Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuze k článku Režisér Pána prstenů se vrací k fantasy

příspěvky 1 - 20 Napsat příspěvek

KARLOS

Tak ja som ani nepísal že by PJ priamo povedal že sa mu Del Torov štýl do Stredozeme nehodí, to tvrdím ja, nie PJ ;)

Čo si pamätám, tak Jackson len povedal, že on mal svoju víziu Hobbita, vizuálne bližšiu Pánovi Prsteňov a Del Toro mal svoju a keď uvidel jeho koncepty nechcel pokračovať v tej Guillermovej, pretože podľa jeho slov jediný kto dokáže najlepšie točiť filmy v tom štýle je samotný Del Toro.

A myslím si že má pravdu ;)
365720
Tak ja som ani nepísal že by PJ priamo povedal že sa mu Del Torov štýl do Stredozeme nehodí, to tvrdím ja, nie PJ *;)* Čo si pamätám, tak Jackson len povedal, že on mal svoju víziu Hobbita, vizuálne bližšiu Pánovi Prsteňov a Del Toro mal svoju a keď uvidel jeho koncepty nechcel pokračovať v tej Guillermovej, pretože podľa jeho slov jediný kto dokáže najlepšie točiť filmy v tom štýle je samotný Del Toro. A myslím si že má pravdu *;)*
KARLOS
0 0
reagovat

KARLOS

Na to, že ses do diskuze nechtěl zapojovat, jsi napsal smysluplné příspěvky, se kterými musím na 100% souhlasit :+
365718
Na to, že ses do diskuze nechtěl zapojovat, jsi napsal smysluplné příspěvky, se kterými musím na 100% souhlasit *:+*
KARLOS
0 0
reagovat
Na to, že sem se do diskuze nechtěl zapojovat, se do ní nějak moc zapojuju :D...

Pokud si pamatuju, PJ přímo neřekl, že by se to do Středozemě nehodilo, jen že to vycházelo z osobitějšího DelTorova stylu... Především byl ale opravdu pohádkovější. Těch několik návrhů, ke kterým se normální smrtelník dostane, je toho jasným důkazem - víc usedlejší a "klasičtější" než rozmáchlý PJ styl, v detailech, nebo v prvotních "odpichových" vzorech ale netradičnější.

Chermy: To jako vážně...8);):D. ALe opět, já někde psal, že se to liší jen kvalitou triků? Ne. Liší se to dost zásadně stylizací (a formou) a tím, co mu použití CGI umožňovalo. Kvalitativně už Král alespoň v CGI zastarává, stejně jako ten Park (ten má ale kliku, že toho CGI má minimum a navíc ještě větší část v v takových obrazových podmínkách, kde se všechno schová), za čímš si stojím. Kong je opět odlišný stylizací, ale technicky je na tom o chlup líp jak Návrat Krále.
Takhle se ale můžeme dožuvat dokolečka dokola. Já ti názor nezměním a přinejmenším v tom, jestli se ti to ne/líbí mi může být fuk. Stejně je to i naopak. Nehledě na to, že já řeším čistě technickou stránku věci, ty estetickou.
Jen je tu jedna věc a to, že pokud napíšeš, že Kong a Hobbit je "digitální sračka", pak ti budu oponovat. Za a/ i přes to, že oba obsahují tunu CGI, CGI za to, jak vypadají nemůžou (a o to tu de), za b/ to, zda se ti konečná koncepce ne/líbí je zase a opět jen subjektivní pohled a pak komenty ala ""to myslíš vážně, že hodnotíš LOTRa a Hobbita srovnatelně a ještě si dovoluješ říkat, že se ti to líbí"" považuju za podpásovku.
Ale fakt, jestli se má cenu dál bavit, chce to řešit konkrétní příklady... :)
365715
Na to, že sem se do diskuze nechtěl zapojovat, se do ní nějak moc zapojuju :D... Pokud si pamatuju, PJ přímo neřekl, že by se to do Středozemě nehodilo, jen že to vycházelo z osobitějšího DelTorova stylu... Především byl ale opravdu pohádkovější. Těch několik návrhů, ke kterým se normální smrtelník dostane, je toho jasným důkazem - víc usedlejší a "klasičtější" než rozmáchlý PJ styl, v detailech, nebo v prvotních "odpichových" vzorech ale netradičnější. Chermy: To jako vážně...*8)**;)**:D*. ALe opět, já někde psal, že se to liší jen kvalitou triků? Ne. Liší se to dost zásadně stylizací (a formou) a tím, co mu použití CGI umožňovalo. Kvalitativně už Král alespoň v CGI [link="http://doblu.com/wp-content/uploads/2010/06/lotrrotk25038.jpg"]zastarává[/link], stejně jako ten [link="http://www.blu-ray.com/movies/screenshot.php?movieid=59530&position=18"]Park[/link] (ten má ale kliku, že toho CGI má minimum a navíc ještě větší část v v takových obrazových podmínkách, kde se všechno schová), za čímš si stojím. Kong je opět odlišný stylizací, ale technicky je na tom o chlup líp jak Návrat Krále. Takhle se ale můžeme dožuvat dokolečka dokola. Já ti názor nezměním a přinejmenším v tom, jestli se ti to ne/líbí mi může být fuk. Stejně je to i naopak. Nehledě na to, že já řeším čistě technickou stránku věci, ty estetickou. Jen je tu jedna věc a to, že pokud napíšeš, že Kong a Hobbit je "digitální sračka", pak ti budu oponovat. Za a/ i přes to, že oba obsahují tunu CGI, CGI za to, jak vypadají nemůžou (a o to tu de), za b/ to, zda se ti konečná koncepce ne/líbí je zase a opět jen subjektivní pohled a pak komenty ala ""to myslíš vážně, že hodnotíš LOTRa a Hobbita srovnatelně a ještě si dovoluješ říkat, že se ti to líbí"" považuju za podpásovku. Ale fakt, jestli se má cenu dál bavit, chce to řešit konkrétní příklady... *:)*
0 0
reagovat

FallenMaia

To mě mrzí, že Del Toro nedělal Hobita o to víc, škoda.
365710
To mě mrzí, že Del Toro nedělal Hobita o to víc, škoda.
FallenMaia
0 0
reagovat

Chermy

Dokonca som niekde čítal článok, kde sám Jackson hovoril, že keď Del Toro odstúpil od projektu a on prvýkrát uvidel koncept arty pre Hobbita, pripadalo mu to ako niečo z Faunovho labyrintu alebo Hellboya, čiže úplne iný štýl, dokonca aj Smaug mal vyzerať úplne inak, preto sa nakoniec muselo všetko navrhovať odznova.
365708
Dokonca som niekde čítal článok, kde sám Jackson hovoril, že keď Del Toro odstúpil od projektu a on prvýkrát uvidel koncept arty pre Hobbita, pripadalo mu to ako niečo z Faunovho labyrintu alebo Hellboya, čiže úplne iný štýl, dokonca aj Smaug mal vyzerať úplne inak, preto sa nakoniec muselo všetko navrhovať odznova.
Chermy
0 0
reagovat

Chermy

OK ja viem čo PJ točil pred Pánom Prsteňov, ale rozdiel je v tom, že on už od toho dávno upustil, zatiaľ čo Del Toro si ten svoj štýl drží stále, skoro v každom jednom fantasy filme ktorý som od neho videl.
Tým nechcem povedať že sa mi Del Torove filmy nepáčia, ale do Stredozeme sa to podľa mňa proste nehodí.

Ale ako som povedal, veľmi rás by som si pozrel Del Torovu verziu Hobbita. Možno by ma nakoniec prekvapil ;)
365704
OK ja viem čo PJ točil pred Pánom Prsteňov, ale rozdiel je v tom, že on už od toho dávno upustil, zatiaľ čo Del Toro si ten svoj štýl drží stále, skoro v každom jednom fantasy filme ktorý som od neho videl. Tým nechcem povedať že sa mi Del Torove filmy nepáčia, ale do Stredozeme sa to podľa mňa proste nehodí. Ale ako som povedal, veľmi rás by som si pozrel Del Torovu verziu Hobbita. Možno by ma nakoniec prekvapil *;)*
Chermy
0 0
reagovat

FallenMaia

Víš jaké filmy točil Jackson před Pánem prstenů? :)) Rozhodně bych to označil za zvláštní a osobitý, skoro až hororový styl :D Mylím, že del Toro by to určitě zvládl :) Jackson mi totiž nemálo připomíná tendence Lucase... jakmile ho nikdo nedrží na řetězu, dokáže vyplodit něco tak infantilního a nevkusnýho, že to až bolí ;)
365700
Víš jaké filmy točil Jackson před Pánem prstenů? :)) Rozhodně bych to označil za [link="http://content8.flixster.com/site/10/26/87/10268714_ori.jpg"]zvláštní[/link] a [link="http://content9.flixster.com/site/10/26/87/10268723_ori.jpg"]osobitý[/link], skoro až [link="https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/736x/ed/b6/51/edb65130e2fc17121cc8e9c459077d3a.jpg"]hororový[/link] styl *:D* Mylím, že del Toro by to určitě zvládl *:)* Jackson mi totiž nemálo připomíná tendence Lucase... jakmile ho nikdo nedrží na řetězu, dokáže vyplodit něco tak infantilního a nevkusnýho, že to až bolí *;)*
FallenMaia
0 0
reagovat
No neviem, vizuálne sú síce jeho filmy veľmi pôsobivé (Faunov Labyrint, Hellboy 1, 2) s tým súhlasím, ale nie som si istý či sa ten jeho zvláštny a osobitý fantasy štýl, skoro až hororový, hodí do Stredozeme, neviem si to predstaviť.

Ale určite by som si rád pozrel aj jeho verziu Hobbita. Len pre porovnanie ;)

Neviete niekto na čom vlastne teraz Del Toro pracuje?
365689
No neviem, vizuálne sú síce jeho filmy veľmi pôsobivé (Faunov Labyrint, Hellboy 1, 2) s tým súhlasím, ale nie som si istý či sa ten jeho [link="http://66.media.tumblr.com/bc5089d93aaae37fdce53747adab297a/tumblr_mnhbytKglB1rl52wjo9_400.gif"]zvláštny[/link] a [link="https://66.media.tumblr.com/217ec19dfb08ff619ea43587e6620a22/tumblr_mqmvwyJoXS1rdqbfro1_500.gif"]osobitý[/link] fantasy štýl, skoro až hororový, hodí do Stredozeme, neviem si to predstaviť. Ale určite by som si rád pozrel aj jeho verziu Hobbita. Len pre porovnanie *;)* Neviete niekto na čom vlastne teraz Del Toro pracuje?
0 0
reagovat

FallenMaia

Myslel jsem, že jsem se vyjádřil jasně ;) Mně se nelíbí snad jediný del Torův film, ale pokud jde o atmosféru a vizuální cítění, tak je pro fantasy naprosto ideální.... kdyby někdo z jeho filmů sestříhal efektní video, tak si ho pouštím každý večer před spaním :D To jak umí pracovat s triky mu může leckdo závidět..

KARLOS: To jako vážně? Jediný rozdíl je, že triky pokročily? To jako nevidíš ten propastný rozdíl mezi Návratem krále, který nikdy nezestárne jako Jurský park.... a tou triky k zblití přeplácanou břečkou Kongem? Je mi úplně jedno, že Kong možná vypadá jako by tam fakt stál.... ale říkám, že se v těch tricích naprosto utopil.... a Hobit byl toho naprostým důkazem.... chyběl mi tam jen růžový jednorožec, co kadí duhu...
365685
Myslel jsem, že jsem se vyjádřil jasně *;)* Mně se nelíbí snad jediný del Torův film, ale pokud jde o atmosféru a vizuální cítění, tak je pro fantasy naprosto ideální.... kdyby někdo z jeho filmů sestříhal efektní video, tak si ho pouštím každý večer před spaním *:D* To jak umí pracovat s triky mu může leckdo závidět.. [b]KARLOS[/b]: To jako vážně? Jediný rozdíl je, že triky pokročily? To jako nevidíš ten propastný rozdíl mezi Návratem krále, který nikdy nezestárne jako Jurský park.... a tou triky k zblití přeplácanou břečkou Kongem? Je mi úplně jedno, že Kong možná vypadá jako by tam fakt stál.... ale říkám, že se v těch tricích naprosto utopil.... a Hobit byl toho naprostým důkazem.... chyběl mi tam jen růžový jednorožec, co kadí duhu...
FallenMaia
0 0
reagovat
mecano: Nevím, kde jsem chtěl slovíčkařit a už vůbec netuším, proč si to psal. Já popravdě ani moc nevím, zda reaguješ čistě na část, kterou jsem adresoval přímo Tobě, nebo i na věci, co sem psal všeobecně, oddělené mezerou...
Tak jako tak, pointa byla, že Hlad v článku, ale nejen Hlad, všeobecně lidi mají za to, že to rozhodnutí bylo z hlavy studia. Ty jsi pak na to navázal, jako by PJ po horších reakcích chtěl rozhodnutí přelít na někoho jiného, alespoň dle jednoduché interpretace, že něco sis četl v Cinemě, teď "Možná PJ tvrdí, že ho překecali" a ve výsledku je PJ tlučhuba. Má poitna je, že PJ tvrdil, tvrdí a bude tvrdit, že Hobbita rozdělil do třech částí on - čili je to tvůrčí rozhodnutí, ať už to někomu ve výsledku dává filmy dobré, nebo špatné. Prostě si stojí za tím, co udělal.

Že Ian McKellen nebyl úplně přesvědčen, že jeho výkon před zeleným pozadím je OK a že se mu ty pasáže nenatáčely dobře? Ale jistě a dokonce myslím, že to nebyla jediná situace, kdy mu něco vadilo. To však nic nemění na tom, že alespoň dle všeho ostatního je spokojen. Nejen s filmem, ale i s celým natáčením. A zrovna McKellen nemá zrovna potřebu něco přibarvovat, když třeba před natáčením o roli dost stál a i jeho aktivním přičiněním v podobě "upozornění", že s každým dalším rokem klesá šance, že by se byl schopen vrátit do tak fyzicky náročné role.
PJ si za výsledkem stojí. Nespokojen ale byl, to jest pravda, hlavně z toho důvodu, že pro něj samotného to byla dost hurá akce a neměl tolik času, kolik by normálně požadoval. Znamenalo to především jeho zvýšené úsilí, ještě nabitější hramonogram a odsouvání práce na nejzašší termíny. Ano, sám přiznává, že takhle se točit nemá a už takhle točit nechce.
To se však ale přece nevylučuje s tím, že TO co natočil, tak za tím si stojí a je s tím spokojený. Ve stejných pasážích, kde popisuje ony problémy taky řekl, že ve výsledku to byl nový utvářecí projekt pro něj jako filaře a ta výzva ho bavila, byŤ VYČERPÁVALA.

Závěrem snad jen ohrané - já Vám neberu kritiku. Že se vám Hobbit nelíbí vám akceptuju a myslím, že jsem jeden z těch fanoušků, kteří kritiku dokážou akceptovat a pochopit. Je ale také ohraná pravda, že jednomu se líbí vdolky, druhému holky. A za mě je Hobbit výborný. Ne bezchybný (xbyť bych asi vyjmenoval úplně jiné věci, co mi vadí), ale pořád velmi oblíbený. A mám upřímě pocit, že TOHLE odpůrci nedokážou akceptovat.
Klidně se mohlo stát, že ty to točil DelToro a mě se výsledek nelíbil, ty bys ho odkoukal bez problémů. Bylo by to pro mě smutné, pro tebe veselé. Takhle je to naopak, což je smutné pro tebe. Tohle ale není rovina "objektivní", ale subjektivní, takže "Druha vec jestli jsou spokojeni i po tvurci stravce" je naprosto irelevantní.
365654
mecano: Nevím, kde jsem chtěl slovíčkařit a už vůbec netuším, proč si to psal. Já popravdě ani moc nevím, zda reaguješ čistě na část, kterou jsem adresoval přímo Tobě, nebo i na věci, co sem psal všeobecně, oddělené mezerou... Tak jako tak, pointa byla, že Hlad v článku, ale nejen Hlad, všeobecně lidi mají za to, že to rozhodnutí bylo z hlavy studia. Ty jsi pak na to navázal, jako by PJ po horších reakcích chtěl rozhodnutí přelít na někoho jiného, alespoň dle jednoduché interpretace, že něco sis četl v Cinemě, teď "Možná PJ tvrdí, že ho překecali" a ve výsledku je PJ tlučhuba. Má poitna je, že PJ tvrdil, tvrdí a bude tvrdit, že Hobbita rozdělil do třech částí on - čili je to tvůrčí rozhodnutí, ať už to někomu ve výsledku dává filmy dobré, nebo špatné. Prostě si stojí za tím, co udělal. Že Ian McKellen nebyl úplně přesvědčen, že jeho výkon před zeleným pozadím je OK a že se mu ty pasáže nenatáčely dobře? Ale jistě a dokonce myslím, že to nebyla jediná situace, kdy mu něco vadilo. To však nic nemění na tom, že alespoň dle všeho ostatního je spokojen. Nejen s filmem, ale i s celým natáčením. A zrovna McKellen nemá zrovna potřebu něco přibarvovat, když třeba před natáčením o roli dost stál a i jeho aktivním přičiněním v podobě "upozornění", že s každým dalším rokem klesá šance, že by se byl schopen vrátit do tak fyzicky náročné role. PJ si za výsledkem stojí. Nespokojen ale byl, to jest pravda, hlavně z toho důvodu, že pro něj samotného to byla dost hurá akce a neměl tolik času, kolik by normálně požadoval. Znamenalo to především jeho zvýšené úsilí, ještě nabitější hramonogram a odsouvání práce na nejzašší termíny. Ano, sám přiznává, že takhle se točit nemá a už takhle točit nechce. To se však ale přece nevylučuje s tím, že TO co natočil, tak za tím si stojí a je s tím spokojený. Ve stejných pasážích, kde popisuje ony problémy taky řekl, že ve výsledku to byl nový utvářecí projekt pro něj jako filaře a ta výzva ho bavila, byŤ VYČERPÁVALA. Závěrem snad jen ohrané - já Vám neberu kritiku. Že se vám Hobbit nelíbí vám akceptuju a myslím, že jsem jeden z těch fanoušků, kteří kritiku dokážou akceptovat a pochopit. Je ale také ohraná pravda, že jednomu se líbí vdolky, druhému holky. A za mě je Hobbit výborný. Ne bezchybný (xbyť bych asi vyjmenoval úplně jiné věci, co mi vadí), ale pořád velmi oblíbený. A mám upřímě pocit, že TOHLE odpůrci nedokážou akceptovat. Klidně se mohlo stát, že ty to točil DelToro a mě se výsledek nelíbil, ty bys ho odkoukal bez problémů. Bylo by to pro mě smutné, pro tebe veselé. Takhle je to naopak, což je smutné pro tebe. Tohle ale není rovina "objektivní", ale subjektivní, takže "Druha vec jestli jsou spokojeni i po tvurci stravce" je naprosto irelevantní.
0 0
reagovat
Oprava: vydelal
365632
Oprava: vydelal
0 0
reagovat

KARLOS

Dobra, pokud chces slovíčkařit, tedy Tento clanek rika, ze se Pidzej nechal prekecat a ja na to reagoval. Ja netusim, jestli to Jackson nekde tvrdi, vychazim ciste z clanku a tedy mohu oponovat jeho autorovi. Spokojen? Myslim, ze nam obema bylo jasne, proc to pisu. A pravdu mas v tom, ze cgi je ten posledni problem, ktery Hobit mel. Film se tu a jinde rozebiral do detailu, tak to tu nema smysl uvadet. Je skvele, ze potesil a obohatil velkou spoustu lidi. Nektere z nas nepotesil. Nataceni ne vzdy tesilo treba Gandalfa, ktereho musel PJ presvedcovat, aby to dotahl pred tim zelenym platnem. Ani PJ se nejevil buhvijak nadsene a z rozhovoru a dokumentu mam pocit, ze neni s vyslednym produktem zcela spokojen. Pro me ale bylo stezejni opravit clanek v onom bodu, o nemz jsme tu mluvili. To je cele. Film samozrejme videlal spoustu slupek a z ekonomickeho hlediska musi byt vsichni happy. Druha vec jestli jsou spokojeni i po tvurci stravce. Jackson je genialni v kocirovani megaprojektu. Jen se od PP nechava casteji unest a jako scenarista i se svymi melody girls me neoslnil. Timto to snad muzeme uzavrit.
365631
Dobra, pokud chces slovíčkařit, tedy Tento clanek rika, ze se Pidzej nechal prekecat a ja na to reagoval. Ja netusim, jestli to Jackson nekde tvrdi, vychazim ciste z clanku a tedy mohu oponovat jeho autorovi. Spokojen? Myslim, ze nam obema bylo jasne, proc to pisu. A pravdu mas v tom, ze cgi je ten posledni problem, ktery Hobit mel. Film se tu a jinde rozebiral do detailu, tak to tu nema smysl uvadet. Je skvele, ze potesil a obohatil velkou spoustu lidi. Nektere z nas nepotesil. Nataceni ne vzdy tesilo treba Gandalfa, ktereho musel PJ presvedcovat, aby to dotahl pred tim zelenym platnem. Ani PJ se nejevil buhvijak nadsene a z rozhovoru a dokumentu mam pocit, ze neni s vyslednym produktem zcela spokojen. Pro me ale bylo stezejni opravit clanek v onom bodu, o nemz jsme tu mluvili. To je cele. Film samozrejme videlal spoustu slupek a z ekonomickeho hlediska musi byt vsichni happy. Druha vec jestli jsou spokojeni i po tvurci stravce. Jackson je genialni v kocirovani megaprojektu. Jen se od PP nechava casteji unest a jako scenarista i se svymi melody girls me neoslnil. Timto to snad muzeme uzavrit.
KARLOS
0 0
reagovat

evedel

Tak ono je to tak, že pri Jacksonovi sa o inom ako Pán Prsteňov, Hobbit a King Kong ani baviť nedá ;):D
Asi preto sa to tu tak zvrtlo.
365629
Tak ono je to tak, že pri Jacksonovi sa o inom ako Pán Prsteňov, Hobbit a King Kong ani baviť nedá *;)**:D* Asi preto sa to tu tak zvrtlo.
evedel
0 0
reagovat
evedel: Nikdo zatím přece netvrdí, že ve své době převratné nebyly. A ony převratné v některých věcech byly... Ne ve všech, ale v některých určitě.
S tím přístupem u LOTRa se ale myslím nikdo hádat nebude, stejně tak, že LOTR měl a má jinou atmosféru jak Hobbit. Vážnější, v mnoha očích cenější ano. Jestli ale lepší, nevim nevim. To se dostáváme do oblastí, kde už se posuzují, které žánry jsou lepší, neb u Hobbita i LOTRa atmosféra přímo vychází ze svého subžánru. A i to, že se musel chtě nechtě změnit vypravěčský přístup, neb Hobbit si ho přecejen zaslouží trošičku jiný.
Nakonec myslím, že přístup jakým byl natočený Hobbit se až tak zásadně nelišil od toho LOTRovského. Že měli u Hobbita na všechno fůru peněz, všichni si za práci nechali náležitě zaplatit, neb tentokrát neriskovali vlastní kariérní krky, ale šli si pro jistý (minimálně tržní) úspěch? Určitě. Ale to, že tomu všichni zúčastnění věnovali stejnou porci pozornosti, umu i energie je holý fakt. Aneb opět zopakuju slova Dura - "Ještě budeme rádi spomínat na hravou a nápaditou vizi Jacksonova Hobbita, byť plného chyb"...
365623
evedel: Nikdo zatím přece netvrdí, že ve své době převratné nebyly. A ony převratné v některých věcech byly... Ne ve všech, ale v některých určitě. S tím přístupem u LOTRa se ale myslím nikdo hádat nebude, stejně tak, že LOTR měl a má jinou atmosféru jak Hobbit. Vážnější, v mnoha očích cenější ano. Jestli ale lepší, nevim nevim. To se dostáváme do oblastí, kde už se posuzují, které žánry jsou lepší, neb u Hobbita i LOTRa atmosféra přímo vychází ze svého subžánru. A i to, že se musel chtě nechtě změnit vypravěčský přístup, neb Hobbit si ho přecejen zaslouží trošičku jiný. Nakonec myslím, že přístup jakým byl natočený Hobbit se až tak zásadně nelišil od toho LOTRovského. Že měli u Hobbita na všechno fůru peněz, všichni si za práci nechali náležitě zaplatit, neb tentokrát neriskovali vlastní kariérní krky, ale šli si pro jistý (minimálně tržní) úspěch? Určitě. Ale to, že tomu všichni zúčastnění věnovali stejnou porci pozornosti, umu i energie je holý fakt. Aneb opět zopakuju slova Dura - "Ještě budeme rádi spomínat na hravou a nápaditou vizi Jacksonova Hobbita, byť plného chyb"...
0 0
reagovat
Peter Jackson chysta noy projekt a diskusia len o porovnavani hobita a pana prstenov :D Ale tak pridam sa. Cez leto som pozeral celu trilogiu Pana prstenov a uz to tam bolo dost citit tie zastarale efekty. Jednoducho sme si zvykli na vyssi standard. Ale nitko nemôže povedať že na tú dobu efekty neboli prevratné. Zatiaľčo uz vtedy ked vysiel Hobit, vyzeral dosť divne, mal som z toho pocit akoby na to mali málo času a poponáhľali sa. V niektorých scénach bolo CGI naozaj odfláknuté. Neviem už ktoré, predsa už nejaká doba. Len viem že som s takým pocitom odchádzal z kina. LotR možno zostarne, ale v atmosfére a spôsobom akým bol natočeny vždy ostane ďaleko nad Hobitom. O tom žiadna. V Hobitovi bolo mnozstvo scen len ako vypln, aby sa nepovedalo že to bolo krátke...
365620
Peter Jackson chysta noy projekt a diskusia len o porovnavani hobita a pana prstenov :D Ale tak pridam sa. Cez leto som pozeral celu trilogiu Pana prstenov a uz to tam bolo dost citit tie zastarale efekty. Jednoducho sme si zvykli na vyssi standard. Ale nitko nemôže povedať že na tú dobu efekty neboli prevratné. Zatiaľčo uz vtedy ked vysiel Hobit, vyzeral dosť divne, mal som z toho pocit akoby na to mali málo času a poponáhľali sa. V niektorých scénach bolo CGI naozaj odfláknuté. Neviem už ktoré, predsa už nejaká doba. Len viem že som s takým pocitom odchádzal z kina. LotR možno zostarne, ale v atmosfére a spôsobom akým bol natočeny vždy ostane ďaleko nad Hobitom. O tom žiadna. V Hobitovi bolo mnozstvo scen len ako vypln, aby sa nepovedalo že to bolo krátke...
0 0
reagovat
Fallen: Jak jsem rád, že DelToro Hobbita nakonec nedělal a z Pacifiku zrovna odvařený nejsem, pak Crimson Peak je vynikající a především silně autorský... vizionářský ani být nemůže, když je silně staromilský.
Chermy: Imo asi budu v menšině, ale myslím, že Peter pořád CGI používá jako pomocníka, nedělá filmy proto, aby používal CGI. Že chce a především točí věci, co vyžadují onu obrovskou porci CGI, srespektive používá CGI jako fičuru, se kterou natočí věci jinak nenatočitelné a nakonec to většinovému divákovi nesedne, je věc další...
A ještě jednou - ten rozdíl mezi Návratem Krále, Kongem a prvním Hobbitem jsou prakticky jen v tom, jak moc CGI pokročilo, takže Král je na tom paradoxně imo nejhůř (alespoň co do technické kvality), zato esteticky je to víceméně jedna ku jedné, jen s tím, že Král je barevně "nejtemnější" a Hobbit nejrozjzchanější.
King Kong mimochodem zraje jako víno.
365618
Fallen: Jak jsem rád, že DelToro Hobbita nakonec nedělal a z Pacifiku zrovna odvařený nejsem, pak Crimson Peak je vynikající a především silně autorský... vizionářský ani být nemůže, když je silně staromilský. Chermy: Imo asi budu v menšině, ale myslím, že Peter pořád CGI používá jako pomocníka, nedělá filmy proto, aby používal CGI. Že chce a především točí věci, co vyžadují onu obrovskou porci CGI, srespektive používá CGI jako fičuru, se kterou natočí věci jinak nenatočitelné a nakonec to většinovému divákovi nesedne, je věc další... A ještě jednou - ten rozdíl mezi Návratem Krále, Kongem a prvním Hobbitem jsou prakticky jen v tom, jak moc CGI pokročilo, takže Král je na tom paradoxně imo nejhůř (alespoň co do technické kvality), zato esteticky je to víceméně jedna ku jedné, jen s tím, že Král je barevně "nejtemnější" a Hobbit nejrozjzchanější. King Kong mimochodem zraje jako víno.
0 0
reagovat

Chermy

Všetci vieme ako dopadol Del Torov Pacific Rim alebo jeho posledný počin Crimson Peak.
Neviem či to je zrovna vizionárske ;)
365615
Všetci vieme ako dopadol Del Torov Pacific Rim alebo jeho posledný počin Crimson Peak. Neviem či to je zrovna vizionárske *;)*
Chermy
0 0
reagovat
Tak mě Peter otrávil už King Kongem... a obecně si myslím, že tu svoji vnitřní megalomanii neustál. Ať už jsou triky v Hobitovi, nebo Kongovi kvalitní nebo ne (nedokážu posoudit), jsou hnusné... to je prostě můj osobní dojem z nich.... Zatímco u Pána prstenů ještě fungovaly jako pomocník - pak už se prostě Peter zbláznil a tvoří nevkusný kekel. Pořád mě mrzí, že u Hobita nezůstal del Toro. To je vizionář s vizuálním vkusem. Sice zase nemá vkus na scénáře :D Ale dejte mu kvalitní scénář a film bude pecka! Peterovi už bych nedával nic :D Leda by mu někdo nakukal, že CGI zaniklo.... to by zase byly parádní a vynalézavé scény...
365611
Tak mě Peter otrávil už King Kongem... a obecně si myslím, že tu svoji vnitřní megalomanii neustál. Ať už jsou triky v Hobitovi, nebo Kongovi kvalitní nebo ne (nedokážu posoudit), jsou hnusné... to je prostě můj osobní dojem z nich.... Zatímco u Pána prstenů ještě fungovaly jako pomocník - pak už se prostě Peter zbláznil a tvoří nevkusný kekel. Pořád mě mrzí, že u Hobita nezůstal del Toro. To je vizionář s vizuálním vkusem. Sice zase nemá vkus na scénáře *:D* Ale dejte mu kvalitní scénář a film bude pecka! Peterovi už bych nedával nic *:D* Leda by mu někdo nakukal, že CGI zaniklo.... to by zase byly parádní a vynalézavé scény...
0 0
reagovat
Fallen: Dle posledního postu je to obyč troll, takže mě dost mrzí, že jsem napsal koment směřovaný jeho směrem... trolové se nekrmí!
365609
Fallen: Dle posledního postu je to obyč troll, takže mě dost mrzí, že jsem napsal koment směřovaný jeho směrem... trolové se nekrmí!
0 0
reagovat

oneill888

A to si kde zobral že zrovna ty tu máš pravdu? :D:D:D
Tupec a dement je ten kto niečo takéto napíše!
Ešte niečo? Alebo si už skončil?
365599
A to si kde zobral že zrovna ty tu máš pravdu? *:D**:D**:D* Tupec a dement je ten kto niečo takéto napíše! Ešte niečo? Alebo si už skončil?
oneill888
0 0
reagovat
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se