Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuze k článku MZ Live Speciál o Minority Report

příspěvky 1 - 5 Napsat příspěvek
reaguje na: Cival
Dík za ten tubus, teď se u toho budu vždycky smát :D
851693
Dík za ten tubus, teď se u toho budu vždycky smát *:D*
851689
1 0
reagovat
Speciál super a film je nadčasová lahůdka, která pořád skvěle funguje. Design, nápady, drive. Furt mě tam ale ruší tři věci:

1) když je nastražená ta past s fotkama syna na Andertona, na jeho zuřivost, ale on zločin nespáchá, jak můžou být v Tušitelkách tak přesný vize? To přeci nedává celý smysl
2) to nový auta neprocházejí výstupní kontrolou a rovnou můžou do provozu?
3) proč jezdí ty kuličky dlouhým tubusem, když jde o sekundy :)
851689
Speciál super a film je nadčasová lahůdka, která pořád skvěle funguje. Design, nápady, drive. Furt mě tam ale ruší tři věci: 1) když je nastražená ta past s fotkama syna na Andertona, na jeho zuřivost, ale on zločin nespáchá, jak můžou být v Tušitelkách tak přesný vize? To přeci nedává celý smysl 2) to nový auta neprocházejí výstupní kontrolou a rovnou můžou do provozu? 3) proč jezdí ty kuličky dlouhým tubusem, když jde o sekundy :)
1 0
reagují: (=LIFTY=)
reagovat
Pamatuji si, že tehdy při oznámení to pro mě byl vyloženě svátek. Dvojka Spielberg a Cruise konečně spolu a fakt, že se k tomu sešli právě při adaptaci Dicka byl splněný sen. Shodou okolností jen pár měsíců před tím dorazil do kin mizerný Impostor, pár let před tím tady byli snad ještě horší Screamers, takže už byl nejvyšší čas, aby někdo po Scottovi s Blade Runnerem a Verhoevenovi s Total Recallem znovu pozvedl pochodeň a natočil parádní Dickovu adaptaci. Před premiérou mé nadšení ještě stouplo, když jsem se v rámci promo materiálů dozvěděl, že Spielberg pro film dokonce zorganizoval think tank expertů pro brainstorming toho, jak by mohla realisticky vypadat budoucnost za 50 let, což mi jednak přišlo jako skvělý nápad a jednak to bylo tehdy vůbec poprvé, co jsem o něčem takovém pro potřeby filmu slyšel. Takže "sázky" byly v mém případě fakt vysoko:D.

A naštěstí v kině mně následně oba pánové se svou "přemýšlivou sci-fi detektivkou" ani trochu nezklamali, právě naopak. Nejenže divákům doručili perfektní blockbuster se vším, co k tomu patří (sympatická hlavní postava, napínavý a řádně spletitý příběh, parádní tempo, originální scény (kontrola policejních pavouků u slepého Cruise při rehabu je bomba doteď:+), špičková akce, výborný casting a jako třešnička na dortu geniální rolička Stormarea:D), ale navíc jej doplnili o přesah, typický pro Dickova díla (v tomto případě svobodná vůle vs determinismus), což u vysokorozpočtových popcornovek není pravidlem dnes a nebylo ani tehdy. Zkrátka nestárnoucí klasika nejen ve sci-fi žánru.

Jo a právě díky tomuhle filmu jsem za dalších pár měsíců objevil, dnes už trochu zapomenutý, klenot Tigerland, který zrovna vycházel na video, protože jsem Farrella znal odsud a svým hereckým projevem mi tady padl do oka:). Jinak bych film téměř jistě úplně minul a narazil na něj až kdoví kdy (pokud vůbec).   
851198
Pamatuji si, že tehdy při oznámení to pro mě byl vyloženě svátek. Dvojka Spielberg a Cruise konečně spolu a fakt, že se k tomu sešli právě při adaptaci Dicka byl splněný sen. Shodou okolností jen pár měsíců před tím dorazil do kin mizerný Impostor, pár let před tím tady byli snad ještě horší Screamers, takže už byl nejvyšší čas, aby někdo po Scottovi s Blade Runnerem a Verhoevenovi s Total Recallem znovu pozvedl pochodeň a natočil parádní Dickovu adaptaci. Před premiérou mé nadšení ještě stouplo, když jsem se v rámci promo materiálů dozvěděl, že Spielberg pro film dokonce zorganizoval think tank expertů pro brainstorming toho, jak by mohla realisticky vypadat budoucnost za 50 let, což mi jednak přišlo jako skvělý nápad a jednak to bylo tehdy vůbec poprvé, co jsem o něčem takovém pro potřeby filmu slyšel. Takže "sázky" byly v mém případě fakt vysoko*:D*. A naštěstí v kině mně následně oba pánové se svou "přemýšlivou sci-fi detektivkou" ani trochu nezklamali, právě naopak. Nejenže divákům doručili perfektní blockbuster se vším, co k tomu patří (sympatická hlavní postava, napínavý a řádně spletitý příběh, parádní tempo, originální scény (kontrola [spoiler]policejních pavouků u slepého Cruise při rehabu[/spoiler] je bomba doteď*:+*), špičková akce, výborný casting a jako třešnička na dortu geniální rolička Stormarea*:D*), ale navíc jej doplnili o přesah, typický pro Dickova díla (v tomto případě svobodná vůle vs determinismus), což u vysokorozpočtových popcornovek není pravidlem dnes a nebylo ani tehdy. Zkrátka nestárnoucí klasika nejen ve sci-fi žánru. Jo a právě díky tomuhle filmu jsem za dalších pár měsíců objevil, dnes už trochu zapomenutý, klenot Tigerland, který zrovna vycházel na video, protože jsem Farrella znal odsud a svým hereckým projevem mi tady padl do oka*:)*. Jinak bych film téměř jistě úplně minul a narazil na něj až kdoví kdy (pokud vůbec).   
1 0
reagovat
Vyborny. Dik
850904
Vyborny. Dik
2 0
reagovat
Já byl ohromenej už tehdy, jeden z mých moc oblíbenejch filmů. Takže si to rád pustím ;)
850873
Já byl ohromenej už tehdy, jeden z mých moc oblíbenejch filmů. Takže si to rád pustím *;)*
5 0
reagovat
Komentáře
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se