Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuze k článku Hon na lišku: Recenze

příspěvky 1 - 18 Napsat příspěvek

Cival

Se ani nedivím... Falcon v tomhle selhal. Od tohohle týdne v bluray rip kvalitě... a jejich původní premiéra měla být na konci března. Kdo pozdě chodí, stahuje premiéry ;)
314933
Se ani nedivím... Falcon v tomhle selhal. Od tohohle týdne v bluray rip kvalitě... a jejich původní premiéra měla být na konci března. Kdo pozdě chodí, stahuje premiéry *;)*
Cival
0 0
reagovat
CZ premiera zrusena. Celkem fnuk ?)
314851
CZ premiera zrusena. Celkem fnuk *?)*
0 0
reagovat
Když mne na filmu zaujme téma nebo příběh a všechno ostatní mne trozčiluje nebo nebaví, tak je asi někde chyba. Obzvlášť, když se jedná o film podle skutečné události. Příběh Johna du Ponta, Marka A Davea Schultzových je určitě poutavý a patří mezi skutečnými událostmi mezi ty méně uveřitelné. Proto si myslím, že byla docela škoda natočit to takto dokudramaticky, minimalisticky bez špetky invence a nápadů. Absolutně proto nechápu jméno Bennetta Millera mezi nominovanými režiséry na 87. ceny akademie. A už vůbec ne, když tam chybí Fincherova parádně a tady skutečně minimalisticky zrežírovaná zmizelá. Nevím, co se stalo, protože Capote i Moneyball byly docela tvůrčí a po filmařské stránce zábavná díla. Chápu umělecký přínos minimalismu, ale tohle byla čirá dokumentárně hraná rekonstrukce, v tom ten "dobrý" minimalismus nějak nevidím. Tohle bych si vzhledem k sakra zajímavé události užil daleko více v hodinovém dokumentu prokládaném dobovými záběry a rozhovory s pamětníky. Většinu filmu jsem se jako divák mimo téma naprosto nudil, občas mne vytrhla z letargie výprava a historická věrnost, která si určitě zaslouží pochvalu. Projel jsem si na Googlu záběry ze závodů a některých události a ty byly do mrťě přesně zrekonstruované.
Z historickými a faktografickými filmy je to na štíru v tom, jestli vybrat podobné herce nebo skvělé herce a pak je "domaskovat". Tady se rozhodli pro takový kompromis, že nevybrali ani náhodou skvělé herce a ne v dramatu za skvělého nepovažuji ani Carella ani Tatuma a namaskovali je tak, že nebyli moc podobní svým předobrazům a už vůbec ne sobě. Výkon obou je pro mne velikým zklamáním, protože je po povedených komediích považuju oba za velké sympaťáky, kterým nejde nefandit, ale tohle hrubě nezvládli. Carell měl pravděpodobně většinu filmu ochrnutý obličel, zácpu a za kamerou mu ukazovali fotku jeho psa, kterého mu ve 12 letech přejelo auto. Tatum se snažil vzpomenout, jak před lety odehrál Step Up a tvářil se u toho všelijak. Tak nějak jsem věřil, že mu jeho neherectví do role sedne stejně jako Affleckovo ve Zmizelé, nestalo se. Vynechám teď Rufalla, který to z ústřední trojice odehrál daleko nejlépe a klobouk dolů před skoro padesátníkem na to jak zvládal wrestlingové scény a roli a dost mladšího Davea, jemu jsem neměl absolutní problém to věřit narozdíl od výše zmíněných. Škoda, že v jeho oscarové kategorii bude řádit démon Simmons.
6/10 Víc tomu opravdu dát nejde a pomalu se mi tyhle dokudramatické oscar plačky začínají zajídat.
308789
Když mne na filmu zaujme téma nebo příběh a všechno ostatní mne trozčiluje nebo nebaví, tak je asi někde chyba. Obzvlášť, když se jedná o film podle skutečné události. Příběh Johna du Ponta, Marka A Davea Schultzových je určitě poutavý a patří mezi skutečnými událostmi mezi ty méně uveřitelné. Proto si myslím, že byla docela škoda natočit to takto dokudramaticky, minimalisticky bez špetky invence a nápadů. Absolutně proto nechápu jméno Bennetta Millera mezi nominovanými režiséry na 87. ceny akademie. A už vůbec ne, když tam chybí Fincherova parádně a tady skutečně minimalisticky zrežírovaná zmizelá. Nevím, co se stalo, protože Capote i Moneyball byly docela tvůrčí a po filmařské stránce zábavná díla. Chápu umělecký přínos minimalismu, ale tohle byla čirá dokumentárně hraná rekonstrukce, v tom ten "dobrý" minimalismus nějak nevidím. Tohle bych si vzhledem k sakra zajímavé události užil daleko více v hodinovém dokumentu prokládaném dobovými záběry a rozhovory s pamětníky. Většinu filmu jsem se jako divák mimo téma naprosto nudil, občas mne vytrhla z letargie výprava a historická věrnost, která si určitě zaslouží pochvalu. Projel jsem si na Googlu záběry ze závodů a některých události a ty byly do mrťě přesně zrekonstruované. Z historickými a faktografickými filmy je to na štíru v tom, jestli vybrat podobné herce nebo skvělé herce a pak je "domaskovat". Tady se rozhodli pro takový kompromis, že nevybrali ani náhodou skvělé herce a ne v dramatu za skvělého nepovažuji ani Carella ani Tatuma a namaskovali je tak, že nebyli moc podobní svým předobrazům a už vůbec ne sobě. Výkon obou je pro mne velikým zklamáním, protože je po povedených komediích považuju oba za velké sympaťáky, kterým nejde nefandit, ale tohle hrubě nezvládli. Carell měl pravděpodobně většinu filmu ochrnutý obličel, zácpu a za kamerou mu ukazovali fotku jeho psa, kterého mu ve 12 letech přejelo auto. Tatum se snažil vzpomenout, jak před lety odehrál Step Up a tvářil se u toho všelijak. Tak nějak jsem věřil, že mu jeho neherectví do role sedne stejně jako Affleckovo ve Zmizelé, nestalo se. Vynechám teď Rufalla, který to z ústřední trojice odehrál daleko nejlépe a klobouk dolů před skoro padesátníkem na to jak zvládal wrestlingové scény a roli a dost mladšího Davea, jemu jsem neměl absolutní problém to věřit narozdíl od výše zmíněných. Škoda, že v jeho oscarové kategorii bude řádit démon Simmons. [b]6/10[/b] Víc tomu opravdu dát nejde a pomalu se mi tyhle dokudramatické oscar plačky začínají zajídat.
0 0
reagovat

popik

Ti dva jsou spíš jako Bolek a Lolek :D
308787
Ti dva jsou spíš jako Bolek a Lolek *:D*
popik
0 0
reagovat

departed

Nech bejt, dyť sou roztomilí. Dycky si u nich dvou vzpomenu na Rivaly :)
308786
Nech bejt, dyť sou roztomilí. Dycky si u nich dvou vzpomenu na Rivaly *:)*
departed
0 0
reagovat
Vy dva toho buďto nechte, or get a room... 8)
308785
Vy dva toho buďto nechte, or get a room... *8)*
0 0
reagovat
Jo jo.
308782
Jo jo.
0 0
reagovat

Tony

Ako si to pisal? "Těžká retardace je nepoznat vtip a reagovat na něj jak uražená pětiletá holka."? No jo..
308781
Ako si to pisal? "Těžká retardace je nepoznat vtip a reagovat na něj jak uražená pětiletá holka."? No jo..
Tony
0 0
reagovat

Gorecki

Znáš skupinu The Tap Tap a co zpívá?
308780
Znáš skupinu The Tap Tap a co zpívá?
Gorecki
0 0
reagovat

Disk

Tony by ti povedal, ze ide o umelecku pridanu hodnotu prekladatela ;)
308779
Tony by ti povedal, ze ide o umelecku pridanu hodnotu prekladatela *;)*
Disk
0 0
reagovat

imf

No tak ona to bola skor taka sifrovana otazka na nejake vady toho filmu, lebo recenzia bola v podstate len oslavna. Ja sa na cisla moc nehram:)
308778
No tak ona to bola skor taka sifrovana otazka na nejake vady toho filmu, lebo recenzia bola v podstate len oslavna. Ja sa na cisla moc nehram:)
imf
0 0
reagovat
:D
308774
*:D*
0 0
reagovat

Disketa1

Holt viděli špatnej plakát, no... link
308776
Holt viděli špatnej plakát, no... http://pbs.twimg.com/media/B2LyuzhCEAEtRdX.jpg:large
Disketa1
0 0
reagovat
Mě zajímá jiná záhada. Proč se to v českém "překladu" jmenuje Hon na lišku? :o
308772
Mě zajímá jiná záhada. Proč se to v českém "překladu" jmenuje Hon na lišku? *:o*
0 0
reagovat

Gorecki

Bylo to prvni cislo, co padlo na rulete.
A par dalsich oscarovych uchazecu saha po vyssich cislech. Doufam, ze tuhle *sifru* rozlustis. 8)
308770
Bylo to prvni cislo, co padlo na rulete. A par dalsich oscarovych uchazecu saha po vyssich cislech. Doufam, ze tuhle *sifru* rozlustis. *8)*
Gorecki
0 0
reagovat

Gorecki

Protože se musel na tři dny zavřít do místnosti. Jinak DVDSCR bude venku brzo. Distributor až jde do ...
308768
Protože se musel na tři dny zavřít do místnosti. Jinak DVDSCR bude venku brzo. Distributor až jde do ...
Gorecki
0 0
reagovat
Asi som necital dostatocne vnimavo, ale za co tie dva body dolu?
308767
Asi som necital dostatocne vnimavo, ale za co tie dva body dolu?
0 0
reagovat
Perfektní recenze! Na film se těším jako malej jarda :)
308766
Perfektní recenze! Na film se těším jako malej jarda *:)*
0 0
reagovat
Komentáře
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se