to je samozřejmě právo každého, ale na rozdíl od strany "kritiků", kteří pouze vyjadřují vlastní názor a výslovně nikomu nehodlají brát to, že se mu to líbí, je strana "fandů" těmi, kteří se snaží dokazovat, že "se ti to musí líbit, pokud se ti to nelíbí, tak se ti to nelíbí naschvál *:D*"; - dneska se bez "rozsáhlé mytologie" neobejde ani příběh lego kostičky, bez ohledu na kvalitu. Za sebe říkám, že jednodušeji neznamená hloupěji, jak celkem geniálně prostě dokázal Cameron. Jestli tam má nějaké chyby? Ano. Proč na Sulacu není žádná záložní posádka například. Přesto to v rámci filmu nebije do očí (jako chování biologa zdšenýho z mrtvol a jásajícího nad agresivní žížalokobrovagínou), přesně jak uvádí jeden z předřečníků. V Prometheovi debilita postav překročila prakticky všechny meze a žádná mytologie to neomlouvá. Já bych taky rád dostal dobrý film z alieního světa, je mi celkem jedno, jestli to bude i s predátorem, s víc alieny, s vysvětlením co a jak, ale musí to v rámci situace dávat smysl, ne takovéto moderní převzaté ze seriálů "hele, teď by bylo strašně rozumný udělat tohle, protože je to jednoduchý, logický a vyřešili bysme to hned, jenže pak by producenti nedostali šanci natočit další díl/sérii, takže musíme udělat něco naprosto jinýho."
0 0
reagovat

MarvinP

souhlas
Akorát... Ten příběh mi v jádru až tak špatnej nepřijde - spíš špatně odvyprávěný. Hlavně poslední cca půlhodina je hrozně uspěchaná. Scény se nenechávají doznít, jako by se za každou cenu neustále muselo něco "dít". Asi aby každý poznal akční finále, tak musí akce střídat akci a třeba to pověstné dvojí finále z původních filmů (velkolepé+intimní) jehož náznak tu také byl na mě teda vůbec neplatil, jelikož se to po pádu lodi ani nesnažilo atmosférou najet na tu notu "je po všem".
Jsem ochotný věřit, že postavy měly pro své jednání (či jeho změnu - pilot, kapitánka) nějakou motivaci, tyto scény/dialogy však zřejmě zůstaly někde ve střižně...
Píšu jak to působilo na mě, takže jestli to má někdo jinak, tak asi dobře pro něj.
376930
souhlas Akorát... Ten příběh mi v jádru až tak špatnej nepřijde - spíš špatně odvyprávěný. Hlavně poslední cca půlhodina je hrozně uspěchaná. Scény se nenechávají doznít, jako by se za každou cenu neustále muselo něco "dít". Asi aby každý poznal akční finále, tak musí akce střídat akci a třeba to pověstné dvojí finále z původních filmů (velkolepé+intimní) jehož náznak tu také byl na mě teda vůbec neplatil, jelikož se to po pádu lodi ani nesnažilo atmosférou najet na tu notu "je po všem". Jsem ochotný věřit, že postavy měly pro své jednání (či jeho změnu - pilot, kapitánka) nějakou motivaci, tyto scény/dialogy však zřejmě zůstaly někde ve střižně... Píšu jak to působilo na mě, takže jestli to má někdo jinak, tak asi dobře pro něj.
MarvinP
0 0
reagovat
Tahle diskuze opomíjí jednu IMHo zásadní věc: postavy se totiž klidně můžou chovat divně, nevěrohodně, nekonzistentně a jako idioti, pokud to diváka neruší a nebije do očí. Film je vždycky nějak zjednodušenej, věci se v něm nedějou reálně. Ale v dobrým filmu si těch nelogičností člověk nevšimne, pokud se vysloveně nesnaží. Problém Promethea byl v tom, že to byl prostě špatnej příběh. Kdyby postavy dělaly kraviny ve prospěch strhující story, většina lidí jim to odpustila. Jenže u Promethea měl člověk pocit, že "něco je špatně". Rýpání se v nelogičnostech, které ten film provází je projevem tohle neuspokojivýho pocitu. Je vlastně jedno, jestli je ve skutečnosti víc, nebo míň logickej než třeba Arrival. U tohohle filmu to prostě spoustě lidí vadilo. Ten film byl jednoduše nepřesvědčivej.
376923
Tahle diskuze opomíjí jednu IMHo zásadní věc: postavy se totiž klidně můžou chovat divně, nevěrohodně, nekonzistentně a jako idioti, pokud to diváka neruší a nebije do očí. Film je vždycky nějak zjednodušenej, věci se v něm nedějou reálně. Ale v dobrým filmu si těch nelogičností člověk nevšimne, pokud se vysloveně nesnaží. Problém Promethea byl v tom, že to byl prostě špatnej příběh. Kdyby postavy dělaly kraviny ve prospěch strhující story, většina lidí jim to odpustila. Jenže u Promethea měl člověk pocit, že "něco je špatně". Rýpání se v nelogičnostech, které ten film provází je projevem tohle neuspokojivýho pocitu. Je vlastně jedno, jestli je ve skutečnosti víc, nebo míň logickej než třeba Arrival. U tohohle filmu to prostě spoustě lidí vadilo. Ten film byl jednoduše nepřesvědčivej.
0 0
reagovat

radecek

Bohužel nemohu souhlasit. A zajímala by mě ta odpověď - jestli by ses zabil jen proto, že ti to říká nějká hysterka co si právě vyoperovala z těla mimozemšťana? - a celý posádce je to mimochodem rázem u zadku, přestože ji 10 minut předtim pacifikovali. A ženská co usmažila kvůli karanténě skoroHardyho ji pak vezme na výlet. (jo, nejde o to že se chovaj jak idioti, ale ještě k tomu se chovaj jak idioti pokaždý jiným způsobem a to mě fakt vytáčí) Asi mám jinou definici super filmu a pochopitelného chování postav :( :( :(
376922
Bohužel nemohu souhlasit. A zajímala by mě ta odpověď - jestli by ses zabil jen proto, že ti to říká nějká hysterka co si právě vyoperovala z těla mimozemšťana? - a celý posádce je to mimochodem rázem u zadku, přestože ji 10 minut předtim pacifikovali. A ženská co usmažila kvůli karanténě skoroHardyho ji pak vezme na výlet. (jo, nejde o to že se chovaj jak idioti, ale ještě k tomu se chovaj jak idioti pokaždý jiným způsobem a to mě fakt vytáčí) Asi mám jinou definici super filmu a pochopitelného chování postav :( :( :(
radecek
0 0
reagovat

marlax

Proc sem pletes nejaky bvs. Tady jde o Prometheus, ktery je super film. Chovani je pochopitelne.
376918
Proc sem pletes nejaky bvs. Tady jde o Prometheus, ktery je super film. Chovani je pochopitelne.
marlax
0 0
reagovat

rocketking

hele, na toho mimozemšťana mi nešahej. Když se rozhodl vyvraždit tu bandu idiotů co mu pobíhala po planetě a neudělala jediné smysluplné rozhodnutí, tak jsem toho chlapíka celkem chápal :D
Tahle diskuse se zvrhla v parodii na obhjabu BvS... Jen pořád nevím, jestli je to spíš smutný nebo směšný.
P. S. Radecku, hele ty velký srdce, to mi tvrdíš, že když za tebou přiběhne hysterka a řekne ti, že se máš pro dobro lidstva hned zabít tak to bez mrknutí provedeš? Srovnání se svetovýma válkama je fakt trapas :D
376916
hele, na toho mimozemšťana mi nešahej. Když se rozhodl vyvraždit tu bandu idiotů co mu pobíhala po planetě a neudělala jediné smysluplné rozhodnutí, tak jsem toho chlapíka celkem chápal :D Tahle diskuse se zvrhla v parodii na obhjabu BvS... Jen pořád nevím, jestli je to spíš smutný nebo směšný. P. S. Radecku, hele ty velký srdce, to mi tvrdíš, že když za tebou přiběhne hysterka a řekne ti, že se máš pro dobro lidstva hned zabít tak to bez mrknutí provedeš? Srovnání se svetovýma válkama je fakt trapas :D
rocketking
0 0
reagovat

Rocketking

Podle zaberu tam vidim jenom skalnate hory a vodu, mihl se tam i kousek nazelenaleho povrchu, ale stromy tam jasne videt nejsou. Ryby tam take nebyly. Jsi si jisty, ze ses koukal na spravnou verzi filmu nebo na nejakou parodii? Zivot tam nebyl, i kdyby tam byly rostliny (coz nejsou), tak pristoupim na hru viry Promethea, ze zivot vznikl z DNA Inzenyra.

ANO! Takhle funguji lide, v praveku si mysleli, ze blesky = Zeus se zlobi, proto si Liza myslela, ze kresby jsou pozvanka. Je to jeji vira a interpretace danych kreseb, vazbe se na tohle ptas? Islam je vira, kterou nasleduje 1,7 miliardy lidi a kazdy si ji interpretuje jinak. Jakmile tam dorazi a vice toho poznaji a dostavaji se do kontaktu s lodi, tak zjistuji, ze je asi dost nebezpecna, kdyz jim tam zmutuji kamosi a zmagori ne? Pokud Liza kapitanovi vse rekne a ANO NEMUSI TO BYT ZBYTECNE NA ZABERU, tak usoudi, ze ma pravdu a vydedukuje, ze je to military base, je to jeho myslenka a nejspise ne chybna.

Vis kolik penez vlady investuji do ruznych sracek, o kterych nemaji ani 1%, ze by to mohlo vyjit? Pokud mas prachy a prijde za tebou vedec, ktery ti ukaze nejake vysledky, prezentaci a vysvetli ti to tak, ze to dava smysl, tak proc by do toho neinvestoval? Je na smrtelne posteli, co tim ztrati? Lide take investovali do vesmirnych lodi, aby mohli vyletet do vesmiru a to neexistovaly zadne malby.

Proc inzenyr nesel do druhe lodi, nevim, asi byl nasrany? Proc david vedel, ze inzenyr jde po Lize? To si nepamatuji, je to uz dlouho, co jsem to videl a neni to takova chyba, aby mi film znechutil.

Proc se kapitan obetuje a odpali celou lod? Protoze na svete jsou stale lide s velkym srdcem a vysoku moralkou a byl rozhodnut, ze zachrani zemi. Kolik vojaku aliance zemrelo ve svetovych valkach? To je neleogicke vid.


A k prvni otazce, proc tomu lide veri? Zkus se zeptat vericich - je to vule bozi. Proc se odpaluje muslim? Vule Allaha. Vazne to nevidis nikde kolem sebe? Vazne to vypichujes ve filmu?

Ten film se ti proste nebude libit a na Covenanta ani nechod. Proste Scott si to udelal po svem, ne jako Giger a tebe to hrozne stve. Jestli u Aliena 1+2 zazivas stejne hororove a hruzne chvile, tak ti to preju. Mne ted bohuzel uz nestrasi Freddy Kruger. Je proste rozdil, kdyz se jako osmilety poseru z toho, ze deti ve snu umiraji v 2D videohre a Freddy je tam seka a ja se pak bojim spat.

Mytologie vetrelce jeste nebyla nikde ukazana, takze neco "vetrelciho" jeste prijde, ale jak jiz jsem rikal, na Covenanta nechod, film se ti nebude libit, budes tam hledat jen chyby. Jo a kdyby ses me ptal, proc Liza pod lodi bezela furt rovne a neuhybala do strany, na tohle nedokazu zodpovedet. Mozna je jen blba a vystresovana.


376906
Podle zaberu tam vidim jenom skalnate hory a vodu, mihl se tam i kousek nazelenaleho povrchu, ale stromy tam jasne videt nejsou. Ryby tam take nebyly. Jsi si jisty, ze ses koukal na spravnou verzi filmu nebo na nejakou parodii? Zivot tam nebyl, i kdyby tam byly rostliny (coz nejsou), tak pristoupim na hru viry Promethea, ze zivot vznikl z DNA Inzenyra. ANO! Takhle funguji lide, v praveku si mysleli, ze blesky = Zeus se zlobi, proto si Liza myslela, ze kresby jsou pozvanka. Je to jeji vira a interpretace danych kreseb, vazbe se na tohle ptas? Islam je vira, kterou nasleduje 1,7 miliardy lidi a kazdy si ji interpretuje jinak. Jakmile tam dorazi a vice toho poznaji a dostavaji se do kontaktu s lodi, tak zjistuji, ze je asi dost nebezpecna, kdyz jim tam zmutuji kamosi a zmagori ne? Pokud Liza kapitanovi vse rekne a ANO NEMUSI TO BYT ZBYTECNE NA ZABERU, tak usoudi, ze ma pravdu a vydedukuje, ze je to military base, je to jeho myslenka a nejspise ne chybna. Vis kolik penez vlady investuji do ruznych sracek, o kterych nemaji ani 1%, ze by to mohlo vyjit? Pokud mas prachy a prijde za tebou vedec, ktery ti ukaze nejake vysledky, prezentaci a vysvetli ti to tak, ze to dava smysl, tak proc by do toho neinvestoval? Je na smrtelne posteli, co tim ztrati? Lide take investovali do vesmirnych lodi, aby mohli vyletet do vesmiru a to neexistovaly zadne malby. Proc inzenyr nesel do druhe lodi, nevim, asi byl nasrany? Proc david vedel, ze inzenyr jde po Lize? To si nepamatuji, je to uz dlouho, co jsem to videl a neni to takova chyba, aby mi film znechutil. Proc se kapitan obetuje a odpali celou lod? Protoze na svete jsou stale lide s velkym srdcem a vysoku moralkou a byl rozhodnut, ze zachrani zemi. Kolik vojaku aliance zemrelo ve svetovych valkach? To je neleogicke vid. A k prvni otazce, proc tomu lide veri? Zkus se zeptat vericich - je to vule bozi. Proc se odpaluje muslim? Vule Allaha. Vazne to nevidis nikde kolem sebe? Vazne to vypichujes ve filmu? Ten film se ti proste nebude libit a na Covenanta ani nechod. Proste Scott si to udelal po svem, ne jako Giger a tebe to hrozne stve. Jestli u Aliena 1+2 zazivas stejne hororove a hruzne chvile, tak ti to preju. Mne ted bohuzel uz nestrasi Freddy Kruger. Je proste rozdil, kdyz se jako osmilety poseru z toho, ze deti ve snu umiraji v 2D videohre a Freddy je tam seka a ja se pak bojim spat. Mytologie vetrelce jeste nebyla nikde ukazana, takze neco "vetrelciho" jeste prijde, ale jak jiz jsem rikal, na Covenanta nechod, film se ti nebude libit, budes tam hledat jen chyby. Jo a kdyby ses me ptal, proc Liza pod lodi bezela furt rovne a neuhybala do strany, na tohle nedokazu zodpovedet. Mozna je jen blba a vystresovana.
Rocketking
0 0
reagovat
radecek
Ale to se pleteš, jak bych byl tak strašně rád, kdyby se mi ten film líbil. Zrovna teď jsem se na něj dokoukal, protože už je to hodně dlouho, co jsem ho naposledy viděl. A musím přiznat, že OK, některé věci nějaký smysl dávají, ale přesto je tam spousta věcí, u kterých by stačilo jen hrozně málo, jen pár nevelikých změn a působilo by to mnohem, mnohem věrohodněji. Většina věcí je tam odvyprávěná strašně neobratně a dochází se k závěrům ne proto, že si to postavy logicky odvodí, ale že tomu zčistajasna věří, což je typický znak Lindelofa - viz Lost: „Věřím, že je to vůle ostrova.“, „Neptej se kam jdeme. Pojď se mnou a uvěříš.“ To je hrozně zoufalá scénáristická práce.

Na začátku se jeden Strůjce obětuje, rozpadne se a z jeho DNA vzejde život. Asi na Zemi, jak jsem pochopil. OK, nemám s tím problém. Ale udělá to v době, kdy na Zemi už jsou suchozemské rostliny, v té době už byly i ryby a život tedy existoval. Ale dobře, je to šťourání.

Elizabeth věří, že série šesti bodů je mapa a pozvánka. A někdo investuje trilión dolarů, aby se tam letěl podívat. Jen na základě její víry, že se tam najdou ti, kteří nás stvořili. Dobře proč ne - pořád mi to nedává smysl, ale budiž. A ke konci ta samá osoba prohlásí, že se spletla a že teď najednou věří, že odlétající loď nám veze smrt. Kapitán nezapochybuje, nabourá loď, zabije sebe, další dva členy posádky, kteří nad tím nehnou brvou + minimálně ještě třetí člověk (ano, spočítal jsem si všechny postavy - celá posádka je 17 lidí - v úvodu je to uvedeno), který asi někde spí a nikdo se ho nezeptá, jestli se chce taky zabít. Mimochodem už předtím kapitán říkal, že je celé místo Military Base, ale není vysvětleno, jak na to přišel - když jsem to viděl v kině, tak mi to přišlo úplně mimo. On tam prostě napochoduje a prohlásí, že to není domov inženýrů, ale jejich základna, pravděpodobně vojenská, kterou umístili uprostřed ničeho, protože si ji nebudou stavět doma. Kdyby předtím byla nějaká scéna, nějaký dialog, který by to vysvětloval. Nebo by na to přišli z nástěnných kreseb. OK, neřekl bych ani popel.

Odlétající loď havaruje a Strůjce místo, aby odběhl do další lodi a odletěl s ní, tak jde po Elizabeth. Proč? A jak to David ví, že jde po ní?

Plus kupa drobností, které diváka vytrhávají ze sledování, ale ty se rozebíraly už stokrát.

Abych to uzavřel. Opravdu dobře pro vás, když vám to celé dává smysl a líbí se vám mytologie v Prométheovi a doufám, že se vám Covenant bude líbit. A opravdu to nemyslím ironicky. Osobně jsem ale věřil, že se mytologie Vetřelce a jeho původ bude více držet Gigerových návrhů, že dostaneme něco mnohem, jak to říct... vetřelčího... nelidského... něco, z čeho mi bude běhat mráz po zádech a že při tom zažiju podobný pocit, jako když jsem sledoval první a druhý díl. Ne, že dostanu to stejné v novějším balení, ale že znepokojivá aura Vetřelce bude dál znepokojivá, nově představená stvoření budou originální nebo přinejmenším dechvyrážející. Proto mě tak mrzí, že se SJ pod skafandrem tak podobá lidem a představa přirozeného prostředí, ve kterém by se Vetřelec vyvinul (ty možnosti!), vzala za své. Bohužel pro mě a asi (alespoň doufám) bohudík pro vás.
376903
[b]radecek[/b] Ale to se pleteš, jak bych byl tak strašně rád, kdyby se mi ten film líbil. Zrovna teď jsem se na něj dokoukal, protože už je to hodně dlouho, co jsem ho naposledy viděl. A musím přiznat, že OK, některé věci nějaký smysl dávají, ale přesto je tam spousta věcí, u kterých by stačilo jen hrozně málo, jen pár nevelikých změn a působilo by to mnohem, mnohem věrohodněji. Většina věcí je tam odvyprávěná strašně neobratně a dochází se k závěrům ne proto, že si to postavy logicky odvodí, ale že tomu zčistajasna věří, což je typický znak Lindelofa - viz Lost: „Věřím, že je to vůle ostrova.“, „Neptej se kam jdeme. Pojď se mnou a uvěříš.“ To je hrozně zoufalá scénáristická práce. Na začátku se jeden Strůjce obětuje, rozpadne se a z jeho DNA vzejde život. Asi na Zemi, jak jsem pochopil. OK, nemám s tím problém. Ale udělá to v době, kdy na Zemi už jsou suchozemské rostliny, v té době už byly i ryby a život tedy existoval. Ale dobře, je to šťourání. Elizabeth věří, že série šesti bodů je mapa a pozvánka. A někdo investuje trilión dolarů, aby se tam letěl podívat. Jen na základě její víry, že se tam najdou ti, kteří nás stvořili. Dobře proč ne - pořád mi to nedává smysl, ale budiž. A ke konci ta samá osoba prohlásí, že se spletla a že teď najednou věří, že odlétající loď nám veze smrt. Kapitán nezapochybuje, nabourá loď, zabije sebe, další dva členy posádky, kteří nad tím nehnou brvou + minimálně ještě třetí člověk (ano, spočítal jsem si všechny postavy - celá posádka je 17 lidí - v úvodu je to uvedeno), který asi někde spí a nikdo se ho nezeptá, jestli se chce taky zabít. Mimochodem už předtím kapitán říkal, že je celé místo Military Base, ale není vysvětleno, jak na to přišel - když jsem to viděl v kině, tak mi to přišlo úplně mimo. On tam prostě napochoduje a prohlásí, že to není domov inženýrů, ale jejich základna, pravděpodobně vojenská, kterou umístili uprostřed ničeho, protože si ji nebudou stavět doma. Kdyby předtím byla nějaká scéna, nějaký dialog, který by to vysvětloval. Nebo by na to přišli z nástěnných kreseb. OK, neřekl bych ani popel. Odlétající loď havaruje a Strůjce místo, aby odběhl do další lodi a odletěl s ní, tak jde po Elizabeth. Proč? A jak to David ví, že jde po ní? Plus kupa drobností, které diváka vytrhávají ze sledování, ale ty se rozebíraly už stokrát. Abych to uzavřel. Opravdu dobře pro vás, když vám to celé dává smysl a líbí se vám mytologie v Prométheovi a doufám, že se vám Covenant bude líbit. A opravdu to nemyslím ironicky. Osobně jsem ale věřil, že se mytologie Vetřelce a jeho původ bude více držet Gigerových návrhů, že dostaneme něco mnohem, jak to říct... vetřelčího... nelidského... něco, z čeho mi bude běhat mráz po zádech a že při tom zažiju podobný pocit, jako když jsem sledoval první a druhý díl. Ne, že dostanu to stejné v novějším balení, ale že znepokojivá aura Vetřelce bude dál znepokojivá, nově představená stvoření budou originální nebo přinejmenším dechvyrážející. Proto mě tak mrzí, že se SJ pod skafandrem tak podobá lidem a představa přirozeného prostředí, ve kterém by se Vetřelec vyvinul (ty možnosti!), vzala za své. Bohužel pro mě a asi (alespoň doufám) bohudík pro vás.
0 0
reagovat

Rocketking

Sorry, nerad bych te shazoval, ale to jsou otazky jako kdyby ses zeptal proc je Voldemort plesaty pri prvnim pohledu. Jeho postava se formulovala v 7 knihach!!!

Proc zakreslli bod? Bud tak jak je v clanku nebo to dovysvetli v dalsim dile.

Proc David experimetuje? Jeho mise byla zachranit jeho pana, ten zemrel a testovanim toho mohl docilit, treba mu to prikazal sef at zkusi, co ta hmota dela, mu je fuk, kdo tam chcipne, byl naprogramovan k tomu, aby pomohl jeho panovi.

Proc je David najednou cely? No to nevim, kdybys nevidel trailer nebo v Covenantovi by David nebyl, tak se na tak hloupou otazku nezeptas. To ti dovysvetli v tom filmu.

Nezodpovim ti na to, proc SJ vypada jinak nez Engineer, mozna to neni stejna rasa, mozna me napada, proc lode a vybaveni v Prometheovi vypadaji moderneji nez lode v predchozich Alienech, kdyz se to odehrava mnohem drive?

Sorry, tobe se ten film libit nechce, tohle se nevyresi dobrym filmem nebo dalsim dovysvetlenim. Takhle to mas i u dalsich filmu. Pokud si chci pustit poradny akcni film, tak si dam Konga nebo Mad Max, kde je nadherny vizual a hudba a pristoupim na jejich hru. Popripade John Wick. Vetrelec je fajn jako akcni film, ale Prometheus serii dava mnohem vice a radeji se chci dozvedet vice o SJ a pocatcich Alienu nez na dalsi vyplach.
376894
Sorry, nerad bych te shazoval, ale to jsou otazky jako kdyby ses zeptal proc je Voldemort plesaty pri prvnim pohledu. Jeho postava se formulovala v 7 knihach!!! Proc zakreslli bod? Bud tak jak je v clanku nebo to dovysvetli v dalsim dile. Proc David experimetuje? Jeho mise byla zachranit jeho pana, ten zemrel a testovanim toho mohl docilit, treba mu to prikazal sef at zkusi, co ta hmota dela, mu je fuk, kdo tam chcipne, byl naprogramovan k tomu, aby pomohl jeho panovi. Proc je David najednou cely? No to nevim, kdybys nevidel trailer nebo v Covenantovi by David nebyl, tak se na tak hloupou otazku nezeptas. To ti dovysvetli v tom filmu. Nezodpovim ti na to, proc SJ vypada jinak nez Engineer, mozna to neni stejna rasa, mozna me napada, proc lode a vybaveni v Prometheovi vypadaji moderneji nez lode v predchozich Alienech, kdyz se to odehrava mnohem drive? Sorry, tobe se ten film libit nechce, tohle se nevyresi dobrym filmem nebo dalsim dovysvetlenim. Takhle to mas i u dalsich filmu. Pokud si chci pustit poradny akcni film, tak si dam Konga nebo Mad Max, kde je nadherny vizual a hudba a pristoupim na jejich hru. Popripade John Wick. Vetrelec je fajn jako akcni film, ale Prometheus serii dava mnohem vice a radeji se chci dozvedet vice o SJ a pocatcich Alienu nez na dalsi vyplach.
Rocketking
0 0
reagovat
rocketking: Hele, spešl pro tebe ;)...

"Proč ta mimozemská rasa zakreslila polohu LV 223?"

Bod přímo z článku. A i kdyby to bylo úplně jinak, pořád je to otázka, která formuje příběh a nevidím jediný důvod, proč by na ní mělo být odpovězeno okamžitě v tom jednom filmu, když už během příprav Promethea se počítalo se sérií.

"A jak ve filmu přišli na to, že je to zbrojnice?"

Proč by na to měli nějak přijít? V tom rozhovoru jde především o to, že to NENÍ Ráj. Že to pojmenovali zbrojnice je podružné a kapitán tomu dává nejpříhodnější název.

"A jak chce David vytvářet nějakou novou formu života, když z něho zůstala jenom hlava?"

Zůstala z něho oddělená hlava zbytek těla. Jak se dá dohromady nevím a ani o tom nic nepíšu. Moc ale nechápu, jakou to má návaznost na Promethea. Jestli, pak to bude záležitost Covenanta, nebo dalšího dílu. Imo ale půjde úplně o nejjednoduší možnost - prostě ho dá dohromady Shaw (když zvládli rozchodit Ashe i Bishopa, fakt si nemyslím, že byb ybl problém s Davidem). To asi nikoho nenapadlo, že?

"A proč David experimentuje s akcelerantem (ať už tu černou hmotu nazveme jakkoli), když tím může ohrozit celou misi?"

"Try harder!"... Alias pořád nejak nepobírám, ž lidi zapomínají, že David mohl komunikovat s lidmi v hybernačních komorách a že v jedné ležel Weyland. Plus to, že celý film je profilován jako někdo, kdo je zvědavý.
Ohrozit celou misi? Čím? Davidovi ani Weylandovi na posádce fakt nesešlo.

"To jsou prostě základní otázky, které když si položím, tak na ně film nezodpoví, ale zhroutí se pod nimi jak domeček z karet. Nedá mi ani žádný logický náznak, proč by to tak mělo být."

Možná se nikdo neobtěžuje, neb tohle mi nepříjde jako něco, co by se muselo nějak vysvětlovat, krom toho prvého bodu. ;)
376887
rocketking: Hele, spešl pro tebe *;)*... "Proč ta mimozemská rasa zakreslila polohu LV 223?" Bod přímo z článku. A i kdyby to bylo úplně jinak, pořád je to otázka, která formuje příběh a nevidím jediný důvod, proč by na ní mělo být odpovězeno okamžitě v tom jednom filmu, když už během příprav Promethea se počítalo se sérií. "A jak ve filmu přišli na to, že je to zbrojnice?" Proč by na to měli nějak přijít? V tom rozhovoru jde především o to, že to NENÍ Ráj. Že to pojmenovali zbrojnice je podružné a kapitán tomu dává nejpříhodnější název. "A jak chce David vytvářet nějakou novou formu života, když z něho zůstala jenom hlava?" Zůstala z něho oddělená hlava zbytek těla. Jak se dá dohromady nevím a ani o tom nic nepíšu. Moc ale nechápu, jakou to má návaznost na Promethea. Jestli, pak to bude záležitost Covenanta, nebo dalšího dílu. Imo ale půjde úplně o nejjednoduší možnost - prostě ho dá dohromady Shaw (když zvládli rozchodit Ashe i Bishopa, fakt si nemyslím, že byb ybl problém s Davidem). To asi nikoho nenapadlo, že? "A proč David experimentuje s akcelerantem (ať už tu černou hmotu nazveme jakkoli), když tím může ohrozit celou misi?" "Try harder!"... Alias pořád nejak nepobírám, ž lidi zapomínají, že David mohl komunikovat s lidmi v hybernačních komorách a že v jedné ležel Weyland. Plus to, že celý film je profilován jako někdo, kdo je zvědavý. Ohrozit celou misi? Čím? Davidovi ani Weylandovi na posádce fakt nesešlo. "To jsou prostě základní otázky, které když si položím, tak na ně film nezodpoví, ale zhroutí se pod nimi jak domeček z karet. Nedá mi ani žádný logický náznak, proč by to tak mělo být." Možná se nikdo neobtěžuje, neb tohle mi nepříjde jako něco, co by se muselo nějak vysvětlovat, krom toho prvého bodu. *;)*
0 0
reagovat

gonzo

OK, dokážu uznat, že to v Arrival taky nebyl nejchytřejší tah, ale pořád mi to dávalo větší smysl. Nešli tam poprvé. Ale sundávání helem není nic, co by mi u Promethea ani u Arrival zkazilo dojem. Problém Promethea je úplně v něčem jiném. Sundání helmy je jeden kousek v celé skládačce menších či větších hloupostí a helma je zrovna jedna z těch malých.
376884
OK, dokážu uznat, že to v Arrival taky nebyl nejchytřejší tah, ale pořád mi to dávalo větší smysl. Nešli tam poprvé. Ale sundávání helem není nic, co by mi u Promethea ani u Arrival zkazilo dojem. Problém Promethea je úplně v něčem jiném. Sundání helmy je jeden kousek v celé skládačce menších či větších hloupostí a helma je zrovna jedna z těch malých.
gonzo
0 0
reagovat
Luxusní článek KARLOSI. Asi bych měl dohnat před premiérou všechny filmy, abych v tom neměl takový hokej.
376882
Luxusní článek KARLOSI. Asi bych měl dohnat před premiérou všechny filmy, abych v tom neměl takový hokej.
0 0
reagovat

Mr. Freak, Rocketking

Mr. Freak, tady máš shrnutí od Tlamy: link

rocketking: to je fuk, že jsou na Zemi. Jsou v mimozemské lodi. Možnost nákazy je pořád velká. Kanár ti chytne tak maximálně ptačí chřipku. A dle reakce generála Whitakera to byla blbá a nečekaná volba, sundat helmy.
376881
Mr. Freak, tady máš shrnutí od Tlamy: http://www.tlamiczka.com/2012/11/prometheus-puvodni-scenar.html rocketking: to je fuk, že jsou na Zemi. Jsou v mimozemské lodi. Možnost nákazy je pořád velká. Kanár ti chytne tak maximálně ptačí chřipku. A dle reakce generála Whitakera to byla blbá a nečekaná volba, sundat helmy.
Mr. Freak, Rocketking
0 0
reagovat
radecek
Já narážím na to, že SJ nevypadá tak jak v jedničce Aliena, Ridley to vědomě změnil a tím pro mě zničil Gigerův návrh - a ty návrhy byly především to, co film činilo unikátním, jedinečným. To už ten komiks původního SJ plus minus zachovává v podobě, jak ho známe z roku 79. Odpověď na to, proč se to změnilo, ve stylu: „Ridley to tak chtěl“ je pro mě neuspokojivá a diletantská, když se na druhé straně šťourá do změny Vetřelce samotného, kterou provedl Cameron.

Nejsem proti rozšiřování mytologie, ale musí se to umět. Nechci kopii prvního nebo druhého dílu, chci funkční film. I když přehlédnu těch minimálně deset pitomostí, co tam vědci v Prometheovi provádějí, pořád si nedokážu vysvětlit, proč ta mimozemská rasa zakreslila polohu LV 223? A jak ve filmu přišli na to, že je to zbrojnice? A jak chce David vytvářet nějakou novou formu života, když z něho zůstala jenom hlava? A proč David experimentuje s akcelerantem (ať už tu černou hmotu nazveme jakkoli), když tím může ohrozit celou misi? To jsou prostě základní otázky, které když si položím, tak na ně film nezodpoví, ale zhroutí se pod nimi jak domeček z karet. Nedá mi ani žádný logický náznak, proč by to tak mělo být.

Fanoušci Promethea tvrdí, že ten film je super a že to ostatní nechápou, ale odpovědi na základní otázky neposkytují, neví, nebo ty otázky ignorují. Zaštiťovat se tím, že je to režisérův záměr a jeho volba je takový útěk do autu, protože na základě čeho si mám myslet, že to má promyšlené dobře?

Vzali scénář Alien: Engeneers, který žádnou mytologii neobsahoval a nalepili na něho nějaké to tajemno. To ja jako by jste si vzali mobil a izolační páskou k němu přidělali vidličku, nůž a lžičku a řekli, že máte bezva nástroj. Takhle se ale mytologie nevytváří. To je proč Prometheus zklamává. Ne proto, že se snaží o mytologii, ale proto, že se o ni nesnaží dobře. A je extra divné, že si toho nikdo při natáčení nevšiml.
376880
[b]radecek[/b] Já narážím na to, že SJ nevypadá tak jak v jedničce Aliena, Ridley to vědomě změnil a tím pro mě zničil Gigerův návrh - a ty návrhy byly především to, co film činilo unikátním, jedinečným. To už ten komiks původního SJ plus minus zachovává v podobě, jak ho známe z roku 79. Odpověď na to, proč se to změnilo, ve stylu: „Ridley to tak chtěl“ je pro mě neuspokojivá a diletantská, když se na druhé straně šťourá do změny Vetřelce samotného, kterou provedl Cameron. Nejsem proti rozšiřování mytologie, ale musí se to umět. Nechci kopii prvního nebo druhého dílu, chci funkční film. I když přehlédnu těch minimálně deset pitomostí, co tam vědci v Prometheovi provádějí, pořád si nedokážu vysvětlit, proč ta mimozemská rasa zakreslila polohu LV 223? A jak ve filmu přišli na to, že je to zbrojnice? A jak chce David vytvářet nějakou novou formu života, když z něho zůstala jenom hlava? A proč David experimentuje s akcelerantem (ať už tu černou hmotu nazveme jakkoli), když tím může ohrozit celou misi? To jsou prostě základní otázky, které když si položím, tak na ně film nezodpoví, ale zhroutí se pod nimi jak domeček z karet. Nedá mi ani žádný logický náznak, proč by to tak mělo být. Fanoušci Promethea tvrdí, že ten film je super a že to ostatní nechápou, ale odpovědi na základní otázky neposkytují, neví, nebo ty otázky ignorují. Zaštiťovat se tím, že je to režisérův záměr a jeho volba je takový útěk do autu, protože na základě čeho si mám myslet, že to má promyšlené dobře? Vzali scénář Alien: Engeneers, který žádnou mytologii neobsahoval a nalepili na něho nějaké to tajemno. To ja jako by jste si vzali mobil a izolační páskou k němu přidělali vidličku, nůž a lžičku a řekli, že máte bezva nástroj. Takhle se ale mytologie nevytváří. To je proč Prometheus zklamává. Ne proto, že se snaží o mytologii, ale proto, že se o ni nesnaží dobře. A je extra divné, že si toho nikdo při natáčení nevšiml.
0 0
reagovat
Komentáře
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se