Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Rok v kostce 2017 - 2. část


ikona
Mr. Hlad
blade runnerdunkirkking arthurloganmz nejrok v kostcewonder woman
Nejlepší herečky, největší WTF, nejerektivnější scény, nejlepší postavy, coolervoucí momenty a spousta dalších věcí. 

Nejlepší herce, nejpůsobivější scény a nejvtipnější momenty jsme vyhlásili v první části Roku v kostce před pár dny a dnes si dáme zbytek. Jaké herečky nás vloni uchvátily? Které scény bychom si chtěli prožít na vlastní kůži? A u jakých filmů jsme měli pocit, že si z nás jejich tvůrci dělají dost blbou srandu? 

NEJLEPŠÍ POSTAVA

 Redakční tip - Bradley Thomas v Blok 99

 

Vince Vaughn byl sice jednu dobu hodně populární komik, v posledních letech však přestal být nejen úspěšný, ale i zábavný. V minulosti párkrát ukázal, že zvládne i vážné postavy a v druhé řadě Temného případu byl vyloženě lahůdkový, ale svou životní roli dostal v Bloku 99. Režisér S. Craig Zahler si i tentokrát vystačil s minimem a Vaughn přistoupil na pravidla jeho hry. Jeho hrdina, bývalý boxer, drogový dealer a nakonec kriminálník, je obrovská hora svalů a nezastavitelná mašina na ubližování lidí. Ale vlastně i celkem hodný člověk. Jen se dostal do blbé situace a musí se v ní chovat jako zvíře. Bradley Thomas nechce být zlý, ale když musí, stojí za to se na to koukat. I když radši trochu z odstupu. Minimalistický herecký výkon, realisticky brutální a kruté bitky a mezi tím hrdina, kterému možná trochu fandíte, ale vlastně z něj jde tak trochu strach. A i když je jeho příběh vlastně dost jednoduchý, neodtrhnete od jeho hrdiny oči.. (Mr. Hlad)

 

Osobní tip Civala: Tom Hardy v Dunkerku  - Líbí se mi, že dokáže Nolan udělat superhrdinskou story i z filosofické sci-fi, i z válečné dobovky. Tom Hardy je v Dunkerku největší kanón a asi každý by s ním chtěl nejen spin-off, ale i se mu aspoň trochu podobat.

Osobní tip Imfa: K z Blade Runner 2049 - Navázat na Fordova Deckarda je tak nadlidský úkol, že byste to nejraději předem vzdali. Jenže Villeneuve měl k dispozici Ryana Goslinga, který má na podobnou mysteriózní roli nejen správný ksicht, ale hlavně správný herecký rejstřík. Už v Drive Gosling dokázal, že umí ztlumit své emoce jako když otočíte knoflíkem hlasitosti úplně doleva. Stává se z něj neprostupná stěna s očima, co vás propichují jako dva lasery. Stěna, která umí v klíčové scéně vybuchnout a zasypat vás dialogem, jež má váhu mnoha cihel. Obojí se tu daří a K po značnou část stopáže drží divákovu zvědavost na vrcholu únosnosti. Ať hodí cihlou ten, kdo by se o něm po skončení filmu nechtěl dozvědět víc.

Osobní tip KarlaR: Logan v Loganovi - 17 let, 9 celovečeráků a rozlučka na samotném vrcholu. Jackmanův Wolverine byl borec už od prvního filmu, teprve v tom posledním ale nabral pořádnou hloubku. Udělat z nesmrtelného borce hláškující mašinu na zabíjení je samozřejmě fajn. Teprve loni jsme ale zjistili, jaká daň se za tímhle životem skrývá a co Wolverineovi vlastně chybělo, i když to nejspíš nevěděl. Bravo!

Osobní tip Mr. Hlada: Profesor X v Loganovi - Logan je samozřejmě show Hugha Jackmana a Dafne Keen, ale bylo by nefér zapomenout na Profesora X. Hrdina, který byl ve všech X-Menech (stewartovských i mcavoyovských) reprezentantem klidné síly, logiky a stoického přístupu k řešení problémů, je tu psychicky vydeptaný zoufalec, kterého zklamává jeho vlastní mozek, jeho v minulosti nejsilnější zbraň. V Loganovi je tenhle charismatický hrdina zlomený, ale dovede být i dojemný, vtipný a děsivý. A to, že neodchází ze scény tak efektně jako Wolverine, nic nemění na tom, že jeho loučení bylo stejně působivé. 

Osobní tip Rimsyho: Casey Affleck v Přízraku - Nezlobte se na mě, ale někam jsem ho prostě procpat musel. Ačkoli loňským Oscarem ověnčeného Caseyho není většinu stopáže vidět, on i pod prostěradlem hraje výborně. Vydatně mu v tom pomohl režisér David Lowery, který spoustu scén postavil přesně pro něj; ovšem když nějaká postava dokáže vykřesat takové množství emocí bez pohledu do obličeje, zaslouží si uznání. A klidně to nejvyšší.

Osobní tip TedGeorge: John Wick - Keanu Reevesovi to přeju. Po Matrixu a Constantineovi neměl ve své herecké kariéře zrovna dvakrát velké štěstí, a tak mi jeho návrat na akční výsluní udělal radost. Jeho Wick je vyloženě libová postava, která kolem sebe šíří respekt jdoucí ruku v ruce s olovem. To vše dělá s takovou samozřejmostí, že se člověk u každé scény tetelí blahem. Jak by také ne, když ho režírují takoví borci jako Chad Stahelski a David Leitch. Každá bitka je tedy pečlivě naplánovaná a Keanu je v ní díky (dnes už snad několikaletému) tréninku naprosto přesvědčivý. Trojka Wicka by měla přijít do kin příští rok a já v tom kině budu první možné promítání.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace