Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuze k článku Vykoupení z věznice Shawshank: V.I.M.

příspěvky 21 - 40 Napsat příspěvek
No tak to se asi nedomluvime, ze. Mne prijde ze to prehanis ty v tech komentarich (uz jsem to psla i driv do vzkazniku), tobe, ze jsem to prehnal ted ja, tj. nas prunik je nulovy. To se holt obcas stava. Asi at si udela obrazek kazdy sam... (samozrejme, ja byt na tvym miste, tak se taky hlasite branim)

Ale za cim si budu stat - a je v tom urcite obsazeno i moje ego jako spoluzakladatele a spolutvurce MZ, to nepopiram - je to, ze clanky na MZ maj svoji cenu a to ze nekdy pracujou s urcitou autorskou licenci (jez je vzdalena hyperserioznimu teoretickymu diskurzu), zjednodusovanim a jinejma vecma i nesvarama (ktery se chte nechte musej lidem z filmovejch ved pricit) z nich nedela blafy. Z tvejch prispevku me vyznivalo, ze se o blafy/shity jedna, na coz jsem se proste musel ozvat, protoze mi pripada, ze jde spis o netoleranci k jinymu (ano, povrchnejsimu ale i zabavnejsimu a oblibenejsimu a vlastne i "uspesnejsimu") stylu psani. Nic vic, nic min.
110543
No tak to se asi nedomluvime, ze. Mne prijde ze to prehanis ty v tech komentarich (uz jsem to psla i driv do vzkazniku), tobe, ze jsem to prehnal ted ja, tj. nas prunik je nulovy. To se holt obcas stava. Asi at si udela obrazek kazdy sam... (samozrejme, ja byt na tvym miste, tak se taky hlasite branim) Ale za cim si budu stat - a je v tom urcite obsazeno i moje ego jako spoluzakladatele a spolutvurce MZ, to nepopiram - je to, ze clanky na MZ maj svoji cenu a to ze nekdy pracujou s urcitou autorskou licenci (jez je vzdalena hyperserioznimu teoretickymu diskurzu), zjednodusovanim a jinejma vecma i nesvarama (ktery se chte nechte musej lidem z filmovejch ved pricit) z nich nedela blafy. Z tvejch prispevku me vyznivalo, ze se o blafy/shity jedna, na coz jsem se proste musel ozvat, protoze mi pripada, ze jde spis o netoleranci k jinymu (ano, povrchnejsimu ale i zabavnejsimu a oblibenejsimu a vlastne i "uspesnejsimu") stylu psani. Nic vic, nic min.
0 0
reagovat
Cival: Promiň, ale tvoje reakce je zcela neadekvátní a chtělo by se napsat dost ubožácky nefér vzhledem k tomu, co jsem napsal.

1) Na weby moc nepíšu, protože už nezůstalo nic, kam by se psát dalo. Na FilmWebu šéfuje hysterická kráva, z FilmPubu je bulvár, MovieZone se mnou nikdy ani spolupracovat nechtěla (pouhé konstatování), s Aktuálně spolupracuji občas... Nechápu smysl tvrzení a už vůbec ne, jak jsi k němu došel.

2) Nechodím jako vážená autorita, nevystupuji jako žádný leader, šedá eminence či reinkarnace Bordwella či jaké jsi to ještě pičoviny vymyslel, ale prostě si dovoluji ozvat se, pokud je v textu něco, s čím nesouhlasím... a vynechání Kinga a přisouzení jeho posunů v rámci žánru Darabontovi k tomu dává plné právo.

3) Nechci, aby se psalo na MovieZone jako v Cinepuru, původně jsem se opřel jen do výše zmíněného, zbytek vyplynul z debaty. Že dneska o filmu píše každý blb je taky pravda (a netvrdím, že aby tomu tak nebylo, musí strávit 'pár let na katedře', kdybys náhodou s něčím takovým zase přišel - ovládnout samovolně základy stylistiky, gramatiky a argumentace bohatě postačí).

4) Vytahovat X let starou recenzi na Pottera kvůli jednomu mezititulku je fakt argument na úrovni, jasně.

5) Já myslím, že máš plné právo chodit pod recenze Hejdové a jebat ji za to a ono. Je vtipné, že zmiňuješ zrovna Tetsua, který to dělal systematicky několik let a klidně by to teď dělal taky, kdyby to stíhal.

6) Heh, takže ty mi tu vlastně tvrdíš, že abych mohl něčí psaní kritizovat, musím být reinkarnace Bordwella (což by se dělalo dost blbě, ještě žije) nebo psát lepší texty než Prokopová s Baldýnským dohromady? To skoro zavání argumentem "jak si dovoluješ kritizovat filmy, když jsi ještě žádné (v hard core verzi - ty k ní míříš - dokonce lepší) nenatočil.

7) Myslím, že ten, komu teď ulítly nervy a začal úplně nesmyslně vystupovat jako nějaká autorita s právem veta, jsi ty (navíc z dost nesmyslně - v českém publicistickém kontextu jsi mnohem úspěšnější - ublíženecké pozice). Já pouze poukázal na věci v Kocourově textu.

To už se jako na MovieZone nesmí? Už jste to dotáhli v namachrovanosti na svou cool-pozici 'mladých rozhněvaných mužů' tak daleko, že vás může kritizovat jen výše zmíněná bordwellovsko-prokopovsko-baldýnská kombinace (a kdovíjestli)? To zase přijde trapný mně... Já fakt nemám problém, když přijdeš pod můj článek (na Cinepuru jich pár visí a rozhodně mám pod nimi i záporné kritické reakce) a vytkneš mi dle tvého názoru nedostatky. Ale považuji za dost pod tvou úroveň to, co jsi dneska předvedl.
110541
Cival: Promiň, ale tvoje reakce je zcela neadekvátní a chtělo by se napsat dost ubožácky nefér vzhledem k tomu, co jsem napsal. 1) Na weby moc nepíšu, protože už nezůstalo nic, kam by se psát dalo. Na FilmWebu šéfuje hysterická kráva, z FilmPubu je bulvár, MovieZone se mnou nikdy ani spolupracovat nechtěla (pouhé konstatování), s Aktuálně spolupracuji občas... Nechápu smysl tvrzení a už vůbec ne, jak jsi k němu došel. 2) Nechodím jako vážená autorita, nevystupuji jako žádný leader, šedá eminence či reinkarnace Bordwella či jaké jsi to ještě pičoviny vymyslel, ale prostě si dovoluji ozvat se, pokud je v textu něco, s čím nesouhlasím... a vynechání Kinga a přisouzení jeho posunů v rámci žánru Darabontovi k tomu dává plné právo. 3) Nechci, aby se psalo na MovieZone jako v Cinepuru, původně jsem se opřel jen do výše zmíněného, zbytek vyplynul z debaty. Že dneska o filmu píše každý blb je taky pravda (a netvrdím, že aby tomu tak nebylo, musí strávit 'pár let na katedře', kdybys náhodou s něčím takovým zase přišel - ovládnout samovolně základy stylistiky, gramatiky a argumentace bohatě postačí). 4) Vytahovat X let starou recenzi na Pottera kvůli jednomu mezititulku je fakt argument na úrovni, jasně. 5) Já myslím, že máš plné právo chodit pod recenze Hejdové a jebat ji za to a ono. Je vtipné, že zmiňuješ zrovna Tetsua, který to dělal systematicky několik let a klidně by to teď dělal taky, kdyby to stíhal. 6) Heh, takže ty mi tu vlastně tvrdíš, že abych mohl něčí psaní kritizovat, musím být reinkarnace Bordwella (což by se dělalo dost blbě, ještě žije) nebo psát lepší texty než Prokopová s Baldýnským dohromady? To skoro zavání argumentem "jak si dovoluješ kritizovat filmy, když jsi ještě žádné (v hard core verzi - ty k ní míříš - dokonce lepší) nenatočil. 7) Myslím, že ten, komu teď ulítly nervy a začal úplně nesmyslně vystupovat jako nějaká autorita s právem veta, jsi ty (navíc z dost nesmyslně - v českém publicistickém kontextu jsi mnohem úspěšnější - ublíženecké pozice). Já pouze poukázal na věci v Kocourově textu. To už se jako na MovieZone nesmí? Už jste to dotáhli v namachrovanosti na svou cool-pozici 'mladých rozhněvaných mužů' tak daleko, že vás může kritizovat jen výše zmíněná bordwellovsko-prokopovsko-baldýnská kombinace (a kdovíjestli)? To zase přijde trapný mně... Já fakt nemám problém, když přijdeš pod můj článek (na Cinepuru jich pár visí a rozhodně mám pod nimi i záporné kritické reakce) a vytkneš mi dle tvého názoru nedostatky. Ale považuji za dost pod tvou úroveň to, co jsi dneska předvedl.
0 0
reagovat
Mě tahle debata trošku připomíná kultovní rozpravu Douglas proti všem v recenzi u Cesty bojovníka. Probíhalo to vlastně úplně stejně všichni si notují a najednou přijde Doug a začne všechny poučovat o jejich neznalosti a naprosté neodbornosti
;)
110540
Mě tahle debata trošku připomíná kultovní rozpravu Douglas proti všem v recenzi u Cesty bojovníka. Probíhalo to vlastně úplně stejně všichni si notují a najednou přijde Doug a začne všechny poučovat o jejich neznalosti a naprosté neodbornosti *;)*
0 0
reagovat
Nádherný film, mám ho moc rád. Díky za hezky sepsané VIMko. (Pokud na poslední větu někdo odpoví s negací a záměrem vytočit mě, ať to zkusí. Mě to takhle sepsané krásně "jednoduše" stačí, proto tuto stránku také navštěvuji, nepotřebuji zde hyperodborné články. To je z Alcatrazu vše.)
110536
Nádherný film, mám ho moc rád. Díky za hezky sepsané VIMko. (Pokud na poslední větu někdo odpoví s negací a záměrem vytočit mě, ať to zkusí. Mě to takhle sepsané krásně "jednoduše" stačí, proto tuto stránku také navštěvuji, nepotřebuji zde hyperodborné články. To je z Alcatrazu vše.)
0 0
reagovat
Douglasovi stačilo pár let na fakultě a už na weby nepíše, naopak po nich jako vážená autorita jen chodí a opovržlivě peskuje ostatní, jak by se mělo psát správně. Není to absurdní?

Ano, logicky se jinak píše v Cinepuru a na MovieZone. Píše se jinak i na Moviezone a Filmpubu. A dokonce i Filmpub je oproti mnoha jiným webům odborně i tiskovinám na úrovni. Já chápu, že tví (budoucí) studenti tě vzývaj a žerou tě, ale některý commenty mi fakt hlava nebere, to máchání takykritikama (ať už mluvíš o komkoliv, myslím, že nikdo z Gorill a Kocourů by se neodvážil nazvat kritikem), neschopnost akceptovat, že se zjednodušuje (věty typu "scénář je takový a takový" ti najdu i v Cinemách u vážených kritiků apod.), a aplikování požadavků z časopisu pro 500 odborníků na web, který čtou i panáctiletí negramoti :D Ja chapu, ze tobe prijde hrozne dobry napsat mezititulek v recenzi na Harryho Pottera Klimax, klimax, klimax, ze si neuvedomujes, ze z tech 30 tisic lidi, co to na Filmpubu cetlo, tomu rozumelo sotva 10% (zbytek si to spletl s klimakteriem). Ale proboha nevnucuj to ostatnim tak horlive a hlavne tu nechod jako seda eminence, zvednuta v Brne do pozice leadera ceske filmove vedy, jez ma uz veskery psani tak na haku, ze tu muze kadrovat a rozdavat rady. Fakt mi to prijde trapny. To je jak kdybych ja chodil pod recenze Hejdovy a vycital ji, ze tohle a tamto blbe vyargumentovala, anebo kdyby Tetsuo napsal recenzi na Aktualne a pak sel na idnes a zacal do nich tepat.

CImz vubec nepopiram, ze by Kocouruv text neplaval v tom smeru v jakym pises a ze i ostatnim ty texty (vlastne ve vsech mainstreamovych mediich nejen na netu) neplavou... jde o styl vystupovani a to jak se tady vzdycky zjevis a zacnes mudrovat, jak kdybys byl reinkarnace Bordwella anebo psal lepsi texty nez Prokopova s Baldynskym dohromady. Toz tak.
110502
Douglasovi stačilo pár let na fakultě a už na weby nepíše, naopak po nich jako vážená autorita jen chodí a opovržlivě peskuje ostatní, jak by se mělo psát správně. Není to absurdní? Ano, logicky se jinak píše v Cinepuru a na MovieZone. Píše se jinak i na Moviezone a Filmpubu. A dokonce i Filmpub je oproti mnoha jiným webům odborně i tiskovinám na úrovni. Já chápu, že tví (budoucí) studenti tě vzývaj a žerou tě, ale některý commenty mi fakt hlava nebere, to máchání takykritikama (ať už mluvíš o komkoliv, myslím, že nikdo z Gorill a Kocourů by se neodvážil nazvat kritikem), neschopnost akceptovat, že se zjednodušuje (věty typu "scénář je takový a takový" ti najdu i v Cinemách u vážených kritiků apod.), a aplikování požadavků z časopisu pro 500 odborníků na web, který čtou i panáctiletí negramoti *:D* Ja chapu, ze tobe prijde hrozne dobry napsat mezititulek v recenzi na Harryho Pottera Klimax, klimax, klimax, ze si neuvedomujes, ze z tech 30 tisic lidi, co to na Filmpubu cetlo, tomu rozumelo sotva 10% (zbytek si to spletl s klimakteriem). Ale proboha nevnucuj to ostatnim tak horlive a hlavne tu nechod jako seda eminence, zvednuta v Brne do pozice leadera ceske filmove vedy, jez ma uz veskery psani tak na haku, ze tu muze kadrovat a rozdavat rady. Fakt mi to prijde trapny. To je jak kdybych ja chodil pod recenze Hejdovy a vycital ji, ze tohle a tamto blbe vyargumentovala, anebo kdyby Tetsuo napsal recenzi na Aktualne a pak sel na idnes a zacal do nich tepat. CImz vubec nepopiram, ze by Kocouruv text neplaval v tom smeru v jakym pises a ze i ostatnim ty texty (vlastne ve vsech mainstreamovych mediich nejen na netu) neplavou... jde o styl vystupovani a to jak se tady vzdycky zjevis a zacnes mudrovat, jak kdybys byl reinkarnace Bordwella anebo psal lepsi texty nez Prokopova s Baldynskym dohromady. Toz tak.
0 0
reagovat
Douglas: Doufal jsem v KarelR, ale nevadí :) To už je solidní odklon od tématu, ale určitě to je k zamyšlení. Imho je to takovej další krok v rámci zjednodušení sdělení, čímž něříkám, že to je dobře, ale přijde mi, že některý filmy až tak "hluboký" rozbory ani nepotřebujou. Pak je samozřejmě otázkou, jak silně působí výsledná argumentace...

Abych teda ještě přihodil něco k Shawshanku. Já mám s tím filmem jeden zásadní problém a to je ten, že na mě absolutně nefungujou opakovaný zhlídnutí. Napoprvý super, ale ve chvíli, kdy vím, jak všechno dopadne, u mě dost ztrácí a už to není zdaleka takovej zážitek.
110495
Douglas: Doufal jsem v KarelR, ale nevadí :) To už je solidní odklon od tématu, ale určitě to je k zamyšlení. Imho je to takovej další krok v rámci zjednodušení sdělení, čímž něříkám, že to je dobře, ale přijde mi, že některý filmy až tak "hluboký" rozbory ani nepotřebujou. Pak je samozřejmě otázkou, jak silně působí výsledná argumentace... Abych teda ještě přihodil něco k Shawshanku. Já mám s tím filmem jeden zásadní problém a to je ten, že na mě absolutně nefungujou opakovaný zhlídnutí. Napoprvý super, ale ve chvíli, kdy vím, jak všechno dopadne, u mě dost ztrácí a už to není zdaleka takovej zážitek.
0 0
reagovat
KarelK: Spíš doufám, že se dohrabeme k tomu, že se nebude psát, jak se NĚKOMU to a to povedlo, ale proč to v rámci toho filmu považovat za povedené (a proč by stejný jev mohl být při pozměněném úhlu vnímání být naopak reflektován jako nepovedený). Mám dojem, že naprostá většina mladých českých (taky)kritiků má s formulací jakýchkoli proč výrazné potíže a omezuje se na to, že to XXX nevyšlo/vyšlo, podělal/nepodělal, nudí/nenudí, je cool/není cool atp.
110494
KarelK: Spíš doufám, že se dohrabeme k tomu, že se nebude psát, jak se NĚKOMU to a to povedlo, ale proč to v rámci toho filmu považovat za povedené (a proč by stejný jev mohl být při pozměněném úhlu vnímání být naopak reflektován jako nepovedený). Mám dojem, že naprostá většina mladých českých (taky)kritiků má s formulací jakýchkoli proč výrazné potíže a omezuje se na to, že to XXX nevyšlo/vyšlo, podělal/nepodělal, nudí/nenudí, je cool/není cool atp.
0 0
reagovat
:D
110484
*:D*
0 0
reagovat
No, pochybuju, že se někdy dohrabeme k "... a ty záběry na krajinu se druhýmu štábu fakt povedly." :)
110482
No, pochybuju, že se někdy dohrabeme k "... a ty záběry na krajinu se druhýmu štábu fakt povedly." :)
0 0
reagovat
To je argument jak noha... Chodí to tak, protože se z toho stala konvence. To však neznamená, že mnohé konvence jsou do určité míry sporné a například v tomto případě (a na MovieZone vůbec v tom zacházení s režiséry dost často) naprosto nesmyslné.
110479
To je argument jak noha... Chodí to tak, protože se z toho stala konvence. To však neznamená, že mnohé konvence jsou do určité míry sporné a například v tomto případě (a na MovieZone vůbec v tom zacházení s režiséry dost často) naprosto nesmyslné.
0 0
reagovat
tak uz to na svete chodi, ze kdyz se mluvi o filmu, mluvi se nejvice o jeho reziserovi. Shining bude predevsim Kubrick, Shawshank pak predevsim Darabont. ten system, o kterem je zde rec, je mozna nespravedlivy, ale ruku na srdce, Darabont to mohl klidne pekne po_rat
110438
tak uz to na svete chodi, ze kdyz se mluvi o filmu, mluvi se nejvice o jeho reziserovi. Shining bude predevsim Kubrick, Shawshank pak predevsim Darabont. ten system, o kterem je zde rec, je mozna nespravedlivy, ale ruku na srdce, Darabont to mohl klidne pekne po_rat
0 0
reagovat
Jde o to, že se 'tvůrci' filmu (i když asi implikovanému) připisují jako novátorské významové roviny, které jsou přejaté... Ten film samozřejmě má dost významnou pozici v kontextu hollywoodské kinematografie a spoustu věcí, o kterých se dá mluvit zcela bez souvislosti s předlohou, ale nepřipisoval bych právě proměnu chápání vězeňského prostředí ve vztahu k okolnímu světu výhradně režisérovi (jako ostatně řadu dalších věcí, režisér - zvláště u podobného projektu - je jen součást týmu dalších lidí).
110436
Jde o to, že se 'tvůrci' filmu (i když asi implikovanému) připisují jako novátorské významové roviny, které jsou přejaté... Ten film samozřejmě má dost významnou pozici v kontextu hollywoodské kinematografie a spoustu věcí, o kterých se dá mluvit zcela bez souvislosti s předlohou, ale nepřipisoval bych právě proměnu chápání vězeňského prostředí ve vztahu k okolnímu světu výhradně režisérovi (jako ostatně řadu dalších věcí, režisér - zvláště u podobného projektu - je jen součást týmu dalších lidí).
0 0
reagovat
tak moment, jednou se tu pise o neuvazenem posuzovani remaku vzhledem k originalu a s knizni predlohou je to najednou v poradku?
110430
tak moment, jednou se tu pise o neuvazenem posuzovani remaku vzhledem k originalu a s knizni predlohou je to najednou v poradku?
0 0
reagovat
Co má adaptabilita 'režisérů' společného s tím, že se jednomu z nich připisují nějaké proměny v uchopení žánru, které jsou obsažené ve stejné míře už v knize (kde aspoň nejsou postavy tak nechutně 'lidské', ale i ty nejpozitivnější jsou pořád kriminálníci - to je v tom filmu úplně setřené)?
110427
Co má adaptabilita 'režisérů' společného s tím, že se jednomu z nich připisují nějaké proměny v uchopení žánru, které jsou obsažené ve stejné míře už v knize (kde aspoň nejsou postavy tak nechutně 'lidské', ale i ty nejpozitivnější jsou pořád kriminálníci - to je v tom filmu úplně setřené)?
0 0
reagovat
Chcelo by to nové škulky :-)
110421
Chcelo by to nové škulky :-)
0 0
reagovat
Eh... cože? Nevidím kauzalitu. :)
110420
Eh... cože? Nevidím kauzalitu. :)
0 0
reagovat
Mozno to bude tym, kolko reziserov si predtym na Kingovy vylamalo zuby.
110419
Mozno to bude tym, kolko reziserov si predtym na Kingovy vylamalo zuby.
0 0
reagovat
Heh, nesmyslnost autorského systému zase jednou vyplula na povrch... Darabont to a ono, King a jeho předloha nikde. :)
110418
Heh, nesmyslnost autorského systému zase jednou vyplula na povrch... Darabont to a ono, King a jeho předloha nikde. :)
0 0
reagovat

k0C0UR

První odstavec: link :)
110374
První odstavec: http://prirucka.ujc.cas.cz/?action=view&id=410 :)
k0C0UR
0 0
reagovat
110373
http://www.pravidla.cz/hledej.php?qr=slad%9A%ED *;)*
0 0
reagovat
Komentáře
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se