Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuze k článku Osmé Star Wars mají super režiséra

příspěvky 1 - 20 Napsat příspěvek

HAL

Já ho nesrovnávám se Spielbergem a prostě se musí počítat s tím, že se nám každou druhou dekádu nebudou překopávat definice žánrů a pravidla filmu, ale sedí mu filmy podobné těm co točil Spielberg a těžko hledat dnes mladého režiséra co točí populární a povedené velkofilmy, které si člověk zapamatuje, aniž by byly něčím ujeté nebo osobité (ne, že by to bylo na škodu, to v žádném případě) - viz Blomkamp a jeho District nebo Singer s jeho komornějším stylem (víc mladých s větší produkcí mě nenapadá, jsem nováček :+ ).

Je snadné říci Spielberg redefinoval žánr, ale kolik filmů tohoto žánru se před ním točilo, ano byl průkopník, ale na poli rovnocenných, které je tu dnes, a s počtem filmů a monopolovou produkcí by taky zas tak nevyčníval. Až přijde průlom s nějakým novým žánrem tak bude režisér či obecně tvůrce, který ho nějak rozvine a bude považován za průkopníka, ale do té doby se musí cenit to co je, a to je podle mě JJ. Je "snadné" vyniknout mezi pár filmy podobného žánru v rozmezí jedné dekády, s dnešní masou více či méně kvalitních filmů v oblasti konkurence to ale není lehké. Natočil výborný film, šla na to spousta lidí, ale stále je tu sto dalších stejně výrazných, to je pak těžké....:)
298308
Já ho nesrovnávám se Spielbergem a prostě se musí počítat s tím, že se nám každou druhou dekádu nebudou překopávat definice žánrů a pravidla filmu, ale sedí mu filmy podobné těm co točil Spielberg a těžko hledat dnes mladého režiséra co točí populární a povedené velkofilmy, které si člověk zapamatuje, aniž by byly něčím ujeté nebo osobité (ne, že by to bylo na škodu, to v žádném případě) - viz Blomkamp a jeho District nebo Singer s jeho komornějším stylem (víc mladých s větší produkcí mě nenapadá, jsem nováček *:+* ). Je snadné říci Spielberg redefinoval žánr, ale kolik filmů tohoto žánru se před ním točilo, ano byl průkopník, ale na poli rovnocenných, které je tu dnes, a s počtem filmů a monopolovou produkcí by taky zas tak nevyčníval. Až přijde průlom s nějakým novým žánrem tak bude režisér či obecně tvůrce, který ho nějak rozvine a bude považován za průkopníka, ale do té doby se musí cenit to co je, a to je podle mě JJ. Je "snadné" vyniknout mezi pár filmy podobného žánru v rozmezí jedné dekády, s dnešní masou více či méně kvalitních filmů v oblasti konkurence to ale není lehké. Natočil výborný film, šla na to spousta lidí, ale stále je tu sto dalších stejně výrazných, to je pak těžké....*:)*
HAL
0 0
reagovat
Zajímalo by mne proč se JJe to srovnávání se Spielbergem pořád drží - vynořilo se kolem Super 8 a ne a ne to přestat.

Přitom J.J. Abrams očividně nesahá Spielbergovi ani po podrážky na polobotkách, vždyť ten už měl za tu dobu co JJ točí filmy (= tři pokračování zaběhlých sérií a jednu originální sračku) za sebou Čelisti, Blízká setkání, prvního Indyho, a E.T. Mimozemšťana.
Zatímco Spelberg stihl totálně redefinovat tři žánry tak moc že se z toho žije dodnes, tak JJ jen přištipkaří a revoluci způsobil maximálně tak v používání lens flare efektů :)
298196
Zajímalo by mne proč se JJe to srovnávání se Spielbergem pořád drží - vynořilo se kolem Super 8 a ne a ne to přestat. Přitom J.J. Abrams očividně nesahá Spielbergovi ani po podrážky na polobotkách, vždyť ten už měl za tu dobu co JJ točí filmy (= tři pokračování zaběhlých sérií a jednu originální sračku) za sebou Čelisti, Blízká setkání, prvního Indyho, a E.T. Mimozemšťana. Zatímco Spelberg stihl totálně redefinovat tři žánry tak moc že se z toho žije dodnes, tak JJ jen přištipkaří a revoluci způsobil maximálně tak v používání lens flare efektů *:)*
0 0
reagovat

HAL

Star Treky jsem nějaké viděl a musím uznat, že v tomto máš (máte) pravdu. Ale pokud přijmu předpoklad, že JJ jen pojmul ST nově, moderněji a velkolepěji (nejen díky technologiím, ale i co se týče prostředí a nastínění zápletek), tak doufám, že rozdíl mezi JJ Trekem a JJ Válkami (novou generací) bude znát. :) A JJovi by pozice vyhledávaného spielbergovského charakteru naší generace slušela 8)
298194
Star Treky jsem nějaké viděl a musím uznat, že v tomto máš (máte) pravdu. Ale pokud přijmu předpoklad, že JJ jen pojmul ST nově, moderněji a velkolepěji (nejen díky technologiím, ale i co se týče prostředí a nastínění zápletek), tak doufám, že rozdíl mezi JJ Trekem a JJ Válkami (novou generací) bude znát. *:)* A JJovi by pozice vyhledávaného spielbergovského charakteru naší generace slušela *8)*
HAL
0 0
reagovat

traktor

V tom případě jsi patrně žádný jiný Trek neviděl, protože k SW to má blíž než k nim, navzdory "reáliím" ;)

Look samozřejmě vůbec, ten je čistě Abramsovský, a takový bude i u Star Wars :D
298192
V tom případě jsi patrně žádný jiný Trek neviděl, protože k SW to má blíž než k nim, navzdory "reáliím" ;) Look samozřejmě vůbec, ten je čistě Abramsovský, a takový bude i u Star Wars *:D*
traktor
0 0
reagovat

HAL

J.J. Abrams je velký fanda SW a Star Treky byly fajn, ale neřekl bych, že do nich tahal SW atmosféru či look ;)
298189
J.J. Abrams je velký fanda SW a Star Treky byly fajn, ale neřekl bych, že do nich tahal SW atmosféru či look *;)*
HAL
0 0
reagovat
J.J. Abrams svou Star Wars trilogii už přece má, teď zrovna natáčí její třetí díl ;)
298184
J.J. Abrams svou Star Wars trilogii už přece má, teď zrovna natáčí její třetí díl *;)*
0 0
reagovat
Trilogie s Džejdžejem by byla bombová :-
298176
Trilogie s Džejdžejem by byla bombová *:-*
0 0
reagovat
sem nadsenej
297006
sem nadsenej
0 0
reagovat

The Joker

Looper že není dobře napsanej? A mohu vědět jaké logické lapsy či nesmysly jsi tam našel?
296968
Looper že není dobře napsanej? A mohu vědět jaké logické lapsy či nesmysly jsi tam našel?
The Joker
0 0
reagovat
Looper není dobře napsanej film, ale ta forma (před farmou) je super, takže dobrá volba. A na scénáři se stejně bude podílet víc lidí. :)
296938
Looper není dobře napsanej film, ale ta forma (před farmou) je super, takže dobrá volba. A na scénáři se stejně bude podílet víc lidí. :)
0 0
reagovat
Pooper :D vidím prvně takovýhle označení a je LUXUSNÍ.
296937
Pooper *:D* vidím prvně takovýhle označení a je LUXUSNÍ.
0 0
reagovat
po Pooperovi budeme mít Poop Wars? :- (Pooper je dokonale zapomenutelný film)
296935
po Pooperovi budeme mít Poop Wars? *:-* (Pooper je dokonale zapomenutelný film)
0 0
reagovat

Napůl

Nevím, ale tehdy pod recenzí to bylo 50/50 s tím, že já samozřejmě byl mezi spokojenými.. už jen kvůli Lewitt/Willis a faktu, že se Johnsonovi podařilo zase z Willise vytáhnout nějaký výkon. V poslední době na tomhle několik režisérů ultimátně failnulo a bylo to vidět, takže za to měl zase moje malé bezvýznamné plus.

Imho, věřím mu a moc se mi líbí, že se režiséři vystřídají a Abrams to jenom celé rozjede. Asi to byl hlavní důvod, proč na to nakonec kývl.
296908
Nevím, ale tehdy pod recenzí to bylo 50/50 s tím, že já samozřejmě byl mezi spokojenými.. už jen kvůli Lewitt/Willis a faktu, že se Johnsonovi podařilo zase z Willise vytáhnout nějaký výkon. V poslední době na tomhle několik režisérů ultimátně failnulo a bylo to vidět, takže za to měl zase moje malé bezvýznamné plus. Imho, věřím mu a moc se mi líbí, že se režiséři vystřídají a Abrams to jenom celé rozjede. Asi to byl hlavní důvod, proč na to nakonec kývl.
Napůl
0 0
reagovat

hmyzon

Ééé, mutanta z X-Menů? To myslíš toho malého kluka? To byl spíš hotový Akira, než X-Men. Už jen za něj má u mě Johnson malé bezvýznamné plus. ;)

Propo, zdejší obsazení mi přijde až zbytečně příliš pesimistické. Looper dle mého názoru byla velice povedená záležitost, která se obecně se i těší spíš pozitivnější kritice. Jasně, nemuselo to sednout každému (aneb ne každému se lze zavděčit), ale rozhodně nešlo o nějaký tupý výplach bez hlavy a paty jak se tu z toho někteří snaží udělat. Stejně tak Johnson sice není žádné extra jméno, ale rozhodně se nejedná ani o nějakého rutinéra. Minimálně tu šanci si podle mě zaslouží. A na nějaké ostré sudby můžem počkat do prvního traileru. :+
296907
Ééé, mutanta z X-Menů? To myslíš toho malého kluka? To byl spíš hotový Akira, než X-Men. Už jen za něj má u mě Johnson malé bezvýznamné plus. *;)* Propo, zdejší obsazení mi přijde až zbytečně příliš pesimistické. Looper dle mého názoru byla velice povedená záležitost, která se obecně se i těší spíš pozitivnější kritice. Jasně, nemuselo to sednout každému (aneb ne každému se lze zavděčit), ale rozhodně nešlo o nějaký tupý výplach bez hlavy a paty jak se tu z toho někteří snaží udělat. Stejně tak Johnson sice není žádné extra jméno, ale rozhodně se nejedná ani o nějakého rutinéra. Minimálně tu šanci si podle mě zaslouží. A na nějaké ostré sudby můžem počkat do prvního traileru. *:+*
hmyzon
0 0
reagovat
dneska som si specialne pozrel Loopera, prvy krat. Aaaaaa ... co ja viem. Bojim sa ze SW bude pre neho velke susto. Tocit filmy vie, len ci bude schopny dat SW tu poriadnu dynamiku aby to bolo svieze. Looper bol nudny tak akurat, mal zaujimavy pribeh, cize to pekne spolupracovalo (to ze zacal byt od polky pribeh debilny a narval tam mutanta s x-menov, to uz je druha vec) tak dufajme, ze si daco slahne a pri SW sa odviaze. Lebo predsa len to neni komorne sci-fi.
keby mal niekto tocit nove SW, tak ja by som chcel vidiet behat s megafonom Snydera.?)
296906
dneska som si specialne pozrel Loopera, prvy krat. Aaaaaa ... co ja viem. Bojim sa ze SW bude pre neho velke susto. Tocit filmy vie, len ci bude schopny dat SW tu poriadnu dynamiku aby to bolo svieze. Looper bol nudny tak akurat, mal zaujimavy pribeh, cize to pekne spolupracovalo (to ze zacal byt od polky pribeh debilny a narval tam mutanta s x-menov, to uz je druha vec) tak dufajme, ze si daco slahne a pri SW sa odviaze. Lebo predsa len to neni komorne sci-fi. keby mal niekto tocit nove SW, tak ja by som chcel vidiet behat s megafonom Snydera.*?)*
0 0
reagovat
Looper byl super, zatím to vypadá, že Disney ví, co dělá. Místní osazenstvo si může trhnout nohou.
296904
Looper byl super, zatím to vypadá, že Disney ví, co dělá. Místní osazenstvo si může trhnout nohou.
0 0
reagovat

scatman

Myslim ze Kathleen Kennedy ho radne zastoupi...
296900
Myslim ze Kathleen Kennedy ho radne zastoupi...
scatman
0 0
reagovat

KarelR

Nn, v tomhle dojmu nežije asi nikdo. Ale sám nad tím držel ruku.
296895
Nn, v tomhle dojmu nežije asi nikdo. Ale sám nad tím držel ruku.
KarelR
0 0
reagovat
Bachy: A usuzuji, že reputaci jakou získal po Looperovi by si sám Rian Johnson nechtěl zkazit pod tvrdým diktátem studia prostě proto, že to nemá zapotřebí a myslím, že rozjet nějakej jinej zajímavej osobnější projekt by pro něj nebyl problém.
296894
Bachy: A usuzuji, že reputaci jakou získal po Looperovi by si sám Rian Johnson nechtěl zkazit pod tvrdým diktátem studia prostě proto, že to nemá zapotřebí a myslím, že rozjet nějakej jinej zajímavej osobnější projekt by pro něj nebyl problém.
0 0
reagovat
Eressea.Ilfirin: Bohužel házíš pouze svůj subjektivní názor. Projeď si rottentomatoes (poměry recenzí, ale hlavně důležitější průměrné hodnocení) a IMDB a uvidíš, že ten rozdíl není zas tak velkej. A já Brick neviděl, to mi ale nebrání tu mluvit o obecném konsenzu. Určitě najdeš diskuzi, kde se píše i o Insomnii nebo Mementu jako o sračce, ale vliv na kvalitu filmu to opravdu nemá. Neříkám, že Johnson je novej Nolan, ale ten rozdíl není tak velkej, problém je v tom, že víš jaký skvělý filmy natočil Nolan po svých prvních dvou a to tě ovlivňuje. Nolan po Insomnii rozhodně ještě nebyl žádný vizionář, modla nebo neomylný tvůrce -- Bachy: jasně, dopadnout to nemusí, ale zotročit nějakýho rutinéra-loutku by mohli vždycky, případně debutanta, tak si říkám, že když už sahají po tomhle jménu, tak to snad dělají s nějakým kreativním záměrem,
296893
Eressea.Ilfirin: Bohužel házíš pouze svůj subjektivní názor. Projeď si rottentomatoes (poměry recenzí, ale hlavně důležitější průměrné hodnocení) a IMDB a uvidíš, že ten rozdíl není zas tak velkej. A já Brick neviděl, to mi ale nebrání tu mluvit o obecném konsenzu. Určitě najdeš diskuzi, kde se píše i o Insomnii nebo Mementu jako o sračce, ale vliv na kvalitu filmu to opravdu nemá. Neříkám, že Johnson je novej Nolan, ale ten rozdíl není tak velkej, problém je v tom, že víš jaký skvělý filmy natočil Nolan po svých prvních dvou a to tě ovlivňuje. Nolan po Insomnii rozhodně ještě nebyl žádný vizionář, modla nebo neomylný tvůrce -- Bachy: jasně, dopadnout to nemusí, ale zotročit nějakýho rutinéra-loutku by mohli vždycky, případně debutanta, tak si říkám, že když už sahají po tomhle jménu, tak to snad dělají s nějakým kreativním záměrem,
0 0
reagovat
Komentáře
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se