Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Rok 2012 v kostce - 2. část


ikona
KarelR
mz nejrok v kostcetéma
Nejvydařenější soundtracky, nejerektivnější scény, nejlepší herečky, největší WTF... 

V druhé části našeho rekapitulačního pojednání dojedeme to, co jsme minule probrat nestihli. Je toho hodně, takže hurá do třídění vzpomínek!

ROK V KOSTCE - 1. ČÁST (od herce až po bizarnost roku)

Redakční tip: "My shoe is bigger than this car!"

 

Expendables 2 možná tlačili na hláškovací pilu až moc. Víc se mohli zajímat o příběh a o to, jak do něj organicky zasadit adrenalinovou akci, a zároveň netahat každý frk až úplně z paty. Z pomrkávaček a odkazů na sebe sama ale rozhodně vzešlo pár památných momentů - a Arnoldova replika z nich patří určitě k tomu nejlepšímu.

Osobní tip Civala: "I´m from the future. You should go to China." - Looper se s časovými paradoxy nepatlal a byla to možná škoda, protože leccos ledabyle spadlo pod stůl. Tahle hláška ale zvládla potenciál látky přesně těžit.

Osobní tip imfa: "Argo fuck yourself" - Nic moc objevného, ale Arkin to řekne s takovým gustem těsně před závěrečnými titulky, že se z hlášky stala jedna z nejcitovanější. Navíc ji lze krásně variovat náhradou názvu filmu za cokoliv jiného a pořád se vymlouvat na to, že je to citace a nikoliv nadávka. V moři sofistikovaných filmových souvětí jde o návrat k přímočaré ráznosti.

 Osobní tip KarlaR: "Once more into the fray. Into the last good fight I´ll ever know" - Ano, zábavných hlášek letos padla spousta. Žádná mi ale neutkvěla v paměti tolik jako báseň, která dělá z finále Mezi vlky ultimátní emocionální zážitek. "Live or die on this day. Live or die on this day..."

Osobní tip Mr. Hlada: "I Have an Army." "We Have a Hulk." - Tuhle hlášku se Avengers pokoušeli pořádně vypíchnout už v trailerech a už tehdy měli úspěch. Navíc ve filmu celá scéna, v níž Tony Stark tváří v tvář Lokimu neskutečně machruje a vyhrožuje mu, se taky vyloženě povedla. A ten Hulk urvaný ze řetězu... co mám k tomuhle sakra psát dalšího?

Osobní tip Dura: "Teenage the fuck up!" - Nepovažuji 21 Jump Street za kdovíjak zábavný, a už vůbec ne dobrý film, ale Ice Cube a jeho přijímací projev v kostele drtí bránici. "Určitě si říkáte – další nasranej černej polda. No tak co? Jsem černej a občas se naseru!"

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace