Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuze k článku Rychle a zběsile 10: Recenze

příspěvky 1 - 20 Napsat příspěvek
Musím uznat že mě to dost bavilo a mrzí mě že jsem to nedal v kině. Tady se potvrzuje pravidlo že čím lepší zaporak tím lepší film. Těším se na další díl. 
878051
Musím uznat že mě to dost bavilo a mrzí mě že jsem to nedal v kině. Tady se potvrzuje pravidlo že čím lepší zaporak tím lepší film. Těším se na další díl. 
0 -1
reagovat
reaguje na: Polux
Uvidíme:), každopádně na to jsem narážel, že oni ti něco předhodí a ty s tím vysvětlením prostě poraď. A zrovna tady mi to příjde s přihmouřením očí i okecatelný, kdežto jinde je to prostě nelogická hloupost. A pokud je to i Momou tak to chápu a chápu že jeho mix Jokera a Jacka Sparrowa nesedne úplně každému. Mě to sedlo a potěšilo mě, že série zase jenou vytáhla po nudném Cenovi v devítce a silně za svýma schopnostma hrající Theron v osmičce, silného záporáka, který je zajímavý. Ale ono upřímně až na Stathama, Evanse a Elbu to v sérii byla celkem slabota v tomhle aspektu.

Já jsem nikdy nevěřil, že dokážou dosáhnout toho nejlepšího v rámci série (jak píšeš absence Morgana, který dokázala skvěle balancovat tu debility a zábavnost), ale doufám jsem, že kvalitu dokážou zvednout natolik, aby se dokázali důstojně rozloučit a to myslím desítka naznačila, takže za mě spokojenost a naděje do budoucna. A že se ty dva dokázali dohodnout je jenom sakra příjemný bonus.
869681
Uvidíme*:)*, každopádně na to jsem narážel, že oni ti něco předhodí a ty s tím vysvětlením prostě poraď. A zrovna tady mi to příjde s přihmouřením očí i okecatelný, kdežto jinde je to prostě nelogická hloupost. A pokud je to i Momou tak to chápu a chápu že jeho mix Jokera a Jacka Sparrowa nesedne úplně každému. Mě to sedlo a potěšilo mě, že série zase jenou vytáhla po nudném Cenovi v devítce a silně za svýma schopnostma hrající Theron v osmičce, silného záporáka, který je zajímavý. Ale ono upřímně až na Stathama, Evanse a Elbu to v sérii byla celkem slabota v tomhle aspektu. Já jsem nikdy nevěřil, že dokážou dosáhnout toho nejlepšího v rámci série (jak píšeš absence Morgana, který dokázala skvěle balancovat tu debility a zábavnost), ale doufám jsem, že kvalitu dokážou zvednout natolik, aby se dokázali důstojně rozloučit a to myslím desítka naznačila, takže za mě spokojenost a naděje do budoucna. A že se ty dva dokázali dohodnout je jenom sakra příjemný bonus.
869650
0 0
reagovat
reaguje na: jackb
Když jim nestálo za to, aby tomu v desítce věnovali minutový dialog, tak moc nevěřím, že  nějakým detailnějším popisem, jak to vlastně bylo, budou ztrácet čas v jedenáctce (nebo dokonce až ve dvanáctce), tam bude potřeba řešit plno jiných a mnohem důležitějších věcí, třeba "grande finale" a pokud možno uspokojivé uzavření všech dějových linek (jsem fakt zvědavý, co nakonec provedou s tou rozlučkou s Walkerem). Jak oba víme, tahle značka se s příběhovou logikou a vysvětlováním čehokoliv moc nemaže, takže zrovna tohle považuju za hotovou věc. Ale jak jsem psal, z mé strany to bylo už takové pitvání, protože mi Momoa tak úplně nesedl (možná kdyby tak moc netlačil na pilu, tak to přejdu mávnutím ruky).

S tou dvojkou Diesel a Johnson je to fakt vtipné. Stačí pár box office flopů a už je vzájemná animozita a hlášky o "nikdy více" zapomenuty a už se zase točí pro fanoušky:D. Takže před tím se asi točilo jen pro prachy nebo co:D. Jinak jsem ale samozřejmě moc rád, že to vyšlo a pro závěr ságy se dá dohromady all-star team (alespoň k něčemu ten Black Adam byl:)). Sice už nevěřím, že bez Morgana (a Lina/Wana) to dokážou vrátit zpět na vrchol jako v době největší slávy (jak moc byl pro sérii klíčový se ukázalo v devítce i desítce), ale třeba příjemně překvapí. U desítky nějaký kvalitativní pokrok oproti devítce poznat je, tak snad v tomhle pozitivním trendu u zbývajících dílů budou pokračovat.
869650
Když jim nestálo za to, aby tomu v desítce věnovali minutový dialog, tak moc nevěřím, že  nějakým detailnějším popisem, jak to vlastně bylo, budou ztrácet čas v jedenáctce (nebo dokonce až ve dvanáctce), tam bude potřeba řešit plno jiných a mnohem důležitějších věcí, třeba "grande finale" a pokud možno uspokojivé uzavření všech dějových linek (jsem fakt zvědavý, co nakonec provedou s tou rozlučkou s Walkerem). Jak oba víme, tahle značka se s příběhovou logikou a vysvětlováním čehokoliv moc nemaže, takže zrovna tohle považuju za hotovou věc. Ale jak jsem psal, z mé strany to bylo už takové pitvání, protože mi Momoa tak úplně nesedl (možná kdyby tak moc netlačil na pilu, tak to přejdu mávnutím ruky). S tou dvojkou Diesel a Johnson je to fakt vtipné. Stačí pár box office flopů a už je vzájemná animozita a hlášky o "nikdy více" zapomenuty a už se zase točí pro fanoušky*:D*. Takže před tím se asi točilo jen pro prachy nebo co*:D*. Jinak jsem ale samozřejmě moc rád, že to vyšlo a pro závěr ságy se dá dohromady all-star team (alespoň k něčemu ten Black Adam byl*:)*). Sice už nevěřím, že bez Morgana (a Lina/Wana) to dokážou vrátit zpět na vrchol jako v době největší slávy (jak moc byl pro sérii klíčový se ukázalo v devítce i desítce), ale třeba příjemně překvapí. U desítky nějaký kvalitativní pokrok oproti devítce poznat je, tak snad v tomhle pozitivním trendu u zbývajících dílů budou pokračovat.
869440
1 0
reagují: jackb
reagovat
Tak Johnson potvrdil, že Hobbs dostane samostatný film (nepůjde o Hobbs a Shaw 2), který bude čerstvá a nová kapitola a bude také sloužit jako příprava na FastX: Part II. Jedním z producentů a zároveň psát scénář bude Chris Morgan, dále bude produkovat Johnson a jeho společnost a taky Diesel a jeho společnosta samozřejmě Moritz. A taky do budoucna slíbil epické střetnutí s Momou. Úplně na 100% z toho nevyplívá jestli to bude v tom samostatném filmu a nebo až ve FastX: Part II, ale Johnson říká, že s Dieselem prostě hodili loni spory za hlavu a budou spolu tu sérii dělat hlavně pro fanoušky.
869629
Tak Johnson potvrdil, že Hobbs dostane samostatný film (nepůjde o Hobbs a Shaw 2), který bude čerstvá a nová kapitola a bude také sloužit jako příprava na FastX: Part II. Jedním z producentů a zároveň psát scénář bude Chris Morgan, dále bude produkovat Johnson a jeho společnost a taky Diesel a jeho společnosta samozřejmě Moritz. A taky do budoucna slíbil epické střetnutí s Momou. Úplně na 100% z toho nevyplívá jestli to bude v tom samostatném filmu a nebo až ve FastX: Part II, ale Johnson říká, že s Dieselem prostě hodili loni spory za hlavu a budou spolu tu sérii dělat hlavně pro fanoušky.
1 0
reagovat
reaguje na: Polux
Ják jsem psal, je to určitě objektivní výtka, ale možná bych si jí schoval až po poslední díle, protože ten další díl/díly nemají být vlastně 11 a 12, ale další části 10 a to pak dá dohromady jeden příběh, takže je šance, že to ještě vysvětlí (ještě na nedávných testovacích projekcích byli Momoa a Ritchson bráchová a ve výsledku to nebylo). Diesel finále sice přirovnává k IW a Endgame, ale to jde srovnávat tak maximálně ambicemi - IW je příběh Thanose a jako takový ten film má začátek, prostředek a konec. Proto mi příjde příhodnější to srovnávat spíš s Matrixem 2, 3 nebo Pirátama 2, 3 - příběh rozdělený na víc filmů. Bohužel narozdíl od nich to Diesel a spol. samozřejmě dělají značně humpolácky a točí to zvlášť (což je vzhledem ke konci hrozná blbost) a navíc nemají scénář a příště to bude od jiných scénáristů. Takže tenhle film slouží pro rozestavení figurek na šachovnici (např. Stathamovi dát důvod proč se objevit příště, když s Momou vůbec nesouvisí).

S těma retconama nemůžu ale úplně souhlasit. Ano Rodriguez a Kang měli vlastní agendy, ale pořád je tam hrozně moc drobností, který se dají vytknout. Proč byl Evans náhodně v nějaké nemocnici v Los Angeles, proč když Ortiz věděl od Evanse že Rodriguez je krysa, tak jí nezabil rovnou a to nejdůležitější proč jí vůbec nechal žít, jak v FBI přišli na to že je vůbec mrtvá (vzhledem k tomu, že se kolem toho točí hned tři filmy by to objasnění taky chtělo). Kang taky, tam jeho chování v 3 nedává vůbec smysl, vzhledem k těm dalším informacím po všech těch retconech v 9. S tím Momou se to dá vlastně okecat stejně jako předtím - musel dát dohromady všechny účastníky té loupeže kromě Diesela a kdo mu zabil otce, tyhle informace mu mohl poskytnout Ritchson, ale ten se musel nějak vypracovat, aby se k takovým tajným informacím dostal (dyť je doslova č.3 v tý tajný agentůře), pak dát dohromady finance a arzenál, získat o Diselovi a spol. veškeré informace sledováním (tj. slabé a silné stránky) a potom získat jména všech jejich spojenců. Chci věřit, že nic neřekli kvůli tomu twistu s Ritchsonem a možná, že chtějí utajit, odkud má Momoa zdroje (dálší padouch), ale pokud se na to úplně vykváknou, tak taky nebudu moc nadšený.
869440
Ják jsem psal, je to určitě objektivní výtka, ale možná bych si jí schoval až po poslední díle, protože ten další díl/díly nemají být vlastně 11 a 12, ale další části 10 a to pak dá dohromady jeden příběh, takže je šance, že to ještě vysvětlí ([spoiler]ještě na nedávných testovacích projekcích byli Momoa a Ritchson bráchová a ve výsledku to nebylo[/spoiler]). Diesel finále sice přirovnává k IW a Endgame, ale to jde srovnávat tak maximálně ambicemi - IW je příběh Thanose a jako takový ten film má začátek, prostředek a konec. Proto mi příjde příhodnější to srovnávat spíš s Matrixem 2, 3 nebo Pirátama 2, 3 - příběh rozdělený na víc filmů. Bohužel narozdíl od nich to Diesel a spol. samozřejmě dělají značně humpolácky a točí to zvlášť (což je vzhledem ke konci hrozná blbost) a navíc nemají scénář a příště to bude od jiných scénáristů. Takže tenhle film slouží pro rozestavení figurek na šachovnici (např. Stathamovi dát důvod proč se objevit příště, když s Momou vůbec nesouvisí). S těma retconama nemůžu ale úplně souhlasit. Ano Rodriguez a Kang měli vlastní agendy, ale pořád je tam hrozně moc drobností, který se dají vytknout. Proč byl Evans náhodně v nějaké nemocnici v Los Angeles, proč když Ortiz věděl od Evanse že Rodriguez je krysa, tak jí nezabil rovnou a to nejdůležitější proč jí vůbec nechal žít, jak v FBI přišli na to že je vůbec mrtvá (vzhledem k tomu, že se kolem toho točí hned tři filmy by to objasnění taky chtělo). Kang taky, tam jeho chování v 3 nedává vůbec smysl, vzhledem k těm dalším informacím po všech těch retconech v 9. [spoiler]S tím Momou se to dá vlastně okecat stejně jako předtím - musel dát dohromady všechny účastníky té loupeže kromě Diesela a kdo mu zabil otce, tyhle informace mu mohl poskytnout Ritchson, ale ten se musel nějak vypracovat, aby se k takovým tajným informacím dostal (dyť je doslova č.3 v tý tajný agentůře), pak dát dohromady finance a arzenál, získat o Diselovi a spol. veškeré informace sledováním (tj. slabé a silné stránky) a potom získat jména všech jejich spojenců. Chci věřit, že nic neřekli kvůli tomu twistu s Ritchsonem a možná, že chtějí utajit, odkud má Momoa zdroje (dálší padouch), ale pokud se na to úplně vykváknou, tak taky nebudu moc nadšený.[/spoiler]
869005
1 0
reagují: Polux
reagovat

6,5/10

Hodne mily prekvapeni, jak to slapalo a jak kvalitni velkofilmovy akcni remeslo to servirovalo a kolik atrakci v tech 140 minutach bylo. Momoa top a funny, Diesel naopak na absolutnim hereckym dne a parodie sebe sama. Myslenkove samozrejme lobotomie.
869310
Hodne mily prekvapeni, jak to slapalo a jak kvalitni velkofilmovy akcni remeslo to servirovalo a kolik atrakci v tech 140 minutach bylo. Momoa top a funny, Diesel naopak na absolutnim hereckym dne a parodie sebe sama. Myslenkove samozrejme lobotomie.
6,5/10
6 0
reagovat

7/10

Je tam Aquaman na kokse, Reacher, Peacemaker, Captain Marvel, Statham a dalších 10 postáv ktoré majú veľkú žúrku a Diesel ktorý si tie vážne scény snáď točil osamote :D Za mňa návrat k zábave, takí retardovaní Avengers Infinity war :D:+ 
869077
Je tam Aquaman na kokse, Reacher, Peacemaker, Captain Marvel, Statham a dalších 10 postáv ktoré majú veľkú žúrku a Diesel ktorý si tie vážne scény snáď točil osamote *:D* Za mňa návrat k zábave, takí retardovaní Avengers Infinity war *:D**:+* 
7/10
1 0
reagovat
reaguje na: jackb
Jasně, nijak zvlášť (případně vůbec) nevysvětlovali ani retcony v předchozích dílech, ale v desítce je ten kontrast toho, jak Momoa neustále vykládá, jak mu zničili život a jeho jediným smyslem existence je pomsta versus co tedy dělal těch uplynulých 10 let, během kterých to pro něj očividně priorita číslo jedna nebyla a co se tak najednou stalo, že se to změnilo, už na můj vkus přes čáru.

Zatímco Rodriguez nebo Kang měli vlastní agendu, proč o sobě nedali ostatním vědět (ztráta paměti, ochrana té holky), která se dá jakž takž pochopit, Momoa žádný, byť sebeblbější, důvod, proč se po stopě party nevydal okamžitě po finále pětky nemá. Přitom by stačila jedna věta o tom, že jejich rodině ukradli veškeré prachy a znovuvybudovat zločinecké impérium a armádu pěšáků plus obstarat si všechno potřebné vybavení pro svůj plán nějaký ten čas trvá.

Jinak nedomyšleností nebo přímo blbostí je v sérii nepočítaně a je mi jasné, že tohle je "objektivně" zbytečný nitpicking, pro mě ale jde o další střípek do skládačky toho, proč mi Momoa ve filmu nesedl (protože to z jeho postavy dělá ještě většího kašpara).
869005
Jasně, nijak zvlášť (případně vůbec) nevysvětlovali ani retcony v předchozích dílech, ale v desítce je ten kontrast toho, jak [spoiler]Momoa neustále vykládá, jak mu zničili život a jeho jediným smyslem existence je pomsta versus co tedy dělal těch uplynulých 10 let, během kterých to pro něj očividně priorita číslo jedna nebyla a co se tak najednou stalo, že se to změnilo,[/spoiler] už na můj vkus přes čáru. [spoiler]Zatímco Rodriguez nebo Kang měli vlastní agendu, proč o sobě nedali ostatním vědět (ztráta paměti, ochrana té holky), která se dá jakž takž pochopit, Momoa žádný, byť sebeblbější, důvod, proč se po stopě party nevydal okamžitě po finále pětky nemá.[/spoiler] Přitom by stačila jedna věta o tom, že [spoiler]jejich rodině ukradli veškeré prachy a znovuvybudovat zločinecké impérium a armádu pěšáků plus obstarat si všechno potřebné vybavení pro svůj plán nějaký ten čas trvá[/spoiler]. Jinak nedomyšleností nebo přímo blbostí je v sérii nepočítaně a je mi jasné, že tohle je "objektivně" zbytečný nitpicking, pro mě ale jde o další střípek do skládačky toho, proč mi Momoa ve filmu nesedl (protože to z jeho postavy dělá ještě většího kašpara).
868730
1 0
reagují: jackb
reagovat
reaguje na: Polux
Já ty tvoje výtky plně chápu, nebudu lhát ve mě ten film zraje. Dotahuje to to nejlepší ze série? Ne. Nejlepší nápady co se akce už si opravdu vyplejtvali, ale jak jsem si dával celou sérii, tak jsem si uvědomil, že já ty postavy mám vlastně hrozně rád. Emmanuel je opravdu zbytečná, ale třeba s Tyresem a Ludacrisem se tentokrát alespoň snaží pracovat.

Co mi příjde trochu nefér vyčítat (ačkoliv je to legitimní výtka) je že nevysvětlili Momou a proč mu to trvalo tak dlouho, když ta série doslova nevysvětluje snad nic. Smrt Rodriguez - přežila, ale koho potom našli u jejího havarovaného auta a hlavně jak přišli na to, že je je to ona? Celý to zakamufloval Evans, ale proč pro něj byla zrovna ona důležitá?. Hana nevysvětlili pro jistotu vůbec, tam prostě řekli ber nebo nech bejt. No a na vysvětlení Gadot jsem zvědavý, když evidentně někdo tu nekonečnou dráhu prošel a Evanse tam někde našli a jak to bylo sní, to tam zase někdo narafičil jiný tělo nebo co? A to jsou ty věci co by opravdu lepší vysvětlení potřebovaly. Navíc je to příběh rozseklý vejpůl, takže ještě to vysvětlil můžou (spíš ne), protože je ještě otázka kde na to všechno sebral Momoa prachy. Vlastně všechno tam nejspíš připravují na další díl/y a uvidíme jak si to sedne až dohromady.
868730
Já ty tvoje výtky plně chápu, nebudu lhát ve mě ten film zraje. Dotahuje to to nejlepší ze série? Ne. Nejlepší nápady co se akce už si opravdu vyplejtvali, ale jak jsem si dával celou sérii, tak jsem si uvědomil, že já ty postavy mám vlastně hrozně rád. Emmanuel je opravdu zbytečná, ale třeba s Tyresem a Ludacrisem se tentokrát alespoň snaží pracovat. Co mi příjde trochu nefér vyčítat (ačkoliv je to legitimní výtka) je že nevysvětlili Momou a proč mu to trvalo tak dlouho, když ta série doslova nevysvětluje snad nic. Smrt Rodriguez - přežila, ale koho potom našli u jejího havarovaného auta a hlavně jak přišli na to, že je je to ona? Celý to zakamufloval Evans, ale proč pro něj byla zrovna ona důležitá?. Hana nevysvětlili pro jistotu vůbec, tam prostě řekli ber nebo nech bejt. [spoiler]No a na vysvětlení Gadot jsem zvědavý, když evidentně někdo tu nekonečnou dráhu prošel a Evanse tam někde našli a jak to bylo sní, to tam zase někdo narafičil jiný tělo nebo co? [/spoiler]A to jsou ty věci co by opravdu lepší vysvětlení potřebovaly. Navíc je to příběh rozseklý vejpůl, takže ještě to vysvětlil můžou (spíš ne), protože je ještě otázka kde na to všechno sebral Momoa prachy. Vlastně všechno tam nejspíš připravují na další díl/y a uvidíme jak si to sedne až dohromady.
868706
1 -1
reagují: Polux
reagovat
reaguje na: Polux
Mě ty tvé slohovky většinou nebaví, ale tahle je OK. 
868723
Mě ty tvé slohovky většinou nebaví, ale tahle je OK. 
868706
3 -1
reagovat

6/10

Dobrá zpráva je, že je to lepší než minule. Špatná zpráva je, že ne tak výrazně, jak jsem doufal. Jako velký fanoušek značky (ok, přiznávám, die hard fan jsem až od pětky dál) musím smutně konstatovat, že kouzlo je prostě definitivně pryč a na žádné světlo na konci tunelu (Diesel, Statham a Johnson zase spolu v jednom filmu a vše bude zase fajn) v případě jedenáctky (nebo dokonce dvanáctky) už nevěřím. Tenhle tým stále krouží po trati, přestože závod už dávno skončil. 
 
Moritz s Dieselem se chytili do stejné pasti jako komiksovky a daří se jim proti tomu bojovat stejně úspěšně, tj. prakticky vůbec. Jednak je ve filmu (naprosto zbytečně) tolik postav, že přes stále narůstající stopáž už není čas na nic moc jiného než v lepším případě na jednu dedikovanou scénu a v tom horším na pouhé postávání před kamerou s občasným zamáváním tamtéž ve stylu "haló, já jsem (stále) tady". A jednak případná smrt některé z postav nestojí za moc více než nezúčastněné pokrčení rameny, protože si člověk nemůže být nikdy jistý, zda to tentokrát tvůrci myslí opravdu vážně, nebo se o nějaký ten díl později zase ukáže, že "ono to vlastně bylo trošku jinak" (fakt bych se vůbec nedivil, kdyby příště vytáhli z hrobu i tu Pataky a jak to nakonec plánují uhrát s Walkerem se raději ani neodvažuji hádat).
 
Diesela hrajícího pořád dokola to samé neřeším, ten už jiný nikdy nebude, stejně tak "komické" duo Ludacris a Gibson, Emmanuel, jejíž jediným přínosem do série je v každém díle jiný účes, nebo zbytek party (Rodriguez, Brewster a Kang), která byla odsunuta na vedlejší kolej už kdoví kolik dílů zpátky, ale nepříjemně mě překvapil Momoa, jehož cirkusový trapnohumor na mě po většinu filmu absolutně nefungoval (asi už jsem spadl do kolonky #2old4thisshit:D). Ostatní dopadli jako obvykle. Cena je totálně nevyužitý (velká škoda), totéž Statham (ještě větší škoda), totéž Theron (ta je očividně "šetřena" do jedenáctky pro obvyklou badguy/goodguy otočku), totéž Larson (ukázkově zbytečná postava), snad jen Ritchson tady dostal více prostoru (a využil jej). Kohokoliv dalšího nemá cenu vůbec řešit. 
 
Proč Momoa čekal se svou pomstou celou dekádu, než se konečně rozhoupal k věci, nestojí Leterrierovi ani za minutový dialog (přitom by stačila krátká zmínka o kómatu/vězení/whatever) a o to více směšněji působí jeho neustálý pláč nad tím, jak mu Diesel a Johnson před lety zkazili život. Pravidelná dávka emocí stran rodiny je tradičně přítomna v množství větším než velkém, což s každým dalším dílem funguje méně a méně. Film má rovněž problém s dramaturgií (po úvodní akci s bombou jde tempo dost dolů a patřičnou rychlost děj znovu nabere až v úplném závěru s finální akcí, mezi tím je jen pár průměrných bitek a spousta dialogové vaty). Ještěže samotná akce tentokrát nepůsobí až tak moc odbytě a znuděně jako posledně, nicméně do kvalitativní úrovně nejlepších dílů série má stále ještě hodně daleko.
 
Místy jsem se solidně bavil (dostaveníčko u Stathama, Cena provádí čistku v baráku, úvodní a finální akce, stanovující nový level absurdity:D), místy jsem se značně nudil (nepřekvapivě všechny kecy o rodině, Cena na babysitting tripu, ale bohužel i většina scén, ve kterých si Momoa hraje na piráta z Karibiku) a místy jsem jen nechápavě kroutil hlavou (totálně wtf scéna s půjčováním peněz, bizarní pokec s mrtvolami, Gadot vykukující z ponorky, laciný cliffhanger na konci). To první byl dříve standard, to druhé výjimka a to třetí hypotetická možnost. Což už dva díly po sobě neplatí.
868706
Dobrá zpráva je, že je to lepší než minule. Špatná zpráva je, že ne tak výrazně, jak jsem doufal. Jako velký fanoušek značky (ok, přiznávám, die hard fan jsem až od pětky dál) musím smutně konstatovat, že kouzlo je prostě definitivně pryč a na žádné světlo na konci tunelu (Diesel, Statham a Johnson zase spolu v jednom filmu a vše bude zase fajn) v případě jedenáctky (nebo dokonce dvanáctky) už nevěřím. Tenhle tým stále krouží po trati, přestože závod už dávno skončil.    Moritz s Dieselem se chytili do stejné pasti jako komiksovky a daří se jim proti tomu bojovat stejně úspěšně, tj. prakticky vůbec. Jednak je ve filmu (naprosto zbytečně) tolik postav, že přes stále narůstající stopáž už není čas na nic moc jiného než v lepším případě na jednu dedikovanou scénu a v tom horším na pouhé postávání před kamerou s občasným zamáváním tamtéž ve stylu "haló, já jsem (stále) tady". A jednak případná smrt některé z postav nestojí za moc více než nezúčastněné pokrčení rameny, protože si člověk nemůže být nikdy jistý, zda to tentokrát tvůrci myslí opravdu vážně, nebo se o nějaký ten díl později zase ukáže, že "ono to vlastně bylo trošku jinak" (fakt bych se vůbec nedivil, kdyby příště vytáhli z hrobu [spoiler]i tu Pataky[/spoiler] a jak to nakonec plánují uhrát s Walkerem se raději ani neodvažuji hádat).   Diesela hrajícího pořád dokola to samé neřeším, ten už jiný nikdy nebude, stejně tak "komické" duo Ludacris a Gibson, Emmanuel, jejíž jediným přínosem do série je v každém díle jiný účes, nebo zbytek party (Rodriguez, Brewster a Kang), která byla odsunuta na vedlejší kolej už kdoví kolik dílů zpátky, ale nepříjemně mě překvapil Momoa, jehož cirkusový trapnohumor na mě po většinu filmu absolutně nefungoval (asi už jsem spadl do kolonky #2old4thisshit*:D*). Ostatní dopadli jako obvykle. Cena je totálně nevyužitý (velká škoda), totéž Statham (ještě větší škoda), totéž Theron (ta je očividně "šetřena" do jedenáctky pro [spoiler]obvyklou badguy/goodguy otočku[/spoiler]), totéž Larson (ukázkově zbytečná postava), snad jen Ritchson tady dostal více prostoru (a využil jej). Kohokoliv dalšího nemá cenu vůbec řešit.    Proč [spoiler]Momoa čekal se svou pomstou celou dekádu, než se konečně rozhoupal k věci[/spoiler], nestojí Leterrierovi ani za minutový dialog (přitom by stačila krátká zmínka o [spoiler]kómatu/vězení/whatever[/spoiler]) a o to více směšněji působí [spoiler]jeho neustálý pláč nad tím, jak mu Diesel a Johnson před lety zkazili život[/spoiler]. Pravidelná dávka emocí stran rodiny je tradičně přítomna v množství větším než velkém, což s každým dalším dílem funguje méně a méně. Film má rovněž problém s dramaturgií (po úvodní akci s bombou jde tempo dost dolů a patřičnou rychlost děj znovu nabere až v úplném závěru s finální akcí, mezi tím je [spoiler]jen pár průměrných bitek a spousta dialogové vaty[/spoiler]). Ještěže samotná akce tentokrát nepůsobí až tak moc odbytě a znuděně jako posledně, nicméně do kvalitativní úrovně nejlepších dílů série má stále ještě hodně daleko.   Místy jsem se solidně bavil ([spoiler]dostaveníčko u Stathama, Cena provádí čistku v baráku[/spoiler], úvodní a finální akce, stanovující nový level absurdity*:D*), místy jsem se značně nudil (nepřekvapivě všechny kecy o rodině, [spoiler]Cena na babysitting tripu[/spoiler], ale bohužel i většina scén, ve kterých si Momoa hraje na piráta z Karibiku) a místy jsem jen nechápavě kroutil hlavou [spoiler](totálně wtf scéna s půjčováním peněz, bizarní pokec s mrtvolami, Gadot vykukující z ponorky, laciný cliffhanger na konci)[/spoiler]. To první byl dříve standard, to druhé výjimka a to třetí hypotetická možnost. Což už dva díly po sobě neplatí.
6/10
1 -2
reagují: jackb, ovmartin23
reagovat
reaguje na: Cival
dufajme, dufajme :)
868646
dufajme, dufajme :)
868645
2 0
reagovat
reaguje na: pepo
Tak to bude ten Indy fakt za 10/10 :)
868645
Tak to bude ten Indy fakt za 10/10 :)
868643
3 -1
reagují: pepo
reagovat

9/10

Po prisernej deviatke navrat na vrchol kvalitnych (priznane) debilnych blockbusterov. Ma to hromadu maximalne prepalnej akcie, retardovanych dialogov a hlavne uzasne prehravajuceho Momou. Zabava na plne gule. Sice debilna...ale zabava. 
868643
Po prisernej deviatke navrat na vrchol kvalitnych (priznane) debilnych blockbusterov. Ma to hromadu maximalne prepalnej akcie, retardovanych dialogov a hlavne uzasne prehravajuceho Momou. Zabava na plne gule. Sice debilna...ale zabava. 
9/10
5 -1
reagují: Cival
reagovat
Tak kromě návrátilců teasovaných v tomhle filmu a s velkou rolí v tom příštím (Johnson a Gadot), nám film ke konci Stathamovi scény naznačil dalšího koho můžeme teoreticky čekat v dalším díle, kdy Emmanuele odhalí, že jim Momoa ukradnul všechny peníze a zaplatil z nich žoldáky a zabijáky, aby odstranil každou osobu, která "rodině" byť jen trochu pomohla a na obrazovce se objevilo pár fotek, kterým dominovala Mirren a Statham se jí vydal zachránit (doufám, že cestou nabere Evanse a Kirby), ale ty další postavy byly v tý rychlosti poznat, ale někdo tu scénu vyfotil a jsou na ní: Don Omar (Santos), Tego Calderon (Leo), Anna Sawai (Elle), Michael Rooker (Buddy), Lucas Black (Sean Boswell), Devon Aoki (Suki) a Eva Mendes (Monica Fuentes). To bude na konci grilovačka, tam se jim všichni na ten plácek za barákem nevejdou:D.

Takže bych se vůbec nedivil, kdyby Momoa dal dohromady zase všechny přeživší záporáky. Ostatně bylo v plánu před tím než Paul Walker zemřel, že přesně tohle udělá Cole Hauser (Carter Verone), tak to možná použijou tady.
868585
Tak kromě návrátilců teasovaných v tomhle filmu a s velkou rolí v tom příštím ([spoiler]Johnson a Gadot[/spoiler]), nám film ke konci Stathamovi scény naznačil dalšího koho můžeme teoreticky čekat v dalším díle, [spoiler]kdy Emmanuele odhalí, že jim Momoa ukradnul všechny peníze a zaplatil z nich žoldáky a zabijáky, aby odstranil každou osobu, která "rodině" byť jen trochu pomohla a na obrazovce se objevilo pár fotek, kterým dominovala Mirren a Statham se jí vydal zachránit (doufám, že cestou nabere Evanse a Kirby), ale ty další postavy byly v tý rychlosti poznat, ale někdo tu scénu vyfotil a jsou na ní: Don Omar (Santos), Tego Calderon (Leo), Anna Sawai (Elle), Michael Rooker (Buddy), Lucas Black (Sean Boswell), Devon Aoki (Suki) a Eva Mendes (Monica Fuentes). To bude na konci grilovačka, tam se jim všichni na ten plácek za barákem nevejdou*:D*. Takže bych se vůbec nedivil, kdyby Momoa dal dohromady zase všechny přeživší záporáky. Ostatně bylo v plánu před tím než Paul Walker zemřel, že přesně tohle udělá Cole Hauser (Carter Verone), tak to možná použijou tady.[/spoiler]
3 -1
reagovat

6/10

Fast and Absolutely Ridiculous. Teda niežeby séria FF nezačala byť ridiculous už nejakých päť dielov dozadu, ale to čo predvádza Fast X sa utrháva z reťazí do takej miery ... až to je vlastne nečakane zábavné. Nechcem tým povedať, žeby sa séria kvalitou vracala niekde späť do časov päťky, na ktorú aktuálna desiatka nadväzuje, ale minimálne sa Louisovi Leterrierovi darí napraviť väčšinu vecí, s ktorými si Justin Lin nedokázal poradiť v predošlom filme. Preč je tak unylé tempo a akákoľvek vážnosť, na ktorej si deviatka vylámala všetky zuby. Fast X je niečo vyše dvojhodinová fakt rýchla a absolútne zbesilá zábava, kde sa nič a nikto neberie vážne a ako taký veľký, hlučný, letný, oddychový blockbuster prekvapivo funguje. Teda samozrejme pokiaľ divák nechá mozog doma, nebude sa zamýšlať nad fyzikálnymi zákonmi, akoukoľvek logikou deja alebo chovaním postáv. Ale vážne na desiaty film v tejto sérií ide niekto s týmito očakávaniami? Teda povedal som nikto, jedna výnimka tu predsa je a tou je Vin Diesel, ktorý sa stále tvári ako Terminátor s hlasom Batmana, ktorý hrá v rodinnej dráme shakespearovských rozmerov. Našťastie, všetci ostatní naokolo pochopili v akej blbosti sa nachádzajú a podľa toho aj hrajú. Najviac si to pre seba prakvapivo kradne Jason Momoa, ktorého záporák je niečo tak prepálené, že to je nutné vidieť na vlastné oči. Ale opäť, v podobne pitomej sérií akou je FF to tentoraz funguje. Ten film by síce išlo hravo udupať pod čiernu zem prakticky v každej druhej minúte, ale načo? Po úbohej deviatke dostáva séria FF správne uletené finále (teda prvú z dvoch alebo troch častí finále, podľa toho ako sa Vin Diesel vyspí), kde sa to po celé tie dve hodiny neustále mláti, vybuchuje alebo skáču autá z útesu a všetky tie šialenosti nemajú konca. Je to dobrý film? Ani náhodou. Je to síce stupidný, ale dostatočne zábavný film? To bez problémov. A v desiatom počine v tejto fast and furious and ridiculous sérií sme už asi nič extra lepšie dostať nemohli.
868539
[b][i]Fast and Absolutely Ridiculous[/i][/b]. Teda niežeby séria FF nezačala byť [i]ridiculous[/i] už nejakých päť dielov dozadu, ale to čo predvádza Fast X sa utrháva z reťazí do takej miery ... až to je vlastne nečakane zábavné. Nechcem tým povedať, žeby sa séria kvalitou vracala niekde späť do časov päťky, na ktorú aktuálna desiatka nadväzuje, ale minimálne sa Louisovi Leterrierovi darí napraviť väčšinu vecí, s ktorými si Justin Lin nedokázal poradiť v predošlom filme. Preč je tak unylé tempo a akákoľvek vážnosť, na ktorej si deviatka vylámala všetky zuby. Fast X je niečo vyše dvojhodinová fakt rýchla a absolútne zbesilá zábava, kde sa nič a nikto neberie vážne a ako taký veľký, hlučný, letný, oddychový blockbuster prekvapivo funguje. Teda samozrejme pokiaľ divák nechá mozog doma, nebude sa zamýšlať nad fyzikálnymi zákonmi, akoukoľvek logikou deja alebo chovaním postáv. Ale vážne na desiaty film v tejto sérií ide niekto s týmito očakávaniami? Teda povedal som nikto, jedna výnimka tu predsa je a tou je Vin Diesel, ktorý sa stále tvári ako Terminátor s hlasom Batmana, ktorý hrá v rodinnej dráme shakespearovských rozmerov. Našťastie, všetci ostatní naokolo pochopili v akej blbosti sa nachádzajú a podľa toho aj hrajú. Najviac si to pre seba prakvapivo kradne Jason Momoa, ktorého záporák je niečo tak prepálené, že to je nutné vidieť na vlastné oči. Ale opäť, v podobne pitomej sérií akou je FF to tentoraz funguje. Ten film by síce išlo hravo udupať pod čiernu zem prakticky v každej druhej minúte, ale načo? Po úbohej deviatke dostáva séria FF správne uletené finále (teda prvú z dvoch alebo troch častí finále, podľa toho ako sa Vin Diesel vyspí), kde sa to po celé tie dve hodiny neustále mláti, vybuchuje alebo skáču autá z útesu a všetky tie šialenosti nemajú konca. Je to dobrý film? Ani náhodou. Je to síce stupidný, ale dostatočne zábavný film? To bez problémov. A v desiatom počine v tejto [i]fast and furious and ridiculous[/i] sérií sme už asi nič extra lepšie dostať nemohli.
6/10
1 -1
reagovat

5/10

Reálně bych to snad ani nenazval filmem, ale vlastně jsem se mezi facepalmováním i docela bavil. Rozhodně nemůžu říct, že bych se nudil, protože neexistujou pravidla a stát se může doslova cokoliv, takže se člověk nestačí divit, pokud zrovna na plátně není nějakej pokus o seriózní scény, protože to je totální cringe. Např. hned po úvodních titulkách je třeba 10 minut záběrů na "rodinu", z nichž dává smysl tak jedna věta a jinak pro ně absolutně neexistuje důvod.

Každopádně nejvíc to vychytal Momoa, kterej filmu kraluje, protože se rozhodl využít příležitosti a udělal ze sebe maximálního psychopata. Pořád věřím tomu, že byl celou dobu v lihu, aby to byl ještě o něco větší úlet.
868468
Reálně bych to snad ani nenazval filmem, ale vlastně jsem se mezi facepalmováním i docela bavil. Rozhodně nemůžu říct, že bych se nudil, protože neexistujou pravidla a stát se může doslova cokoliv, takže se člověk nestačí divit, pokud zrovna na plátně není nějakej pokus o seriózní scény, protože to je totální cringe. Např. hned po úvodních titulkách je třeba 10 minut záběrů na "rodinu", z nichž dává smysl tak jedna věta a jinak pro ně absolutně neexistuje důvod. Každopádně nejvíc to vychytal Momoa, kterej filmu kraluje, protože se rozhodl využít příležitosti a udělal ze sebe maximálního psychopata. Pořád věřím tomu, že byl celou dobu v lihu, aby to byl ještě o něco větší úlet.
5/10
1 -2
reagovat
Teda trailery mě moc neoslovily a devítka dost vyšťavila, ale tohle mě fakt bavilo. Akce je fajn (v rámci série ale už bylo líp), Momoa je hodně dobrej, ale občas mi příjde že tlačí na pilu až moc, potěšil mě Ritchson a že měl dost prostoru a hezky mu připravili půdu do 11, zbylé nové postavy ok. Potěší snaha s postavama nějak pracovat (hlavně s Tyresem), ale teda Sung Kang celou dobu působí jako Lin na tom videu s Dieselem než praštil s režií tohohle filmu a navíc vizuálně hrozně zestárnul. Theron a Rodriguez vyloženě do počtu s pitomou koncovkou (jak tohle odůvodněj nevím), Diesel vyloženě sere s tím jak si fakt myslí, že točí oscarové drama (ta snaha o pláč mě rozesmála snad nejvíc). Cena naopak tentokrát hrozně moc dobrej, sice hraje úplně jinou postavu (více méně hraje PG-13 Peacemakera), ale super. Statham největší bourák a v těch pěti minutách si všechny charismatem maže na chleba a samozřejmě potitulková scéna a s ní příslib, že bude příště ještě líp.

Pár postřehů k plánované 11. Zcela jasně je to připravené na střet Diesel a Rock vs. Momoa a Ritchson. Dost mě s tím zájímá jestli záporáckou stranu budou ještě posilovat. Snad ty linky zase nějak chytře pořešej, protože kdyby to mělo zůstat stejně + ještě ty dvě naznačené, už by to mohlo být moc (ale zase nebudu zastírat, že se mi líbí, že bude mít Johnson a Statham hodně prostoru). Nežeru jim, že by zabili Cenu a očekávám jeho návrat. A osobní prosba pro tvůrce - příště prosím už nezapomeňte na toho Evanse. Na 12 ať se vykašlou, maj to nastavený dobře a reálně můžou odejít se ctí (vrchol už bohužel byl), tak ať se zase nevrátíme kvalitama k 9.
868462
Teda trailery mě moc neoslovily a devítka dost vyšťavila, ale tohle mě fakt bavilo. Akce je fajn (v rámci série ale už bylo líp), Momoa je hodně dobrej, ale občas mi příjde že tlačí na pilu až moc, potěšil mě Ritchson a že měl dost prostoru a hezky mu připravili půdu do 11, zbylé nové postavy ok. Potěší snaha s postavama nějak pracovat (hlavně s Tyresem), ale teda Sung Kang celou dobu působí jako Lin na tom videu s Dieselem než praštil s režií tohohle filmu a navíc vizuálně hrozně zestárnul. Theron a Rodriguez vyloženě do počtu s pitomou koncovkou (jak tohle odůvodněj nevím), Diesel vyloženě sere s tím jak si fakt myslí, že točí oscarové drama (ta snaha o pláč mě rozesmála snad nejvíc). Cena naopak tentokrát hrozně moc dobrej, sice hraje úplně jinou postavu (více méně hraje PG-13 Peacemakera), ale super. Statham největší bourák a v těch pěti minutách si všechny charismatem maže na chleba a samozřejmě potitulková scéna a s ní příslib, že bude příště ještě líp. Pár postřehů k plánované 11. Zcela jasně je to připravené na střet [spoiler]Diesel a Rock vs. Momoa a Ritchson[/spoiler]. Dost mě s tím zájímá jestli záporáckou stranu budou ještě posilovat. Snad ty linky zase nějak chytře pořešej, protože kdyby to mělo zůstat stejně + ještě ty dvě naznačené, už by to mohlo být moc ([spoiler]ale zase nebudu zastírat, že se mi líbí, že bude mít Johnson a Statham hodně prostoru[/spoiler]). [spoiler]Nežeru jim, že by zabili Cenu a očekávám jeho návrat.[/spoiler] A osobní prosba pro tvůrce - příště prosím už nezapomeňte na toho Evanse. Na 12 ať se vykašlou, maj to nastavený dobře a reálně můžou odejít se ctí (vrchol už bohužel byl), tak ať se zase nevrátíme kvalitama k 9.
1 0
reagovat
Já snad ani nemám slov :D
Tohle je buď odpad, nebo si to užijete jako nějakou parodii. 

Na konci jsem se smál od ucha k uchu a nemohl uvěřit tomu, co jsem viděl. 

Scénář a dialogy byli snad přes Chat GPT, herecký výkony veškerý žádný, Diesel směšnej (ale nějakej splasklej) a všechno tak over-the-top cheesy/corny/random, že... Já nevím :D

Momoa naprosto v topu. Nechápu. :D
A ten titulkovej "Sum-Bitch" geniální. 

Hate it / love it. Nic mezi tím. :D
868371
Já snad ani nemám slov *:D* Tohle je buď odpad, nebo si to užijete jako nějakou parodii.  Na konci jsem se smál od ucha k uchu a nemohl uvěřit tomu, co jsem viděl.  Scénář a dialogy byli snad přes Chat GPT, herecký výkony veškerý žádný, Diesel směšnej (ale nějakej splasklej) a všechno tak over-the-top cheesy/corny/random, že... Já nevím *:D* Momoa naprosto v topu. Nechápu. *:D* A ten titulkovej "Sum-Bitch" geniální.  Hate it / love it. Nic mezi tím. *:D*
2 0
reagovat

Blbě a dementně, Pt. 10

Když si člověk z celého promítání užije víc trailer na Nolana a Cruise než Diesla aspol., tak je asi něco špatně.
868370
Když si člověk z celého promítání užije víc trailer na Nolana a Cruise než Diesla aspol., tak je asi něco špatně.
Blbě a dementně, Pt. 10
3 0
reagovat
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se