Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuze k článku První reakce: Warcraft

příspěvky 41 - 60 Napsat příspěvek
někdo tu střílel Bad Boys 2, já bych to viděl spíš na Den nezávislosti. (59% metacritic, 6,9 imdb)
355204
někdo tu střílel Bad Boys 2, já bych to viděl spíš na Den nezávislosti. (59% metacritic, 6,9 imdb)
0 0
reagovat

Sonny

adoroval jsem tu kinorip z blizzconu (jak guldan otvira portal) a pak uz jsem nemel potrebu ani hejtit ani adorovat, protoze ty ukazky sly naprosto mimo me. Pořád doufám, že to bude alespoň jako Battleship nebo battle L.A. :D

zábavný, ale blboučký
355202
adoroval jsem tu kinorip z blizzconu (jak guldan otvira portal) a pak uz jsem nemel potrebu ani hejtit ani adorovat, protoze ty ukazky sly naprosto mimo me. Pořád doufám, že to bude alespoň jako Battleship nebo battle L.A. :D zábavný, ale blboučký
Sonny
0 0
reagovat
Neprorokoval tu niekto, ze miliarda isto padne :D
355201
Neprorokoval tu niekto, ze miliarda isto padne *:D*
0 0
reagovat
Mno jo, moviezone obcas padne nekam na uroven Blesku :))
355200
Mno jo, moviezone obcas padne nekam na uroven Blesku *:))*
0 0
reagovat

crom

když ti kámoši řeknou, že ta kámoška stojí za ....... tak jim je dobré někdy i věřit ;-)

btw. jinak hezký příspěvěk :-D ;-)
355198
když ti kámoši řeknou, že ta kámoška stojí za ....... tak jim je dobré někdy i věřit ;-) btw. jinak hezký příspěvěk :-D ;-)
crom
0 0
reagovat

BlackAdder

Ano a pokud Warcraft dopadne kvalitativně podobně budu nadšen.
355196
Ano a pokud Warcraft dopadne kvalitativně podobně budu nadšen.
BlackAdder
0 0
reagovat
Zjavne som hraval inu verziu lodi ...

Vela sa rozprava o tom, ze herne pribehy su skvele, hodne filmov, ale malokto uz doda ze tie pribehy su rozpravane pomedzi to hranie a kopa pribehovych liniek je priamo umocnena tym, ze hrac ma po x nahranych hodinach priam citovy vztah k danym postavam. Na ploche jedneho fimu, nech ma rovno aj dve a pol hodiny sa tento isty efekt dosahuje len velmi tazko pokial sa ktomu pristupuje stylom, poznate to z PC, teraz budte nadseni aj v kine. Obzvlast v pripade veci ako WC je uplna blbost ohanat sa prepracovanym pribehom. Ten pribeh existuje po 20tich rokoch postupneho vychadzania hier, nie po prvych troch misiach. Nehovorim, ze sa z hry neda vytazit silny pribeh ktory zaujme aj bez tej interaktivity ale proste je takmer nemozne zobrat sebelepsiu hru a len tak ju flaknut na platno lebo sak ma to dobry pribeh. Ale ked sa niekto troche posnazi vzdy z toho moze byt Silent Hill alebo Mortal Kombat :))

Ked sa mimochodm na to pozrieme obratene tak viacero hier sa snazi o filmovy zazitok, CoD je na tom v podstate postavene. A teraz si pozrite trailer na posledne CoD ktory je uz len prehlad filmovych momentov za poslednych par rokov a to strielanie je tam tak nejak navyse. Vobec to nelaka, nema to vlastnu dusu a paradoxne to uplne zabija atmosferu.

P.S.: Fallout vznikol ako herna podobizen Mad Maxa (toho povodneho obviously).
355195
Zjavne som hraval inu verziu lodi ... Vela sa rozprava o tom, ze herne pribehy su skvele, hodne filmov, ale malokto uz doda ze tie pribehy su rozpravane pomedzi to hranie a kopa pribehovych liniek je priamo umocnena tym, ze hrac ma po x nahranych hodinach priam citovy vztah k danym postavam. Na ploche jedneho fimu, nech ma rovno aj dve a pol hodiny sa tento isty efekt dosahuje len velmi tazko pokial sa ktomu pristupuje stylom, poznate to z PC, teraz budte nadseni aj v kine. Obzvlast v pripade veci ako WC je uplna blbost ohanat sa prepracovanym pribehom. Ten pribeh existuje po 20tich rokoch postupneho vychadzania hier, nie po prvych troch misiach. Nehovorim, ze sa z hry neda vytazit silny pribeh ktory zaujme aj bez tej interaktivity ale proste je takmer nemozne zobrat sebelepsiu hru a len tak ju flaknut na platno lebo sak ma to dobry pribeh. Ale ked sa niekto troche posnazi vzdy z toho moze byt Silent Hill alebo Mortal Kombat *:))* Ked sa mimochodm na to pozrieme obratene tak viacero hier sa snazi o filmovy zazitok, CoD je na tom v podstate postavene. A teraz si pozrite trailer na posledne CoD ktory je uz len prehlad filmovych momentov za poslednych par rokov a to strielanie je tam tak nejak navyse. Vobec to nelaka, nema to vlastnu dusu a paradoxne to uplne zabija atmosferu. P.S.: Fallout vznikol ako herna podobizen Mad Maxa (toho povodneho obviously).
0 0
reagovat
z některých příspěvků mám pocit, že do kina by se mělo chodil pouze na ty nejvytříbenější a nejdokonalejší filmy (tj. zřejmě Marvel a sem tam něco k tomu) a na to ostatní by se člověk měl podívat maximálně zadarmo po nedělním obědě, když je líný dělat cokoli jiného. já se tedy na většinu filmů nepokrytě těším a neřeším, jestli to má takový nebo makový vizuál, jestli je režisér podle někoho břídil nebo jestli se tam posté zachraňuje svět před CGI zloduchem. kino a filmy jsou o zábavě, kterou může člověku přinést i film, který mezi ostatními nijak nevybočuje. kdybyste takhle přísná kritéria aplikovali na ženy, taky by každý chlap musel chodit jenom se supermodelkou a těch ostatních by se nikdo nedotkl ani hygienickou tyčí. a přitom je to v životě naopak a kdekdo je rád za tu svoji baculku :D takže pokud bude Warcraft taková průměrná baculka, rozhodně nevidím důvod, proč ji vyhazovat z postele ještě dřív, než ukáže, co dovede :D
355192
z některých příspěvků mám pocit, že do kina by se mělo chodil pouze na ty nejvytříbenější a nejdokonalejší filmy (tj. zřejmě Marvel a sem tam něco k tomu) a na to ostatní by se člověk měl podívat maximálně zadarmo po nedělním obědě, když je líný dělat cokoli jiného. já se tedy na většinu filmů nepokrytě těším a neřeším, jestli to má takový nebo makový vizuál, jestli je režisér podle někoho břídil nebo jestli se tam posté zachraňuje svět před CGI zloduchem. kino a filmy jsou o zábavě, kterou může člověku přinést i film, který mezi ostatními nijak nevybočuje. kdybyste takhle přísná kritéria aplikovali na ženy, taky by každý chlap musel chodit jenom se supermodelkou a těch ostatních by se nikdo nedotkl ani hygienickou tyčí. a přitom je to v životě naopak a kdekdo je rád za tu svoji baculku *:D* takže pokud bude Warcraft taková průměrná baculka, rozhodně nevidím důvod, proč ji vyhazovat z postele ještě dřív, než ukáže, co dovede *:D*
0 0
reagovat

Team Battleship

Kapitán Černá zmije si teda umí naběhnout. :D

Gonzi, KARLOS
:+

Tohle JE adaptace pro fanoušky, aspoň jak já to vidím, takže hlavně na jejich názoru bude záležet. Já jsem hry nikdy nehrál, ale na film jsem celkem zvědavej. Takže i když mě bolí, co udělali z Pauly Patton, do toho kina asi nakonec zajdu. Velkých dospělých fantasy není nikdy dost.
355188
Kapitán Černá zmije si teda umí naběhnout. *:D* [b]Gonzi, KARLOS[/b] *:+* Tohle JE adaptace pro fanoušky, aspoň jak já to vidím, takže hlavně na jejich názoru bude záležet. Já jsem hry nikdy nehrál, ale na film jsem celkem zvědavej. Takže i když mě bolí, co udělali z Pauly Patton, do toho kina asi nakonec zajdu. Velkých dospělých fantasy není nikdy dost.
Team Battleship
0 0
reagovat
Ty "recenze" jsou naprosto směšné.
355187
Ty "recenze" jsou naprosto směšné.
0 0
reagovat

BlackAdder

Záleží co od filmu chceš a čekáš. Každopádně pokud Battleship bereš v kontextu jejího žánru, tak je to naprostý klenot 8). V kontextu téhle diskuze je to určitě dobrý příklad: "kéž by max payne, nfs, hitman... byli alespoň tak dobré filmy jako Battleship".
355185
Záleží co od filmu chceš a čekáš. Každopádně pokud Battleship bereš v kontextu jejího žánru, tak je to naprostý klenot *8)*. V kontextu téhle diskuze je to určitě dobrý příklad: "kéž by max payne, nfs, hitman... byli alespoň tak dobré filmy jako Battleship".
BlackAdder
0 0
reagovat
Mě se třeba Battleship hodně líbilo.
355184
Mě se třeba Battleship hodně líbilo.
0 0
reagovat
Jestli pokládáš Battleship za kvalitní film, tak potěš koště. Jinak tady se taky spíš bojím nevyužitýho potenciálu.
355183
Jestli pokládáš Battleship za kvalitní film, tak potěš koště. Jinak tady se taky spíš bojím nevyužitýho potenciálu.
0 0
reagovat
Hollywood dokáže udělat kvalitní film i na téma hry "Lodě". Herní filmy se berou jako něco podřadného, co nedělají ti nejlepší. A jako bonus tam chtějí dát autoři i něco pro fanoušky, ale vůbec se jim nedaří to tam napasovat.
Že je to pod dohledem autorů ještě moc neznamená. To že dokážete udělat kvalitní hry, ještě neznamená, že z toho uděláte i kvalitní film.

K těmto prvotním reakcím jsem velmi rezervovaný. Vůbec nevím co to je za lidi. Bad Boys II má na IMDb 6,6 a 38% na Metacritic. Za mě ale čistých 5*.

Nehledě na to, že i kdyby to nakonec Fail byl, tak to chci vidět na vlastní oči a na velkým plátně.
355181
Hollywood dokáže udělat kvalitní film i na téma hry "Lodě". Herní filmy se berou jako něco podřadného, co nedělají ti nejlepší. A jako bonus tam chtějí dát autoři i něco pro fanoušky, ale vůbec se jim nedaří to tam napasovat. Že je to pod dohledem autorů ještě moc neznamená. To že dokážete udělat kvalitní hry, ještě neznamená, že z toho uděláte i kvalitní film. K těmto prvotním reakcím jsem [b]velmi[/b] rezervovaný. Vůbec nevím co to je za lidi. Bad Boys II má na IMDb 6,6 a 38% na Metacritic. Za mě ale čistých 5*. Nehledě na to, že i kdyby to nakonec Fail byl, tak to chci vidět na vlastní oči a na velkým plátně.
0 0
reagovat
Joker: Srry, ale v ohledu adaptování nemáš pravdu. Každá adaptace znamená transformaci jednoho formátu/média do druhého a je jen na šikovnosti a dovednosti adaptujícího tvůrce, aby převod dopadl dobře a hlavně aby to na konci dávalo hlavu a patu a bylo to jako převedené médium funkční.
Takže ta představa adaptace 1:1, kde během půl hodiny pokosíš 100+ zombíků je zcestná (teda, může být, určitě už něco takového natočeno bylo, ale nebude to funkční ani zábavný film) a příměr ve stylu adaptování bych určitě nehledal u kniha-film, ale u filmových adaptací seriálů.
Ty nabízejí velmi dobrý příměr ke hrám – levelování vs epizodnost seriálů, hromada „překážek“ a řadových pěšáků na postřílení vs běžná výplňová vata seriálů.
Obsah her, stejně jako seriálů musíš kvůli délce velmi redukovat, především kvůli filmem přísně utažené stopáži. Takže není problém vyházet oněch 100+ zombíků a seriálovou vatu a na konci dostaneš úvodní scénu, ve které se porve zombíků jen pět a to pro jistotu najednou, aby to bylo intenzivnější a hlavně časově nenáročné. Mnohem větší problém vidím o té epizodnosti/levelování, která už přímo zasahuje do struktury scénářů.
Co se dá zachovat, jsou charaktery postav, kostra příběhu (kde dějově bohatší předlohy se můžou adaptovat podstatně doslovněji bez větších problémů) a u her onen vizuál, u seriálů navíc i určitý filmařský rukopis. Jako málo mi to nepříjde a v tomhle ohledu jsou knížky imo mnohem složitěji transformovatelné do filmů právě z toho důvodu, že audiovizuál nahrazují jinými věcmi (to u her i seriálů odpadá) a naopak poskytují čtenáři i jiný náhled (třeba ten přímý do myslenek postavy)...

Nechci mluvit za druhé, ale to, že se adaptace chopili sami tvůrci her za přínos považuju, hlavně v tom, že k ní nebudou přistupovat genericky jako majors. Ty jakoukoli větší/sledovanější adaptaci berou spíš jako koupi licence a jako větší/menší investici do potenciální frančízy. Alespoň v dnešní době. Ten model ukázkově (a úspěšně) předvedený Marvelem pak budí minimálně sympatie v tom, že to budou brát „poctivě“.
Samozřejmě, že jsou tam ale a to nejpodstatnější je v tom, že si Blizzard nebude chtít znepřátelit stávající klientelu a fan-servis servírovat bude, ať chci já, ty, nebo kdokoli jiný.
Takže mnohem víc tíha odpovědnosti paradoxně stojí na těch hlasitých fans, kteří si musí hlavně uvědomit, že fan-servis je dvousečná zbraň a hlavně – že dobrá adaptace se nerovná „doslovná“, či nějak jinak striktně pojatá adaptace...

Na celém tomhle případu jde hlavně vidět (a vidět to už jde od trailerů), jak moc se nažili, až to po*rali. Ty abmice napodobit v tomhle Marvel (tvůrčí pojetí), v tamtom zase Avatar (technickou realizaci a preciznost) a onehde zase popkornovky (kampaň) je zcela zřetelná a v měřítku obrovská. Bohužel pro ně, ve všech ohledech na to ve filmovém podání nebyli ani připravení, ani schopní...
Výsledek si nakonec nechám ujít, nic z prezentovaného materiálu mě nepřesvětčilo o tom, že to potřebuju vidět. Je ale nadmíru zábavné dění okolo projektu pozorovat z dálky. Takhle výraznou a hlavně specifickou situaci jsme tu ještě opravdu neměli.
355180
Joker: Srry, ale v ohledu adaptování nemáš pravdu. Každá adaptace znamená transformaci jednoho formátu/média do druhého a je jen na šikovnosti a dovednosti adaptujícího tvůrce, aby převod dopadl dobře a hlavně aby to na konci dávalo hlavu a patu a bylo to jako převedené médium funkční. Takže ta představa adaptace 1:1, kde během půl hodiny pokosíš 100+ zombíků je zcestná (teda, může být, určitě už něco takového natočeno bylo, ale nebude to funkční ani zábavný film) a příměr ve stylu adaptování bych určitě nehledal u kniha-film, ale u filmových adaptací seriálů. Ty nabízejí velmi dobrý příměr ke hrám – levelování vs epizodnost seriálů, hromada „překážek“ a řadových pěšáků na postřílení vs běžná výplňová vata seriálů. Obsah her, stejně jako seriálů musíš kvůli délce velmi redukovat, především kvůli filmem přísně utažené stopáži. Takže není problém vyházet oněch 100+ zombíků a seriálovou vatu a na konci dostaneš úvodní scénu, ve které se porve zombíků jen pět a to pro jistotu najednou, aby to bylo intenzivnější a hlavně časově nenáročné. Mnohem větší problém vidím o té epizodnosti/levelování, která už přímo zasahuje do struktury scénářů. Co se dá zachovat, jsou charaktery postav, kostra příběhu (kde dějově bohatší předlohy se můžou adaptovat podstatně doslovněji bez větších problémů) a u her onen vizuál, u seriálů navíc i určitý filmařský rukopis. Jako málo mi to nepříjde a v tomhle ohledu jsou knížky imo mnohem složitěji transformovatelné do filmů právě z toho důvodu, že audiovizuál nahrazují jinými věcmi (to u her i seriálů odpadá) a naopak poskytují čtenáři i jiný náhled (třeba ten přímý do myslenek postavy)... Nechci mluvit za druhé, ale to, že se adaptace chopili sami tvůrci her za přínos považuju, hlavně v tom, že k ní nebudou přistupovat genericky jako majors. Ty jakoukoli větší/sledovanější adaptaci berou spíš jako koupi licence a jako větší/menší investici do potenciální frančízy. Alespoň v dnešní době. Ten model ukázkově (a úspěšně) předvedený Marvelem pak budí minimálně sympatie v tom, že to budou brát „poctivě“. Samozřejmě, že jsou tam ale a to nejpodstatnější je v tom, že si Blizzard nebude chtít znepřátelit stávající klientelu a fan-servis servírovat bude, ať chci já, ty, nebo kdokoli jiný. Takže mnohem víc tíha odpovědnosti paradoxně stojí na těch hlasitých fans, kteří si musí hlavně uvědomit, že fan-servis je dvousečná zbraň a hlavně – že dobrá adaptace se nerovná „doslovná“, či nějak jinak striktně pojatá adaptace... Na celém tomhle případu jde hlavně vidět (a vidět to už jde od trailerů), jak moc se nažili, až to po*rali. Ty abmice napodobit v tomhle Marvel (tvůrčí pojetí), v tamtom zase Avatar (technickou realizaci a preciznost) a onehde zase popkornovky (kampaň) je zcela zřetelná a v měřítku obrovská. Bohužel pro ně, ve všech ohledech na to ve filmovém podání nebyli ani připravení, ani schopní... Výsledek si nakonec nechám ujít, nic z prezentovaného materiálu mě nepřesvětčilo o tom, že to potřebuju vidět. Je ale nadmíru zábavné dění okolo projektu pozorovat z dálky. Takhle výraznou a hlavně specifickou situaci jsme tu ještě opravdu neměli.
0 0
reagovat

xxendxx

slovo nezajímá jsem dal radši do uvozovek....procházel jsem diskuze a koukal na trailerové reakce...(kladné jsem citoval) hlavně po mně nechtěj, abych znovu hledal tvé "negativní" vyjádření k Warcraft... :-D

celkově to ber s rezervou :-)
355179
slovo nezajímá jsem dal radši do uvozovek....procházel jsem diskuze a koukal na trailerové reakce...(kladné jsem citoval) hlavně po mně nechtěj, abych znovu hledal tvé "negativní" vyjádření k Warcraft... :-D celkově to ber s rezervou :-)
xxendxx
0 0
reagovat

Sony

mě to naopak zajímá velmi. WOW lore neznám, jsem fanda strategií a to co ukazovali v těch posledních spotech a featuretech se mi líbilo. Navíc mám rád Fimela z prvních řad Vikingů, takže krom tý hnusný napůlorčice celkem natěšenost. Hejtovat to začnu až po tom, co to uvidím, nicméně počítám spíš s něčím 6-8/10 a nevytěžením potenciálu, než superfail ala BTF Earth a 1/10.
355178
mě to naopak zajímá velmi. WOW lore neznám, jsem fanda strategií a to co ukazovali v těch posledních spotech a featuretech se mi líbilo. Navíc mám rád Fimela z prvních řad Vikingů, takže krom tý hnusný napůlorčice celkem natěšenost. Hejtovat to začnu až po tom, co to uvidím, nicméně počítám spíš s něčím 6-8/10 a nevytěžením potenciálu, než superfail ala BTF Earth a 1/10.
Sony
0 0
reagovat

Bobby6killer

Yeah, přesně tohle obecně tvrdím. Vzít herní svět a natočit v tom zajímavý film přece není problém... Jenže oni se snaží zkopírovat "všechny ty špatné věci" a pak se diví.

Mad Max = Fallout
John Wick = Max Payne
Star Trek = Mass Effect
Game of Thrones = Witcher
Olympus/London has Fallen = Call of Duty
American Sniper/Black hawk Down = Battlefield
300 = God of War
Fury = World of Tanks

Tohle bylo pár úspěšných filmů, které si namátkou dokážu představit rebrandované na hry. A to ani nevytahuju věci jako Last of Us, kde stačí kolem a kolem převzít svět a pak natočit charakterový oblouk tak jak je ve hře a jít to rovnou prodávat.
355176
Yeah, přesně tohle obecně tvrdím. Vzít herní svět a natočit v tom zajímavý film přece není problém... Jenže oni se snaží zkopírovat "všechny ty špatné věci" a pak se diví. Mad Max = Fallout John Wick = Max Payne Star Trek = Mass Effect Game of Thrones = Witcher Olympus/London has Fallen = Call of Duty American Sniper/Black hawk Down = Battlefield 300 = God of War Fury = World of Tanks Tohle bylo pár úspěšných filmů, které si namátkou dokážu představit rebrandované na hry. A to ani nevytahuju věci jako Last of Us, kde stačí kolem a kolem převzít svět a pak natočit charakterový oblouk tak jak je ve hře a jít to rovnou prodávat.
Bobby6killer
0 0
reagovat

Vizuál a příběh

Jestli je někdo schopnej nadávat na CGI a říkat že vizuál vypadá špatně, tak by asi potřeboval dioptrický brejle nebo facku. V prvních trailerech možná kvalita trochu zaostávala, ale pokud někdo z vás viděl novější trailery, třeba i v kině, tak proti tomu nemůžete říct ani popel. Žádnej digibordel a la Souboj titánů to fakt není.

Jinak jediný čeho se bojím je uchopení příběhu a možná i ty herecký výkony, který stojej na víceméně neznámejch hercích. V knížce a v loru je ten příběh zajímavej, komplexní a kvalitní, ale pro tenhle film si vzali jen námět a příběh udělali znovu, jen se stejnejma postavama. Proto vážně netuším, jestli jim z toho nevylezl nějakej paskvil.
355175
Jestli je někdo schopnej nadávat na CGI a říkat že vizuál vypadá špatně, tak by asi potřeboval dioptrický brejle nebo facku. V prvních trailerech možná kvalita trochu zaostávala, ale pokud někdo z vás viděl novější trailery, třeba i v kině, tak proti tomu nemůžete říct ani popel. Žádnej digibordel a la Souboj titánů to fakt není. Jinak jediný čeho se bojím je uchopení příběhu a možná i ty herecký výkony, který stojej na víceméně neznámejch hercích. V knížce a v loru je ten příběh zajímavej, komplexní a kvalitní, ale pro tenhle film si vzali jen námět a příběh udělali znovu, jen se stejnejma postavama. Proto vážně netuším, jestli jim z toho nevylezl nějakej paskvil.
Vizuál a příběh
0 0
reagovat
Osobně jsem to čekal celou dobu, takže mě to nepřekvapuje a vlastně ani nemrzí. Svět Warcraftu má vypadat prostě jinak, než jak nám servírovali trailery.
355174
Osobně jsem to čekal celou dobu, takže mě to nepřekvapuje a vlastně ani nemrzí. Svět Warcraftu má vypadat prostě jinak, než jak nám servírovali trailery.
0 0
reagovat
Komentáře
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se