Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Režisér Pána prstenů se vrací k fantasy


ikona
Mr. Hlad
peter jackson
Režisér Pána prstenů zkouší rozjet slavnou fantasy sérii, ve které se vzájemně požírají celá města.  

To, že se Peter Jackson nechal překecat k tomu, aby z úzkého Hobita udělal tři filmy, které navždy zůstanou ve stínu Pána prstenů, pořád považuji za hodně blbý nápad. Režisér s takovými schopnostmi a takovou představivostí by neměl trávit šest filmů v jednom světě, ať už je jakkoliv zajímavý a ať už si tam může dovolit cokoliv. Od posledního výletu do Středozemě ale Jackson jako režisér nic nedělá, o práci však v budoucnu bude mít postaráno. Podepíše se totiž pod adaptaci knihy Smrtelné stroje, kterou napsal Philip Reeve. A opravdu podepíše. I když se teoretizovalo, že se chopí i režie, nakonec zůstane v titulcích jen jako producent a scenárista a spolu s ním i jeho parťačky z Pána prstenů Fran Walsh a Philipa Boyens. 

 

Děj knihy se odehrává v temné a steampunkové budoucnosti, kdy po Zemi bez nadsázky putují celá města. Jo, pohybují se. A nemají se zrovna v lásce a dokonce se kvůli zásobám a samotnému přežití požírají. Hlavní hrdina Tom na tom nevidí nic špatného, prostě se do tohohle světa narodil a chápe, že to tak chodí, pak ho ale jeho velký vzor, historik Valentin, vyhodí z jeho domova i z města a Tom se ocitá uprostřed pustiny. Tady narazí na dívku Hester, která se chce Valentinovi pomstít za to, že zavraždil její rodiče, spolu pak hledají cestu zpět do stále hladového Londýna a Tom začíná chápat že to, čemu věřil celý život, byla odpudivá lež. Série Kroniky hladového města vyšla i u nás, tak to s ní můžete zkusit, když budete chtít. Ale pokud si chcete počkat na film, tak by to taky mohlo stát za to, Jackson sice režírovat nebude, ale za kameru se postaví jeho dlouholetý spolupracovník Christian Rivers, který dělal na tricích ke King Kongovi, za něž dostal Oscara, ale pracoval s ním už na kultovním Braindead a letos šéfoval druhému štábu u rodinné fantasy Můj kamarád drak. 

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (42)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace