Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuze k článku Mamutí tržby nejsou mamutí

příspěvky 21 - 40 Napsat příspěvek

rcorp

Obávam sa, že tvoja logická úvaha má drobnú logickú chybku. Mamuty s najväčšou pravdepodobnosťou necválali nie preto, že ich voláme mamuty, ale preto, že im to ich veľkosť a hmotnosť neumožňovali.
Na druhej strane môžme použiť menšiu obmenu a prehlásiť Emmerichove mamuty za zmäť núl a jednotiek (čo je defacto pravda). Problém je len v tom, že stále budú existovať ľudia, ktorí sa chcú do filmu vžiť, byť ním oklamaní. A byť oklamaný filmom, v ktorom si to klamstvo neustále pripomínaš, to jednoducho nejde :)
83205
Obávam sa, že tvoja logická úvaha má drobnú logickú chybku. Mamuty s najväčšou pravdepodobnosťou necválali nie preto, že ich voláme mamuty, ale preto, že im to ich veľkosť a hmotnosť neumožňovali. Na druhej strane môžme použiť menšiu obmenu a prehlásiť Emmerichove mamuty za zmäť núl a jednotiek (čo je defacto pravda). Problém je len v tom, že stále budú existovať ľudia, ktorí sa chcú do filmu vžiť, byť ním oklamaní. A byť oklamaný filmom, v ktorom si to klamstvo neustále pripomínaš, to jednoducho nejde *:)*
rcorp
0 0
reagovat
A nebo na to můžeme jít z druhé strany. Pokud mamuti nemůžou cválat, tak ta zvířata z filmu logicky nejsou mamuti, ale nějací jiní tvorové. Problem vyřešen. ;)
83206
A nebo na to můžeme jít z druhé strany. Pokud mamuti nemůžou cválat, tak ta zvířata z filmu logicky nejsou mamuti, ale nějací jiní tvorové. Problem vyřešen. ;)
0 0
reagovat
Tak tak... Presne takhle jsem to myslel, u neexistujich tvoru podle me nema nejak cenu debatovat... Jednim se nelibi toto u 10000 B.C, jednim u 300, Jursky park, ja se jdu na film pobavit a pak dam urcite vedet, jak se mi to libilo ;) to křysař: Ty vedci nikdy nebudou zajedno a budou porad zjistovat nove veci... Ale chapu, ze se ti toto nelibi, me zase treba neco jineho... ;)
83204
Tak tak... Presne takhle jsem to myslel, u neexistujich tvoru podle me nema nejak cenu debatovat... Jednim se nelibi toto u 10000 B.C, jednim u 300, Jursky park, ja se jdu na film pobavit a pak dam urcite vedet, jak se mi to libilo *;)* to křysař: Ty vedci nikdy nebudou zajedno a budou porad zjistovat nove veci... Ale chapu, ze se ti toto nelibi, me zase treba neco jineho... *;)*
0 0
reagovat

T rex

terminator 007 - Tak o dinosaury se celkem hodně zajímám. Proto podle posledních výzkumů (z roku 2007) vím, že T-rex byl velice zdatný běžec a že se pravděpodobně živil dravě, nikoli zdechlinami.
Jinak Na 10 000 BC si do kina nezajdu, počkám na dvd. Mám sice pravěký zvířata rád, ale jako student si nemůžu dovolit zaplatit 140 Kč abych viděl pár digi mamutů, Phorusraca či Smilodona;)
83203
terminator 007 - Tak o dinosaury se celkem hodně zajímám. Proto podle posledních výzkumů (z roku 2007) vím, že T-rex byl velice zdatný běžec a že se pravděpodobně živil dravě, nikoli zdechlinami. Jinak Na 10 000 BC si do kina nezajdu, počkám na dvd. Mám sice pravěký zvířata rád, ale jako student si nemůžu dovolit zaplatit 140 Kč abych viděl pár digi mamutů, Phorusraca či Smilodona*;)*
T rex
0 0
reagovat

rcorp

A keby si vedel, koľko peňazí z rozpočtov najrôznejších štátov ide práve na takéto (a im podobné) debaty :)
xxendexx
V tomto sa myslím mýliš. Už len preto, že tebou popisovaní kritici by takýto film zavrhli už len s tvrdením "To musí byť somarina, keď to rozpráva dajaký 'smarkač', čo vie z histórie prd." Poznám množstvo ľudí, ktorí takto zavrhujú nielen 300, ale trebars aj Gladiátora alebo Kingdom of Heaven.
Ináč aby bolo jasné, v diskusii o mamutoch som kdesi v strede - bol by som radšej, ak by mamuti behali ako slony, ale ich cval mi nijako zvlášť nevadí.
83202
A keby si vedel, koľko peňazí z rozpočtov najrôznejších štátov ide práve na takéto (a im podobné) debaty *:)* [b]xxendexx[/b] V tomto sa myslím mýliš. Už len preto, že tebou popisovaní kritici by takýto film zavrhli už len s tvrdením "To musí byť somarina, keď to rozpráva dajaký 'smarkač', čo vie z histórie prd." Poznám množstvo ľudí, ktorí takto zavrhujú nielen 300, ale trebars aj Gladiátora alebo Kingdom of Heaven. Ináč aby bolo jasné, v diskusii o mamutoch som kdesi v strede - bol by som radšej, ak by mamuti behali ako slony, ale ich cval mi nijako zvlášť nevadí.
rcorp
0 0
reagovat
A za pár let se třeba zjistí, že skákal jako klokan. Debaty o realismu u neexistujících tvorů nikdy moc produktivní nebudou. :)
83201
A za pár let se třeba zjistí, že skákal jako klokan. Debaty o realismu u neexistujících tvorů nikdy moc produktivní nebudou. :)
0 0
reagovat

terminator007

Na tom, či sa Tyrannosaurus živil zdochlinami, nie sú vedci zajedno. Ostatne v mnohých serióznych dokumentoch je prezentovaný skôr v role klasického dravca než zdochlinára.
83198
Na tom, či sa Tyrannosaurus živil zdochlinami, nie sú vedci zajedno. Ostatne v mnohých serióznych dokumentoch je prezentovaný skôr v role klasického dravca než zdochlinára.
terminator007
0 0
reagovat
kdo si precetl muj prispevek na zacatku, tak Krysar.lubo je presne ten typ nerda, kteryho jsem myslel :D

Zajimavy, ze ve 300 nikomu nevadilo, jak behaj nosorozci, jak vypadaj sloni a ze Gerald buttler neumi mluvit potichu....tohle vsechno bylo NEREALNY, ale vsem to bylo u zadku, protoze to "vypravel" typek, komu chcipli vsichni kamosi a mel jenom jedno oko...

Kdyby tohle vypravel 12ti letej zhulenec, jako to co se mu zdalo o hodiny dejepisu, kdyz si dal slofika (jak sem psal driv), tak je kazdymu u zadku, jak beha mamut, nebo jak vypada ptak...proste by to bylo UPLNE stejny jako se 300.8)
83197
kdo si precetl muj prispevek na zacatku, tak Krysar.lubo je presne ten typ nerda, kteryho jsem myslel :D Zajimavy, ze ve 300 nikomu nevadilo, jak behaj nosorozci, jak vypadaj sloni a ze Gerald buttler neumi mluvit potichu....tohle vsechno bylo NEREALNY, ale vsem to bylo u zadku, protoze to "vypravel" typek, komu chcipli vsichni kamosi a mel jenom jedno oko... Kdyby tohle vypravel 12ti letej zhulenec, jako to co se mu zdalo o hodiny dejepisu, kdyz si dal slofika (jak sem psal driv), tak je kazdymu u zadku, jak beha mamut, nebo jak vypada ptak...proste by to bylo UPLNE stejny jako se 300.*8)*
0 0
reagovat

křysař l´ubo

No me prave ne, hlavne proto, ze to byl vlastne mrchozrout a takhle by nikdy za koristi nebehal ;) Ale libilo se mi to, no proste u techto filmu, ja to radsi prave neresim ;)
83196
No me prave ne, hlavne proto, ze to byl vlastne mrchozrout a takhle by nikdy za koristi nebehal *;)* Ale libilo se mi to, no proste u techto filmu, ja to radsi prave neresim *;)*
křysař l´ubo
0 0
reagovat

terminator007

To bolo k tomu T-REXovi ;)
83195
To bolo k tomu T-REXovi *;)*
terminator007
0 0
reagovat
terminator007
Mne...? (ale nie som archeológ, takže nemám šajnu, nakoľko to bolo založené na vedeckom bádaní )
st39.60
Ale to sme zasa pri tom istom - tebe sa zdá, že je to lepšie tak, ako to Emmerich natočil a tebe je ukradnuté to, či tam mamut behá normálne. Niekto iný môže mať iný názor a požiadavky bližšie realite, to ale predsa nijako jeho názor nedevalvuje ani z neho nerobí "škarohlída".
Aby bolo jasné, ja sa ťa nesnažím presvedčiť o tom, že ak by to bolo natočené reálne, bolo by to lepšie. Ja sa ti snažím povedať, že aj takýto názor má cenu, ktorá nie je nijako rozdielna od ceny tvojho názoru bez ohľadu na to, či ho bude Hollywood rešpektovať alebo nie.
83194
[b]terminator007[/b] Mne...? (ale nie som archeológ, takže nemám šajnu, nakoľko to bolo založené na vedeckom bádaní ) [b]st39.60[/b] Ale to sme zasa pri tom istom - tebe sa zdá, že je to lepšie tak, ako to Emmerich natočil a tebe je ukradnuté to, či tam mamut behá normálne. Niekto iný môže mať iný názor a požiadavky bližšie realite, to ale predsa nijako jeho názor nedevalvuje ani z neho nerobí "škarohlída". Aby bolo jasné, ja sa ťa nesnažím presvedčiť o tom, že ak by to bolo natočené reálne, bolo by to lepšie. Ja sa ti snažím povedať, že aj takýto názor má cenu, ktorá nie je nijako rozdielna od ceny tvojho názoru bez ohľadu na to, či ho bude Hollywood rešpektovať alebo nie.
0 0
reagovat

st39.6

Kurna, tak je to dobre, spatne, pruda nebo cool? :D
83193
Kurna, tak je to dobre, spatne, pruda nebo cool? *:D*
st39.6
0 0
reagovat
me teda nedela problem 10k zatracovat. pac je to pruda film :D
83192
me teda nedela problem 10k zatracovat. pac je to pruda film *:D*
0 0
reagovat
Pekna diskuze, tento filmecek mi pripomina podobne rozepre jako u King Konga, ktereho lide bud vynaseli do nebes nebo zatracovali (a to leckdy i predem). ;) Kazdopadne moc se tesim, ve stredu letim na cineparty a zda je film realny nebo ne, nad tim moc uvazovat nebudu. ;) Komu treba prislo realne, jak beha a do vseho kouse T-REX v megahitu Jursky park? 8)
83191
Pekna diskuze, tento filmecek mi pripomina podobne rozepre jako u King Konga, ktereho lide bud vynaseli do nebes nebo zatracovali (a to leckdy i predem). *;)* Kazdopadne moc se tesim, ve stredu letim na cineparty a zda je film realny nebo ne, nad tim moc uvazovat nebudu. *;)* Komu treba prislo realne, jak beha a do vseho kouse T-REX v megahitu Jursky park? *8)*
0 0
reagovat
Dokud nějakého mamuta nenaklonujeme, tak se nebudou realisticky hýbat nikdy. :) Do té doby si budeme muset vystačit s tím, aby vypadali, že se realisticky hýbají. Představa o tom je samozřejmě individuální, takže nemá smysl se o tom hádat. :)
83190
Dokud nějakého mamuta nenaklonujeme, tak se nebudou realisticky hýbat nikdy. :) Do té doby si budeme muset vystačit s tím, aby vypadali, že se realisticky hýbají. Představa o tom je samozřejmě individuální, takže nemá smysl se o tom hádat. :)
0 0
reagovat
ne, chci povedat to, co celou dobu povedam. ze ty triky vypadaj vyborne, beh mamutu prirozene a je to natoceny tak, ze cloveku stejne bude ukradeny, jestli beha cvala nebo cokoliv jinyho. btw troufnu si rict, ze kdyby behali tak, jak rikate, tak by to vypadalo naprsto debilne. ale to mi samozrejme zaprete, protoze vase vedeni je zalozeny na tom, jak si historikove myslej, ze to mohlo bejt. a to hraje v hollywoodskym blockbusteru a filmovy reci velkej prim
83189
ne, chci povedat to, co celou dobu povedam. ze ty triky vypadaj vyborne, beh mamutu prirozene a je to natoceny tak, ze cloveku stejne bude ukradeny, jestli beha cvala nebo cokoliv jinyho. btw troufnu si rict, ze kdyby behali tak, jak rikate, tak by to vypadalo naprsto debilne. ale to mi samozrejme zaprete, protoze vase vedeni je zalozeny na tom, jak si historikove myslej, ze to mohlo bejt. a to hraje v hollywoodskym blockbusteru a filmovy reci velkej prim
0 0
reagovat

st39.6

Počkaj, chceš povedať, že na plátne tie mamuty odrazu behajú normálne :D
A tvoje nízke nároky vyvodzujem z toho, že k šťastiu ti stačí, ak mamuty budú realisticky vyzerať. Niekto iný však navyše môže požadovať, aby sa aj realisticky hýbali. Je logické, že ten niekto má asi vyššie nároky na vizuál ako ty :)
83188
Počkaj, chceš povedať, že na plátne tie mamuty odrazu behajú normálne *:D* A tvoje nízke nároky vyvodzujem z toho, že k šťastiu ti stačí, ak mamuty budú realisticky vyzerať. Niekto iný však navyše môže požadovať, aby sa aj realisticky hýbali. Je logické, že ten niekto má asi vyššie nároky na vizuál ako ty *:)*
st39.6
0 0
reagovat
to křysař l´ubo: jj, vim, ze se tomu rikadabing, ale kdyby ty lide v tom filmu tak nejak huhnali, bylo by to realnejsi :D to Sp!der-bite: jj, delalo se mi nevolno z toho, jaka to byla neskutecna sra... Ale radsi toho necham, to sem moc nepatri ;)
83187
to křysař l´ubo: jj, vim, ze se tomu rikadabing, ale kdyby ty lide v tom filmu tak nejak huhnali, bylo by to realnejsi *:D* to Sp!der-bite: jj, delalo se mi nevolno z toho, jaka to byla neskutecna sra... Ale radsi toho necham, to sem moc nepatri *;)*
0 0
reagovat
stčko: koho zajímá, jak to udělal, hlavně, že je to ubercool. (dobře, to domalovaný pozadí na konci se nepočítá).:D
83186
stčko: koho zajímá, jak to udělal, hlavně, že je to ubercool. (dobře, to domalovaný pozadí na konci se nepočítá).*:D*
0 0
reagovat
psema > jenze domy byly vetsinou miniatury :D a emmerich dalsi zeman teda vazne neni :));)
83185
psema > jenze domy byly vetsinou miniatury *:D* a emmerich dalsi zeman teda vazne neni *:))**;)*
0 0
reagovat
Komentáře
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se