Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuze k článku Blade: V.I.M.

příspěvky 61 - 80 Napsat příspěvek

Riddick77

Béčkovost paramatry nemá. Osobně považuju za parádní béčko Escape From New York ale nemám problém žít s tím, že v době vzniku šlo o velké áčko a že by mě o tom pamětník přesvědčoval. A tak je to s více filmy. O filmu můžeš do jisté míry říct, že je buď akční nebo romantický, nikdy ale nemůžeš na sto procent tvrdit, že je dobrý nebo špatný a s béčkovostí se to má stejně.

Řekněme takhle - kdyby se dalo určit, kde je hranice nebo kdyby se vědělo, čím to objektivně posoudit, proč by někdo cíleně točil béčka (opovrhované nebo vysmívané filmy), když může točit áčka?
200590
Béčkovost paramatry nemá. Osobně považuju za parádní béčko Escape From New York ale nemám problém žít s tím, že v době vzniku šlo o velké áčko a že by mě o tom pamětník přesvědčoval. A tak je to s více filmy. O filmu můžeš do jisté míry říct, že je buď akční nebo romantický, nikdy ale nemůžeš na sto procent tvrdit, že je dobrý nebo špatný a s béčkovostí se to má stejně. Řekněme takhle - kdyby se dalo určit, kde je hranice nebo kdyby se vědělo, čím to objektivně posoudit, proč by někdo cíleně točil béčka (opovrhované nebo vysmívané filmy), když může točit áčka?
Riddick77
1 0
reagovat
Jupí, filmy Paula W. S. Andersona se právě staly áčkama! :D
200589
Jupí, filmy Paula W. S. Andersona se právě staly áčkama! *:D*
1 0
reagovat
Ech, Memphis mě předběhl ;)
200588
Ech, Memphis mě předběhl *;)*
1 0
reagovat
Pokud je béčko kategorie, která má dané parametry, pak to není o osobním vkusu, ale čistě o zařazení filmu dle jasný měřítek.
200587
Pokud je béčko kategorie, která má dané parametry, pak to není o osobním vkusu, ale čistě o zařazení filmu dle jasný měřítek.
1 0
reagovat

Mr. Hlad

Myslim, že všichni se tě tu snaží přesvědčit, že béčkovost nezáleží na osobním vkusu (dokonce ani na tom tvojem :D). Aby byl film béčko, musí splňovat uričitý parametry, rozpočtem počínaje, brakovostí konče...

Prostě význam toho pojmu posouváš někam jinam. Měřitkem není vždycky to, na čem se s kamarádama nad pivem shodnete.
200586
Myslim, že všichni se tě tu snaží přesvědčit, že béčkovost nezáleží na osobním vkusu (dokonce ani na tom tvojem *:D*). Aby byl film béčko, musí splňovat uričitý parametry, rozpočtem počínaje, brakovostí konče... Prostě význam toho pojmu posouváš někam jinam. Měřitkem není vždycky to, na čem se s kamarádama nad pivem shodnete.
Mr. Hlad
1 -1
reagovat
A mimochodem pro všechny - tuhle debatu už jsem v životě absolvoval několikrát a rovnou vám říkám, že k jasnému výsledku se nedobereme :) Nakonec to je stejně jen o osobním vkusu a penězi a tabulkově se to prostě vyjádřit nedá.
200585
A mimochodem pro všechny - tuhle debatu už jsem v životě absolvoval několikrát a rovnou vám říkám, že k jasnému výsledku se nedobereme :) Nakonec to je stejně jen o osobním vkusu a penězi a tabulkově se to prostě vyjádřit nedá.
1 0
reagovat

Cloud

U Thora nebo Transformerů jsou věci, který stojí za zapamatování a u kterých tvůrci CHTĚLI, aby takové byly. Transformeři jistým způsobem ovlivnili film, třeba jen na chvíli, třeba jen v něčem, ale stalo se to tak. Thor by to taky třeba chtěl a minimálně co se týče výpravy a kostýmů, tak by taky chtěl být něčím víc než jen comicsovou adaptací za sto padesát mega. Co podobného je v G. I. Joe? Je tam cool akce, OK, ale to nedělá áčkový film. To může dělat dobrý film, ale ne áčkový. Je krátkozráké koukat jen na peníze. Ta béčkovost spočívá řekněme v "úrovní brakovosti". I takový Predátor je mnoha lidmi považovaný do značné míry za béčko. Proč? Protože nepřišel s ničím novým, jen je to boží film s prakticky dokonalým castingem, skvěle navrženým mimozemšťanem, božím tempem a skvělou akcí. V tomhle případě já třeba zrovna s tou béčkovostí nemusím souhlasit, ale upřímně - čím Predátor přispěl filmu krom toho, že je to bomba?

Já mám pořád pocit, že spousta lidí tady tu béčkovost vnímá negativně, ale tak to přeci není. Když se nacpete parádním smažákem a hranolkama, tak si to můžete užít stejně jako jídlo od kuchaře, který vám před očima zabil nějakou mořskou potvoru, která se musí servírovat maximálně dvě hodiny po smrti. A konec konců ta může být nakonec mnohem hnusnější, i když je papírově lepší než ten smažák.
200584
U Thora nebo Transformerů jsou věci, který stojí za zapamatování a u kterých tvůrci CHTĚLI, aby takové byly. Transformeři jistým způsobem ovlivnili film, třeba jen na chvíli, třeba jen v něčem, ale stalo se to tak. Thor by to taky třeba chtěl a minimálně co se týče výpravy a kostýmů, tak by taky chtěl být něčím víc než jen comicsovou adaptací za sto padesát mega. Co podobného je v G. I. Joe? Je tam cool akce, OK, ale to nedělá áčkový film. To může dělat dobrý film, ale ne áčkový. Je krátkozráké koukat jen na peníze. Ta béčkovost spočívá řekněme v "úrovní brakovosti". I takový Predátor je mnoha lidmi považovaný do značné míry za béčko. Proč? Protože nepřišel s ničím novým, jen je to boží film s prakticky dokonalým castingem, skvěle navrženým mimozemšťanem, božím tempem a skvělou akcí. V tomhle případě já třeba zrovna s tou béčkovostí nemusím souhlasit, ale upřímně - čím Predátor přispěl filmu krom toho, že je to bomba? Já mám pořád pocit, že spousta lidí tady tu béčkovost vnímá negativně, ale tak to přeci není. Když se nacpete parádním smažákem a hranolkama, tak si to můžete užít stejně jako jídlo od kuchaře, který vám před očima zabil nějakou mořskou potvoru, která se musí servírovat maximálně dvě hodiny po smrti. A konec konců ta může být nakonec mnohem hnusnější, i když je papírově lepší než ten smažák.
Cloud
1 0
reagovat
a Blade rozhodne neni becko. Kazdopadne nejoblibenejsi komiksova postava a mozna i film
200583
a Blade rozhodne neni becko. Kazdopadne nejoblibenejsi komiksova postava a mozna i film
1 0
reagovat
Hlade, možná by bylo lepší, kdyby sis ten článek na wikipedii opravdu přečet, asi hlavně tuhle část link Rozpočet sice není rozhodující, ale určitě nejdůležitější faktor, a G. I. Joe není béčko ani omylem, to bys tu nálepku moh rovnou přilepit polovině současný produkce...
200581
Hlade, možná by bylo lepší, kdyby sis ten článek na wikipedii opravdu přečet, asi hlavně tuhle část http://en.wikipedia.org/wiki/B_movies_%281980s_to_the_present%29 Rozpočet sice není rozhodující, ale určitě nejdůležitější faktor, a G. I. Joe není béčko ani omylem, to bys tu nálepku moh rovnou přilepit polovině současný produkce...
1 0
reagovat
Mr. Hlad
Já jenom pořád nechápu, v čem teda ta béčkovost podle tebe spočívá. V tom, že je to "absolutní fuck off veškerým uměleckým ambicím a [...] pomrkávání na diváky nebo snahu složit poctu nějaké klasice"? Když teda áčkovej film musí mít nějakej jinej než technickej přínos, co to teda je? Nějaká message? Když je teda Blade béčko (což teda předpokládá, že tvůrci neměli absolutně žádný ambice, narozdíl od Iron Mana a Transformerů, kterejm teda, jak říkáš, stačila snaha "vyrovnat se jedničce"), je třeba Thor taky béčko? Obojí je komiksovej film, obojímu jde čistě o pobavení diváka a já osobně je s klidnou duší dám do společnýho šuplíku.
200580
[b]Mr. Hlad[/b] Já jenom pořád nechápu, v čem teda ta béčkovost podle tebe spočívá. V tom, že je to "absolutní fuck off veškerým uměleckým ambicím a [...] pomrkávání na diváky nebo snahu složit poctu nějaké klasice"? Když teda áčkovej film musí mít nějakej jinej než technickej přínos, co to teda je? Nějaká message? Když je teda Blade béčko (což teda předpokládá, že tvůrci neměli absolutně žádný ambice, narozdíl od Iron Mana a Transformerů, kterejm teda, jak říkáš, stačila snaha "vyrovnat se jedničce"), je třeba Thor taky béčko? Obojí je komiksovej film, obojímu jde čistě o pobavení diváka a já osobně je s klidnou duší dám do společnýho šuplíku.
1 0
reagovat

aba

Říkáš v podstatě to samý, co já. Já opakuju - béčko neznamená špatný film. Na G. I. Joe se klidně podívám potřetí a napoprvé jsem tomu napáli 70%, ale když si představím to, jak se dohadovali producenti s režisérem, co vlastně natočí, tak myslím, že nikdo z nich netoužil po ničem jiném než po efektní akci, která bude sice blbá, ale bude se na ní hezky koukat. Ono to může být technicky super a akční scény mohou být přehledné, ale to tu mluvíme o řemeslu, ne o inovaci nebo nějakém přínosu. To u G. I. Joe nikdo nechtěl a to z toho dělá béčko.

Jinak u druhého Iron Mana a Transformerů myslím nějaké ambice byly. Minimálně vyrovnat se jedničce. To, že se to nepovedlo, je jiná věc.

Ale už se asi točíme v kruhu. Mně jde jednoduše o to, že názor, že nějaká fixní částka rozpočtu dělá áčko nebo béčko, je prostě kravina, protože to tak jednoduše není.
200577
Říkáš v podstatě to samý, co já. Já opakuju - béčko neznamená špatný film. Na G. I. Joe se klidně podívám potřetí a napoprvé jsem tomu napáli 70%, ale když si představím to, jak se dohadovali producenti s režisérem, co vlastně natočí, tak myslím, že nikdo z nich netoužil po ničem jiném než po efektní akci, která bude sice blbá, ale bude se na ní hezky koukat. Ono to může být technicky super a akční scény mohou být přehledné, ale to tu mluvíme o řemeslu, ne o inovaci nebo nějakém přínosu. To u G. I. Joe nikdo nechtěl a to z toho dělá béčko. Jinak u druhého Iron Mana a Transformerů myslím nějaké ambice byly. Minimálně vyrovnat se jedničce. To, že se to nepovedlo, je jiná věc. Ale už se asi točíme v kruhu. Mně jde jednoduše o to, že názor, že nějaká fixní částka rozpočtu dělá áčko nebo béčko, je prostě kravina, protože to tak jednoduše není.
aba
1 0
reagovat
Jo a mám na mysli Iron Mana 2 a Transformers 2.
200574
Jo a mám na mysli Iron Mana 2 a Transformers 2.
1 0
reagovat

Cloud

Tak to co si ty predstavujes pod pojmem becko, je pro me tak decko;)
200573
Tak to co si ty predstavujes pod pojmem becko, je pro me tak decko*;)*
Cloud
1 0
reagovat

duro

No ja myslim, ze definice je jasna kdyz se to jmenuje "bullet time".
200572
No ja myslim, ze definice je jasna kdyz se to jmenuje "bullet time".
duro
1 0
reagovat

Mr. Hlad

Chápu jak to myslíš, ale je to tak trošku proti mému předvědčení. Na G.I. Joe se klidně podívám i popáté, protože ačkoliv to nemělo žádné umělecké ambice, tak to rozhodně mělo akční ambice a považuju akční scény (hlavní jízda Paříží/Prahou) za jedny z nejlepších, nejpřehlednějších, nejnápaditějších akční scény toho roku. Což je věc, která pro mě v Iron Manovi (vůbec) a Transformerech (až na jednu) neexistuje. To platí i pro Undisputed, ale tam je to komorní mezi čtyřmi zdmi, a proto je to jiná kategorie.

Chtělo by to používat víc písmenek abecedy. Anebo se na písmenka úplně vykašlat.
200571
Chápu jak to myslíš, ale je to tak trošku proti mému předvědčení. Na G.I. Joe se klidně podívám i popáté, protože ačkoliv to nemělo žádné umělecké ambice, tak to rozhodně mělo akční ambice a považuju akční scény (hlavní jízda Paříží/Prahou) za jedny z nejlepších, nejpřehlednějších, nejnápaditějších akční scény toho roku. Což je věc, která pro mě v Iron Manovi (vůbec) a Transformerech (až na jednu) neexistuje. To platí i pro Undisputed, ale tam je to komorní mezi čtyřmi zdmi, a proto je to jiná kategorie. Chtělo by to používat víc písmenek abecedy. Anebo se na písmenka úplně vykašlat.
Mr. Hlad
1 0
reagovat

Cloud

No třeba takový Resident Evil by šel v pohodě natočit se čtvrtinovým rozpočtem. Jen by tam byly horší triky a horší herci. Ale ne o moc :)
200570
No třeba takový Resident Evil by šel v pohodě natočit se čtvrtinovým rozpočtem. Jen by tam byly horší triky a horší herci. Ale ne o moc :)
Cloud
1 0
reagovat
"Od kdy dělá rozpočet áčkový film?" - zrovna ten článek na wiki je toho docela plnej :) Ta nízkorozpočtovost je, podle mě, hlavním aspektem. Dalším by byl asi žánr. Ale je dost možný, že se u nás začal pojem "béčko" používat v trochu jiným smyslu - čistě jako špatnej film. Když se řekne béčko, představím si něco jako tohle, něco co má značnej "camp value", nebo nějakou auru papundeklovosti. G.I. Joe ani RE bych třeba já do béček nezařadil. To jsou spíš áčkový filmy gone terribly wrong :)
200567
"Od kdy dělá rozpočet áčkový film?" - zrovna ten článek na wiki je toho docela plnej :) Ta nízkorozpočtovost je, podle mě, hlavním aspektem. Dalším by byl asi žánr. Ale je dost možný, že se u nás začal pojem "béčko" používat v trochu jiným smyslu - čistě jako špatnej film. Když se řekne béčko, představím si něco jako [link="http://www.youtube.com/watch?v=-BS2TiwZcEY"]tohle[/link], něco co má značnej "camp value", nebo nějakou auru papundeklovosti. G.I. Joe ani RE bych třeba já do béček nezařadil. To jsou spíš áčkový filmy gone terribly wrong :)
1 0
reagovat

ab

Rozpočet roli sice hraje, ale nemá smysl dávat mezi peníze a áčkovost/béčkovost rovnítko. Jde o hodnoty a snahu přinést nějaké hodnoty a ta je u Undisputed, G. I. Joe, Resident Evil nebo třeba Krále Škorpiona nebo třetí Mumie naprosto nulová (i ten Blade je v tomhle lepší). Prostě béčkovost je absolutní fuck of veškerým uměleckým ambicím a to mluvím třeba i o pomrkávání na diváky nebo snahu složit poctu nějaké klasice. To, že se z toho pak třeba časem stane něco víc, je jiná věc, ale při tvůrčím procesu prostě musí být všem zúčastněným jasné, že netočí nic, co by mělo přetrvat déle jak jednu filmovou sezónu.

Někdy se tak stát může, ale když dáš vedle sebe tyhle filmy, žádný z nich neměl jiné ambice než pobavit sebe, tvůrce a snad vydělat prachy a je úplně jedno, jestli mluvíme o Adkinsovi, který se rve s partou mlátiček někde v ringu ve východní Evropě nebo o adaptaci hraček za sto padesát mega. Zrovna u G. I. Joe je ta béčkovost jasně patrná. Řekni mi, proč bych se měl na tyhle filmy dívat podruhé a nepoužij argument "protože mě to baví". I u toho Iron Mana nebo Transformerů se dají najít momenty, které stojí za to vidět ne jen proto, že tě to baví. Nemluvím tu teď o technické stránce věci, snad mi rozumíš. Já jen prostě nesnáším, když má někdo v hlavě graf, kde věci za 20+ milionů nemůžou být béčka a všechno pod tím ano. Je to blbost.

PigNick - setkání Bladea a Frosta na ulici. I když je pravda, že to není tak cool jako v Matrixu
200563
Rozpočet roli sice hraje, ale nemá smysl dávat mezi peníze a áčkovost/béčkovost rovnítko. Jde o hodnoty a snahu přinést nějaké hodnoty a ta je u Undisputed, G. I. Joe, Resident Evil nebo třeba Krále Škorpiona nebo třetí Mumie naprosto nulová (i ten Blade je v tomhle lepší). Prostě béčkovost je absolutní fuck of veškerým uměleckým ambicím a to mluvím třeba i o pomrkávání na diváky nebo snahu složit poctu nějaké klasice. To, že se z toho pak třeba časem stane něco víc, je jiná věc, ale při tvůrčím procesu prostě musí být všem zúčastněným jasné, že netočí nic, co by mělo přetrvat déle jak jednu filmovou sezónu. Někdy se tak stát může, ale když dáš vedle sebe tyhle filmy, žádný z nich neměl jiné ambice než pobavit sebe, tvůrce a snad vydělat prachy a je úplně jedno, jestli mluvíme o Adkinsovi, který se rve s partou mlátiček někde v ringu ve východní Evropě nebo o adaptaci hraček za sto padesát mega. Zrovna u G. I. Joe je ta béčkovost jasně patrná. Řekni mi, proč bych se měl na tyhle filmy dívat podruhé a nepoužij argument "protože mě to baví". I u toho Iron Mana nebo Transformerů se dají najít momenty, které stojí za to vidět ne jen proto, že tě to baví. Nemluvím tu teď o technické stránce věci, snad mi rozumíš. Já jen prostě nesnáším, když má někdo v hlavě graf, kde věci za 20+ milionů nemůžou být béčka a všechno pod tím ano. Je to blbost. PigNick - [spoiler]setkání Bladea a Frosta na ulici. I když je pravda, že to není tak cool jako v Matrixu[/spoiler]
ab
1 0
reagovat
Záleží na definícii bullet-timeu :) Niektorí si myslia, že je to proste cool spomalený záber, čo nie je pravda.
200562
Záleží na definícii bullet-timeu *:)* Niektorí si myslia, že je to proste cool spomalený záber, čo nie je pravda.
1 0
reagovat

Mr. Hlad

Jaka je tam ta scena s tim bullet timem? Sice jsem to videl tak 10x ale tohle si nak nevybavuju.
200560
Jaka je tam ta scena s tim bullet timem? Sice jsem to videl tak 10x ale tohle si nak nevybavuju.
Mr. Hlad
1 0
reagovat
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se