Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Rok 2012 v kostce - 1. část


ikona
Mr. Hlad
mz nejrok v kostcetéma
Herci, bitky, bizarnosti, hlášky, scény, události i nejvtipnější momenty z loňského roku na jednom místě 

Nejlepší filmy jsme vyhlásili, nejlepší trailery taky, podívali jsme se i na věci, které v loňském roce v kinech malinko zasmrádly, ale pořád to není všechno. I letos vyhlašujeme Rok v kostce, takže i tentokrát tu pro vás máme pár více či méně seriózních pochval a i letos došlo jak na redakční favority, tak i na soukromé tipy.

Redakční tip: Michael Peña & Jake Gyllenhaal

Letos prostě musíme dvojici. Vlastně až do Patroly přitom byla celkem nenápadná - z Jakea Gyllenhaala se hvězda první velikosti ne a ne stát (nechce to už nějakou comicsovou loženku?), Michael Peña býval zas časteji pouze otravný, jako ten bojácný hispánec, co pomáhá plnit etnické kvóty. Jejich nenucená souhra v Patrole je ale fantastická a vnáší do filmu dost autenticity, upřímnosti a uvěřitelnosti, aby vás Ayerova policejní pecka nakonec emotivně rozemlela.

  

Osobní tip Civala: Daniel Craig ve Skyfall - Úsporný výrazový rejstřík, přesto s ním dokázal Craig odehrát i nejdrobnější pocitové nuance své postavy. Už to není jen playboy a akční mašina, ale i Bond se srdcem a poutavou duší.

Osobní tip imfa: Channing Tatum - Byl úplně všude, stejně jako Ryan Gosling rok předtím, ale místo hereckých výkonů oslňoval schopností přitáhnout do kin davy. Na Facebooku ve filmových šuškandách díky němu Bez kalhot a Jump Street skoro porážely Hobita a Stmívání, což je samo o sobě šílené. Ve zmíněných filmech měl navíc roli napsanou na tělo a kvůli tomu, že je teď magnet na prachy, se studio nerozpakovalo přetočit půlku druhého G.I. Joe. Klobouk dolů.

Osobní tip KarlaR: Liam Neeson – Tohle byla jasná volba. Liam Neeson býval „jen“ kvalitním charakterním hercem, za posledních pár let se ale vypracoval mezi elitu cool borců. Nejvíc to pak dokazuje letošek, kdy se objevil v pěti (!) filmech a v každém zazářil, ať už měl minutový hološtěk nebo hrál komplexního drsňáka, co se musí porvat s vlky a traumatem z minulosti. Je to Pán.

Osobní tip Mr. Hlada: Tom Hardy - Jednoduše za to, že měl v loňském roce tři zcela odlišné role ve třech zcela odlišných filmech a pokaždé obstál. V Batmanovi vypadal jako odhodlaný magor, co když řekne, že vám urve hlavu, tak to udělá. V Zemi bez zákona byl zase za drsňáka, pro kterého je rodina všechno a rozchodí, i když mu skoro uřízne hlavu. A ať už si o Tohle je válka! myslíte cokoliv, faktem je, že Hardy zvládl bez problému i romantickou komedii kombinovanou s trochou střelby.

Osobní tip Dura: Martin Freeman - Už si zahrál v adaptaci nejkultovnější britské sci-fi, v nejlepší britské romantické komedii a díky televizi i v zpracování nejlepší (nejen) britské detektivky. Ale pořád to byl jen „ten sympaťák, který by se báječně hodil do role Bilba Pytlíka“. Dokud se to nestalo. Loni jeho stoupání k popularitě zařadilo warpový pohon. A teď bude s Peggem, Frostem a Wrightem čelit konci světa.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace